اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تجزیه و تحلیل فوق تخصصی رگولاتور باک تاپیک پرسش و پاسخ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

تجزیه و تحلیل فوق تخصصی رگولاتور باک تاپیک پرسش و پاسخ

سلام
    قرار شد تاپیک اصلی دست نخورده باقی بماند و فقط مطالب نتیجه گیری شده در آن قرار بگیرد و در این تاپیک به بحث و گفت و گو بپردازیم.
    ابتدا از دوستان می خوام تاپیک اصلی رو بخونن و نظرشونو بگن ؟
    دوم اینکه ایا سوالات دیگری پیرامون باک باقی مانده که من اضافه کنم ؟
    سوم اینکه ترکیب باک رو شروع می کنیم با تعریف آن . لطفا یک تعریف مناسب و دقیق و جامع از رگولاتور باک ارائه بفرمایید.
    رگولاتور باک را تعریف کنید؟
    تاپیک اصلی : http://www.eca.ir/forums/thread74405.html
    جدیدترین ویرایش توسط ناصر منتظری; ۰۷:۴۷ ۱۳۹۵/۰۸/۱۲.

sigpic

پاسخ : تجزیه و تحلیل فوق تخصصی رگولاتور باک تاپیک پرسش و پاسخ

دوستان عزیز منتظر همکاری شما نیز هستم. این تاپیک اگر مفید نباشد حذف خواهد شد.
    پس از همه عزیزان می خواهم در این بحث شرکت کنند تا ادامه این بحث برای بنده نیز سخت نشود و انگیزه ای ایجاد شود تا تاپیک را نیمه کاره تمام نکنیم.
    منابع مطالعاتی در زمینه رگولاتور باک را معرفی کنید ؟
    جدیدترین ویرایش توسط ناصر منتظری; ۱۵:۲۷ ۱۳۹۵/۰۸/۱۳.

sigpic

دیدگاه

با سلام و تشکر از ناصر جان
      منابع بسیار خوبی در مورد منابع سوییچینگ وجود دارد......البته انگلیسی.....که فکر میکنم کتاب پرسمن معذوفترین آنها باشد
      در عکس زیر کتاب هاییکه بنده در این زمینه داشتم مشخص است

همچنین اپ نوت هاییکه شرکت های قطعه سازی منتشر کرده اند نیز بسییییییییییار مختصر و مفید هستند
      منبع به زبان فارسی هم که تقریبا نداریم....البته متاسفانه
      تنها کتاب فارسی در این زمینه کتاب اقای ابریشمی فر است که البته دارای نواقصی هم می باشد

البته و صد البته که من فکر میکنم اولین منبع قارسی تاپیک خود اقا ناصره و بعد هم تاپیک های دیگر در این زمینه که در انجمن موجوده و بعد کتاب ها و...
      ................Fx7SAM................

دیدگاه

خیلی خیلی ممنون
        در تاپیک اصلی هم ازت تشکر کردم برادر
        خیلی خوبه دوستان در بحث شرکت کنند .
        از همه ی عزیزان می خوام که اگر در تاپیک اصلی در توضیحات ارائه شده فعلی مشکلی وجود دارد به بنده اصلاع بدهند تا مطالب را اصلاح و کامل کنیم .
        سید علی . م و سایر دوستان عزیز لطفا منابع مطالعاتی دیگر مثل اپلیکشن نوت های خوب و یا دیتاشیت هایی که مطالب مفیدی در مورد باک دارند و یا سایت های خیلی خوب را برای دوستان و من معرفی نمایید.

sigpic

دیدگاه

ناصر جان بخش قدرت توپولوژی ها به صورت هارد سوییچ پیچیدگی خاصی نداره. به نظرم تمرکز رو به سمت توپولوژی های شبه رزونانسی ببری یا روی بحث پایداری کنترل بحث بکنی مفید تر باشه. البته قبل از این دو باید خود باک کامل معرفی بشه. ولی به نظرم بعد از معرفی باک به سمت باک شبه رزونانسی ببری بخث رو مفید تر باشه.
          حیف از من خسته- حیف از همین چن خط
          به اصل و به ذات و- به باعثت لعنت

K.Show

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri نمایش پست ها
            ناصر جان بخش قدرت توپولوژی ها به صورت هارد سوییچ پیچیدگی خاصی نداره. به نظرم تمرکز رو به سمت توپولوژی های شبه رزونانسی ببری یا روی بحث پایداری کنترل بحث بکنی مفید تر باشه. البته قبل از این دو باید خود باک کامل معرفی بشه. ولی به نظرم بعد از معرفی باک به سمت باک شبه رزونانسی ببری بخث رو مفید تر باشه.
            .
            آره ناصر جان......این بحث پایداری خیلی رو مخه
            مخصوصا توی 494
            خواهشا در مورد نحوه فیدبک مدار و صفر و قطب و.... تا میتونی توضیح بده....البته در مدرات انالوگ و نه دیجیتال

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سیدعلی.م نمایش پست ها
              .
              آره ناصر جان......این بحث پایداری خیلی رو مخه
              مخصوصا توی 494
              خواهشا در مورد نحوه فیدبک مدار و صفر و قطب و.... تا میتونی توضیح بده....البته در مدرات انالوگ و نه دیجیتال
              سلام
              با تشکر از سید علی و مهدی وزیری عزیز
              آقا چشم حتما با قدرت به بخش پایداری و رزونانسی نفوذ خواهیم کرد . البته طبق تجربه اندک خودم در سوئیچینگ تا قطعات مناسب و خوب با پی سی بی و شماتیک خوب نباشه کار کردن رو فیدبک بی فایده است .فیدبک تو آنالوگ خیلی راحته با سعی و خطا هم درست میشه ولی تو دیجتال باید هر چی رو میدونی و نمی دونی رو با برنامه نویسی پیاده سازی کنی تازه باید برنامه ات خیلی ملاحظات حرفه ای برنامه نویسی رو رعایت کنی. یکم زمان می خوام تا بحث فیدبک رو یه جوری شروع کنم که لذت ببرید. بالاخره ما هم متاهلیم زیاد وقت آزاد نداریم مثل بعضیا

sigpic

دیدگاه

سلام ، واقعا ممنون از دوست عزیز جناب منتظری ...
                مثل همیشه مطالب شیوا بیان میشه

یک پیشنهاد هم داشتم ، در صورت امکان محاسبات عملی مقادیر المان ها رو هم ذکر کنید

دعوت میکنم از #مهدی_وزیری #محسن_محمدشاهی عزیز به فعالیت مستمر در این تاپیک .
                - اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج -
                ارتباط با من : ir02x6
                طراحی و ساخت انواع منابع تغذیه سوئیچینگ - SMPS Designer

دیدگاه

گفتم تو این مدت که اقا ناصر داره مطالب رو آماده میکنه منم یه فعالیتی زده باشم
                  در زیر چند تا اپ نوت معرف رو معرفی میکنم و موضوع کلی اون هارو هم میگم......باشد که به درد بخوره

AN-937:
                  در مورد گیت درایور و انواع اونها توضیح داده.....من در مورد گیت درایور اپ نوت بهتر از این ندیدم،چون همه چیز رو گفته ولو خیلی سطحی رد شده باشه.معمولا غالب اپ نوت ها رو یه مسئله فوکوس میکنن اما این تقریبا همه روش هارو گفته

AN-944:
                  این هم در مورد گیت هست اما خیلی جزئی تر و فقط به پروسه شارژ شدن گیت میپردازه و خازن های درونی ماسفت

AN-1162:
                  این اپ نوت به نحوه محاسبه مقادیر المان های فیدبک (فیدبک مربوط به ارور امپلیفایر ونه فیدبک خود منبع)به طور تخصصی با دید کنترل خطی پرداخته.همه نویسنده هاش هم ایرانی هستن
                  در مورد فیدبک یه چیزی بگم.......خیلی ها و از اون جمله خودم در مورد محاسبه المان های فیدبک و صفر و قطب های مدار مشکل دارن.....این اپ نوت در این مورد به خوبی توضیح داده.
                  یکی از دوستان بود که با استفاده از همین اپ نوت هابه محاسبه المان ها پرداخته بو د ولی جواب نگرفته بود!!!نمیدانم اما شاید دلیل اینکه این محاسبات جواب نمی دهند این باشد که ما از قطعات شناسنامه دار استفاده نیمکنیم.مثلا ما مقاومت خازن هایمان را نمیدانیم که ممکن است همین ندانستن دقیق مقادیر مشکل ساز بشود و محاسبات را بی ارزش کند!
                  در نهایت باید بگم هیچ روشی بهتر از سعی و خطا تا حالا جواب نداده!
                  شما منبعتونو میبندین بعد مقادیر فیدبک رو عوض میکنین تا جاییکه منبعتون در تمام نقاط کاریش پایدار باشه.....برای اینکه بفهمین پایداره یا نه ببینین منبع صوت میکشه یا نه و اگر اسکوپ دارین باید ببینید که شکل موج ها لرزشی نداشته باشن.

AN9415.3:
                  این اپ نوت هم در مورد فیدبک صحبت کرده.

sloa020a:
                  این اپ نوت هم در مورد فیدبک صحبت کرده.

CD00003900:
                  این اپ نوت به مدارات مختلف برای گیت درایور پرداخته.

slla354:
                  این اپ نوت به پارامتر های مهم درباره گیت درایور می پردازه.

slpa005:
                  این اپ نوت به نکات مهم در پی سی بی مدارات سوییچینگ پرداخته.

slva001e:
                  این اپ نوت به توضیح درباره طراحی مدار با ایسی معروف TL494 پرداخته.

خب دیگه.....همین ها کلی زمان میبرن تا بخونینشون
                  من سعی کردم اپ نوت هاییکه خودم خونده بودم و کاربردی تر بودن رو بزارم....البته چنتاشونو نخوندم!
                  برای دانلود این اپ نوت ها هم کافیه اسمشونو تو گوگل بزنید
                  در نهایت از اساتید و آقا ناصر صاحب تاپیک خواهشمندم اگر اشتباهی توی صحبت هام بود تصحیحشون کنن
                  ممنون

دیدگاه

سلام
                    با تشکر از سید علی عزیز
                    لطفا اگر اپلیکیشن نوت هایی در مورد خود باک و محاسباتش دارید رو هم معرفی کنید.
                    مثلا snva038b در مورد سلف باک هست.
                    یا slva477a برای خود باک هست.
                    و این هم برای خازن در باک :
                    capacitor_calculation_appli-e

sigpic

دیدگاه

سلام
                      من تو چند جا که الان دقیق یادم نیست دیدم که برای ولتاژ خروجی این فرمول رو ارایه کردن
                      Vo=Vin*D
                      یعنی ولتاژ خروجی برابر است با ولتاژ ورودی ضرب در دیوتی سایکل در حالی که اگه اینجور باشه که ما چه یک امپر جریان بکشیم چه ده امپر دیوتی سایکل تغییر نمیکنه که این با عقل جور در نمیاد.
                      الان برداشت من اشتباهه فرمول اشتباهه جریان چیه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط javad-10 نمایش پست ها
                        سلام
                        من تو چند جا که الان دقیق یادم نیست دیدم که برای ولتاژ خروجی این فرمول رو ارایه کردن
                        Vo=Vin*D
                        یعنی ولتاژ خروجی برابر است با ولتاژ ورودی ضرب در دیوتی سایکل در حالی که اگه اینجور باشه که ما چه یک امپر جریان بکشیم چه ده امپر دیوتی سایکل تغییر نمیکنه که این با عقل جور در نمیاد.
                        الان برداشت من اشتباهه فرمول اشتباهه جریان چیه؟
                        این جریان ورودی که هست که در اثر جریان کشی خروجی تغییر میکنه و ولتاژ ورودی و خروجی ثابت هست که با این حساب دیوتی سایکل هم ثابت میمونه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط اشکان غفارزاده نمایش پست ها
                          این جریان ورودی که هست که در اثر جریان کشی خروجی تغییر میکنه و ولتاژ ورودی و خروجی ثابت هست که با این حساب دیوتی سایکل هم ثابت میمونه
                          ممنون استاد
                          ولی من عملا ازمایش کردم سیگنال سویچ منبع رو گذاشتم روی اوسکوپ و با زیاد کردن جریان کشی و در حالی که ولتاژهای ورودی و خروجی ثابت بودن دیوتی سایکل زیاد میشد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط javad-10 نمایش پست ها
                            ممنون استاد
                            ولی من عملا ازمایش کردم سیگنال سویچ منبع رو گذاشتم روی اوسکوپ و با زیاد کردن جریان کشی و در حالی که ولتاژهای ورودی و خروجی ثابت بودن دیوتی سایکل زیاد میشد
                            کاری که شما کردید در واقع برای یک رگولاتور بوده که مدار سعی بر این داشته که ولتاژ خروجی رو ثابت نگه داره. چون در اثر جریان کشی انرژی سلف سریعتر تخلیه میشه و ولتاژ خروجی افت میکنه. برای این که ولتاژ خروجی افت نداشته باشه مدار میاد دیوتی سایکل رو افزایش میده تا انرژی درون سلف بیشتر بشه و ولتاژ خروجی ثابت بمونه.
                            سلف با دریافت انرژی بیشتر جریان بیشتری از خروجی میکشه که علاوه بر ثابت بودن ولتاژ خروجی و افزایش جریان دهی خروجی ، جریان ورودی نیز افزایش پیدا میکنه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط اشکان غفارزاده نمایش پست ها
                              کاری که شما کردید در واقع برای یک رگولاتور بوده که مدار سعی بر این داشته که ولتاژ خروجی رو ثابت نگه داره. چون در اثر جریان کشی انرژی سلف سریعتر تخلیه میشه و ولتاژ خروجی افت میکنه. برای این که ولتاژ خروجی افت نداشته باشه مدار میاد دیوتی سایکل رو افزایش میده تا انرژی درون سلف بیشتر بشه و ولتاژ خروجی ثابت بمونه.
                              سلف با دریافت انرژی بیشتر جریان بیشتری از خروجی میکشه که علاوه بر ثابت بودن ولتاژ خروجی و افزایش جریان دهی خروجی ، جریان ورودی نیز افزایش پیدا میکنه
                              منظور منم همینه که رگولاتورهای سویچینگ وقتی جریان خروجیشون تغییر میکنه برای ثابت نگه داشتن ولتاژ خروجی دیوتی رو تغییر میدن و با این کار ولتاژ خروجی رو ثابت نگه میدارن .
                              پس فرمولی که تو اون اسمی از جریان نیست نمیتونه برای یه رگولاتور سویچینگ مورد استفاه قرار بگیره(Vo=Vin*D).
                              شاید بشه گفت برای حالت خاصی ازمنبع که هیچ جریانی از خروجی نکشیم جوابگو باشه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X