اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سرعت موتور پله ای

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سرعت موتور پله ای

نوشته اصلی توسط vkhld
    با سلام من مداری که گفته بودید را بستم و همچنین یک lcd نیز به مدار اضافه کردم زمانی که موتور شروع بکار می کند بعد از چند دقیقه صفحه lcd قاطی می کند و درست نمایش نمی دهد برای این مشکل تغذیه موتور را از lcd جدا کردم ولی باز هم مشکل دارم چطور می توانم این مشکل را حل کنم که وقتی که موتور شروع بکار می کند lcd قاطی نکند و ان چیزی که می خواهم نمایش دهد البته مدار را بدون موتور چک کردم درست بود
    با سلام خدمت دوستان

این موارد به نظر من میآ‌رسد:

۱. مقاومت داخلی منبع شما زیاد است یا به عبارت دیگر جریانآ‌دهی کمی دارد. البته شما گفتید که منبع رو جدا کردید پس احتمالا این مشکل اصلی نیست.
    ۲. افت روی مقاومت سیمآ‌های زمین زیاد است و احتمالا در زمان راهآ‌اندازی موتور ولتاژ زمین بالا میآ‌رود. همهآ‌ی سیمآ‌های زمین مدار را به یک نقطه متصل کنید. در واقع همهآ‌ی سیمآ‌های زمین از یک نقطه خارج شوند. همچنین ضخامت سیمآ‌ها باید متناسب با جریان باشد.
    ۳. میآ‌توانید با کمک ایزولاتورهای نوری منبع تغذیه موتور و مدار کنترلی را کاملا از هم جدا کنید (کاملا از نظر الکتریکی از هم مستقل هستند).
    ۴. فیلتر خازنی (و همچنین خیلی بهتر به شکل سلف و خازن) بر روی مدار تغذیه قرار دهید.
    ۵. دیودهای متصل به موتور را حتما وصل کنید تا ولتاژ بالای تولید شده به کمک آنها به خطوط تغذیه منتقل شود (سرعت موتور وابسته به این دیودها است، استفاده از دیودهای سریع شاتکی سری با مقاوت یا زنر دیود میآ‌تواند سرعت موتور شما را افزایش دهد، من به شخصه این تجربه را داشتهآ‌ام).
    مطلالعه این نوشته کوچک در اینجا ممکن است مفید باشد.
    من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

دیدگاه

من با موتور پله ای که در حدود 4تا5 امپر جریان می کشد می خواهم استفاده کنم ایا از مداری که برام گذاشته اید می توانم استفاده کنم در صورتی که نمی توانم از چه مداراتی باید استفاده کنم من را راهنمایی کنید

دیدگاه

نه دوست عزیز (5 آمپر!!!!):eek: :eek:
        تا جایی که من میدونم l298 حداکثر 1.5 آمپر ساپورت میکنه.
        مشغول در این دنیای آکل و ماکول .......

دیدگاه

من با 4 تا 5 امپر سرکار دارم چه مداری پیشنهاد می کنید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط vkhld
            من با 4 تا 5 امپر سرکار دارم چه مداری پیشنهاد می کنید
            به نظرم یه راه کم هزینه برای این کار استفاده از power mosfet است. فقط باید ۴ تا از این ترانزیستورها رو با یه مدار راه انداز ماسفت به موتور وصل کنید (البته باید یک سری دیود سریع هم بین پایهآ‌های ترانزیستور و تغذیه قرار دهید).
            به صورت کلی این ترانزیستورها یه خازن خیلی بزرگ در ورودی دارند که اگر قرار باشد سریع پر و خالی شوند (سرعتآ‌های بالا در چرخش موتور)، نیاز دارید که از راهآ‌انداز ماسفتآ‌ (Mosfet Driver) یا از یه مدار که بتونه به سرعت بار خازنی رو پر و خالی کنه استفاده کنید. علاوه بر این مورد فکر کنم حداقل ولتاژ مورد نیاز این ترانزیستورها برای راهآ‌اندازی ۱۰ ولت باشد.

من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

دیدگاه

درود
              از همه دوستان تشکر میآ‌کنم که مطلب جالبی رو دارن پیآ‌گیری میآ‌کنن. :applause:
              من چند وقت پیش یه استپ را با سرعت مشخص راه اندازی کردم و وقتی سرعت رو زیاد میآ‌کردم استپ موتور قات میآ‌زد. ولی یکی از دوستان سرعت موتور رو به روشی که به من نگفت سرعت رو چند برابر کرد. اگه در این مورد راهنمایی بفرمایید ممنون میآ‌شم.
              موفق باشید
              −−−−−−−−−−−−−−−−−
              ایول جناب manian لینوکسی.

دیدگاه

مداری که در این زمینه که با موتور 4 تا 5 امپر کار کند داری

دیدگاه

سلام دوستان ماکزیمم سرعت یک موتور پله حداکثر چقدر می تواند باشد
                  فقط یک تخمین بر حسب RPM نه درجه
                  متشکرم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط spart
                    درود
                    از همه دوستان تشکر میآ‌کنم که مطلب جالبی رو دارن پیآ‌گیری میآ‌کنن. :applause:
                    من چند وقت پیش یه استپ را با سرعت مشخص راه اندازی کردم و وقتی سرعت رو زیاد میآ‌کردم استپ موتور قات میآ‌زد. ولی یکی از دوستان سرعت موتور رو به روشی که به من نگفت سرعت رو چند برابر کرد. اگه در این مورد راهنمایی بفرمایید ممنون میآ‌شم.
                    موفق باشید
                    −−−−−−−−−−−−−−−−−
                    ایول جناب manian لینوکسی.

من برای یه پروژه توی دانشگاه یکمی با این موتورها سر و کله زدم و به نظرم این روشآ‌ها میآ‌تونه در افزایش سرعت موتور کمک کنه:
                    در دانشگاه کاشان یک ارائه مفید (اینجا) درباره موتورهای پلهآ‌ای وجود دارد که خواندن آن خالی از لطف نیست:
                    ۱. اگر موتور به حالت bipolar بسته بشه احتمالا نسبت به حالت unipolar سرعت بیشتری خواهد داشت. من این رو امتحان نکردهآ‌ام ولی به نظرم منطقا در حالت bipolar سرعت شارژ و دشارژ سلفآ‌های موتور سریعتر است.
                    ۲. اتصال دیود بین پایه موتور و تغذیه خیلی مهم و حیاتی است. درواقع این مسیر دیودی مسیر دشارژ سلف است (در لینک مذکور تحت عنوان حذف کننده توضیح داده شده است).
                    ۲. اگر از ترانزیستورهای mosfet استفاده میآ‌کنید حتما دقت کنید که راهآ‌انداز ترانزیستور شما به قدر کفایت سریع باشد یا از mosfet-driverهای موجود در بازار استفاده کنید. همچنین ولتاژ گیت ترانزیستورها حداقل ۱۰ ولت باشد.

دیدگاه

منظورت از BIPOLAR یا UNIPOLAR چیست می توانی برام بیشتر توضیح بدهی و اگر مداری در این زمینه داری برام بزار
                      در ضمن شماره ماسفتی اگر مدنظرت هست برام بگو با تشکر

دیدگاه

من برای یه پروژه توی دانشگاه یکمی با این موتورها سر و کله زدم و به نظرم این روشآ‌ها میآ‌تونه در افزایش سرعت موتور کمک کنه:
                        در دانشگاه کاشان یک ارائه مفید (اینجا) درباره موتورهای پلهآ‌ای وجود دارد که خواندن آن خالی از لطف نیست:
                        ۱. اگر موتور به حالت bipolar بسته بشه احتمالا نسبت به حالت unipolar سرعت بیشتری خواهد داشت. من این رو امتحان نکردهآ‌ام ولی به نظرم منطقا در حالت bipolar سرعت شارژ و دشارژ سلفآ‌های موتور سریعتر است.
                        ۲. اتصال دیود بین پایه موتور و تغذیه خیلی مهم و حیاتی است. درواقع این مسیر دیودی مسیر دشارژ سلف است (در لینک مذکور تحت عنوان حذف کننده توضیح داده شده است).
                        ۲. اگر از ترانزیستورهای mosfet استفاده میآ‌کنید حتما دقت کنید که راهآ‌انداز ترانزیستور شما به قدر کفایت سریع باشد یا از mosfet-driverهای موجود در بازار استفاده کنید. همچنین ولتاژ گیت ترانزیستورها حداقل ۱۰ ولت باشد.
                        خیلی ممنون از اینکه راهنمایی کردید. :applause:
                        ۱- از حالت bipolar استفاده کردم.
                        ۲- من از یه سری mosfet که دارای دیود داخلی بود استفاده میآ‌کردم آیا باز هم نیاز به دیود هست ؟
                        ۳- mosfet رو با اپتو درایو کردم و حداقل ولتاژ کاری هم ۱۲ ولت بود. اگه لطف کنید و چندتا از این درایورها رو بفرمایید ممنون میآ‌شم.

البته هنوز مطلب شما رو یصورت کامل نخوندم، اگه سوالات اونجا پاسخ داده شده منو ببخشید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط spart
                          خیلی ممنون از اینکه راهنمایی کردید. :applause:
                          ۱- از حالت bipolar استفاده کردم.
                          ۲- من از یه سری mosfet که دارای دیود داخلی بود استفاده میآ‌کردم آیا باز هم نیاز به دیود هست ؟
                          ۳- mosfet رو با اپتو درایو کردم و حداقل ولتاژ کاری هم ۱۲ ولت بود. اگه لطف کنید و چندتا از این درایورها رو بفرمایید ممنون میآ‌شم.

البته هنوز مطلب شما رو یصورت کامل نخوندم، اگه سوالات اونجا پاسخ داده شده منو ببخشید.
                          با سلام خدمت همگی

۲.مطمئن نیستم ولی به احتمال زیاد شما باید دیودها را قرار دهید (البته شاید در حالت bipolar نیازی به دیودها نباشد؟؟).
                          ۳. من این درایورها رو تی سایت جوان و آرا الکترونیک دیدهآ‌ام:
                          SN75374: جوان داره به قیمت ۱۵۰۰ تومان چهارتا ترانزستور رو درایو میآ‌کنه من برای یه مدار خودم خریدم ولی هنوز راه ننداختمش (سه تا یا حداقل دوتا تغذیه میآ‌خواد یکی ۵ ولت یکی دیگر برای درایو ترانزیستورها تا ولتاژ حداکثر ۲۵ ولت).
                          جوان انواع دگرهم توی سایتشاینجا نوشته. تحت عنوان mosfet driver
                          علاوه بر این ICها احتمالا میآ‌توانید خودتون هم با دوتا ترانزیستور npn.pnp هم این کار رو انجام بدید. یعنی npn و pnp کار شارژ و دشارژ خازن گیت دو ترانزیستور N,P مدار شما رو انجام میآ‌دهند. خیلی ابتدایی نصف مدار bipolar رو براتون رسم کردم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط vkhld
                            منظورت از BIPOLAR یا UNIPOLAR چیست می توانی برام بیشتر توضیح بدهی و اگر مداری در این زمینه داری برام بزار
                            در ضمن شماره ماسفتی اگر مدنظرت هست برام بگو با تشکر
                            با سلام
                            در همون power-point که گفتم فکر کنم یکم توضیح داده ولی به صورت کلی موتور bipolar فقط دوتا زوج سیم خروجی داره و دیگه سیم مشترک نداره.

Figure 3.1 - Unipolar stepper motor coil setup (left) and 1-phase drive pattern (right).

Figure 5.1 - Bipolar stepper motor coil setup (left) and drive pattern (right).
                            منبع
                            این رو هم نگاه کنید

در مورد سرعت هم دقیقا نمیآ‌دونم فقط قبلا یه جستجویی توی فرومآ‌آ‌ها زده بودم به صورت غیر مستند حداکثر سرعت بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ RPM دیده بودم! الله اعلم!
                            [img][/img]

دیدگاه

:nice: :applause:

دیدگاه

من منظورت از این سیم بندی موتور نفهمیدم موتور 6 یا 5 سیم دارد که 4 سیم ان مربوط به کنترل است و دو سیم دیگر ان به تغذیه وصل می شود حالا این سیم بندی را چگونه مثل شکلی که گفته ای وصل کنم من دفعه اول است که با موتور پله ای کار می کنم و می خوهم سرعت موتور را زیاد کنم من را ببخشید .

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X