اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بحث جریان کشی سیم ها و اساس کار فیوز

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : بحث جریان کشی سیم ها و اساس کار فیوز

بعید میدونم مشخص باشه
    ازمایش عملی وقتی علتش رو ندونی زیاد دلگرم کننده نیست
    تئوری هم وقتی عملا نشون داده نشه بدرد بخور نیست
    ازمایش عملی و تئوری باید یجایی بهم برسن
    جناب ubub مسایلی مطرح کردن در مورد عوامل موثر در سوختن فیوز (غیر از جریان) ک حداقل برای من زیاد ملموس نیست ( خیلی تخصصی ن من سردر نیاوردم) .. منظورم اینه که ۳ امپر رو توجیه نمیکنه
    درک اینکه فیوز چرا باید تابع ولتاژ خط باشه برای من خیلی سخته .. از طرفی هم تابع ولتاژه خطه
    مگه باحرارت نمیسوزه؟ حرارت هم تابع جریان عبوری و مقاومت سیم فیوزه .. چه ۲۲۰ چه ۱ ولت
    دنبال توجیه کردن به هر دلیلی نباید باشیم
    بدون استفاده از روابط من دراوردی چطور میشه توضیح داد این مسئله رو!!
    زندگی پر ز وجود است ولی ..
    ما چه را می خواهیم چه را می جوییم که لب چشمه ی امید اینچنین نا امیدانه به سرابی تلخ مینگریم...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Behi021 نمایش پست ها
      فکر میکنم این بحث نتیجش مشخصه یکم بیش از حد دارین وقت میزارین فقط از این فرمول میشه نتیجه را مشخص کردp=v*I پس فیوزها تابع جریان وولتاژ هستن یه دوست عزیز میگه در کارت های 24و48فیوزهای ولتاژ بالا هست جای تعجب نداره چون محل قرار گرفتن فیوز تابع ولتاژ مورد نظر است
      این v که شما داری نگاه میکنی ولتاژ ۲ سر فیوز هست نه ولتاژ منبع..ولتاژ ۲ سر فیوز هم متناسب با جریان و مقاومت تشکیل میشه

دیدگاه

اتفاقات عجیبی در این فاروم گزارش میشه

یکی این ، و دیگری هم اگر یادتون باشه این موضوع که مقاومتها ، اون سمتشون که به قطب مثبت وصله بیشتر گرم میشوند و از همانجا میترکند

توجیه نظری اون موضوع هم به جایی نرسید

دیدگاه

فکر میکنم این بحث نتیجش مشخصه یکم بیش از حد دارین وقت میزارین فقط از این فرمول میشه نتیجه را مشخص کردp=v*I پس فیوزها تابع جریان وولتاژ هستن یه دوست عزیز میگه در کارت های 24و48فیوزهای ولتاژ بالا هست جای تعجب نداره چون محل قرار گرفتن فیوز تابع ولتاژ مورد نظر است
          باسلام:
          اگر دستگاه منبع تغذیه دارای یک ورودی 220 ولت و یک خروجی D.C با ولت مشخص باشد، تنها یک فیوز 250 ولت با آمپر مشخص در ورودی قرار می گیرد و با اتصال برق خروجی فیوز ورودی می سوزد. اما دستگاه هایی که با یک برق ورودی در خروجی دارای ولتاژ گوناگون ماننده 12 ولت 24 ولت و 48 ولت و ... با امپر بالا باشند، خروجی این دستگاه ها یا کارت ها بصورت تک تک فیوز نصب می شود.لطفا شما بفرمائید برای تک کت ولتاژ های خروجی 12، 24 و 48 ولت مثلا 10 آمپر از چه فیوز با چه امپر و چه ولتاژی استفاده می کنید.؟
          علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
          نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)

دیدگاه

خوب اقای تحریری در مثال اول که بیشتر از منابع تغذیه خطی استفاده میشود و درحالت سویچینگ نیز همین فیوز که فرمودین نیز وجود دارد که بیشتر نقش حفاظتی از مدار اولیه را دارد بر خلاف منبع تغذیه خطی این موردی هست که به کرار در برد های تعنیر شده توسط خودم دیدم اما در خصوص منبع تغذیه با یک ورودی و چند خروجی که غالبا از نوع سویچینگ هستن باز هم یک فیوز در قسمت اولیه قرار دارد و در خروجی فیوز محافظ وجود ندارد تنها مقاومت های حفاظتی و دیود های زنر یا ای سی زنر وجود دارد مشابه این بردی که شما می فرماید را دد هفته پیش که برای یک رسیور اچ دی بود را تعمیر کردم با ورودی 220و خروجی5، 15،20داشتم که بعلت سوختن یکی از فست دیود ها ولتاژ 15ولت در خروجی وجود نداشت که مشکل حل شد. حتی عکس منبع تغذیه مورد نظر موجود میباشد این در حالی بود که خروجی 5ولت من 1.5امپر و15ولتن600میلی امپر و 20ولتم500میلی امپر لازم داشتن خود فست دیود ها میزان امپر عبوری و ولتاژ را با سایر قطعاتی که گفتم کنترل میکنن از نظر من
            جدیدترین ویرایش توسط Behi021; ۲۳:۱۵ ۱۳۹۷/۰۹/۲۵.

دیدگاه

خوب اقای تحریری در مثال اول که بیشتر از منابع تغذیه خطی استفاده میشود و درحالت سویچینگ نیز همین فیوز که فرمودین نیز وجود دارد که بیشتر نقش حفاظتی از مدار اولیه را دارد بر خلاف منبع تغذیه خطی این موردی هست که به کرار در برد های تعنیر شده توسط خودم دیدم اما در خصوص منبع تغذیه با یک ورودی و چند خروجی که غالبا از نوع سویچینگ هستن باز هم یک فیوز در قسمت اولیه قرار دارد و در خروجی فیوز محافظ وجود ندارد تنها مقاومت های حفاظتی و دیود های زنر یا ای سی زنر وجود دارد مشابه این بردی که شما می فرماید را دد هفته پیش که برای یک رسیور اچ دی بود را تعمیر کردم با ورودی 220و خروجی5، 15،20داشتم که بعلت سوختن یکی از فست دیود ها ولتاژ 15ولت در خروجی وجود نداشت که مشکل حل شد. حتی عکس منبع تغذیه مورد نظر موجود میباشد این در حالی بود که خروجی 5ولت من 1.5امپر و15ولتن600میلی امپر و 20ولتم500میلی امپر لازم داشتن خود فست دیود ها میزان امپر عبوری و ولتاژ را با سایر قطعاتی که گفتم کنترل میکنن از نظر من
              با سلام:
              در این گونه مدار ها که کنترل چند ولتاژ خروجی که نشود با اتصال در خروجی قابل کنترل با فیوز ورودی باشند، از مقاومت کم اهم متناسب با توان مصرفی استفاده می گردد. مثلا در تلویزیون رنگی لامپی شهاب برای کنترل ولتاژ های گوناگون در بورد از مقاومت بعنوان فیوز، فقط آن قسمت مدار استفاده می شود. و کاملا درست است.اما فقطیک فیوزبرق برق ورودی اصلی دارد.

دیدگاه

ممنونم دوستان که این بحث رو دارید دنبال میکنید تا به نتیجه ای برسیم.
                راستش رو بخواهید من تخصص الکترونیک ندارم ولی پیش خودم که فکر میکنم به این نتیجه میرسم که باید به ولتاژ هم ارتباط داشته باشه. یکی از دلایل اونم اینه که مثلا در کلید ها دو مقدار برای حد نهایی کارکرد کلید عنوان میکنند. مثلا مینویسند 15A/250V - 20A/125V این مساله میتونه این موضوع رو نشون بده که این آستانه تحمل فقط مربوط به شدت جریان نباشه چون به هر حال کلید هم داره برق رو رد میکنه و داغ میشه و در نهایت میسوزه مثل فیوز. ولی از طرفی دیگه، توی جدولهای حد مجاز عبور جریان از سیم ها هیچ اسمی از ولتاژ نیومده و فقط ذکر میکنند که مثلا سیم 0/5 تا 10 آمپر رو رد میکنه (مثلا ). ولی نمیدونم تا حالا به نتیجه قطعی نرسیدم چون جوابهای مختلفی در این مورد به خصوص گرفتم. امیدوارم به یه نتیجه ای برسیم که دوستان قانع بشند. بازم ممنون از همه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط yakand نمایش پست ها
                  راستش رو بخواهید من تخصص الکترونیک ندارم ولی پیش خودم که فکر میکنم به این نتیجه میرسم که باید به ولتاژ هم ارتباط داشته باشه. یکی از دلایل اونم اینه که مثلا در کلید ها دو مقدار برای حد نهایی کارکرد کلید عنوان میکنند. مثلا مینویسند 15A/250V - 20A/125V این مساله میتونه این موضوع رو نشون بده که این آستانه تحمل فقط مربوط به شدت جریان نباشه چون به هر حال کلید هم داره برق رو رد میکنه و داغ میشه و در نهایت میسوزه مثل فیوز. ولی از طرفی دیگه، توی جدولهای حد مجاز عبور جریان از سیم ها هیچ اسمی از ولتاژ نیومده و فقط ذکر میکنند که مثلا سیم 0/5 تا 10 آمپر رو رد میکنه (مثلا ). ولی نمیدونم تا حالا به نتیجه قطعی نرسیدم چون جوابهای مختلفی در این مورد به خصوص گرفتم. امیدوارم به یه نتیجه ای برسیم که دوستان قانع بشند. بازم ممنون از همه
                  داستان کلید کلا متفاوته چون موقع قطع و وصل جرقه ایجاد میشه که به ولتاژ بستگی داره و یا فاصله کنتاکتها از همدیگه و...
                  در کل این بحث مثل این میمونه که یکی ادعا کنه تعویض آب رادیاتور ماشین در راحتی صندلیش تاثیر گذاره !
                  دلیلی که فیوز ها رنج ولتاژ دارن اینه که وقتی سیم داخل فیوز ذوب شد فاصله سیم ها اونقدر باشه که از ایجاد جرقه و پرش ولتاژ جلوگیری کنه
                  کسی که موضوع به این روشنی و سادگی رو درک نکنه باید از نو شروع کنه به یادگیری الکترونیک پایه
                  جدیدترین ویرایش توسط ARLOX; ۰۶:۰۴ ۱۳۹۷/۱۰/۰۱.

دیدگاه

با سلام:
                    بحث هماهنگی بین ولتاژ و جریان فیوز، از سوی تولید کننده گان بزرگی چون جنرال الکتریک آمریکا ، و در کتابچه فنی قطعات الکترونیک آمریکایی A.P.C یا APPROVED COMPONENT PARTS مطرح شده است و دیگر نیازی به نظر خواهی و تحقیق در این زمینه نیست.

دیدگاه

ممنونم از همه دوستانی که در این بحث شرکت کردند. حالا من فیوز شیشه ای 12 ولت رو میتونم تهیه کنم یا اصلا نیست؟ تا حالا من از هر کدوم فروشنده ها پرسیدم گفته باید از همین 250 ولتی ها استفاده کنی؟ مگه میشه؟

دیدگاه

ممنونم از همه دوستانی که در این بحث شرکت کردند. حالا من فیوز شیشه ای 12 ولت رو میتونم تهیه کنم یا اصلا نیست؟ تا حالا من از هر کدوم فروشنده ها پرسیدم گفته باید از همین 250 ولتی ها استفاده کنی؟ مگه میشه؟
                        با سلام:
                        برای فیوز با ولتاژ کار 12 ولت باید، از فیوز خودرو با آمپر مناسب آن باید استفاده کنید. فروشنده ها تقصیری ندارند چون علم الکترونیک را بصورت عملی زیاد کار نکرده اند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علی تحیری نمایش پست ها
                          با سلام:
                          برای فیوز با ولتاژ کار 12 ولت باید، از فیوز خودرو با آمپر مناسب آن باید استفاده کنید. فروشنده ها تقصیری ندارند چون علم الکترونیک را بصورت عملی زیاد کار نکرده اند.
                          سه سوال
                          ● شما آیا فیوز قطع کننده ی ۱۲ ولتی DC در بازار به چشمتان خورده؟
                          ● با فرض تحمل جریان و ولتاژ یکسان آیا فیوزهای DC و AC می توانند از نظر تئوری و عملی با هم متفاوت باشند؟
                          ● بنظر شما اگر یک فیوز از نوع قطع کن مینیاتوری 32A که برای برقکشی خانگی کاربرد دارد را برای برق 12V خودرو استفاده کنیم در چه جریانی قطع می کند؟
                          متشکرم

دیدگاه

فیوز 12 ولتی رو فقط در خودرو دیدم. البته کار ساده ای هم هست تست اون. اگراین جور که شما میگید، ولتاژ کاری مهم نباشه، میشه یک فیوز خودرو رو در مدار برق شهر قرار داد تا حد تحمل اون بررسی بشه. این کار رو انجام میدم ببینم چی میشه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهندس ربانی نمایش پست ها
                              سه سوال
                              ● با فرض تحمل جریان و ولتاژ یکسان آیا فیوزهای DC و AC می توانند از نظر تئوری و عملی با هم متفاوت باشند؟
                              ● بنظر شما اگر یک فیوز از نوع قطع کن مینیاتوری 32A که برای برقکشی خانگی کاربرد دارد را برای برق 12V خودرو استفاده کنیم در چه جریانی قطع می کند؟
                              متشکرم
                              با سلام:
                              من فیوز قطع کننده 12ولت ندیدم ،شاید به احتمال ضعیف وجود داشته باشد.
                              برای یک فیوز مینیاتوری 32A با ولتاژ کار 220 ولت اگر در مدار 12 ولت وصل شود، قطعا در جریان بالاتری قطع می شود اما در چه امپری با آزمایش عملی مشخص می شود. و روشازمایش هم بقرار زیر است. از یک باتری 12 ولتی خودرو با آمپر ساعت 60 استفاده کنید . یک امپر متر D.C حدود 40 الی 60 آمپر D.C بصورت سری به مدار ببندید. و حد اقل 4 لامپ 100 وات را بصورت موازی ببندید و بین آمپر متر و سر دیگر قطب باتری ببندید. جریان عبوری می شود، حدود 33 آمپر که قطعا فیوز نمی پرد. اما اگر یک لامپ دیگر 100 وات ببندی جریان عبوری می شود حدود 40 آمپر که احتمال دارد و شاید هم نه که فیوز بپرد. دوستان آزمایشکنند و نتیجه را گزارش کنند.
                              فیوز های A.C , و D.C تفاوت هایی با هم دارند. اما اگر هر دو در شرایط یکسان از نظر ولت و آمپر قرار گیرند با آزمایش عملی مشخص می شود. البته فیوز های D.C کم تر مورد استفاده قار می گیرند. اما روی بعضی از فیوز ها نوشته شده AC/DC 250 VOLT که می تواند هم در مدار D.C و A.C کار کنند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهندس ربانی نمایش پست ها
                                سه سوال
                                متشکرم
                                فیوزهای مینیاتوری 220 ولت بر اساس نیروی الکترومغناطیسی کار میکنن....این تاپیک درباره فیوزهای حرارتی هست... هرچند در این باره( الکترومغناطیس) هم ولتاژ دخیل نیست و نیرو وارده به جریان بستگی داره( شاید یکی بپرسه خب وقتی یک سیم پیچ رو به برق 6 ولت وصل میکنیم نیرو کمتر از وقتی هست که با 12 ولت راه اندازی میکنیم پس ولتاژ هم مهمه ! خیر..این افزایش ولتاژ باعث افزایش جریان میشه و این افزایش جریان هست که تاثیر واقعی رو میگذاره..میتونید با کم کردن مقاومت سیم پیچ در ولتاژ ثابت این موضوع رو ببینید) اما در این ازمایش فیوز مینیاتوری 220 ولت روی برق 12 ولت باتری ماشین که اقای تحریری پیشنهاد میکنن..... تفاوت Ac و dc بودن توی جهت نیروی وارده تاثیر میذاره و متعاقبا روی اعداد هم تاثیر میذاره و این ازمایش قابل استناد نیست
                                جدیدترین ویرایش توسط ARLOX; ۱۷:۵۱ ۱۳۹۷/۱۰/۰۴.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X