اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بحث جریان کشی سیم ها و اساس کار فیوز

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : بحث جریان کشی سیم ها و اساس کار فیوز

نوشته اصلی توسط ARLOX نمایش پست ها
    فیوزهای مینیاتوری 220 ولت بر اساس نیروی الکترومغناطیسی کار میکنن....این تاپیک درباره فیوزهای حرارتی هست... هرچند در این باره( الکترومغناطیس) هم ولتاژ دخیل نیست و نیرو وارده به جریان بستگی داره( شاید یکی بپرسه خب وقتی یک سیم پیچ رو به برق 6 ولت وصل میکنیم نیرو کمتر از وقتی هست که با 12 ولت راه اندازی میکنیم پس ولتاژ هم مهمه ! خیر..این افزایش ولتاژ باعث افزایش جریان میشه و این افزایش جریان هست که تاثیر واقعی رو میگذاره..میتونید با کم کردن مقاومت سیم پیچ در ولتاژ ثابت این موضوع رو ببینید) اما در این ازمایش فیوز مینیاتوری 220 ولت روی برق 12 ولت باتری ماشین که اقای تحریری پیشنهاد میکنن..... تفاوت Ac و dc بودن توی جهت نیروی وارده تاثیر میذاره و متعاقبا روی اعداد هم تاثیر میذاره و این ازمایش قابل استناد نیست... ...تعجب میکنم دوستانی که خیلی به کارهای عملی خودشون تاکید میکنن از همچین تفاوت ساختاری مهمی چشم پوشی میکنن ! در کنار کارهای عملی کمی مطالعه تخصصی هم خیلی مفید میتونه باشه
    با سلام:
    کاربر گرامی ، کلید های مینیاتوری 250 ولت 32 آمپر هم در ولتاژ D.C عمل قطع برق را انجام می دهند، اما نه بدرستی ولتاژ A.C . چون سیم پیچ قطع کننده بعضی از این فیوز ها فقط در حد چند دور سیم ضخیم می باشد که در فرکانس 50 سیکل اهم امپیدنسی زیادی ایجاد نمی کنند. اما در همه این موارد تاکید میکنم هر نوع فیوز را فقط و فقط در ولتاژ و آمپر مورد نظر مورد استفاده قرار دهند. اگر ما انواع فیوز چه A.C و چه D.C و ... را جای هم بکار ببریم دقیقا در امپر مورد نظر قطع نمیکنند. پس باید توجه داشت فیوز انتخابی ما باید در چه ولتاژ و چه جریانی کار کند، سپس به انتخاب فیوز مورد نظر بپردازیم. منظور از آزمایش ها این است که کاربران بصورت عملی درست و غلط بودن یک مشکل را به چشم ببینند. وگر نه من که می دانم یک فیوز مینیاتوری 250 ولت 32 آمپر مناسب یک باتری 12 ولت نیست.!!! و این ارقام نا صحیح را نشان می دهد. این اعداد نا صحیح را کاربران در عمل ببیند.
    علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
    نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علی تحیری نمایش پست ها
      با سلام:
      من فیوز قطع کننده 12ولت ندیدم ،شاید به احتمال ضعیف وجود داشته باشد.
      برای یک فیوز مینیاتوری 32A با ولتاژ کار 220 ولت اگر در مدار 12 ولت وصل شود، قطعا در جریان بالاتری قطع می شود اما در چه امپری با آزمایش عملی مشخص می شود. و روشازمایش هم بقرار زیر است. از یک باتری 12 ولتی خودرو با آمپر ساعت 60 استفاده کنید . یک امپر متر D.C حدود 40 الی 60 آمپر D.C بصورت سری به مدار ببندید. و حد اقل 4 لامپ 100 وات را بصورت موازی ببندید و بین آمپر متر و سر دیگر قطب باتری ببندید. جریان عبوری می شود، حدود 33 آمپر که قطعا فیوز نمی پرد. اما اگر یک لامپ دیگر 100 وات ببندی جریان عبوری می شود حدود 40 آمپر که احتمال دارد و شاید هم نه که فیوز بپرد. دوستان آزمایشکنند و نتیجه را گزارش کنند.
      فیوز های A.C , و D.C تفاوت هایی با هم دارند. اما اگر هر دو در شرایط یکسان از نظر ولت و آمپر قرار گیرند با آزمایش عملی مشخص می شود. البته فیوز های D.C کم تر مورد استفاده قار می گیرند. اما روی بعضی از فیوز ها نوشته شده AC/DC 250 VOLT که می تواند هم در مدار D.C و A.C کار کنند.
      فیوز مینیاتوری 220v 6A و نیز 16A را امتحان کردم
      سر راه 14v مستقیم 16A و حتی 23A قرار دادم هیچکدام قطع نکردند. پس استفاده از فیوز AC روی جریان DC بی فایده است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهندس ربانی نمایش پست ها
        فیوز مینیاتوری 220v 6A و نیز 16A را امتحان کردم
        سر راه 14v مستقیم 16A و حتی 23A قرار دادم هیچکدام قطع نکردند. پس استفاده از فیوز AC روی جریان DC بی فایده است
        سلام دوست عزیز، ببینید این تستی که شما انجام دادید جوابش مشخص بود ... چیزی که بهش میگیم فیوز مینیاتوری توی انگلیسی Miniature Circuit Breaker بهش میگن و اصول کارش برای DC و AC متفاوت هست. در نتیجه مشخص بود که روی جریان DC قطع رخ نمیداد. میتونی توی یوتیوب ویدیوهای جالبی از آتش گرفتنشون توی جریان dc ببینی.

فیوز حرارتی کلا داستانش متفاوت هست. موفق باشی

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

نوشته اصلی توسط yakand نمایش پست ها
        فیوز 12 ولتی رو فقط در خودرو دیدم. البته کار ساده ای هم هست تست اون. اگراین جور که شما میگید، ولتاژ کاری مهم نباشه، میشه یک فیوز خودرو رو در مدار برق شهر قرار داد تا حد تحمل اون بررسی بشه. این کار رو انجام میدم ببینم چی میشه.
        دوست عزیز، فیوز وقتی قطع میشه مدار باز میشه، هر مدار بازی تا یک حدی آستانه تحمل ولتاژ رو داره، بعد از اون آرک میزنه، طبیعتا درست نیست فیوز 12 ولتی رو توی 220 ولت استفاده کرد. اما چیزی که باعث قطع فیوز میشه فقط جریان هست. فیوزی 12 ولتی خودرو که فرمودید اگر فرضا توی 1 آمپر میسوزه در ولتاژ 12 کیلو ولت هم توی یک آمپر میسوزه اما این که بعد از سوختن چه بلایی سرش میاد دیگه بحث دیگه ای هست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط gordany نمایش پست ها
          سلام دوست عزیز، ببینید این تستی که شما انجام دادید جوابش مشخص بود ... چیزی که بهش میگیم فیوز مینیاتوری توی انگلیسی Miniature Circuit Breaker بهش میگن و اصول کارش برای DC و AC متفاوت هست. در نتیجه مشخص بود که روی جریان DC قطع رخ نمیداد. میتونی توی یوتیوب ویدیوهای جالبی از آتش گرفتنشون توی جریان dc ببینی.

فیوز حرارتی کلا داستانش متفاوت هست. موفق باشی
          با سپاس
          نظرتان در خصوص این مدل فیوز مینیاتوری چیست؟

دیدگاه

با سپاس
            نظرتان در خصوص این مدل فیوز مینیاتوری چیست؟
            همونطور که گفتم این قطع کننده ها برای جریان های AC و DC فرق دارند. این مدل DC هست.

دیدگاه

ولتاٰژی که روی فیوز شیشه ای نوشته میشه به این معنی هست که بعد پاره شدن المان داخلی فیوز شیشه ای تا این ولتاژ مثلا 250ولت دوباره هادی نمیشه. یعنی بعد از پاره شدن در اثر اضافه جریان دقت کنید یه فاصله کوچکی بین دوتا سیم داخل فیوز هست و تو اون فاصله تا ولتاژ 250 ولت آرک زده نمیشه . حالا بیشتر از این ولتاژ نباید رو اون فیوز اعتبار باز کرد.
              فیوز شیشه ای مدل ها ی مختلفی داره که روی فیوز با حروف های A , T , L فک کنم نوشته میشه. دقیقا بعد از عدد آمپر . که دیرسوز بودن یا تند سوز بودن فیوز رو مشخص میکنه.
              من از فیوز 1 آمپرمدل A درست 5 آمپر تا 35 ولت هم جریان کشیدم بدون اینکه اصلا بسوزه . فقط گرم میشد همین. ولی رو فیوز 1 آمپر مدل L که سریع سوز بود تو 3 آمپر سوخت.
              فک نکنم ولتاژ ربطی به سوزندن فیوز داشته باشه. چون فیوز اصلا نمیفهمه ولتاژ رو فقط در حد چند صدم ولت روش بخاطر مقاومت داخلی فیوز ولتاژ میاوفته.
              فقط دقت کنید اگه میخایید از این فیوز استفاده کنید باید منبعتون تا 3 یا چهار برابر جریان فیوز- ظرفیت جریان دهی داشته باشه تا لحظه ی اتصال کوتاه فیوز بتونه بسوزه.
              یا مقدار جریان فیوز رو کمتر از جریان محافظت شده انتخاب کنید.
              موفق باشید.
              به سمت نور خورشید حرکت کن،تو میتونی تابش خورشید رو حس کنی ،حتی اگه کور باشی.
              (پیش به سوی هدف)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hosseinam نمایش پست ها
                ولتاٰژی که روی فیوز شیشه ای نوشته میشه به این معنی هست که بعد پاره شدن المان داخلی فیوز شیشه ای تا این ولتاژ مثلا 250ولت دوباره هادی نمیشه. یعنی بعد از پاره شدن در اثر اضافه جریان دقت کنید یه فاصله کوچکی بین دوتا سیم داخل فیوز هست و تو اون فاصله تا ولتاژ 250 ولت آرک زده نمیشه . حالا بیشتر از این ولتاژ نباید رو اون فیوز اعتبار باز کرد.
                فیوز شیشه ای مدل ها ی مختلفی داره که روی فیوز با حروف های A , T , L فک کنم نوشته میشه. دقیقا بعد از عدد آمپر . که دیرسوز بودن یا تند سوز بودن فیوز رو مشخص میکنه.
                من از فیوز 1 آمپرمدل A درست 5 آمپر تا 35 ولت هم جریان کشیدم بدون اینکه اصلا بسوزه . فقط گرم میشد همین. ولی رو فیوز 1 آمپر مدل L که سریع سوز بود تو 3 آمپر سوخت.
                فک نکنم ولتاژ ربطی به سوزندن فیوز داشته باشه. چون فیوز اصلا نمیفهمه ولتاژ رو فقط در حد چند صدم ولت روش بخاطر مقاومت داخلی فیوز ولتاژ میاوفته.
                فقط دقت کنید اگه میخایید از این فیوز استفاده کنید باید منبعتون تا 3 یا چهار برابر جریان فیوز- ظرفیت جریان دهی داشته باشه تا لحظه ی اتصال کوتاه فیوز بتونه بسوزه.
                یا مقدار جریان فیوز رو کمتر از جریان محافظت شده انتخاب کنید.
                موفق باشید.
                سلام مهندس
                خسته نباشید

این ولتاژی که میفرمایید ولتاژ لحظه ای هست یا rms ؟؟؟
                یه بار که بنده آزمایش کردم فیوز های گچی و میکرو فیوز ها نسبت به فیوزهای شیشه ای به اندازه قابل توجهی ، با دقت بیشتری روی اون جریانی که باید ، قطع میکنن.
                من شخصا ترجیح میدم تو مدار ها از این دومدل استفاده کنم
                نظرتون چیه ؟
                آرزوی سرافرازی برای ایران عزیز . . .

دیدگاه

همونطور که گفتم این قطع کننده ها برای جریان های AC و DC فرق دارند. این مدل DC هست.
                  عجیب است که فروشگاه معتبر lighthome.ir در توضیحات فیوزهایش نوشته:
                  لازم به ذکر است در مدار های الکتریکی DC (دارای جریان مستقیم) می توان از فیوز های مینیاتوری AC نیز استفاده نمود اما فیوز های DC قابل استفاده در مدار های AC نمی باشند

ضمنا از دوستان آیا کسی می داند کدام تیپ فیوزهای B و C و D اصطلاحا دیرسوز هست؟
                  جدیدترین ویرایش توسط مهندس ربانی; ۲۰:۲۵ ۱۳۹۷/۱۰/۰۸.

دیدگاه

عجیب است که فروشگاه معتبر lighthome.ir در توضیحات فیوزهایش نوشته:
                    مگر خودتان عملا تست نکردید؟

دیدگاه

مگر خودتان عملا تست نکردید؟
                      اتفاقا چون بر اساس بحثهای اینجا و مطلب بالا به شک افتاده بودم امتحان کردم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rezamajdi نمایش پست ها
                        سلام مهندس
                        خسته نباشید

این ولتاژی که میفرمایید ولتاژ لحظه ای هست یا rms ؟؟؟
                        یه بار که بنده آزمایش کردم فیوز های گچی و میکرو فیوز ها نسبت به فیوزهای شیشه ای به اندازه قابل توجهی ، با دقت بیشتری روی اون جریانی که باید ، قطع میکنن.
                        من شخصا ترجیح میدم تو مدار ها از این دومدل استفاده کنم
                        نظرتون چیه ؟
                        سلام مهندس جان.
                        باید ولتاژ RMS. باشه دیگه.چون این ولتاژ موثر هست که کار انجام میده چه متناوب چه مستقیم.
                        آره اگه مدار براتون مهمه حتما همین کار رو بکنین و از فیوزهای دقیق استفاده کنید.
                        ما سر یه پروژه بخاطر همین مساله باعث آتیش سوزی شد.فیوز خیلی دیر عمل کرد در اتصالی ،زمانی هم که عمل کرد همچی تموم شده بود. حتما به این نکته دقت کنید ، بیشتر از کارکرد مدار ،امنیت مدار مهمه که به چیزهایی آسیب نزنه.
                        برای فیوزهای شیشه ای دقت کنید که در اتصال کوتاه منبع باید بتونه تاچند برابر جریان فیوز ، جریاندهی داشته باشه تا فیوز بسوزه.
                        به سمت نور خورشید حرکت کن،تو میتونی تابش خورشید رو حس کنی ،حتی اگه کور باشی.
                        (پیش به سوی هدف)

دیدگاه

Re: بحث جریان کشی سیم ها و اساس کار فیوز

سلام دوستان

یه فیوز دیدم به این اسم "فیوز مقاومتی 32V 12A"خواستم بدونم این ولتاژ 32 ولتی که ذکر کرده به چه معنی هست ؟؟

دیدگاه

پاسخ : Re: بحث جریان کشی سیم ها و اساس کار فیوز

سلام دوستان

یه فیوز دیدم به این اسم "فیوز مقاومتی 32V 12A"خواستم بدونم این ولتاژ 32 ولتی که ذکر کرده به چه معنی هست ؟؟
                            https://eshop.eca.ir/%D9%81%DB%8C%D9...%8C%DB%8C.html
                            با سلام:
                            طبق دیتا شیت این فیور، ولتاژکار این فیوز 32 ولت A.C و D.C می باشد. اما چرا نام فیوز مقاومتی خارج ازاطلاعات دیتا شیت به فیوز داده اند. سیم ذوب شونده این فیوز، 5 میلی اهم و فیوز ازنوع FAST یا زودگداز می باشد.
                            ( قابل توجه دوستان عزیز، که در چند هفته گذشته مطالبی به همین عنوان مطرح شد، که برای انتخاب یک فیوز، باید جریان و ولتاژ کار فیوز هر دو مد نظر قرار گیرد که متاسفانه بعضی از دوستان منکر این مورد شده بودند و فقط به انتخاب جریان جریان فیوزاکتفا می کردند و مسئله ولتاژرا انکار می کردند)

دیدگاه

Re: پاسخ : Re: بحث جریان کشی سیم ها و اساس کار فیوز

نوشته اصلی توسط علی تحیری نمایش پست ها
                              با سلام:
                              طبق دیتا شیت این فیور، ولتاژکار این فیوز 32 ولت A.C و D.C می باشد. اما چرا نام فیوز مقاومتی خارج ازاطلاعات دیتا شیت به فیوز داده اند. سیم ذوب شونده این فیوز، 5 میلی اهم و فیوز ازنوع FAST یا زودگداز می باشد.
                              ( قابل توجه دوستان عزیز، که در چند هفته گذشته مطالبی به همین عنوان مطرح شد، که برای انتخاب یک فیوز، باید جریان و ولتاژ کار فیوز هر دو مد نظر قرار گیرد که متاسفانه بعضی از دوستان منکر این مورد شده بودند و فقط به انتخاب جریان جریان فیوزاکتفا می کردند و مسئله ولتاژرا انکار می کردند)
                              سلام خدمت شما

الان سوال بنده اینه
                              1_اگه ولتاژ منبع تغذیه ما مثلا 40 ولت باشه و سر راه تغذیه این فیوز رو قرار بدیم دقیقا چه اتفاقی صورت میگیره ؟؟

2_اگه فیوز عمل کنه و سیم داخلش ذوب بشه چی ؟؟؟
                              جدیدترین ویرایش توسط rezamajdi; ۱۳:۴۲ ۱۳۹۷/۱۱/۲۳.

دیدگاه

پاسخ : Re: پاسخ : Re: بحث جریان کشی سیم ها و اساس کار فیوز

سلام خدمت شما

الان سوال بنده اینه
                                1_اگه ولتاژ منبع تغذیه ما مثلا 40 ولت باشه و سر راه تغذیه این فیوز رو قرار بدیم دقیقا چه اتفاقی صورت میگیره ؟؟

2_اگه فیوز عمل کنه و سیم داخلش ذوب بشه چی ؟؟؟
                                با سلام:
                                این فیوزها برای ولتاژ 28 تا 30 ولت مناسب می باشد. درولتاژ 40 ولت با آمپر نا مناسب ذوب می شود.چقدر نامناسب باید یک عدد ازاین ها را خرید و آزمایش عملی نمود.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X