اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

در خروجی رگولاتور LM317، تا چند میلی‌ولت نوسان ولتاژ مجاز است؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

در خروجی رگولاتور LM317، تا چند میلی‌ولت نوسان ولتاژ مجاز است؟

سلام
    از یک رگولاتور LM317 برای کاهش ۷/۵ ولت یک آداپتور ترانسی به ۴/۵ ولت استفاده می‌کنم. R1، یک مقاومت ۱۲۰اهم است، و R2، یک مولتی‌ترن ۱۰کیلواهم است.
    مکرراً خروجی را روی ۴/۵ ولت تنظیم می‌کنم، اما پس از مدت کوتاهی، معمولاً ۳۰ یا ۴۰ یا ۵۰ میلی‌ولت افت می‌کند، اما گاهی هم افزایش پیدا می‌کند.
    ۱. چند میلی‌ولت نوسان مجاز است؟
    ۲. آیا می‌توان این نوسان را حذف کرد؟ اگر بله، چطور؟

نوشته اصلی توسط Tanha7 نمایش پست ها
    سلام
    از یک رگولاتور LM317 برای کاهش ۷/۵ ولت یک آداپتور ترانسی به ۴/۵ ولت استفاده می‌کنم. R1، یک مقاومت ۱۲۰اهم است، و R2، یک مولتی‌ترن ۱۰کیلواهم است.
    مکرراً خروجی را روی ۴/۵ ولت تنظیم می‌کنم، اما پس از مدت کوتاهی، معمولاً ۳۰ یا ۴۰ یا ۵۰ میلی‌ولت افت می‌کند، اما گاهی هم افزایش پیدا می‌کند.
    ۱. چند میلی‌ولت نوسان مجاز است؟
    ۲. آیا می‌توان این نوسان را حذف کرد؟ اگر بله، چطور؟
    با سلام و احترام
    برای ولتاژ خروجی مورد نظر شما در دیتاشیت Load Regulation بین 20 تا 70 میلی ولت ذکر شده پس این مقادیر که اندازه گیری کردید مجاز بنظر میرسد. برای امکان حذف و یا کم کردن آن، بستگی به طراحی مدار، نوع بار و نحوه جریان کشی بار دارد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط evergreen نمایش پست ها

با سلام و احترام
      برای ولتاژ خروجی مورد نظر شما در دیتاشیت Load Regulation بین 20 تا 70 میلی ولت ذکر شده پس این مقادیر که اندازه گیری کردید مجاز بنظر میرسد. برای امکان حذف و یا کم کردن آن، بستگی به طراحی مدار، نوع بار و نحوه جریان کشی بار دارد.
      با قرار دادن مقاومت ثابت به جای مولتی‌ترن یا ولوم، نوسان از بین می‌رود.

چگونه می‌توان این مشکلِ مولتی‌ترن و ولوم را برطرف کرد؟

دیدگاه

با سلام مجدد
        اگر مولتی ترن یا ولوم سالم باشد این مشکل ناشی از آنها نیست چون فرض بر این است که مقدار مقاومت آنها در مقداری که تنظیم شده است ثابت میماند. معمولا تغییرات ناشی از طراحی و نحوه جریان کشی بار میباشد.

دیدگاه

حتما از مقاومت ثابت اسفاده کنید درصورت خرابی مولتی ترن یا ولوم.... ولتاژ کم یا زیاد خواهد شد و مصرف کنتد آسیب خواهد دید.....

دیدگاه

نوشته اصلی توسط evergreen نمایش پست ها

با سلام مجدد
            اگر مولتی ترن یا ولوم سالم باشد این مشکل ناشی از آنها نیست چون فرض بر این است که مقدار مقاومت آنها در مقداری که تنظیم شده است ثابت میماند. معمولا تغییرات ناشی از طراحی و نحوه جریان کشی بار میباشد.
            سلام و تحیت
            مقدار مقاومت این مولتی‌ترن و این ولوم، در مقداری که تنظیم می‌شوند، کاملاً ثابت نمی‌ماند، با این که هردو نو هستند.

دیدگاه

درود،
              چیزی که بنظر میرسد این است که ولوم نویز میگیرد.
              اگر ولوم بدون سیم و مستقیم به مدار متصل است، بدنه ولوم را به GND لحیم کنید.
              اگر ولوم با سیم به مدار متصل است ، با دو پایه مورد استفاده ولوم خازن کم ظرفیت موازی کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

درود،
                اگر ولوم با سیم به مدار متصل است ، با دو پایه مورد استفاده ولوم خازن کم ظرفیت موازی کنید.
                سلام و تحیت
                یک پایه‌ی مولتی‌ترن و یا ولوم، با یک سیم 4سانتی به پایه‌ی تنظیم (Adj) رگولاتور متصل است؛ پایه‌ی وسط مولتی‌ترن و یا ولوم با یک سیم 6سانتی به GND متصل است.

1. آیا منظورتان این است که دو پایه‌ی مذکور مولتی‌ترن و یا ولوم را با خازن کم‌ظرفیت به هم متصل کنم؟
                2. ظرفیت خازن چقدر باشد بهتر است؟

دیدگاه

سلام و تحیت
                  یک پایه‌ی مولتی‌ترن و یا ولوم، با یک سیم 4سانتی به پایه‌ی تنظیم (Adj) رگولاتور متصل است؛ پایه‌ی وسط مولتی‌ترن و یا ولوم با یک سیم 6سانتی به GND متصل است.

1. آیا منظورتان این است که دو پایه‌ی مذکور مولتی‌ترن و یا ولوم را با خازن کم‌ظرفیت به هم متصل کنم؟
                  2. ظرفیت خازن چقدر باشد بهتر است؟
                  1-بلی
                  2- بین ۱۰ تا ۲۲۰ نانوفاراد خوب هست.
                  البته اگر با مقادیر مختلف آزمایش کنید نتیجه بهتری خواهید گرفت.
                  ضمن اینکه بهتر است خازن مذکور هم به پایه های ولوم و هم روی برد وصل شود.

دیدگاه

درود،
                    وقتی مولتی‌ترن و یا ولوم را روی مثلاً مقداری، مثلاً 120 اهم، می‌گذارم، و پیچ تنظیم آنها را رها می‌کنم، روی آن مقدار، مثلاً 120 اهم نمی‌مانند بلکه تا مدت قابل توجهی، یک دهم یک دهم کاهش مقاومت می‌دهند، یعنی مثلاً 119.9، 119.8...119، 118....
                    کاهش اهم مقاومت متغیر، باعث می‌شود که ولتاژ خروجی رگولاتور lm317 کاهش یابد.
                    بنابراین، حتا اگر مشکل نویز وجود داشته باشد، باید پس از چاره کردن این مشکل مقاومتهای متغیر به سراغ مشکل نویز رفت.

آیا اهم مقاومتهای متغیر شما هم ثابت نمی‌ماند؟

دیدگاه

وقتی مولتی‌ترن و یا ولوم را روی مثلاً مقداری، مثلاً 120 اهم، می‌گذارم، و پیچ تنظیم آنها را رها می‌کنم، روی آن مقدار، مثلاً 120 اهم نمی‌مانند بلکه تا مدت قابل توجهی، یک دهم یک دهم کاهش مقاومت می‌دهند، یعنی مثلاً 119.9، 119.8...119، 118....
                      کاهش اهم مقاومت متغیر، باعث می‌شود که ولتاژ خروجی رگولاتور lm317 کاهش یابد.
                      بنابراین، حتا اگر مشکل نویز وجود داشته باشد، باید پس از چاره کردن این مشکل مقاومتهای متغیر به سراغ مشکل نویز رفت.

آیا اهم مقاومتهای متغیر شما هم ثابت نمی‌ماند؟
                      این مشکل ناپایداری دمایی است، یعنی به علت عبور جریان ناچیز، حرارتی ناچیز به وجود آمده و باعث کاهش مقاومت میشود.
                      در نظر داشته باشید این میتواند از مولتی متر، مقاومت متغییر شما،یا هر دو باشد.
                      مقدار یک مقاومت معمولی هم با مولتی متر خود اندازه بگیرید و ببینید مقاومتش تغییر میکند یا نه.

دیدگاه

این مشکل ناپایداری دمایی است، یعنی به علت عبور جریان ناچیز، حرارتی ناچیز به وجود آمده و باعث کاهش مقاومت میشود.
                        در نظر داشته باشید این میتواند از مولتی متر، مقاومت متغییر شما،یا هر دو باشد.
                        مقدار یک مقاومت معمولی هم با مولتی متر خود اندازه بگیرید و ببینید مقاومتش تغییر میکند یا نه.
                        البته که مقدار مقاومتهای معمولی را بارها با مولتیمترم اندازه گرفته‌ام؛ مقدار آنها هیچ تغییری نمی‌کند.
                        به همین علت است که با قرار دادن مقاومت ثابت به جای مولتی‌ترن یا ولوم، نوسان خروجی رگولاتور از بین می‌رود (در پست 3، به این مطلب اشاره کردم).

دیدگاه

البته که مقدار مقاومتهای معمولی را بارها با مولتیمترم اندازه گرفته‌ام؛ مقدار آنها هیچ تغییری نمی‌کند.
                          به همین علت است که با قرار دادن مقاومت ثابت به جای مولتی‌ترن یا ولوم، نوسان خروجی رگولاتور از بین می‌رود (در پست 3، به این مطلب اشاره کردم).
                          آیا کار های گفته شده در پست ۷ را انجام دادید؟

دیدگاه

آیا کار های گفته شده در پست ۷ را انجام دادید؟
                            بله. دو پایه‌ی ولوم را با خازن عدسی 100نانوفاراد به هم متصل کردم. ولتاژ خروجی رگولاتور ثابت نمانده است بلکه در ظرف چند ساعت، 50 میلی‌ولت کاهش پیدا کرده است و همچنان دارد کاهش پیدا می‌کند.

دیدگاه

بله. دو پایه‌ی ولوم را با خازن عدسی 100نانوفاراد به هم متصل کردم. ولتاژ خروجی رگولاتور ثابت نمانده است بلکه در ظرف چند ساعت، 50 میلی‌ولت کاهش پیدا کرده است و همچنان دارد کاهش پیدا می‌کند.
                              پس اگر ولتاژ صرفا کاهش پیدا میکند و دچار نوسان افزایشی نمیشود، مشکل از ناپایداری دمایی ولوم است.
                              ولوم شما چند کیلو اهم است؟
                              اگر مقدار آن زیر 5 کیلو اهم باشد ، مقدار آن را افزایش دهید.
                              در غیر این صورت از ولوم های مرغوب تر استفاده کنید.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X