اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل احتمالی شماتیک TL494

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

پست قبلی رو ویرایش کردم.
    در مورد مدارات پست ۲۴،مدار اول که خروجی دارای سر مشترک با ورودی نیست.
    مدار دوم هم مشابه مدار فعلی شماست با این تفاوت که بجای فلایبک، از توپولوژی پوش-پول استفاده کرده و جریان دهی بیشتری داره.
    مدار سوم هم صرفا افزاینده(بوست) هست و مدار چهارم هم صرفا کاهنده(باک) هست.
    در مدار فعلی،جای پایه های اولیه ، یا ثانویه رو جابجا و آزمایش کردید؟
    بله
    با جابجا کردن سرهای اولیه و ثانویه،وضعیت خیلی بدتر میشه
    در ضمن با قرار دادن مقاومت بین پایه منفی Cv و زمین،همچنان ولتاژ به صورت شدید بالا میره

تفاوت مدارهای پست ۲۴ رو تا حدودی فهمیدم
    فقط نمیدونم
    شاید مشکل از ایزوله بودن فیدبک هست یا چیز دیگه ای

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Samyarjam نمایش پست ها

بله
      با جابجا کردن سرهای اولیه و ثانویه،وضعیت خیلی بدتر میشه
      در ضمن با قرار دادن مقاومت بین پایه منفی Cv و زمین،همچنان ولتاژ به صورت شدید بالا میره

تفاوت مدارهای پست ۲۴ رو تا حدودی فهمیدم
      فقط نمیدونم
      شاید مشکل از ایزوله بودن فیدبک هست یا چیز دیگه ای
      منظورم جابه جا کردن دو سر اولیه ( یا ثانویه ) باهم بود، نه برعکس کردن ترانس.
      البته اگر شما منظورم رو درست متوجه شدید، پس این مرحله مهم نیست.
      تعداد دور اولیه و ثانویه چند دور پیچیدید؟
      در مورد بالا رفتن ولتاژ، بنظر میاد شرایطی پیش اومده که اپتوکوپلر عمل نمیکنه.
      ولتاژ مقاومت سورس رو اندازه نگرفتید؟

دیدگاه

منظورم جابه جا کردن دو سر اولیه ( یا ثانویه ) باهم بود، نه برعکس کردن ترانس.
        البته اگر شما منظورم رو درست متوجه شدید، پس این مرحله مهم نیست.
        تعداد دور اولیه و ثانویه چند دور پیچیدید؟
        در مورد بالا رفتن ولتاژ، بنظر میاد شرایطی پیش اومده که اپتوکوپلر عمل نمیکنه.
        ولتاژ مقاومت سورس رو اندازه نگرفتید؟
        بله متوجه منظور شما در مورد ترانس شدم و امتحان کردم
        ترانس از نوع فریت حلقوی هست و ۱۴ دور پیچیده شده هر کدوم
        ولتاژ دو سر مقاومت شنت،در حالت بدون بار حدود ۴۰۰ میلی ولت و در حالت اتصال بار حدود ۷۰۰ میلی ولت هست

در مورد اپتوکوپلر ممکنه ایراد مدار از اون باشه؟
        آیا با کم و زیاد کردن مقاومت پایه یک اپتوکوپلر میشه کاری کرد در مورد آستانه ولتاژ؟
        اصلاً اگر بخوام اپتوکوپلر رو حذف کنم چه کار باید انجام بدم طبق کدوم یک از مدارهای پست ۲۴ پیش برم؟

فرکانس مدار چقدر باید باشه ؟در حدود ۴ و ۵ کیلوهرتز نشون میداد
        فک میکنم با افزایش فرکانس کارکرد مدار کمی بهتر شد
        اما همچنان مشکلات هست
        جدیدترین ویرایش توسط Samyarjam; ۲۱:۲۹ ۱۴۰۳/۰۴/۰۵.

دیدگاه

بله متوجه منظور شما در مورد ترانس شدم و امتحان کردم
          ترانس از نوع فریت حلقوی هست و ۱۴ دور پیچیده شده هر کدوم
          ولتاژ دو سر مقاومت شنت،در حالت بدون بار حدود ۴۰۰ میلی ولت و در حالت اتصال بار حدود ۷۰۰ میلی ولت هست

در مورد اپتوکوپلر ممکنه ایراد مدار از اون باشه؟
          آیا با کم و زیاد کردن مقاومت پایه یک اپتوکوپلر میشه کاری کرد در مورد آستانه ولتاژ؟
          اصلاً اگر بخوام اپتوکوپلر رو حذف کنم چه کار باید انجام بدم طبق کدوم یک از مدارهای پست ۲۴ پیش برم؟

فرکانس مدار چقدر باید باشه ؟در حدود ۴ و ۵ کیلوهرتز نشون میداد
          فک میکنم با افزایش فرکانس کارکرد مدار کمی بهتر شد
          اما همچنان مشکلات هست
          خب این تعداد دور برابر اولیه و ثانویه تا زمانی که نخواید ولتاژ بالا با جریان بالا از خروجی بگیرید مشکلی ایجاد نمیکنه.
          اگر منظورتون مقاومت شنت ۰.۱ اهم هست که به سورس ماسفت اضافه کردید و ولتاژی که اندازه گرفتید پیک هست، پس جریانی که از ماسفت عبور میکنه زیاد نیست که بخواد باعث سوختنش بشه.
          اما اگر ولتاژی که گرفتید با مولتی متر هست، پس جریان پیک زیادی از ماسفت عبور میکنه.
          ولتاژ پیک درین-سورس ماسفت هم بد نیست اندازه بگیرید که نباید بیشتر از ۵۵ ولت باشه ( که از حد تحمل Z44 خارجه )
          اگر ولوم CV واکنشی نداره، پس مشکل میتونه از اپتو کوپلر باشه.
          مدار سومی پست ۲۴ فیدبک بهتری داره، البته خازن ۱۰ نانو که با پتانسیومتر موازی کرده میتونه باعث افزایش ناگهانی ولتاژ در لحظه اول بشه که مطلوب نیست .
          برای چنین سویچینگی فرکانس سویچینگ ۵ کیلو هرتز کم حساب میشه و حداقل بهتره ۳۰-۴۰ کیلو هرتز باشه!

دیدگاه

خب این تعداد دور برابر اولیه و ثانویه تا زمانی که نخواید ولتاژ بالا با جریان بالا از خروجی بگیرید مشکلی ایجاد نمیکنه.
            اگر منظورتون مقاومت شنت ۰.۱ اهم هست که به سورس ماسفت اضافه کردید و ولتاژی که اندازه گرفتید پیک هست، پس جریانی که از ماسفت عبور میکنه زیاد نیست که بخواد باعث سوختنش بشه.
            اما اگر ولتاژی که گرفتید با مولتی متر هست، پس جریان پیک زیادی از ماسفت عبور میکنه.
            ولتاژ پیک درین-سورس ماسفت هم بد نیست اندازه بگیرید که نباید بیشتر از ۵۵ ولت باشه ( که از حد تحمل Z44 خارجه )
            اگر ولوم CV واکنشی نداره، پس مشکل میتونه از اپتو کوپلر باشه.
            مدار سومی پست ۲۴ فیدبک بهتری داره، البته خازن ۱۰ نانو که با پتانسیومتر موازی کرده میتونه باعث افزایش ناگهانی ولتاژ در لحظه اول بشه که مطلوب نیست .
            برای چنین سویچینگی فرکانس سویچینگ ۵ کیلو هرتز کم حساب میشه و حداقل بهتره ۳۰-۴۰ کیلو هرتز باشه!
            سپاس
            بله منظورم مقاومت شنت سورس یک دهم اهم هست که ولتاژ پیک با اسکوپ اندازه‌گیری شده البته با بار نیم آمپر
            ولتاژ درین سورس رو هم حواسم هست که از حد تحمل ماسفت خارج نشه
            مدار سومی که فرمودید فیدبکش بهتره ولوم CC نداره،اون رو صلاح می‌دونید همینطور به حال خودش رها کنم؟

رفتار این آی سی هم شبیهuc3843 هست
            با اتصال ورودی به مدار و بدون بار بعضی ماسفت‌ها می‌سوزند
            بعضی ماسفت‌ها بیشتر داغ می‌کنند
            بعضی ماسفت‌ها کمتر
            با یک بار یکسان در ولتاژ یکسان

دیدگاه

سپاس
              بله منظورم مقاومت شنت سورس یک دهم اهم هست که ولتاژ پیک با اسکوپ اندازه‌گیری شده البته با بار نیم آمپر
              ولتاژ درین سورس رو هم حواسم هست که از حد تحمل ماسفت خارج نشه
              مدار سومی که فرمودید فیدبکش بهتره ولوم CC نداره،اون رو صلاح می‌دونید همینطور به حال خودش رها کنم؟

رفتار این آی سی هم شبیهuc3843 هست
              با اتصال ورودی به مدار و بدون بار بعضی ماسفت‌ها می‌سوزند
              بعضی ماسفت‌ها بیشتر داغ می‌کنند
              بعضی ماسفت‌ها کمتر
              با یک بار یکسان در ولتاژ یکسان
              وقتی که جریان عبوری از ماسفت کم هست، ولتاژ درین سورس هم کمتر از حد مجاز هست، پس نباید دلیلی باشه که ماسفت بسوزه.
              مگر اینکه قبل لحظه سوختن اتفاقی به شکل گذرا بیوفته...
              الان اصلاحات مربوط به افزایش فرکانس سویچینگ رو انجام دادید؟
              خازن پایه ۵ آیسی رو این بار ۲.۲ نانوفاراد بذارید تا فرکانس بالابره.
              ​​​​​

دیدگاه

وقتی که جریان عبوری از ماسفت کم هست، ولتاژ درین سورس هم کمتر از حد مجاز هست، پس نباید دلیلی باشه که ماسفت بسوزه.
                مگر اینکه قبل لحظه سوختن اتفاقی به شکل گذرا بیوفته...
                الان اصلاحات مربوط به افزایش فرکانس سویچینگ رو انجام دادید؟
                خازن پایه ۵ آیسی رو این بار ۲.۲ نانوفاراد بذارید تا فرکانس بالابره.
                ​​​​​
                سپاس، ان شاءالله خدا برکتتون بده
                فرکانس رو بردم بالا
                فقط مدار با فرکانس پایین سوت میکشید و الان نه
                فیدبک رو هم طبق مداری که فرمودید بستم فقط الان نهایت ولتاژ ۵۵ هست ولی ماسفت بیشتر داغ میشه(با جریان نیم آمپر)
                البته مجبور شدم همه مدار رو غیر از درایو ماسفت و ترانس تغییر بدم طبقش
                پایه ۸ و ۱۱ رو به زمین دادم و پایه ۹و۱۰ به پوش پول و....

راستی مدار جدید
                خیلی شکل موج گیتش به هم ریخته شده
                چه با بار چه بی بار
                جدیدترین ویرایش توسط Samyarjam; ۲۰:۳۷ ۱۴۰۳/۰۴/۰۶.

دیدگاه

سپاس، ان شاءالله خدا برکتتون بده
                  فرکانس رو بردم بالا
                  فقط مدار با فرکانس پایین سوت میکشید و الان نه
                  فیدبک رو هم طبق مداری که فرمودید بستم فقط الان نهایت ولتاژ ۵۵ هست ولی ماسفت بیشتر داغ میشه(با جریان نیم آمپر)
                  البته مجبور شدم همه مدار رو غیر از درایو ماسفت و ترانس تغییر بدم طبقش
                  پایه ۸ و ۱۱ رو به زمین دادم و پایه ۹و۱۰ به پوش پول و....

راستی مدار جدید
                  خیلی شکل موج گیتش به هم ریخته شده
                  چه با بار چه بی بار
                  همچنین برای شما هم آرزوی موفقیت دارم.
                  داغی بیشتر در فرکانس بیشتر بخاطر تلفات دینامیک‌ هست .
                  که علتش میتونه همین شکل موج بد گیت باشه‌.

دیدگاه

همچنین برای شما هم آرزوی موفقیت دارم.
                    داغی بیشتر در فرکانس بیشتر بخاطر تلفات دینامیک‌ هست .
                    که علتش میتونه همین شکل موج بد گیت باشه‌.
                    ممنون
                    به نظرتون پیچیدن ترانس به این شکل میتونه تفاوتی ایجاد کنه
                    البته اون عایق وسط ترانس رو نمیدونم چی استفاده کنم

دیدگاه

فکر میکنم پارامترهای falltime و risetime ماسفت خیلی در کارکرد این نوع مدارها موثر هست
                      چون حتی ماسفت با مقاومت درونی خیلی پایین هم امتحان کردم
                      ماسفت های وات بالا
                      و.....

دیدگاه

ممنون
                        به نظرتون پیچیدن ترانس به این شکل میتونه تفاوتی ایجاد کنه
                        البته اون عایق وسط ترانس رو نمیدونم چی استفاده کنم

یک مسئله:
                        اطمینان دارید که هسته حلقوی مورد استفاده از جنس فریت منگنز-روی هست؟
                        نمیدونم شما به چه شکل سیم پیچی کردید، ولی سیم پیچی به شکل منظم میتونه باعث بهبود جزئی عملکرد بشه.
                        اون عایق هم از جنس فیبر فایبرگلس هست.
                        پست بعدی:
                        در قطعات مدارات سویچینگ دو نوع تلفات توان داریم:
                        تلفات استاتیک(ایستا) که حاصل تلفات مسیر ها و مقاومت ها و تلفات مقاومت درونی ماسفت و دیود هست .
                        تلفات دینامیک(پویا) که تلفاتی هست که در لحظه RiseTime و Fall Time و حتی ریکاوری دیود ایجاد میشه.
                        و همینطور که در پست ۳۸ گفتم و شما هم نتیجه گیری کردید، بیشتر تلفات شما در ماسفت از نوع دینامیک هست.
                        در مدارات سویچینگ بهینه شده برای کاهش تلفات دینامیک، از آرایش رزونانسی استفاده میشه ، البته در مداری که بستید بیشتر مشکل بخاطر بد درایو شدن ماسفت هست.
                        ​​​​​

دیدگاه

یک مسئله:
                          اطمینان دارید که هسته حلقوی مورد استفاده از جنس فریت منگنز-روی هست؟
                          نمیدونم شما به چه شکل سیم پیچی کردید، ولی سیم پیچی به شکل منظم میتونه باعث بهبود جزئی عملکرد بشه.
                          اون عایق هم از جنس فیبر فایبرگلس هست.
                          پست بعدی:
                          در قطعات مدارات سویچینگ دو نوع تلفات توان داریم:
                          تلفات استاتیک(ایستا) که حاصل تلفات مسیر ها و مقاومت ها و تلفات مقاومت درونی ماسفت و دیود هست .
                          تلفات دینامیک(پویا) که تلفاتی هست که در لحظه RiseTime و Fall Time و حتی ریکاوری دیود ایجاد میشه.
                          و همینطور که در پست ۳۸ گفتم و شما هم نتیجه گیری کردید، بیشتر تلفات شما در ماسفت از نوع دینامیک هست.
                          در مدارات سویچینگ بهینه شده برای کاهش تلفات دینامیک، از آرایش رزونانسی استفاده میشه ، البته در مداری که بستید بیشتر مشکل بخاطر بد درایو شدن ماسفت هست.
                          ​​​​​
                          درود
                          سپاس بینهایت بابت توضیحات عالی
                          هسته مورد استفاده من ،دقیقا این هست

و به این شکل پیچیده شده

دیدگاه

در مورد آرایش رزونانسی هم مطالعه میکنم
                            البته ممنون میشم منبع معتبری اگر هست بفرمایید

دیدگاه

درود
                              سپاس بینهایت بابت توضیحات عالی
                              هسته مورد استفاده من ،دقیقا این هست

و به این شکل پیچیده شده

خواهش میکنم.
                              این هسته ای که گذاشتید هسته پودر آهن هست و حتی نوشته« متریال ۲۶ » هم گویای همین موضوع هست.
                              نمیدونم فروشنده چه تصور و منظوری داشته که گفته فریت!
                              به هر حال با هسته پودر آهن هم میشه مبدل سویچینگ ساخت، ولی مشخصا در فرکانس بالا دچار افت بازدهی میشه.
                              هسته پودر آهن‌ متریال ۵۲ مقداری ویژگی های بهتری نسبت به متریال ۲۶ داره.
                              این شکل سیم پیچی هم که انجام دادید ، باعث تاثیر بر تاخیر فاز میشه و روش مرسومی هست.
                              فعلا باید تمرکزتون روی شکل موج گیت باشه که گفتید خرابه، به نظر علت ناپایداری حلقه فیدبک هست.
                              بهتره بین پایه ۲ و ۳ آیسی TL494 خازن کم ظرفیت در حد ۱ نانوفاراد قرار بدید تا باعث پایداری حلقه فیدبک بشه.
                              ​​​

دیدگاه

خواهش میکنم.
                                این هسته ای که گذاشتید هسته پودر آهن هست و حتی نوشته« متریال ۲۶ » هم گویای همین موضوع هست.
                                نمیدونم فروشنده چه تصور و منظوری داشته که گفته فریت!
                                به هر حال با هسته پودر آهن هم میشه مبدل سویچینگ ساخت، ولی مشخصا در فرکانس بالا دچار افت بازدهی میشه.
                                هسته پودر آهن‌ متریال ۵۲ مقداری ویژگی های بهتری نسبت به متریال ۲۶ داره.
                                این شکل سیم پیچی هم که انجام دادید ، باعث تاثیر بر تاخیر فاز میشه و روش مرسومی هست.
                                فعلا باید تمرکزتون روی شکل موج گیت باشه که گفتید خرابه، به نظر علت ناپایداری حلقه فیدبک هست.
                                بهتره بین پایه ۲ و ۳ آیسی TL494 خازن کم ظرفیت در حد ۱ نانوفاراد قرار بدید تا باعث پایداری حلقه فیدبک بشه.
                                ​​​
                                ممنون
                                عرض کردم قبلا
                                به علت تغییر مدار فیدبک،مجبور شدم کل مداررو طبق اونی که فرمودید عوض کنم که در مدار جدید بین ۲و۳ آیسی یک خارن ۱۰ نانو هست
                                فرکانس ۵۰ کیلو هرتز و ولتاژ ۴ ولت و جریان در حد یک آمپر،بعید میدونم به هسته انقدر فشار بیاره که بگیم متریالش موثره
                                فعلا به قول شما ، مشکل گیت هست،البته قبلش هم که طبق فرمایش شما شکل موج گیت تمیز بود ،باز مشکل داغ شدن شدید ماسفت وجود داشت
                                دارم سعی میکنم بفهمم مشکل از کجاست ،مشکل گیت و ماسفت
                                رزونانس رو هم چندتا جزوه انگلیسی پیدا کردم که دارم مطالعه میکنم
                                اگر مداری با طراحی رزونانس سراغ دارید،لطفا بگذارید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X