اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

عیب یابی منبع تغذیه سوئچینگ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

اگر به این شکل بسته شده باشه تا حدی همون فیدفوروارد هست ، ولی چون ظرفیتش بالا هست بیشتر برای افزایش تدریجی ولتاژ خروجی در لحظه اول روشن شدن پاور استفاده شده.
    و اینکه بله میتونید تغذیه آیسی سویچینگ رو از منبع 18 ولت مستقل تامین کنید و مسیر تغذیه پیشفرض آیسی رو از روی PCB قطع کنید.
    ممنون آقا مهندس
    چقد جریان کشی داره آیسی؟
    میشه با یه منبع تغذیه ترانسلس کارشو حل کرد؟
    تا چه حد میشه ولتاژو بالا برد؟فرض بر اینکه خازن های خروجی و دیود اوکی بشن
    چون یه ترانزیستور کوچک هم کنار مقاومت های فیدبک هست که نمیدونم کارش چیه،میترسم مثلا روی ۴۰ ولت اون آسیب ببینه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط S.a.IRAN نمایش پست ها

ممنون آقا مهندس
      چقد جریان کشی داره آیسی؟
      میشه با یه منبع تغذیه ترانسلس کارشو حل کرد؟
      تا چه حد میشه ولتاژو بالا برد؟فرض بر اینکه خازن های خروجی و دیود اوکی بشن
      چون یه ترانزیستور کوچک هم کنار مقاومت های فیدبک هست که نمیدونم کارش چیه،میترسم مثلا روی ۴۰ ولت اون آسیب ببینه
      خود آیسی به همراه ترانس پالس و متعلقات زیر ۱۵۰ میلی آمپر جریان کشی داره.
      ( حتی با تعویض خازن های خروجی و دیود های شاتکی ) پیشنهادم اینه که ولتاژ خروجی رو بالای ۲ برابر نکنید ، و طبیعتا هر چقدر ولتاژ خروجی رو بیشتر کنید ، جریان کشی از خروجی هم باید کمتر کنید.
      اون ترانزیستور کوچک هم به یک دیود زنر وصل میشه و برای تشخیص اتصال کوتاه استفاده میشه.
      یادم رفت در پست ۱۳ توضیحات مربوط بهش رو بدم.
      ​​​​​​ برای متغییر کردن لازمه اون ترانزیستور و دیود زنر حذف بشن.

دیدگاه

خود آیسی به همراه ترانس پالس و متعلقات زیر ۱۵۰ میلی آمپر جریان کشی داره.
        ( حتی با تعویض خازن های خروجی و دیود های شاتکی ) پیشنهادم اینه که ولتاژ خروجی رو بالای ۲ برابر نکنید ، و طبیعتا هر چقدر ولتاژ خروجی رو بیشتر کنید ، جریان کشی از خروجی هم باید کمتر کنید.
        اون ترانزیستور کوچک هم به یک دیود زنر وصل میشه و برای تشخیص اتصال کوتاه استفاده میشه.
        یادم رفت در پست ۱۳ توضیحات مربوط بهش رو بدم.
        ​​​​​​ برای متغییر کردن لازمه اون ترانزیستور و دیود زنر حذف بشن.
        تشکر مهندس جان
        من مقاومت پول آپی رو که خازن باهاش موازی نبود بجاش ولوم گذاشتم و ولتاژ فعلا از ۱۳ تا ۲۰ ولت متغیر شده
        ولی ترانزیستور رو دستش نزدم
        ینی باید حذف بشه؟
        ولتاژ هم که مال خود منبع ۲۴ بود من تا ۴۰ نیاز دارم همین

دیدگاه

تشکر مهندس جان
          من مقاومت پول آپی رو که خازن باهاش موازی نبود بجاش ولوم گذاشتم و ولتاژ فعلا از ۱۳ تا ۲۰ ولت متغیر شده
          ولی ترانزیستور رو دستش نزدم
          ینی باید حذف بشه؟
          ولتاژ هم که مال خود منبع ۲۴ بود من تا ۴۰ نیاز دارم همین
          نقشه مدار این پاور سویچینگ ها در لینک زیر:

فقط بخاطر ۲۴ ولت بودن ممکنه مقادیر برخی قطعات فرق داشته باشه ، ولی کلیت مدار یکی هست.
          در صورتی که بخوایید ولتاژ خروجی رو از حد مشخصی کمتر کنید ، ترانزیستور Q5 غیرفعال میشه و ولتاژ پایه ۴ آیسی ۴۹۴ افزایش پیدا میکنه و باعث خاموشی پاور میشه.
          اما وقتی بخوایید فقط ولتاژ خروجی رو بیشتر کنید ، وجود قطعات نامبرده در پست قبل مشکلی ایجاد نمیکنه.

دیدگاه

نقشه مدار این پاور سویچینگ ها در لینک زیر:

فقط بخاطر ۲۴ ولت بودن ممکنه مقادیر برخی قطعات فرق داشته باشه ، ولی کلیت مدار یکی هست.
            در صورتی که بخوایید ولتاژ خروجی رو از حد مشخصی کمتر کنید ، ترانزیستور Q5 غیرفعال میشه و ولتاژ پایه ۴ آیسی ۴۹۴ افزایش پیدا میکنه و باعث خاموشی پاور میشه.
            اما وقتی بخوایید فقط ولتاژ خروجی رو بیشتر کنید ، وجود قطعات نامبرده در پست قبل مشکلی ایجاد نمیکنه.
            بازم ممنون
            راهی هست که فقط در صورت صفر شدن ولتاژ،Q5 عمل کنه؟
            اینطوری ولتاژ پایینم بیاد آیسی خاموش نمیشه

دیدگاه

بازم ممنون
              راهی هست که فقط در صورت صفر شدن ولتاژ،Q5 عمل کنه؟
              اینطوری ولتاژ پایینم بیاد آیسی خاموش نمیشه
              راهش این هست که مقاومت بین بیس-امیتر ترانزیستور مذکور رو حذف کنید.

دیدگاه

راهش این هست که مقاومت بین بیس-امیتر ترانزیستور مذکور رو حذف کنید.
                ممنون آقا
                یه سوال
                از نظر شما همچین منبعی رو از طریق پایه ۲ متغیر کنم فرقی داره تا اینکه از طریق پایه ۱ باشه؟
                کدوم مطمئن تر و اصولی تره؟

دیدگاه

ممنون آقا
                  یه سوال
                  از نظر شما همچین منبعی رو از طریق پایه ۲ متغیر کنم فرقی داره تا اینکه از طریق پایه ۱ باشه؟
                  کدوم مطمئن تر و اصولی تره؟
                  اگر از طریق پایه ۲ متغییر کنید مزیتش اینه که میتونید محدوده ولتاژ بیشتری رو تنظیم کنید و همچنین در صورت خرابی ولوم ، ولتاژ خروجی بیش از حد بالا نمیره.
                  همچنین اگر از طریق پایه ۱ متغییر کنید دو مزیت بالا رو نداره ، اما فیدبک پایدار تر عمل میکنه و احتمال بروز پدیده هایی مثل سوت ترانس و... کمتر هست.

دیدگاه

اگر از طریق پایه ۲ متغییر کنید مزیتش اینه که میتونید محدوده ولتاژ بیشتری رو تنظیم کنید و همچنین در صورت خرابی ولوم ، ولتاژ خروجی بیش از حد بالا نمیره.
                    همچنین اگر از طریق پایه ۱ متغییر کنید دو مزیت بالا رو نداره ، اما فیدبک پایدار تر عمل میکنه و احتمال بروز پدیده هایی مثل سوت ترانس و... کمتر هست.
                    آقا دم شما گرم
                    یه چیزی متوجه شدم
                    دادن تغذیه جداگانه به پایه ۱۲ آیسی برای پایین آوردن ولتاژ به این سادگی نیست که از روی برد جداش کنم و ۱۸ ولت بهش بدم
                    کلی قطعه بهش وصله
                    مقاومت های ترانزیستور های درایور
                    و......
                    درسته؟
                    راهش چیه؟

فک کنم باید از سه تا پایه اگزیلاری یکیش که گرند هست هیچ ، بیام اون دوتا پایه رو از روی برد جدا کنم و مثبت ۱۸ ولت رو از همون جا بدم
                    چون فن پاور هم به همین اگزیلاری متصله
                    جدیدترین ویرایش توسط S.a.IRAN; ۲۱:۱۳ ۱۴۰۳/۰۹/۲۴.

دیدگاه

آقا دم شما گرم
                      یه چیزی متوجه شدم
                      دادن تغذیه جداگانه به پایه ۱۲ آیسی برای پایین آوردن ولتاژ به این سادگی نیست که از روی برد جداش کنم و ۱۸ ولت بهش بدم
                      کلی قطعه بهش وصله
                      مقاومت های ترانزیستور های درایور
                      و......
                      درسته؟
                      راهش چیه؟

فک کنم باید از سه تا پایه اگزیلاری یکیش که گرند هست هیچ ، بیام اون دوتا پایه رو از روی برد جدا کنم و مثبت ۱۸ ولت رو از همون جا بدم
                      چون فن پاور هم به همین اگزیلاری متصله
                      دقیقا باید دوتا دیود متصل به اگزیلاری رو جدا کنید و تغذیه رو از اونجا وصل کنید.

دیدگاه

اوی ولله مهندس جان
                        منم دقیقا همین کارو کردم و با سوئیچینگ کوچیک ، ۱۸ ولت دادم واسه فن و آیسی
                        فقط دیود ها رو کامل درآوردم و الان دوپایه اگزیلاری مثبت خالیه

فقط یکی دو مورد هست میگم خدمتت
                        اول اینکه ولتاژ موقع روشن شدن منبع تغذیه،ولتاژ از‌ ۲۴ ولت شروع میشه و میاد روی مقدار تنظیمی
                        دوم اینکه تا ۷ ولت میشه ولتاژ رو پایین آورد ولی کمترش کنم کلا تغذیه خاموش میشه
                        وقتی هم مقاومت بیس امیتر ترانزیستور پروتکت رو در آوردم و ولتاژ رو روی ۲.۵ آوردم،یکی ۱۳۰۰۹ ها سوخت
                        نمیدونم مال این بود یا بخش مربوط به پایه ۱۵ و ۱۶ آیسی

دیدگاه

مهندس جان من به این ترتیب متغیر کردم اگه ایرادی داری لطفا راهنمایی کنید
                          یا اگر مشکلات بخاطر اینه

جدیدترین ویرایش توسط S.a.IRAN; ۱۲:۳۶ ۱۴۰۳/۰۹/۲۶.

دیدگاه

اوی ولله مهندس جان
                            منم دقیقا همین کارو کردم و با سوئیچینگ کوچیک ، ۱۸ ولت دادم واسه فن و آیسی
                            فقط دیود ها رو کامل درآوردم و الان دوپایه اگزیلاری مثبت خالیه

فقط یکی دو مورد هست میگم خدمتت
                            اول اینکه ولتاژ موقع روشن شدن منبع تغذیه،ولتاژ از‌ ۲۴ ولت شروع میشه و میاد روی مقدار تنظیمی
                            دوم اینکه تا ۷ ولت میشه ولتاژ رو پایین آورد ولی کمترش کنم کلا تغذیه خاموش میشه
                            وقتی هم مقاومت بیس امیتر ترانزیستور پروتکت رو در آوردم و ولتاژ رو روی ۲.۵ آوردم،یکی ۱۳۰۰۹ ها سوخت
                            نمیدونم مال این بود یا بخش مربوط به پایه ۱۵ و ۱۶ آیسی
                            ببینید بین پایه های کلکتور و بیس ۱۳۰۰۹ مقاومتی وجود داره یا نه ، اگر مقاومتی وجود داشت حذفش کنید.
                            در مورد نقشه ای که ارسال کردید ، مشکلی درش نمیبینم ، فقط اگر مقدار مقاومت ۳.۳ کیلو اهم رو مقداری بیشتر کنید به نظرم بهتره.
                            ​​​​​​

دیدگاه

ببینید بین پایه های کلکتور و بیس ۱۳۰۰۹ مقاومتی وجود داره یا نه ، اگر مقاومتی وجود داشت حذفش کنید.
                              در مورد نقشه ای که ارسال کردید ، مشکلی درش نمیبینم ، فقط اگر مقدار مقاومت ۳.۳ کیلو اهم رو مقداری بیشتر کنید به نظرم بهتره.
                              ​​​​​​
                              دم شما گرم
                              حالا اگه این مقاومت بود و حذف قراره کدوم مشکل رو حل کنه؟
                              الان سوختن ترانزیستور در ولتاژ پایین یکی و یکی دیگه هم ، اینکه وقتی منبع تغذیه روشن میشه ، ولتاژ از ۲۴ ولت شروع میشه بیاد پایین روی مقداری که از قبل بوده

دیدگاه

دم شما گرم
                                حالا اگه این مقاومت بود و حذف قراره کدوم مشکل رو حل کنه؟
                                الان سوختن ترانزیستور در ولتاژ پایین یکی و یکی دیگه هم ، اینکه وقتی منبع تغذیه روشن میشه ، ولتاژ از ۲۴ ولت شروع میشه بیاد پایین روی مقداری که از قبل بوده
                                به احتمال زیاد هر دوتا مشکل رو حل میکنه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X