اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

پل دیود

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : پل دیود

زنر توان بالا رو میشه با تکنیکهایی ساخت خیلی ارزون هم تموم میشه اما من اول یه پیشنهاد واسه اون پ امپ که گفتین دارم چون که مدار استانداردی در میاد .

طرحش که تموم شد میذارم همینجا .
    موفقیت یک فرایند است نه یک اتفاق...

******** استفاده از گزینه تشکر نشانه اهمیت و احترام شما به پیگیری شخص نظر دهنده است ********

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Nima200
      سلام
      جدا از اینکه معمولا جنس های عادی نصف چیزیکه اسمشونه کار میکنن،شاید مصرف کننده شما در لحظاتی مثل اتصال کوتاه عمل میکنه
      مثلا موتوروخازن اینجورین
      ترانسی که مداوم بتونه 40امپر بده،راحت 150تا هم میده،البته لحظه ای
      در تکمیل حرف دوستمون باید بگم که ترانس وقتی اتصال کوتاه میشه (یعنی همون لحظات اول شارژ خازن ها ) چیزی حدود 20 برابر جریان نامیشو میکشه یعنی برای این میشه 800 آمپر اگه پیوسته باشه که ...
      Every one can do everything so why you do this awful thing.

دیدگاه

این همه درگیری برا چی خب یه soft start circuit رو بگذار تمومه
        مدارشم گوگل سرچ بزن
        طوری زندگی کن انگار امروز اخرین روز زندگیته!!!
        امروز رو کامل زندگی کن...
        (یه روز یعنی هیچوقت!)

دیدگاه

دوستان
          نکته ای که به ذهنم رسید اینه
          آیا شما موافقید که اگر کاربرد ما شارژ باتری باشه نیازی به استفاده از چنین ظرفیت خازنی زیادی نیست ؟

مقدار جریانی که به سمت باتری جاری میشه باتری رو شارژ میکنه واین یعنی سطح زیر منحنی سیگنال سینوسی یکسو شده که در خروجی پل هست و مقدارش با انگرال به دست میاد ، گرچه خازن رایپل رو حذف میکنه و مقدار متوسطی رو به ما میده اما مقدار جریانی که از دیودها وارد خازن میشن و بعد به باتری به این موضوع بستگی نداره ، این مساله رومیشه با اندازه گیری جریان ac در سمت اولیه در 2 حالت با خازن و بی خازن بررسی کرد .( هنگامی که باتری روی مدار هست) . و یا میشه زمان شارژ باتری رو در حالت بون خازن و با خازن مقایسه کرد .

و از طرفی در ترانسفورماتورهای شارژ باتری حرفه ای هم از چنین ظرفیت خازنی استفاده نمیشه . در حقیقت خازن و باتری هر دو یک انباره بار الکتریکی هستند .

نظر شما چیه ؟

******** استفاده از گزینه تشکر نشانه اهمیت و احترام شما به پیگیری شخص نظر دهنده است ********

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Dr.micro
            دوستان
            نکته ای که به ذهنم رسید اینه
            آیا شما موافقید که اگر کاربرد ما شارژ باتری باشه نیازی به استفاده از چنین ظرفیت خازنی زیادی نیست ؟

مقدار جریانی که به سمت باتری جاری میشه باتری رو شارژ میکنه واین یعنی سطح زیر منحنی سیگنال سینوسی یکسو شده که در خروجی پل هست و مقدارش با انگرال به دست میاد ، گرچه خازن رایپل رو حذف میکنه و مقدار متوسطی رو به ما میده اما مقدار جریانی که از دیودها وارد خازن میشن و بعد به باتری به این موضوع بستگی نداره ، این مساله رومیشه با اندازه گیری جریان ac در سمت اولیه در 2 حالت با خازن و بی خازن بررسی کرد .( هنگامی که باتری روی مدار هست) . و یا میشه زمان شارژ باتری رو در حالت بون خازن و با خازن مقایسه کرد .

و از طرفی در ترانسفورماتورهای شارژ باتری حرفه ای هم از چنین ظرفیت خازنی استفاده نمیشه . در حقیقت خازن و باتری هر دو یک انباره بار الکتریکی هستند .

نظر شما چیه ؟
            خب این طوری برای شارژ باطری خوبه منتها باز هم من و دیگر دوستان منبع تغذیه دارن ک با ظرفیت خازنی بالا کار میکنه
            من امروز میرم سر وقت این رفیقمون ببینم میتونم جریان قبل پل دیود رو با خازن و بدون خازن اندازه بگیرم
            خبرشو میدم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط AMIR_N
              خب این طوری برای شارژ باطری خوبه منتها باز هم من و دیگر دوستان منبع تغذیه دارن ک با ظرفیت خازنی بالا کار میکنه
              من امروز میرم سر وقت این رفیقمون ببینم میتونم جریان قبل پل دیود رو با خازن و بدون خازن اندازه بگیرم
              خبرشو میدم
              بله کاملا درسته ، تو منابع تغذیه لزوم استفاده از ظرفیت خازنی بزرگ انکار ناپذیره ، من اکثرا در چنین منابعی روش شارژ آرام بانک خازنی و بعد وصل جریان اصلی رو دیدم بیشتر در سمت ثانویه انجام میشده و گاهی در سمت اولیه .
              البته مقدار جریان یک فاکتور تعیین کننده در تصمیم گیری هست ، در این جریان نسبتا زیاد ثانویه ( 40 آمپر که دوستمون گفتن ) چون امپدانس هم تبدیل میشه شاید در سمت اولیه بشه بار سری بی درد سر تر و یا به عبارتی توان پایین تری رو برای گرفتن ضربه جریان اولیه که از اتصال لحظه اول بانک خازن در ثانویه ناشی میشه به کار برد .

خوب مشخص هست که در منابع تغذیه گرچه مثل شارژر نیاز به تامین بار الکتریکی یک جهته و یا به عبارتی جریان DC ، مد نظر هست اما فرم ولتاژ به دست اومده هم موضوع مهم و غیر قابل چشم پوشیه و همیشه در این قبیل منابع سعی میشه تا مقدار متوسط یا سطح DC ثابت تری ایجاد بشه و حتی مقادیر ناچیز تناوب و لرزش در منبع یا همون رایپل خودمون هم با روشهای مختلف کاهش داده بشه .

آزمایشی که من خدمتتون مطرح کردم در صورت صحت ، فقط در شآرژر باتری معتبر هست چون باتری یک بار خظی هست و به منابع تغذیه ارتباط چندانی پیدا نمیکنه و به دلیل " غیر خطی بودن بسیاری از بارهایی که در خروجی منابع تغذیه استفاده میشه " مقدار جریان DC با هر تغییری در شکل ولتاژ تغییر پیدا میکنه .

به هر حال اگر درستی این موضوع رو با یک آزمایش بر روی شاوژر باتری ، تایید یا رد کنید کار با ارزشی انجام دادید جناب AMIR_N .
              :agree: :agree: :agree:

لطفا اگر امکان داره شرایط آزمایش رو هم برای بهتر درک کردن موضوع برای بنده و دوستان ذکر کنید .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط AMIR_N
                خبرشو میدم
                بله کاملا درسته ، تو منابع تغذیه لزوم استفاده از ظرفیت خازنی بزرگ انکار ناپذیره ، من اکثرا در چنین منابعی روش شارژ آرام بانک خازنی و بعد وصل جریان اصلی رو دیدم بیشتر در سمت ثانویه انجام میشده و گاهی در سمت اولیه .
                البته مقدار جریان یک فاکتور تعیین کننده در تصمیم گیری هست ، در این جریان نسبتا زیاد ثانویه ( 40 آمپر که دوستمون گفتن ) چون امپدانس هم تبدیل میشه شاید در سمت اولیه بشه بار سری بی درد سر تر و یا به عبارتی توان پایین تری رو برای گرفتن ضربه جریان اولیه که از اتصال لحظه اول بانک خازن در ثانویه ناشی میشه به کار برد .

خوب مشخص هست که در منابع تغذیه گرچه مثل شارژر نیاز به تامین بار الکتریکی یک جهته و یا به عبارتی جریان DC ، مد نظر هست اما فرم ولتاژ به دست اومده هم موضوع مهم و غیر قابل چشم پوشیه و همیشه در این قبیل منابع سعی میشه تا مقدار متوسط یا سطح DC ثابت تری ایجاد بشه و حتی مقادیر ناچیز تناوب و لرزش در منبع یا همون رایپل خودمون هم با روشهای مختلف کاهش داده بشه .

آزمایشی که من خدمتتون مطرح کردم در صورت صحت ، فقط در شآرژر باتری معتبر هست چون باتری یک بار خظی هست و به منابع تغذیه ارتباط چندانی پیدا نمیکنه و به دلیل " غیر خطی بودن بسیاری از بارهایی که در خروجی منابع تغذیه استفاده میشه " مقدار جریان DC با هر تغییری در شکل ولتاژ تغییر پیدا میکنه .

به هر حال اگر درستی این موضوع رو با یک آزمایش بر روی شارژر باتری ، تایید یا رد کنید کار با ارزشی انجام دادید جناب AMIR_N .
                :agree: :agree: :agree:

لطفا اگر امکان داره شرایط آزمایش رو هم برای بهتر درک کردن موضوع برای بنده و دوستان ذکر کنید .

دیدگاه

سلام
                  من امروز رفتم و ازمایشی رو ک فرموده بودین انجامم دادم
                  ترانس رو وصل کردم به پل دیود و بدون بانک خازنی ولتاژ رو اندازه گرفتم و ولتاژ 11 ولت DC بعد از پل دیود و بدون بانک خازنی و بدون اتصال به مصرف کننده بود
                  بانک خازنی رو وصل کردم ولی هنوز بار رو وصل نکرده بودم و ولتاژ رو اندازه گرفتم ک 15.4 بود
                  بار رو وصل کردم (بار ی باطری 180 امپری بود ک دشارژ شده بود و ولتاژش رسیده بود 10.8 ولت) به محض اتصال بار به خروجی پل دیود ک با خازن ها موازی شده بود ولتاژ باطری و خروجی پل دیود به 13.2 ولت رسید ک جریانی حدود به 27 امپر میکشید
                  این بار بانک خازنی رو قطع کردم و ولتاژ و جریان رو اندازه گرفتم ک حدود 8صدم ولت افت ولتاژ داشت ولی جریان تقریبا همان بود

و اینجا بود ک فهمیدم خدود 18 هزار تومن پول بی هوده برای بانک خازنی داده شده بود (ولی مهم نبود چون پولشو من نداده بودم)

دیدگاه

عالی بود جناب AMIR_N ممنون از شما بابت قبول زحمت این آزمایش و بیان دقیقش در تاپیک .
                    خوب انگار مساله شارژرها به خیر و خوشی به نتایج خوبی رسید .
                    اون مقدار تفاوت اندک هم مربوط باید مربوط به افزایش سطح متوسط ولتاژ یا همون DC خودمون باشه که موازی بودن این بانک بزرگ خازنی باعثش میشه و با توجه به خیلی بزرگتر بودن ظرفیت خازنی باتری ، به گفته شما 0.08 ولت تغییر رو ایجاد کرده . جدا آزمایش جالبی بود و فکر میکنم اگر مقصود شما ساخت شارژر بوده ، از دردسرهای اضافی خلاص شدید . :agree:

دیدگاه

البته من برای این مدار بیش از اندازه خرج کردم و چون دفه اولم بود تجربیات خوبی به دست اوردم
                      برای این کار ترانس رو من باید 20 امپر میگرفتم به جای 40 امپر و بانک خازنی هم اصلا نمیخواد
                      این دو مورد یعنی حدود 60 درصد قیمت پایین تر برای نوع شارژر

دیدگاه

جناب AMIR_N قیمت ترانس 20 آمپر و 40 آمپر چقدر بود؟ شما از کجا تهیه کردی ؟

دیدگاه

من ترانس رو میدم برام میپیچن با هر ولتاژ و جریانی ک دوس داشته باشید میپیچن و از 1 وات تا1کیلو وات رو هم قبول میکنه برای ساحتن
                          فیمتش هم به اضای هر 1 وات 350 تومن قیمتش میشه ک از من شد 150 هزار تومن
                          و فکر کنم 20 امپر رو 80 تومن بگیره

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                          X