اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تقویت ولتاژ ac

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

تقویت ولتاژ ac

سلام خدمت دوستان گرامی
    من احتیاج به یک مدار دارم که بتونه ولتاژ ac با دامنه 2 تا 5 ولت رو به یک ولتاژ ac با دامنه 50 تا 54 برسونه. فقط نمی خوام از ترانس استفاده کنم. ممنون میشم اگه کسی طرحی داره بگه

پاسخ : تقویت ولتاژ ac

راستی یادم رفت بگم فرکانس ورودی و خروجی 400 هرتز هستش و این تقویت کننده در یک طبقه میانی و بین یک پ امپ با سطح اشباع +15 و -15 و یک پوش پول با تغذیه +54 و -54 هست

دیدگاه

یعنی کسی نیست بتونه به من کمک کنه؟ :angry:

دیدگاه

اگر قرار باشد به ازای ورودی 2 ولت در خروجی دامنه 50 ولت و به ازای ورودی 5 ولت در خروجی دامنه 54 ولت داشته باشید، این به این معنی است که بهره مدار با افزایش دامنه ورودی باید کاهش پیدا کند ( بهره 25 به ازای ورودی 2 و بهره 10.8 به ازای ورودی 5). چنین مداری به نوعی یک compressor است که ساخت آن بصورت آنالوگ کار چندان ساده ای نیست. آیا منظور شما از سوال، پیاده سازی همین عملکرد است؟
        اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
        دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
        برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
        وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
        قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
        اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
        ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

سلام دوست عزیز، ممنون که لطف کردید و جواب دادید
          راستش منظورم از 2 تا 5 ولت رنج ورودی بود یعنی ولتاژ ورودیم می تونه از 2 تا 5 ولت تغییر کنه، خیلی فرقی نمی کنه، شما 5 ولت رو می تونید در نظر بگیرید. توی خروجی هم منظورم همینه، یعنی می تونید 54 ولت رو در نظر بگیرید. این تقویت کننده رو می خوام بذارم تا خروجی پ امپ بتونه پوش پول رو درایو کنه و سطح ولتاژش رو به سطح ولتاژ پوش پول برسونه
          اگه با مدارهای آنالوگ این کارو نمیشه کرد آیا راه حل دیگه ای مثل دیجیتال وجود داره؟
          خیلی خیلی ممنون میشم کمکم کنید. کارم گیره همینه

دیدگاه

بنابراین شما به یک تقویت کننده با بهره ولتاژ حدود 11 نیاز دارید که مشکل اصلی در دامنه زیاد خروجی است. در این حالت در درجه اول اگر بتوانید پ امپ ولتاژ بالایی را در بازار پیدا کنید، با یک طبقه این تقویت میسر است. در غیر اینصورت از تقویت کننده های ترانزیستور و ماسفت هم می توان با طراحی مناسب برای این امر استفاده کرد. یک مورد دیگر که می توانید پیگیری کنید این است که احتمال دارد در IC های صوتی موجود، گزینه ای که نیاز شما را برآورده کند، وجود داشته باشد.
            وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
            اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم

دیدگاه

دوست عزیز شما شماره آی سی صوتی یا پ امپ ولتاژ بالا رو که فرمودید رو میدونید که بتونم تهیش کنم؟ یا شماتیک مدار مورد نظر رو می تونید برام قرار بدید؟
              از راهنماییتون بسیار ممنونم

دیدگاه

از نظر مدار یک تقویت کننده Non inverting که مدار آن با یک جستجوی ساده قابل دستیابی است، جواب کار شما را می دهد. اما از نظر قطعه هم بستگی به اینکه منظور شما از دامنه 54 ولت که ذکر کردید دامنه peak to peak باشد یا دامنه peak مصداق فرق می کند. در صورت اول شماره هایی مثال LM343 یا HA2645 را می توان معرفی کرد (که از موجود بودن آن در بازار اطلاعی ندارم). اما در صورتی که 108 ولت تغییرات در خروجی مورد نظر شما باشد، موارد معدودتری وجود دارند که چنین تغییراتی را در خروجی بپذیرند. مانند قطعه زیر:

http://in.rsdelivers.com/product/cir...3/7165905.aspx

یا موارد دیگری که با جستجو در اینترنت قابل دسترسی هستند. اما مهم وجود در بازار داخلی است که باید با مراجعه مستقیم در این مورد سوال کنید. اگر هدف از کاربرد مورد نظر و همچنین مقدار دقیق peak to peak خروجی و تغذیه های در دسترس را تعیین کنید، شاید بهتر بتوان در این مورد راهنمایی کرد.

دیدگاه

من تا حالا این کار رو نکردم ولی فکر کنم بشه .
                  از یه ترانزیستور استفاده کن که امیتر زمین و کلکتور با یه مقاومت به 98v وصله .
                  طوری بایاس کن که در حالت عادی کلکتور 54 ولت باشه و بعد هم ورودی رو بهش بده طوری که با گین با احتساب
                  مقاومت بایاس گین مورد نظرت باشه
                  ای با من و پنهان چو دل از دل سلامت میکنم توکعبه ای هر جا روم قصد مقامت می کنم
                  هر جا که هستی حاضری از دور در ما نا ظری شب خانه روشن میشود چون یاد نامت میکنم
                  گه همچو باز آشنا بر دست تو پر میزنم گه چون کبوتر پرزنان آهنگ بامت می کنم

مرا گویی تورا با این قفس چیست من چه دانم ، من چه دانم اگر مرغ هوایی این قفس چیست من چه دانم ، من چه دانم من چه دانم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط طراح
                    از نظر مدار یک تقویت کننده Non inverting که مدار آن با یک جستجوی ساده قابل دستیابی است، جواب کار شما را می دهد. اما از نظر قطعه هم بستگی به اینکه منظور شما از دامنه 54 ولت که ذکر کردید دامنه peak to peak باشد یا دامنه peak مصداق فرق می کند. در صورت اول شماره هایی مثال LM343 یا HA2645 را می توان معرفی کرد (که از موجود بودن آن در بازار اطلاعی ندارم). اما در صورتی که 108 ولت تغییرات در خروجی مورد نظر شما باشد، موارد معدودتری وجود دارند که چنین تغییراتی را در خروجی بپذیرند. مانند قطعه زیر:

http://in.rsdelivers.com/product/cir...3/7165905.aspx

یا موارد دیگری که با جستجو در اینترنت قابل دسترسی هستند. اما مهم وجود در بازار داخلی است که باید با مراجعه مستقیم در این مورد سوال کنید. اگر هدف از کاربرد مورد نظر و همچنین مقدار دقیق peak to peak خروجی و تغذیه های در دسترس را تعیین کنید، شاید بهتر بتوان در این مورد راهنمایی کرد.
                    جناب طراح عزیز، ممنون از راهنماییتون
                    راستش همونطور که فرمودید ولتاژ خروجی 108 ولت پیک تو پیک هست و ولتاژ تغذیه پوش پوله، همونطور که قبلا گفتم قراره یک سینوسی 400 هرتز توسط یک پ امپ با ولتاژ +5 و-5 تقویت بشه و چون دامنه سینوسی در این حالت بیشتر از 10 ولت پیک تو پیک نمیتونه باشه یه مدار برای تقویت می خوام که بتونه پوش پول رو درایو کنه، تا اونجا که بررسی کردم پ امپ با ولتاژ بالا تو بازار وجود نداره و باید یه مدار طراحی بشه. متاسفانه مشکل اصلی مدارات موجود مثلا تقویت کننده های کلاس AB اینه که سیگنال به اشباع می ره
                    با این توضیحات اگه شما یا بقیه دوستان مداری که بتونه این کار رو بکنه داشته باشند، خیلی ممنون میشم راهنماییم کنید
                    بازم از توجهی که به سوالم داشتید سپاسگزارم

دیدگاه

منظور از سوال این بود که بیان کنید خروجی سینوسی با دامنه 50 ولت و فرکانس 400 هرتز برای چه منظوری مورد استفاده قرار می گیرد تا در صورتی که مقدور باشد با حذف طبقات آنالوگ شامل تقویت کننده و پوش پول، از طریق PWM و فیلتر کردن آن اقدام به ایجاد خروجی کنید. به هرحال اگر من به جای شما بودم، برای صورت مسئله جاری از طریق یک طبقه تقویت کننده کلاس A اقدام می کردم. اما با توجه به اینکه معمولا در این مدار در حدود 0.1Vcc روی مدار موجود در امیتر آن افت می کند (برای مستقل بودن گین از بتا) در اینصورت حداکثر Swing خروجی مقداری کمتر از مقدار مورد نظر شما خواهد بود. البته در صورت وجود تقویت کننده عملیاتی هم همین مسئله تا حدی برقرار بود، چرا که در اکثر تقویت کننده ها حداکثر تغییرات خروجی کمتر از محدوده Vcc و Vdd- است. در این چارچوب و مورد مصرف خروجی توضیح دهید تا در صورت لزوم برای طراحی تقویت کننده BJT راهنمایی لازم را به شما انجام دهم.

دیدگاه

ولتاژ سینوسی تولید شده قراره که ورودی یک مدار دیگه باشه. فعلا هدفم اینه که همین قسمت مدار رو عملی راه بندازم. من چند تا سوال برام پیش اومده
                        1- این PWM که گفتید چطوری قراره ایجاد بشه مثلا با میکرو؟ (اگر از میکرو برای تولید PWM استفاده کنیم ولتاژ بین 0 تا 5 ولت (تغذیه میکرو) هست). شما از چه تکنیکی برای تولید PWM می خواهید استفاده کنید؟
                        2- اگه از تقویت کننده کلاس A استفاده بشه شما چه ترانزیستوری رو متناسب با این ولتاژ پیشنهاد می کنید؟
                        با تشکر

دیدگاه

برای تولید سینوسی از طریق PWM می توان با فرمان میکروکنترلر یک ولتاژ DC با مقدار دلخواه را سوئیچ کرد و خروجی بعد از عبور از یک فیلتر پائین گذر به سینوسی تبدیل می شود. 5 ولت بودن خروجی میکروکنترلر هم مانعی برای این نیست که ولتاژ بزرگتری سوئیچ شود، زیرا این ولتاژ تنها به عنوان فرمان قطع و وصل استفاده می شود. در مورد تقویت کننده کلاس A هم با توجه به پائین بودن فرکانس مورد نظر و کوچک بودن جریان خروجی، می توانید از اکثر ترانزیستور هایی که در بازار با ولتاژ Vce بالاتر از تغذیه مورد نظر وجود دارد، استفاده کنید.

دیدگاه

سلام، ممنون از پیگیریتون
                            سه تا سوال برام پیش اومده
                            1- شما از چه روشی برای فیلتر استفاده می کنید؟ از پ امپ یا آی سی خاصی مد نظر دارید یا ...؟
                            2- با فرض اینکه PWM رو ایجاد کردیم آیا دامنه سینوسی ایجاد شده توسط فیلتر مورد نظر محدود نمیشه و به اشباع نمیره؟ مثلا اگه شما از پ امپ استفاده کنید به هر حال دامنه سینوس محدود به Vcc+ و Vdd- می شه و به اشباع می ره و آیا آی سی خاصی برای فیلتر وجود داره که بتونه ولتاژ 110 پیک تو پیک سینوسی رو تامین کنه؟
                            3- در روش تقویت کننده کلاس A از ترانس استفاده می کنیم؟ ( من تا او نجا که بشه می خوام از ترانس استفاده نکنم)
                            با تشکر

دیدگاه

به دلیل تفاوت زیاد فرکانس سینوسی با فرکانس PWM، با یک فیلتر پائین گذر مرتبه یک هم می توان سینوسی را از آن جدا کرد. طراحی فیلتر هم بستگی به میزان جریان کشی از ولتاژ دارد که در صورت عدم جریان کشی می تواند بصورت یک فیلتر RC ساده باشد. از نظر دامنه سینوسی هم در صورتی که ولتاژ DC که توسط سوئیچ قطع و وصل می شود به میزان کافی باشد (در حد 110 ولت DC) مشکل خاصی بوجود نخواهد آمد. در تقویت کننده کلاس A هم لزوما احتیاجی به استفاده از ترانس نیست.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X