اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی موتور هارددیسک

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

راه اندازی موتور هارددیسک

با سلام
    اینجانب یک موتور هارد قدیمی را با چند آیسی و چند ماسفت راه اندازی کرده ام لکن به نظر خودم با توجه به نوع موتور هارد که از نوع براشلس می باشد سرعت مناسبی ندارد. در صورت علاقه مندی دوستان مشکلات این راه اندازی را به همراه نقشه ها و متالب جمع آوری شده از اینترنت مورد بحث قرار داده تا به نتایج سودمندی برسیم.

پاسخ : راه اندازی موتور هارددیسک

سلام بله اگر قرار بدید که خیلی خوب میشه
    STM32 واقعا یه چیز دیگه است...

دیدگاه

موتور های هارد دیسک ها از نوع براشلس و دلتا هستند یعنی نقطه صفر ندارند و این تو راه اندازیشون برای من هم دردسر درست کرده. :angry:
      چون مقاومت اهمی دو سیم این موتور هم در حد 3 اهمه جریان میکشه و ماسفت هام داغ میکنن.
      برای کنترل طبیعتا از میکرو استفاده باید بشه اما اینکه چطور پالس ها رو با جریان بالا تر به موتور برسونم مدار واسطی میخواد که شدیدا منم منتظرم دوستان کمک کنند. :read:

دیدگاه

با سلام خدمت دوستان
        قبل از شروع به چند نکته خدمت علاقه مندان اشاره می نمایم.
        1- هارد اسفاده شده در این پروژه از نوع Maxtor با ظرفیت 80GB میباشد که بر روی آن 5v 670mA + و 12v 960mA + حک شده است. البته مدل هارد و ظرفیت آن در اصل انجام کار تاثیری نداشته و مقادیر بعدی نشانگر ولتاژ و جریان مورد نیاز برای بخش کنترلی و تغذیه سیم پیچهای موتور براشلس هارد میبا شد.
        2- دوستان باید بتوانند سرهای سیم پیچ موتور را( اکثر موتورها 4 سیمه هستند من در بعضی از سایتها 3 سیمه هم دیدم) به نحوه صحیح شناسایی نمایند. شناسایی اشتباه سیم پیچها باعث عملکرد نادرست و چرخشهای کوتاه و نامنظم موتور میگردد. نحوه شناسایی با استفاده از یک اهم متر ویا روشی بسیار ساده تر از استفاده از اهم متر میباشد که در صورت علاقه مندی بعدا اشاره خواهم کرد.
        3- به نظر اینجانب آرایش سیم پیچهای موتور براشلس هارد از نوع ستاره با یک سر چهارم غیر زمین میباشد.(یکی از دوستان اشاره به آرایش دلتا کرده بود)

با عرض پوزش از دوستان بخاطر طولانی شدن مقدمه (البته اینا را همه بلد بودند :biggrin انشاالله در پست های بعدی ادامه این پروژه را همراه عکس و مدارات آن ارایه خواهم کرد (اگر ADSL دارید فیلم چرخش موتور را نیز برای دوستان قرار میدهم)

دیدگاه

سلام
          میتونید یه عکس از موتور بزارید؟
          قبل از دویدن باید راه رفتن یاد گرفت.

دیدگاه

با سلام
            فیلم راه اندازی در سایت پارات قرار داده شد.
            اینهم لینک آن:

http://www.aparat.com/v/4fROP

دیدگاه

یک سوال دارم. فلاپی درایوهای خدا بیامرز هم موتوری که داشتن براش لس بوده؟؟؟؟؟
              ... و (بدانید) گرفتن تصمیمهاى محکم (براى رسیدن به اهداف بزرگ) با خوش گذرانى و سفرهآ‌هاى رنگین سازگار نیست و چه بسیار که خواب شبانه تصمیمهاى محکم روز را از میان برده و تاریکیآ‌ها، خاطره همتآ‌هاى بلند را از یادها محو کرده است. (نهجآ‌البلاغه، خطبه211)

امام علی (ع):کسی که به وقت یاری رهبرش در خواب باشد، با لگد دشمنش بیدار می شود (غررالحکم،ص 422)

دیدگاه

این تاپیک ادامه نداره؟

ما منتظر هستیم. مهندس میشه لطفا نقشه مدار راه اندازی موتور هارد دیسک رو قرار بدید؟ خیلی لازمش دارم. ممنون میشم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط AliRezaDAVE
                  یک سوال دارم. فلاپی درایوهای خدا بیامرز هم موتوری که داشتن براش لس بوده؟؟؟؟؟
                  به جز موتور مربوط به باز کردن درب سی دی رام ، تمامی موتورهای دوار کامپیوتر از نوع براشلس هستند.
                  براشلس یعنی بدون جاروبک!
                  البته موتور مربوط به فلاپی دیسک و موتور جابجا کننده لنز DVD از نوع استپره

دیدگاه

با سلام
                    نقشه راه اندازی موتور براشلس هارد در سایت قرار داده شد.
                    لطفا موارد ذکر شده فراموش نشود. :bye

دیدگاه

:job: :job: :job: :job: :job: :job: :job:

خیلی عالی بود مهندس واقعا ممنون از شما :applause:

ببخشید که اذیت می کنم اما اگر براتون امکان داره از مدار واقعی هم تصویر بذارید و این که آیا امکان کنترل دور موتور وجود داره یا نه؟

با این مدار میشه موتور اصلی CD-ROM رو هم راه اندازی کرد؟ (این مدار برای تمامی موتورهای براشلس جواب میده؟)
                      با تشکر فراوان

دیدگاه

آقا یه سوال
                        من میخوام با استفاده از میکرو به گیت ماسفت ها فرمان بدم.
                        میشه بفرمایید جریان کشی گیت این ماسفت ها چقدره و با چه ولتاژی باید گیت رو تحریک کنم؟
                        ترتیب صفر و یک شدن گیت ماسفت ها رو هم میشه بگید که من تو برنامه م بنویسمش.
                        ممنون میشم جوابمو بدید که خیلی وقته درگیرشم

دیدگاه

سلام. من با AVR و ترانزیستور :eek: مدار رو بستم و تا حدی کار کرد البته خیلی آهسته و حدود 60 درجه می چرخه ولی 30 درجه بر می گرده نمی دونم مشکل از کجاست. ممنون میشم راهمایی کنید :smile:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Atlantis Engineering
                            سلام. من با AVR و ترانزیستور :eek: مدار رو بستم و تا حدی کار کرد البته خیلی آهسته و حدود 60 درجه می چرخه ولی 30 درجه بر می گرده نمی دونم مشکل از کجاست. ممنون میشم راهمایی کنید :smile:
                            مهندس چون میگی برمیگرده احتمال زیاد توی صفر و یک کردن بیت ها دقت نکردی.
                            من با PIC نوشتم مدار خودم رو هم بستم مشکل نداشت.فقط مثل شما سرعتش کمه.
                            بهتره این شکلی توی شش مرحله صفر و یک بدی:
                            001
                            011
                            010
                            110
                            100
                            101
                            نرم تر هم کار میکنه

دیدگاه

سلام من فکر می کنم روی فرکانس یه کم مشکل داشته باشم. میشه بگید زمان تاخیر بین صفر و یک کردن پایه ها چقدره؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X