اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تعویض کنتور و آمدن قبض برق 15 برابر !

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تعویض کنتور و آمدن قبض برق 15 برابر !

در سیستم متناوب انرژی خازن دوباره به سیستم بر میگرده و مصرف میشه و در قبض برق پول انرژی اکتیو و راکتیو از هم جدا هستند و به هیچ وجه مصرف خازن روی انرژی اکتیو نمیافته. راه حل ساده برای پی بردن به موضوع حساب کردن ساعت کار و توان دستگاه و محاسبه پول یکماه برحسب تعرفه قبض هست

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : تعویض کنتور و آمدن قبض برق 15 برابر !

نوشته اصلی توسط عباس جبراییلی
      سلام-ببینید ما داریم در مورد واقعیات صحبت میکنیم واقعیت این است که منابع ولتاژی که ما داریم به طریقی تولید میشود و منبعی نداریم که بدون هیچ هزینه ای از خودش ولتاژ و جریان تولید کند حتی نیرو گاه اتمی هم نیاز به هزینه دارد-انرژی خورشیدی هم نیاز به هزینه دارد-نیروگاه ابی هزینه داردو هر چیزی که فکرش را بکنید در تئوری خازن مصرف کننده نیست و در این شکی نیست.اینها را در پرانتز داشته باشیم.............مثالی دیگر میزنم اصلا قضیه نیروگاه را فراموش کنید---فرض کنید شما یک اینورتر سینوسی دارید که منبع اصلی ان باطری با ظرفیت 10 امپر ساعت میباشد و فعلا راندمان را هم 100 درضد در نظر بگیرید-یعنی تمام انرژی باطری به خروجی منتقل میشود--اگر اینورتر بدون بار باشد یعنی جریانی از ان کشیده نشود در اینصورت باطری خالی نخواهد شد--حال اگر در خروجی این اینورتر جریان 10 امپر کشیده شود باطری بعد از یک ساعت تخلیه میشود و باطری کاری به این ندارد که این جریان توسط مقاومت کشیده شده و یا توسط یک خازن در هر دو حالت باطری خالی خواهد شد انرژی باطری در حالت اول یعنی مقاومتی به گرما تبدیل میشود و در حالت دوم به صورات گرما ظاهر نمیشود بلکه انرژی ان صرف جابجا شدن بار های اللکتریکی میان صفحات خازن شده.و بعد از خالی شدن باطری شما باید دوباره انرا شارژ کنیدکه نیازمند هزینه است.از دید نیروگاه هم اگر وسیله ای خارج از نیروگاه جریان بکشد در نیروگاه سوخت مصرف خواهد شد خواه ان وسیله خازن باشد یا سلف یا مقاومت--در مورد کنتور شما هم نمیدانم که کنتور اولی از نوع تعرفه ای بود و یا ساده ولی در کنتور های جدید هر دو جریان مصرفی به صورت انرژی مصرفی اندازه گیری شده و برا ی هر کدام مبلغی در نظر گرفته میشود.
      این موضوع رو قبول ندارم. در صورتی که بار هر سیستمی (چه برق شهر چه اینورتر) به صورت ری اکتیو باشه، انرژی به صورت پریودیک بین منبع انرژی و عنصر ری اکتیو مدام در حال رد وبدله. اینم حاصلضرب دو تا موج1 با دامنه 1 ولت و اختلاف فاز 90 درجه:

میبینید که میانگین توان مصرفی 0 میشه. البته در حالت واقعی به علت برخی عناصر مصرف کننده انرژی (مثل مقاومت سیم ها و مقاومت نشتی) مقداری توان مصرف میشه که ناچیزه.

دلیل اینکه شرکت برق برای مصارف ری اکتیو هزینه میگیره اینه که مصرف کننده ری اکتیو (مثلا یه موتور با ضریب قدرت پس فاز یا در حالت نادر یه مصرف کننده با ضریب قدرت پیش فاز) مقداری از ظرفیت شبکه (از لحاظ آمپراژ) رو میگیره (به عبارتی در توان ری اکتیو، انرژی مدام بین شبکه و مصرف کننده در تبادله و ظرفیت شبکه رو اشغال میکنه، علی رغم اینکه توانی مصرف نمیشه).
      خویشتن را اصلاح کنید تا خداوند کارها را اصلاح کند. امیر المومنین علی (ع)

دیدگاه

با سلام و تشکر از توجه تان---ایا شما این مطلب را قبول نداربد که اگر به خروجی یک اینورتر سینوسی که منبع ورودی اینورتر باطری است ---یک خازن به خروجی اینورتر وصل شود----همانطور که گفتم باطری با ظرفیت 10 امپر ساعت و جریان خروجی که از خازن میگذرد 10 امگر باشد --بعد از حدود تقریبا 1 ساعت و یا کمتر باطری خالی خواهد شد؟
        در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : تعویض کنتور و آمدن قبض برق 15 برابر

با سلام و تشکر از توجه تان---ایا شما این مطلب را قبول نداربد که اگر به خروجی یک اینورتر سینوسی که منبع ورودی اینورتر باطری است ---یک خازن به خروجی اینورتر وصل شود----همانطور که گفتم باطری با ظرفیت 10 امپر ساعت و جریان خروجی که از خازن میگذرد 10 امگر باشد --بعد از حدود تقریبا 1 ساعت و یا کمتر باطری خالی خواهد شد؟

خواهش میکنم. میدونم که این بحث به موضوع تاپیک خیلی مرتبط نمیشه ولی جهت روشن شدن موضوع میگم.
          به تصویر زیر توجه کنید:

در شکل بالایی، یک خازن به منبع ولتاژ سینوسی متصله.
          در طی زمان 1، ولتاژ روی خازن مثبت و جریان خازن نیز مثبت است. لذا خازن در حال شارژ و دریافت توان است.
          در طی زمان 2، با وجود اینکه ولتاژ روی خازن (یا همان ولتاژ منبع) مثبت است، اما جریان خازن تغییر جهت داده و به عبارتی توان خازن منفی (تولیدی) میشود. یعنی خازن در حال دشارژ شدن در منبع میباشد.
          در طی زمان 3، ولتاژ و جریان خازن هردو منفی بوده (ولذا حاصلضرب آنها مثبت است) و خازن در حال شارژ مجدد است.
          در طی زمان4، با وجود اینکه ولتاژ روی خازن منفی است، اما جریان آن تغییر جهت داده و مثبت میباشد و لذا دوباره خازن در حال دشارژ یا انتقال توان به منبع است.

مشاهده میشود که در نیم سیکل توان از منبع به خازن و در نیم سیکل توان از خازن به منبع در حال انتقال است.

در شکل پایینی، یک سلف توسط یک اینورتر ولتاژ درایو میشود.
          در ین شکل:
          در طی زمان A، سوییچ های S1 و S3 وصل هستند و لذا ولتاژ روی سلف (با توجه به پلاریته در نظر گرفته شده) مثبت است. اما جریان سلف منفی است (و از طریق دیودهای D1 و D3 در حال باز گشت به منبع است). به عبارتی توان از سلف به منبع منتقل میشود (یا به عبارتی سلف در حالت ریست شدن یا دشارژ در منبع است).
          در طی زمان B، همچنان سوییچ های S1 و S3 وصل بوده و جریان سلف (پس از ری ست شدن) مثبت میباشد. در این حالت سلف در حال دریافت توان و شارژ شدن میباشد.

در زمان های بعدی نیز مانند حالت A و B ولی با سوییچ های S2 و S4 و دیودهای D2 و D4 قضیه تکرار میشود.

ضمنا در شکل ها، حالت ماندگار مدار مد نظر بوده است.

در هر دو حالت دیده میشود که در نیم سیکل توان از منبع به عنصر ری اکتیو داده شده و در نیم سیکل دیگر توان از عنصر ری اکتیو به منبع باز میگردد و این میان فقط تلفات ناچیزی ناشی از عواملی همچون مقاومت اتصالات، مقاومت داخلی عناصر و... مصرف میشود.

جهت توضیحات کاملتر میتونید به کتاب تحلیل مهندسی مدار از ویلیام هیت مراجعه کنید.

امیدوارم دوستان قانع شده باشند.

دیدگاه

سلام و تشکر از توضیحات-لطفا جریانی که از منبع ولتاژ سوییچها عبور میکند را هم نگاهی بیاندازید و ببینید که حاصل ضرب ولتاژ در جریان به چه شکل است اکتیو یا راکتیو؟ اگر در مطالب دقت کنید گفته شده که در تئوری خازن و سلف مصرف کننده نیستند و در این شکی نیست-----مطلب مربوط به نیرو گاه و باطری میباشد---با توضیحات شما برداشت من این است که شما این مطلب را که اگر به خروجی یک اینورتر سینوسی که منبع ورودی اینورتر باطری است ---یک خازن به خروجی اینورتر وصل شود----همانطور که گفتم باطری با ظرفیت 10 امپر ساعت و جریان خروجی که از خازن میگذرد 10 امگر باشد --بعد از حدود تقریبا 1 ساعت و یا کمتر باطری خالی خواهد شد را قبول ندارید و یا اینکه احتمالا به سوال دقت نکردید.که اگر حالت اول را در نظر بگیریم در عمل اتفاق میافتد و باطری خالی میشود در حالیکه تلفات مدار بسیار ناچیز است و جریان باطری مقدار زیادی را نشان خواهد داد که ان جریان جریان تلفات سوییچینگ نمیباشد زیرا تلفات بدون جریان خروجی و یا بی باری ناچیز است و هنگامیکه خازن وصل میشود جریان باطری افزایش زیادی میابد.

دیدگاه

وقت بخیر

شاید بشه یک مثال مشابه بزنیم !

اگر از یک سربالایی بالا بریم قبول دارید که انرژی زیادی رو باید مصرف کنیم !
              حالا و قتی از سربالایی پایین میاییم ، درسته که انرژی مصرفی شده در ارتفاع ذخیره شده ولی با پایین امدن آیا کل انرژی به ما بازگردونده میشه ؟

مصرف خازن هم همینه درسته که ذخیره شده و پس داده میشه ولی سیستم الکتریکی موجود قادر به مدیریت برگشت انرژی خازن نیست !! و در خقیقت فقط مصرف رو میبینه !

دیدگاه

سلام و تشکر از توضیحات-لطفا جریانی که از منبع ولتاژ سوییچها عبور میکند را هم نگاهی بیاندازید و ببینید که حاصل ضرب ولتاژ در جریان به چه شکل است اکتیو یا راکتیو؟ اگر در مطالب دقت کنید گفته شده که در تئوری خازن و سلف مصرف کننده نیستند و در این شکی نیست-----مطلب مربوط به نیرو گاه و باطری میباشد---با توضیحات شما برداشت من این است که شما این مطلب را که اگر به خروجی یک اینورتر سینوسی که منبع ورودی اینورتر باطری است ---یک خازن به خروجی اینورتر وصل شود----همانطور که گفتم باطری با ظرفیت 10 امپر ساعت و جریان خروجی که از خازن میگذرد 10 امگر باشد --بعد از حدود تقریبا 1 ساعت و یا کمتر باطری خالی خواهد شد را قبول ندارید و یا اینکه احتمالا به سوال دقت نکردید.که اگر حالت اول را در نظر بگیریم در عمل اتفاق میافتد و باطری خالی میشود در حالیکه تلفات مدار بسیار ناچیز است و جریان باطری مقدار زیادی را نشان خواهد داد که ان جریان جریان تلفات سوییچینگ نمیباشد زیرا تلفات بدون جریان خروجی و یا بی باری ناچیز است و هنگامیکه خازن وصل میشود جریان باطری افزایش زیادی میابد.
                ممنون که دوستان در روشن شدن مطلب کمک میکنند.

این مورد رو در نظر بگیرید که قوانین مداری را هیچگاه نمیشود نقض کرد.
                سلف و خازن همیشه عناصر ری اکتیو هستند و هیچگاه انرژی مصرف نخواهند کرد.
                در مورد اینورتر سینوسی با تغذیه ورودی باتری و بار خازنی که فرمودید، من به هیچ عنوان قبول ندارم که خازن در این مدار باعث تلفات شود. اگر به طور عملی به چنین چیزی رسیده اید، شماتیکی از مدار مربوطه قرار دهید تا مشخص شود علت تلفات کجا بوده است.

دیدگاه

سلام و تشکر از توضیحات-در شکلی که قرار داده اید 4 سوییچ و یک سلف لطفا جریانی که از منبع ولتاژ VDC+سوییچها عبور میکند را هم نگاهی بیاندازید و ببینید که حاصل ضرب ولتاژ VDCدر جریان به چه شکل است اکتیو یا راکتیو؟

دیدگاه

سلام و تشکر از توضیحات-در شکلی که قرار داده اید 4 سوییچ و یک سلف لطفا جریانی که از منبع ولتاژ VDC+سوییچها عبور میکند را هم نگاهی بیاندازید و ببینید که حاصل ضرب ولتاژ VDCدر جریان به چه شکل است اکتیو یا راکتیو؟
                    خواهش میکنم.
                    کلی توان اکتیو مصرف کردم تا همه چیز رو با وضوح کامل توضیح بدم :nerd:

اول از همه این شکل رو ببینید که به طور خلاصه مشخص میکنه که چه زمانی عنصر توان مصرف و چه زمان تولید میکنه:

این شکل موج ها مربوط به اون شکل دومی (در چند پست قبل) هست که فرمودین.

این هم جهت جریان و ولتاژ عناصر مورد نظر در چهار حالت ذکر شده:

دیدگاه

با تشکر از زحمات شما--ولی فکر میکنم بیش از حد توان مصرف کرده اید و دچار اشتباه شده اید. :smile: زیرا اول اینکه و خداوند انسان را خلق نمود و به او قدرت داد تا نرم افزار شبیه سازی ساخته و از ان بهره مند شود.با نرم افزار اورکد شبیه سازی نموده و نتیجه را ببینید.من عکس های انرا اینجا میگذارم.رنگ قرمز
                      جریان منبع و رنگ سبز جریان سلف است.

دیدگاه

با تشکر از زحمات شما--ولی فکر میکنم بیش از حد توان مصرف کرده اید و دچار اشتباه شده اید. :smile: زیرا اول اینکه و خداوند انسان را خلق نمود و به او قدرت داد تا نرم افزار شبیه سازی ساخته و از ان بهره مند شود.با نرم افزار اورکد شبیه سازی نموده و نتیجه را ببینید.من عکس های انرا اینجا میگذارم.رنگ قرمز
                        جریان منبع و رنگ سبز جریان سلف است.

ممنون!
                        تحلیل دستی حس بهتری داره... میبینم که

و اما دوست عزیز در شماتیک شما چیزی به عنوان دیود دو سر سوییچ ها وجود نداره و فک کنم مشکل کار همینجا باشه.

در مورد جریان سلف (پروب سبز).... آیا به نظر شما جریان سلف می تواند به صورت پله ای تغییر کند؟ حتما جواب خیر است.
                        اما در شکل موج جریان سلف که قرار داده اید، جریان سلف با پله شدید از پیک مثبت تغییر وضعیت میدهد. در این حالت dv/dt شدیدی دو سر سلف خواهد بود و از آنجاییکه دیودی هم برای برگشت جریان به منبع وجود ندارد، تمام انرژی سلف تلف خواهد شد.
                        برای روشن تر شدن موضوع، ولتاژ دو سر سلف را در این حالت نیز بگیرید. احتمالا تغییرات خیلی شدیدی دارد.

دیدگاه

با سلام-حق با شماست :applause:-- اقرار میکنم که اشتباه عجیبی مرتکب شدم و خازن از منبع توانی مصرف نمیکند.-و نتیجه این است که همه چیز را نباید بدست نرم افزار سپرد---در دیتا شیت ای جی بی تی مذکور دارای دیود داخلی میباشد ولی گویا نرم افزار انرا در نظر نگرفته.و اینچنین بود که دجار اشتباه شدم ان هم چه اشتباهی.و وقت ان رسیده که بازنشسته شوم.

دیدگاه

با سلام-حق با شماست :applause:-- اقرار میکنم که اشتباه عجیبی مرتکب شدم و خازن از منبع توانی مصرف نمیکند.-و نتیجه این است که همه چیز را نباید بدست نرم افزار سپرد---در دیتا شیت ای جی بی تی مذکور دارای دیود داخلی میباشد ولی گویا نرم افزار انرا در نظر نگرفته.و اینچنین بود که دجار اشتباه شدم ان هم چه اشتباهی.و وقت ان رسیده که بازنشسته شوم.
                            :redface: :redface:
                            شما استاد ما هستین جناب جبراییلی. امثال من هنوز باید درس پس بدن.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X