اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ماسفت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ماسفت

ب اسلام
    میخاستم اطلاعاتی در مورد ماسفت به دست بیارم البته بیشتر درمورد low side و high side بودن ماسفت و درایو کردن هرکدوم
    با تشکر
    روزی که درک کردیم همه چیز به خدا تعلق دارد . آن روز .روز طلوع دانش است

پاسخ : ماسفت

برای درایور ماسفت باید هنگام روشنی حدود ده ولت به گیت سورس آن بدهید و هنگام خاموشی باید گیت سورس اتصال کوتاه شود.
    درایو ماسف در شرایط مختلف متفاوت است.
    اگر ماسفت در جایی قرار بگیرد که سورس به زمین متصل نشده باشد در های ساید قرار گرفته و برای درایو آن باید یا از ترانس پالس استفاده کرد و یا از درایور های غیر ایزوله مثل IR2110 که با شارژ و دشارژ یک خازن دوسر گیت سورس عمل درایو صورت می پذیرد.
    اما اگر ماسفت در لو ساید باشد و سورس آن به زمین متصل شود . با هر درایوری کار می کند از جمله ترانس پالس ای سی 7667 و یا tc427

sigpic

دیدگاه

با سلام
      دیگه داشتم نا امید میشدم
      میشه در مورد این لاو ساید و های ساید بیشتر توضیح بدید

دیدگاه

مدار زیر را در نظر بگیرید :

برای درایور ماسفت باید هنگام روشنی حدود ده ولت به گیت سورس آن بدهید و هنگام خاموشی باید گیت سورس اتصال کوتاه شود.
        ماسفت پایینی Q2 چون سورس آن به زمین متصل است برای درایو مسکلی ندارد و با هر نوع درایو کار می کند.
        اما اگر سورس ماسفت بالایی Q1 هم زمین شود در واقع دو سر ماسفت پایینی اتصال کوتاه شده است.
        پس هنگامی که می خواهیم ماسفت بالایی را درایو کنیم نیاز به یک واسط داریم تا هنگامی که می خواهیم ماسفت روشن شود به دو سر گیت سورس 10 ولت بدهد و هنگام خاموشی گیت سورس را زمین کند زیرا ماسفت بالایی در high side قرار گرفته و سورس آن به زمین متصل نیست
        برای این کار می توان از ic ir2113 استفاده کرد که یک درایور high & low side است و اگر دیتا شیت این آی سی را نیز ببینید اطلاعات بیشتری نیز دریافت خواهید کرد.

sigpic

دیدگاه

با تشکر
          اگه بخاهیم برای اتصال کوتاه گیت ماسفت از یه مقاومت پایین کش استفاده کنیم .محاصبه این مقاومت چطور هست پالس ورودی به گیت یه پالس pwm هست که پهنای پالسش مداوم در حال کم و زیاد شدن هست

دیدگاه

بهتر است یک مقاومت ده کیلو بگذارید مقدار مقاومت چندان مهم نیست و در عمل معولا بهترین مقدار به دست می آید زیرا همانگونه که گفتید موج pwm داریم و عرض پالس دائما تغییر می کند.
            بهتر است از درایور های توتم پل استفاده شود این درایور ها شبیه ترکیب cmos است هنگامی که می خواهیم یک شود vcc را به گیت سورس اعمال می کند و در هنگام خاموشی گیت سورس را توسط یک ماسفت به هم متصل می کند .

sigpic

دیدگاه

با سلام
              موردی رو از این نوع درایور ها سراغ دارین؟

دیدگاه

بله IC IR2110 , IC IR2113 وخیلی از درایور های خوب ماسفت همگی توتم پل هستند.

sigpic

دیدگاه

ای سی 2113 دو ورودی و دو خروجی داره با توجه به توضیحات شما و مدار من میشه گفت مدار من لاو ساید هست .در این صورت من چطور باید از این ای سی استفاده کنم اگه امکان داشته باشه با توضیحات نقشه هم بزارید تا بهتر متوجه بشم
                  با تشکر

دیدگاه

اگر مدار شما یک ماسفت داره و سورس اون ماسفت به زمین متصل است low ساید است و نیاز به درایور خاصی ندارد و یک بافر نیاز دارد
                    می توانید از درایور TC426 یا TC427 و یا 7667 و یا TC4426 برای فرکانس بالاتر استفاده کنید.
                    اگر می خواهید حتما از ir 2113 استفاده کنید فقط از درایو پایینی آن استفاده کنید .
                    اما اگر ماسفت شما یکی است و زمین به سورس متصل نیست مثل ترکیب باک باید از درایور پایینی استفاده کنید .
                    در مدار شما مدار مانند این است فقط جای یک ماسفت خالی است

sigpic

دیدگاه

با تشکر
                      اگه بخام چند ماسفت رو موازی کنم دقیقا باید چیکار کنم؟

دیدگاه

برای موازی کردن ماسفت ها باید اولا ماسفت ها هر دو از یک شماره و سعی شود هر دو را یکجا خرید کنید تا از یک سری تولید باشند و مشخصات کاملا یکسان داشته باشند.
                        باید سعی شود تمام خطوط در پی سی بی مدار به یک اندازه باشد مثلا اگر فاصله سیم درایور تا ماسفت اول دو سانتی متر است برای ماسفت دوم هم باید دو سانتی متر باشد.
                        نکته دیگر این است که حتما باید از فریت بید ( ترجمه کردن دانه ی تسبیح ) در پایه گیت ماسفت ها استفاده شود تا با افزودن کمی خاصیت سلفی به گیت عملکرد آن را سریع تر کند.

sigpic

دیدگاه

این فریت بید دقیقا چی هست تو فروشگاه هم دیدم مثل اینکه مقادیر مخطلف هم داره برای ماسفت بت بار مشخص چطور محاسبه میشه؟

دیدگاه

یک هسته ی فریت است به اندازه ای که پایه ی گیت درون آن می رود و به مقدار حدود یک میکرو هانری سلف ایجاد می کند.
                            این سلف باعث می شود پاسخ گیت سریع تر شود.
                            به این راهکار جبران سازی می گویند که در مدار های سوئیچینگ عمل سوئیچ را تسریع می سازد تا تلفات کمتر شود . برای اطلاعات بیشتر به این سایت مراجعه نمایید.
                            barghiha.com قسمت مدارهای سوئیچینگ

sigpic

دیدگاه

سلام
                              دیشب تو این سایت عضو شدم ولی هر از این سایت میرفتم و میخاستم مطلبی رو باز کنم و بخونم کلا یه صفحه میومد که شمابه یکی از دلایل زیر مجاز نیستی .فکر کنم مدیر سایت باید منو فعال کنه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X