اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

*** شروع کار با GPS (بحث ها و سوالات پایه ای)

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : شروع کار با ماژول GPS ( ارتباط و برنامه نویسی )

نوشته اصلی توسط outlandish992
    دوستان محترم :rolleyes: تا اینجای کار که همش درباره نوع ماژول ها صحبت شد به نظر من که دیگه همه دوستان این رو فهمیدند که مونده به سلیقه ی شخصی خودشون که نوع ماژول رو برای کار انتخاب کنند همه ماژول های توی بازار ایران تقریبا کار باهاشون شبیه به هم هستش و میشه در صورت متفاوت بودن ماژول هم این تفاوت رو با ادامه کار رفع کرد

من حالا از دوستان دعوت می کنم که با کار برنامه نویسی شروع کنیم و بقیه کار رو با نحوه برنامه نویسی و ارتباط ماژول با ادوات دیگه مثل میکرو ادامه بدیم .

دوستان اگه موافق هستند :nerd: لطف کنند که فقط یه ندا بدن تا با یه نمونه برنامه نویسی کار رو شروع کنم . :read:

موافقم، آقا ولی ما بالاخره نفهمیدیم چی بخریم؟ oo: GT720 یا NEO-5?!! 5شنبه هم دارم میرم که دیگه یه ماژول بگیرم :wow:
    راستی فرق 720 , 720F چیه؟؟

الان که درگیر میانترما هستم، اینا که تموم شه و ماجول رو بگیرم،بعدش دیگه سریع میرم سراغ برنامه نویسی و... البته من با c کار میکنم(codevision)
    [list type=decimal]
    [li[list type=decimal][/list][/list]
    اونچیزی که در دانشگاه یاد میگیرید، "الفبایی" هست برای نوشتن یک "رمان" !!

دیدگاه

پاسخ : *** شروع کار با GPS (بحث ها و سوالات پایه ای)

اگر دیدی اختلاف قیمت زیاده به نظر من اونی رو بخر که ارزونتره :mrgreen:
      چون که میخوای واسه بار اول کار کنی با اونی کار کن که ارزونتره :mrgreen:
      اگرم پول داری اونی رو بخر که مفیدتره ولی گول قیمت رو نخور :mrgreen:
      ولی مهمتر از همه اینه که شما بخری و شروع کنی
      مولا علی (ع) میفرمایند : آسوده باش , آستین هارا بالا بزن , بر خدا توکل کن , آنگاه خدا را خواهی دید که زودتر از تو دست به کار شده است .

دیدگاه

دوستان گرامی ! :bye
        بنده به هر دو زبان C و Basic تسلط دارم ولی فلوچارت و محیط ساده Basic رو بیشتر می پسندم . به همین دلیل زیاد درگیر C نمی شم . ولی اگه حوصله کنم با C هم می نویسم . :nerd:

این برنامه کار من نیست و توی یه سایت خارجی پیداش کردم . برایه نمونه بد نیست .

دوستان درسته که بنده با بیسیک و سی آشنایی دارم ، ولی دلیل شرکت توی این موضوع و تاپیک رفع ایرادات خودم هست . :cry2: :cry:

توی بیسیک برای برنامه نویسی GPS از دستور Input نمیشه استفاده کرد . در صورت مانیتور کردن اطلاعات ، اطلاعات سر جای خودشون قرار نمیگیرن و به راست حرکت میکنند . :angry:
        مشکلات بیشتری هست و من با اون ها درگیرم که از دوستان میخوام که با هم فکری هم اونارو حل و فصل کنیم . :read:

[move]( برگرفته از یه سایت خارجی )[/move]

کد:
        Dim Gps As Byte 
        Dim X As Byte 
        Dim Lont(6) As Byte 
        Dim Latt(6) As Byte
        Dim Lat As Byte 
        Dim Latmin As Byte 
        Dim Latfrac As Byte 
        Dim Latns As Byte
        Dim Lon As Byte 
        Dim Lonmin As Byte 
        Dim Lonfrac As Byte 
        Dim Lonew As Byte
        Dim Timt(6) As Byte
        Dim Hours As Byte 
        Dim Mins As Byte 
        Dim Secs As Byte

Home
        Home
        Cls
        Cursor Off

Looploop:
        Home
        Upperline
        Startloop:

Gps = Waitkey()
        If Gps <> "$" Then Goto Startloop

Gps = Waitkey()
        If Gps <> "G" Then Goto Startloop

Gps = Waitkey()
        If Gps <> "P" Then Goto Startloop

Gps = Waitkey()

Gps = Waitkey()

Gps = Waitkey()
        If Gps <> "A" Then Goto Startloop

Gps = Waitkey()
        If Gps <> "," Then Goto Startloop

For X = 1 To 6
         Gps = Waitkey()
         Lcd Chr(gps);
         Timt(x) = Gps
         If X = 2 Then Lcd ":";
         If X = 4 Then Lcd ":";
        Next X

Timlop:
        Gps = Waitkey()
        If Gps = "," Then Goto Getlat
        Lcd Chr(gps);
        Goto Timlop

Getlat:
        Lowerline
        For X = 1 To 6
        Getlat1:
         Gps = Waitkey()
         If Gps = "." Then Goto Getlat1
         Latt(x) = Gps
         Lcd Chr(gps);
        Next X

Getlat2:
        Gps = Waitkey()
        If Gps <> "," Then Goto Getlat2
        Gps = Waitkey()
        Lcd Chr(gps); " ";
        Latns = Gps
        Gps = Waitkey()
        Gps = Waitkey()

For X = 1 To 6
        Getlon:
         Gps = Waitkey()
         If Gps = "." Then Goto Getlon
         Lont(x) = Gps
         Lcd Chr(gps);
        Next X
        Getlon1:
        Gps = Waitkey()
        If Gps <> "," Then Goto Getlon1
        Gps = Waitkey()
        Lcd Chr(gps);
        Lonew = Gps

Lat = Latt(1) - 48
        Lat = Lat * 10
        Lat = Lat + Latt(2)
        Lat = Lat - 48
        Latmin = Latt(3) - 48
        Latmin = Latmin * 10
        Latmin = Latmin + Latt(4)
        Latmin = Latmin - 48
        Latfrac = Latt(5) - 48
        Latfrac = Latfrac * 10
        Latfrac = Latfrac + Latt(6)
        Latfrac = Latfrac - 48

Lon = Lont(1) - 48
        Lon = Lon * 10
        Lon = Lon + Lont(2)
        Lon = Lon - 48
        Lonmin = Lont(3) - 48
        Lonmin = Lonmin * 10
        Lonmin = Lonmin + Lont(4)
        Lonmin = Lonmin - 48
        Lonfrac = Lont(5) - 48
        Lonfrac = Lonfrac * 10
        Lonfrac = Lonfrac + Lont(6)
        Lonfrac = Lonfrac - 48

Hours = Timt(1) - 48
        Hours = Hours * 10
        Hours = Hours + Timt(2)
        Hours = Hours - 48
        Mins = Timt(3) - 48
        Mins = Mins * 10
        Mins = Mins + Timt(4)
        Mins = Mins - 48
        Secs = Timt(5) - 48
        Secs = Secs * 10
        Secs = Secs + Timt(6)
        Secs = Secs - 48

Goto Looploop
        چه دعایی کنمت بهتر از آن که خدا پنجره باز اتاقت باشد ...

دیدگاه

من Q-Basic بلدم اما این انگار اون نیست :mrgreen:
          ماجوله برسه دستم و وقتم آزاد شه میرم تو کار برنامه نویسیش اونموقع دیگه فکر نمیکنم سوالی بی جواب بمونه! :nerd:

دیدگاه

خب دوستان! بالاخره یه GT723F گرفتم، پس فردا یه میدترم دارم بعدش میرم تو کارش :wow:
            فقط یه چیزی اول میخوام به کامپیوتر وصلش کنم و اطلاعات خروجیش رو ببینم، اگه شماتیکش رو بذارید عالی میشه، در ضمن به لپ تاپ میخوام وصلش کنم و پورت usb
            یه max232 و یه کابل کوچیک آبی که دو سرش، دو تا سوکت کوچیک سفید داره، هم دارم.
            دیگه باقیش با شما! :mrgreen:

دیدگاه

اینم از نحوه ارتباط با PC ، شما میتونید خازن ها رو از 1uf تا 22uf انتخاب کنید .

نکته قابل توجه اینه که حتما زمین GND بین هر سه مورد یعنی : uC , PC , Module مشترک باشه اگه زمین یکی وصل نباشه اطلاعات به هم میریزه .
              از دست زدن به ماژول در زمانی که روی موکت یا الیاف ظریف ایستادید ، خودداری کنید . ( منظورم هدایت دهنده جریان به سمت زمین ) هست . این الیاف با اینکه عایق محسوب میشن ولی توی شرایط متفاوت یه جور دیگه عمل میکنند .
              دست زدن همانا و سوختن ماژول و یا میکرو هم همانا . :eek:

برای ارتباط ماژول به USB ( برای لپ تاب ) میتونید از مدار تبدیل COM به USB استفاده کنید . حداقل کم هزینه ترین راه همینه . این مدار رو میتونید از توی Google پیدا کنید .

راستی حواسم نبود !
              اگه ماژول شما خروجی RS-232 داشته باشه . که حتما داره میتونید از پایه های 3 و 4 اون برای ارتباط مستقیم با کامپیوتر استفاده کنید . برای ارتباط اون با میکرو به Max232 احتیاج پیدا میکنید که البته اگه ماژول شما 723 باشه خروجی برای میکرو هم باید داشته باشه .

دیدگاه

بازم اومدم . :bye

داشتم یه گشت و گذاری توی هاردم میکردم که چشمم به این خورد .
                برای ارتباط ادواتی که قابلیت اتصال USB رو ندارن استفاده میشه . از یه تراشه به نام FT232bm که تو بازار هم من دیدمش ، استفاده شده . :job:

منبع : وب سایت برق20 یا همون elec4u

www.bargh20.com

حتما دانلود کنید .
                http://www.upload.iran-forum.ir/uploads/1304910419.rar

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : *** شروع کار با GPS (بحث ها و سوالات پایه ای)

نوشته اصلی توسط outlandish992

برای ارتباط ماژول به USB ( برای لپ تاب ) میتونید از مدار تبدیل COM به USB استفاده کنید . حداقل کم هزینه ترین راه همینه . این مدار رو میتونید از توی Google پیدا کنید .

راستی حواسم نبود !
                  اگه ماژول شما خروجی RS-232 داشته باشه . که حتما داره میتونید از پایه های 3 و 4 اون برای ارتباط مستقیم با کامپیوتر استفاده کنید . برای ارتباط اون با میکرو به Max232 احتیاج پیدا میکنید که البته اگه ماژول شما 723 باشه خروجی برای میکرو هم باید داشته باشه .

مدار com به usb رو سرچ کردم با FT232R که قیمتش هم ظاهرا چندین هزار تومنه!! و تازه آموزشاش برا 3سال پیشه و شاید راه حل جدیدتر اومده باشه؟
                  البته بگم که لپ تاپم یه پورت فکر کنم پرینتر داره اما پینهاش شبیه اونی که تو شکله، نیست :sad:

اینو میشه کاریش کرد که دیگه نیازی به مبدل usb نباشه؟

// ماژول من هم 723 هستش، گفتید خروجی برای میکرو داره، این یعنی چی؟؟
                  راستی این خروجی RS232 که میگن چیه؟؟

دیدگاه

پاسخ به سوالات دوست عزیزمون جناب masoud9

اگه لپ تاپ شما اونی باشه که عکسشو گذاشتین باید بگم که پورت پرینتر نداره . پورت پرینتر خیلی وقت هست که از روی لپ تاپ ها برداشته شده . ولی لپ تاپ های جدیدی نیز هست که برای محیط های صنعتی طراحی شدن و تمامی پورت ها رو دارن . که به اصطلاح به اونا میگن Full Port Laptop ( فول پورت ).
                    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                    پروتکل RS232
                    در اینجا می خوام این استاندارد رو که در پورت های سریال کامپیوترها به کار میره برای شما تعریف کنم.
                    RS232 یه پروتکل برای ارسال اطلاعات به صورت سریال است.
                    استاندارد RS232 در حدود سال 1962 به وجود آمد . به طبع استاندارد های اون موقع با استاندارد هایی که امروزه ما می بینیم تفاوت داره امروزه دیگه بیشتر وسایل از USB استفاده می کنند .

همونطور که می دونید برای انتقال اطلاعات دیجیتال از صفر و یک استفاده می شه
                    تشخیص صفر و یک در این استاندارد توسط ولتاژهای منفی و مثبت انجام می گیره که سطح بالا از 3+ تا 15+ و سطح منفی از 3- تا 15- شناسایی میشه و ما بین این اعداد رو در نظر نمی گیره و به عبارتی نویز یا قسمت بی تفاوت محسوب میشه .این پورت دیگه در کشورهای پیشرفته حدودا در سال 2009 منسوخ شده و در سیستم های جدید قرار داده نمیشه اگرچه که در بیشتر لپ تاپ ها هم چندی پیش به کلی حذف شده . مزایای خوبی هم داشت که می تونست تا 500 میلی آمپر جریان بده که توسط آی سی های کامپیوتر به 20 میلی آمپر محدود شده که برای راه اندازی وسایل کوچک مناسبه همچنین این قابلیت رو داره که ارتباط دو طرفه کامل ایجاد کنه . برخی خصوصیات دیگه عبارتند از :

-حداکثر نرخ تبادل 1Mbs
                    - حداکثر سرعت در 15 متر 19.2kbs
                    -امپدانس داخلی 5 کیلو اهم .

البته مدار و آی سی های زیادی برای تبدیل این پروتکل به USB وجود داره و به راحتی هم قابل دسترس هستند .
                    باید این رو بگم که روی کامپیوتر های Desktop هنوز این پورت موجود هست .
                    اگه لپ تاپ شما به فرض اینکه پورت پرینتر داشته باشه باید بگم که پورت پرینتر به کلی و ما قبل پورت سریال منسوخ شده ، امکان نداره که اون باشه و سریال نباشه .
                    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                    میکرو از سطوح TTL پشتیبانی میکنه که 1 منطقی 5+ ولت و 0 منطقی 0 ولت محسوب میشه .
                    اما در RS232 که در بالا توضیح دادم این سطوح دارای ولتاژ دیگری هستند .
                    ماژول GT723 طبق اون چیزی که توی Datasheet گفته ، پایه های 5 و 6 از سطوح TTL پشتیبانی میکنن و پایه های 3 و 4 از RS232 .
                    پس دیگه لازم نیست برای تبدیل سطوح RS232 به TTL از MAX232 استفاده کنید چون خود ماژول این تبدیل ر براتون انجام داده . فرقشم با GT720 فقط و فقط به خاطر همین موضوع هستش .

دیدگاه

بسیار مفید و عالی بود دوست عزیز

خب،یه تبدیل usb به سریال گیر آوردم که یکی از پورتهای usb سیستم رو به سریال،مثل پورت 2پست قبل،تبدیل میکنه

میخوام با این تبدیل ماجول رو به سیستم وصل کنم،لطفا شماتیکش رو بذارید،کوچکترین نکات و قطعات مورد نیاز رو هم بگید،مبتدی هستیم دیگه:-D

دیدگاه

اگه شما مداری پیدا کردین ، برای این طرح بزارین تا من براتون نحوه کار و راه اندازی شو توضیح بدم . منظورم جزئیات مدار هست یعنی ورودی و خروجی ها و ...
                        من مبدل USB به سریال توی بازار زیاد دیدم ولی چون سروکارم بهش نخورده باهاش کار نکردم و مداری که توی پستهای قبل گذاشتم خیلی ها باهاش جواب گرفتن .
                        فقط اصل قضیه اینه که شما با وصل کردن مدار مبدل به کامپیوتر ، پیغامی در مورد شناسایی یه قطعه USB دریافت میکنید و با نصب کردن درایورهای اون مبدل ، کامپیوتر شما دارای یه پورت سریال مجازی میشه .
                        حالا مدار شما به احتمال زیاد باید دارای پایه های ورودی : TX , RX , Rts , Cts , GND , +5 باشه که پایه های آبی رنگ رو میتونید با برنامه نویسی راه اندازی کنید و برای بعضی از پروژه ها لازمتون میشه . ولی پایه های قرمز رنگ همیشه فعال هستند و شما می تونید اطلاعات رو ازش بگیرید یا اطلاعات بهش بدین . حالا این اطلاعات میتونه چند بایت باشه و یا میتونه یه رشته باشه مثل ماژول GPS . بعد شما میتونید با نرم افزار های خود ویندوز یا نرم افزارهایی که خودتون میتونید بنویسید و یا نرم افزار Advanced Serial Port Monitor اطلاعات پورت سریال مجازی رو بخونید و بنویسید . نرم افزاری هم که من خودم نوشته بودم و توی پست های ابتدایی براتون گذاشتم نیز برای شروع کار بد نیست . در خود ویندوز هم میتونید با نرم افزار Hyperterminal کار کنید.

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : *** شروع کار با GPS (بحث ها و سوالات پایه ای)

مشکل رفع شد :mrgreen:

دیدگاه

و اما سوال امروز D:
                            (اینجا جاش نیست، اما دیدم زشته یه تاپیک جدا براش بزنم! :redface

دوستان! برای تغذیه میکرو میشه از شارژر موبایل(سوزنی ریز گوشی نوکیا) استفاده کرد؟ روش نوشته 5ولت خروجی و تا 890ma جریان.
                            با این کار چقدر امکان سوختن میکرو یا ماجول هست؟؟

** اگه راه مطمئن تری برای تغذیه میکرو و ادواتش(!) سراغ دارید، لطفا معرفی کنی :nerd:د...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط masoud9
                              و اما سوال امروز D:
                              (اینجا جاش نیست، اما دیدم زشته یه تاپیک جدا براش بزنم! :redface

دوستان! برای تغذیه میکرو میشه از شارژر موبایل(سوزنی ریز گوشی نوکیا) استفاده کرد؟ روش نوشته 5ولت خروجی و تا 890ma جریان.
                              با این کار چقدر امکان سوختن میکرو یا ماجول هست؟؟

** اگه راه مطمئن تری برای تغذیه میکرو و ادواتش(!) سراغ دارید، لطفا معرفی کنی :nerd:د...
                              اگه جنس خوبش هست میشه ولی معمولا اونی که تو بازاره و بسته به انصاف فروشنده از دو الی ده دوازده هزار تومن میفروشنش خروجی پایداری نداره و ممکنه ماژول و میکروتون رو راهی سطل زباله کنه
                              میتونین تست کنین ولتاژ بی باری اونو بگیرین ولتاژ بار کامل اونو هم بگیرین ببینین چقدر فرق میکنه

دیدگاه

بله . دوست عزیزمون درست میگن .
                                من خودم زیاد از شارژرهای نوکیا استفاده کردم . :job:
                                برای این کار باید ( البته بهتر اینکه ) یه زنر 5.1 ولت با خروجی موازی کنی که در صورت بالا رفتن ولتاژ شارژر زنر بیاد توی کار و یه خازن هم برای گرفتن ریپل های احتمالی موازی کنی.
                                اگه دیگه خیلی می ترسی یه مقاوت با مقاومت کم نیز سری کن . درست که ولتاژ میاد پایین ولی میکرو با ولتاژهای زیر 5 هم کار میکنه . اگه از نوع L باشه با 3.3 ولت نیز کار میکنه .

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X