اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

*** شروع کار با GPS (بحث ها و سوالات پایه ای)

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : پاسخ : *** شروع کار با GPS (بحث ها و سوالات پایه ای)

نوشته اصلی توسط outlandish992
    توی کار و یه خازن هم برای گرفتن ریپل های احتمالی موازی کنی.
    اگه دیگه خیلی می ترسی یه مقاوت با مقاومت کم نیز سری کن .
    ممنون
    ،مقاومت و خازن چه اندازه ای استفاده کنم؟
    گفتم که مبتدیانه برخورد کنید!!
    با این تدابیر دیگه خیالم جمع باشه که ماجول 40هزاری نمیسوزه دیگه؟!

میکروم هم MEGA16A
    هستش
    اونچیزی که در دانشگاه یاد میگیرید، "الفبایی" هست برای نوشتن یک "رمان" !!

دیدگاه

پاسخ : *** شروع کار با GPS (بحث ها و سوالات پایه ای)

برای محاسبه مقاومت باید حداکثر ولتاژ شارژر رو اندازه بگیری که من فکر نمی کنم بالاتر از 6 ولت بره و بعد ولتاژ کارت که ما اونو 4.5 ولت میگیریم رو از ولتاژ حداکثر کم میکنیم . که میشه 1.5 بعد این عدد رو تقسیم بر جریان کل مدارت میکنی که ما جریان میکروت رو 20 میلی در نظر میگیریم البته با اومدن ماژول توی کار این رقم افزایش پیدا میکنه . بعد عدد به دست اومده میشه مقاومت مورد نیاز . که با محاسبه میشه حدود 75 اهم 0.5 وات

Rs=(Vi - Vo) / I circuit

هشدار !! این روش تقریبا غیر مهندسی هست و برای داشتن ولتاژ های ثابت و بدون ریپل و بدون وابستگی به ولتاژ ورودی باید سراغ منابع بهتری باشید .

اگه خودت می تونی شارژر گوشی رو تضمین کنی که یه موقع ولتاژ ورودی رو نزاره تو خروجی میشه از این روش استفاده کرد .

برای خازن هم می تونی یه خازن 100uf / 16 v .
      چه دعایی کنمت بهتر از آن که خدا پنجره باز اتاقت باشد ...

دیدگاه

عالی!

نظرت چیه از یه فیوز سر راه مدارم استفاده کنم،بعداز شارژر،تا اگه ولتاژ یهو بالا زد مدارم نسوزه؟
        آخه بهترین گزینه برای تغذیه مدار،همین شارژره برام

شما راه مقرون به صرفه دیگه ای برای تغذیه مد نظرت هست؟

x یه سوال دیگه: ماجول رو به usb وصل کنم دیگه تغذیه خارجی نمیخواد دیگه درسته؟

دیدگاه

علاوه بر سوال بالا:

ماجول من هم خروجی TTL داره و هم RS-232 حالا میخوام مستقیما به پورت سریال کامپیوتر وصلش کنم،کدوم نوع ارتباط بهتره؟نقشه اتصالات و قطعات جانبیش و مورد نیازش چیه؟
          اینو جواب بگیرم دیگه به جون خودم کمتر سوال میپرسم و میرم سر برنامه نویسیش:-D

با تشکر فراوان

دیدگاه

نوشته اصلی توسط masoud9
            علاوه بر سوال بالا:

ماجول من هم خروجی TTL داره و هم RS-232 حالا میخوام مستقیما به پورت سریال کامپیوتر وصلش کنم،کدوم نوع ارتباط بهتره؟نقشه اتصالات و قطعات جانبیش و مورد نیازش چیه؟
            اینو جواب بگیرم دیگه به جون خودم کمتر سوال میپرسم و میرم سر برنامه نویسیش:-D

با تشکر فراوان
            دوست عزیز بین ارتباط هایی گه گفتید بهتری وجود نداره بلکه هرکدوم برای رفع نیازی طراحی شدن . طبق گفته های پست های قبلیم در صورتی که مطالعه کرده باشید متوجه میشید که کدوم ارتباط برای چه کاری کاربرد داره . حالا اشکالی نداره . درسته که یه کم تعداد صفحات زیاد میشه ولی دوباره میگم :
            TTL برای ادواتی به کار میره که 1 منطقی شون 5 ولت و 0 منطقی شون 0 ولت باشه که میشه همون میکروکنترلر
            RS232 برای ادواتی که 1 منطقی شون بین 15+ تا 3+ و سطح 0 دارای ولتاژ 3- تا 15- ولت هست که کامپیوتر دارای این مشخصه هست .

من از مداری که شما دارین باهاش کار میکنید شناختی ندارم ولی در بیشتر مدارات از ولتاژ خود USB که 5 ولت هست استفاده میکنند .
            برای فیوز هم باید جریان مدارتونو در زمانی که شارژر همون ولتاژ رو میده به وسیله آمپرمتر اندازه گیری کنید و بعد یه فیوز با جریان کمی بیشتر از مقدار خوانده شده بزارین سر راه مدار.
            برای ارتباط مدار با کامپیوتر ( در صورتی که از خروجی TTL استفاده میکنید ) و یا میکرو ( در صورتی که از خروجی RS232 استفاده میکنید ) میتونید از مداری که توی صفحات قبل گذاشتم استفاده کنید .

دیدگاه

با تشکر اما گیج شدم!
              گفتید: "برای ارتباط مدار با کامپیوتر ( در صورتی که از خروجی TTL استفاده میکنید ) و یا میکرو ( در صورتی که از خروجی RS232 استفاده میکنید ) میتونید از مداری که توی صفحات قبل گذاشتم استفاده کنید ." و بالاترش گفتید که TTL برای میکرویه و RS-232 برای کامپیوتر!
              گفتید:"من از مداری که شما دارین باهاش کار میکنید شناختی ندارم ولی در بیشتر مدارات از ولتاژ خود USB که 5 ولت هست استفاده میکنند ." اما من گفتم که از پورت سریال استفاده می کنم، همون 9پین مذکور، نه USB!
              تو شکل صفحه قبل هم گفتید: "اگه ماژول شما خروجی RS-232 داشته باشه . که حتما داره میتونید از پایه های 3 و 4 اون برای ارتباط مستقیم با کامپیوتر استفاده کنید "، مطابق دیتا شیت GT723F :
              Pin Number Signal Name Description
              1 Ground Power and signal ground
              2 Power 3.0V ~ 5.0V DC input
              3 Serial Data In 2 Asynchronous serial input at RS-232 level, to input command message
              4 Serial Data Out 2 Asynchronous serial output at RS-232 level, to output NMEA message
              5 Serial Data In 1 Asynchronous serial input at TTL level, to input command message
              6 Serial Data Out 2 Asynchronous serial output at TTL level, to output NMEA message
              که پین 1 و 2 میشن زمین و تغذیه، 4 میشه خروجی RS-232 و پین 6 ماجول هم میشه خروجی TTL
              حالا من سوالم فقط همینه که: برای گرفتن خروجی از ماجول، کدوم پایه های ماژول رو،به کدوم پین های پورت سریال که تو شکل صفحه قبل نشون داده شده وصل کنم؟
              که به max232 هم فکر نمیکنم نیازی باشه، برای PC
              راستی گفته بودین که زمین ها باید یکی باشه، یعنی چی؟ مگه به تغذیه خارجی نیازی هست؟پین5 پورت سریال میشه زمین دیگه،درسته؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط masoud9
                با تشکر اما گیج شدم!
                گفتید: "برای ارتباط مدار با کامپیوتر ( در صورتی که از خروجی TTL استفاده میکنید ) و یا میکرو ( در صورتی که از خروجی RS232 استفاده میکنید ) میتونید از مداری که توی صفحات قبل گذاشتم استفاده کنید ." و بالاترش گفتید که TTL برای میکرویه و RS-232 برای کامپیوتر!
                منظورم از این مطلب این بود که بین نوع ارتباط هامون تفاوت وجود داشته باشه یعنی یکی از اونها RS232 باشه و دیگری TTL یا برعکسش . که در این مورد حتما باید از مداره گفته شده استفاده کنید . ولی این مطلب زمانی صدق میکنه که شما حتما دارای تفاوت در نحوه ارتباط بین دو دستگاه باشید ولی وقتی ماژول شما دارای خروجی RS232 هم هست و با این حال هم کامپیوتر هم RS232 هست دیگه چون تفاوتی وجود نداره میتونید مدار رو مستقیم به پورت COM وصل کنید . ولی اگه ماژول شما فقط خروجی TTL داشت شما باید برای تبدیل اون به RS232 از مدار MAX که گفتم استفاده کنید . فکر کنم این موضوع دیگه روشن شده باشه ! :agree:

حالا کافیه شما پایه خروجی RS232 ماژول رو به پین شماره 2 پورت COM وصل کنید و پایه ی 5 پورت COM که زمین هست رو به زمین ماژولت متصل کنی تا زمین ها مشترک بشن .

همین طور که در شکل بالا میبینید من پایه 4 ماژول رو که RS232 هست رو مستقیما به کامپیوتر متصل کردم و برای اتصال همون پایه به میکرو اون رو به ایسی Max متصل کردم تا به TTL تبدیل بشه .
                حالا میبینید که من پایه 6 ماژول رو مستقیما به میکرو وصل کردم چون این پایه از نوع TTL هست و دیگه نیازی بهMAX نداره ولی شما اگه بخواین میشه این پایه رو با استفاده از آیسی Max به RS232 تبدیل کنید و به کامپیوتر متصلش کنید . ایا ماژول هردو خروجی رو داره پس نیازی نیست برای کارتون اونها رو تبدیل به هم کنید بلکه خروجی TTL رو به میکرو و خروجی RS232 رو مستقیما به کامپیوتر وصل کنید . در کل منظورم این بود . اما توی ماژول من که از نوع GT720 هست فقط خروجی RS232 رو داره پس برای ارتباط اون به کامپیوتر میتونم اونو مستقیم وصلش کنم ولی برای ارتباط اون با میکرو نیاز به آیسی Max دارم .
                ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                نوشته اصلی توسط masoud9
                گفتید:"من از مداری که شما دارین باهاش کار میکنید شناختی ندارم ولی در بیشتر مدارات از ولتاژ خود USB که 5 ولت هست استفاده میکنند ." اما من گفتم که از پورت سریال استفاده می کنم، همون 9پین مذکور، نه USB!
                دوست عزیز من این جمله رو در پاسخ به جملات خودتون آوردم و فکر کردم که شما دارین از این مدار استفاده میکنید . :mrgreen:
                نوشته اصلی توسط masoud9
                خب،یه تبدیل usb به سریال گیر آوردم که یکی از پورتهای usb سیستم رو به سریال،مثل پورت 2پست قبل،تبدیل میکنه
                میخوام با این تبدیل ماجول رو به سیستم وصل کنم،لطفا شماتیکش رو بذارید،کوچکترین نکات و قطعات مورد نیاز رو هم بگید،مبتدی هستیم دیگه:-D
                نوشته اصلی توسط masoud9
                x یه سوال دیگه: ماجول رو به usb وصل کنم دیگه تغذیه خارجی نمیخواد دیگه درسته؟
                ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                برای ارتباط ماژول تون با کامپیوتر کافیه پایه 4 ماژولتونو مستقیما به پایه 2 کانکتور DB9 یا همون COM وصل کنید. پایه 5 پورت COM هم که زمین هست باید به زمین ماژولتون متصل بشه .

دیدگاه

دوست عزیز!
                  بسیار ممنون و سپاسگذار که اینقدر با حوصله و کامل به سوالات جوا ب میدید،منم اگه جایی از جوابتون رو متوجه نمیشم از بی تجربگی خودمه!

من دیشب چندساعت با این ماژول کذایی ور رفتم اما نشد که نشد!
                  پایه ها رو دقیقا همونطور که گفتید،مستقیم به کام وصل کردم،ال ای دی ماجول روشن میشد،بعد یکی دو دقیقه هم چشمک میزد،یعنی به ماهواره کانکت میشد،اما هایپرترمینال لعنتی هیچی نشون نمیداد!حتی دریغ از یه فحش:-D

بعدش اومدم پایه های 7و8 پورت کام رو به هم،و نیز پایه های 4و6 پورت رو به هم متصل کردم(تو یه جا دیدم اینجوری گفته بود)،ولی باز هم هایپر حتی یه حرف هم نشون نمیداد!

یه سوال:
                  چطورمیشه پورت سریال رو تست کرد که ببینیم درست عمل میکنه یا نه؟منظورم اینه که چه چیزی رو و چطور به عنوان ورودی بهش بدیم،تا مثلا تو هایپرترمینال نشون بده؟خلاصه میخوام یه جوری،یه چیزی از پورت سریال به هایپر ارسال و نمایش داده بشه!

بازم ممنون...

دیدگاه

دوست عزیز من هم از شما ممنون هستم که با دقت پست های من و میخونید . @};-
                    محیط هایپر ترمینال نیاز به تنظیم داره که مهمترین اونها انتخاب شماره پورت COM و تنظیم Baud Rate هست که معمولا 9600 هست من با 720 با 9600 جواب گرفتم .
                    اگه لطف کنید بهم وقت بدین تا تنظیمات دقیقشو بهتون بدم . :nice:

ولی برای اینکه ببینید که مدارتون و یا پورتتون و یا حتی ماژولتون سالم هست و انشاله که داره کار میکنه بهتره از نرم افزاری که خودم نوشتم استفاده کنید . داخل نرم افزار شماره پورت COM رو انتخاب کن و باد ریت رو 9600 بذار و دکمه Start رو بزن و ببین اطلاعات میاد یا نه . اگه به مشکلی برخوردی به صفحه اول این مطلب برو و ببین چه جوری میشه حلش کرد . توی صفحه اول نحوه حل مشکلات ممکن برای راه اندازی نرم افزار رو قرار دادم .

http://up.iranblog.com/images/u14gtiixm9f7j6e5u74o.rar

دیدگاه

تنظیمات هایپر فک میکنم درست باشه،دوگزینه دیگه رو هم رو none گذاشتم،چندین حالت رو تست کردم،جواب نداد که نداد!
                      با برنامه شما هم تست میکنم ببینم چی میشه!

ممنون

دیدگاه

نه خیر!
                        هیچجوره چیزی تو هیچ برنامه ای دیده نمیشه!

با برنامه شماهم تست کردم،ارور میده که:
                        Run-time error '5':
                        Invalid procedure call or argument
                        تو هایپر ترمینال و کدویژن هم هیچ خروجی دیده نمیشه

راستی مشکلات برنامه ای که نوشتی،تو کدوم تاپیک بررسی شده؟

بعدش من دارم از کابل تبدیلی به نام:
                        Usb-serial استفاده میکنم-

دیدگاه

یه چیزی:
                          1-وقتی من ماجول رو به پورت کام وصل میکنم،داخل هایپر یا کدویژن یا... باید یه سری رشته حروف و کاراکتر ببینم؟حتی اگه ماجول زیر سقف باشه،یافقط ledش روشن باشه و چشمک نزنه؟بالاخره یه چی باید ببینم دیگه؟حتی چرت و پرت؟!

2- باید پایه های 7و8،
                          4و6
                          پورت کام به هم وصل باشن؟

دیدگاه

دوست عزیز شما مشکلات پیش رو با نرم افزار رو میتونید توی این صفحه ببینید : ( که صفحه اول همین موضوع می باشد )
                            http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...1491#msg261491

حرف شما درست هست که باید در هر صورت یه خروجی داشته باشیم . اگه برای اولین بار تغذیه ماژول رو وصل کنید و تا به حال به ماهواره متصل نشده باشه توی خروجی همه حالات 0 هستند ولی با همون آرایه و پروتکل .

دوست عزیز این حرف رو از کجا شنیدید که باید پایه های 7-8 و 6-4 به هم باید متصل بشن ؟ این کار نه تنها سودی نداره بلکه احتمال داره هم به ماژول و هم به پورت COM آسیب برسه . پورت کام به شوکها و اتصال کوتاه ها بسیار بسیار حساس هست .

میشه یه کم در مورد جزئیات کابل تون برام بگین تا اگه چیزی بلد بودم براتون بگم . من یکم روی کابل تون حساس شدم .

من یه تصویر براتون میزارم که اگه این مدار رو درست وصل کنید مدار حتما جواب میده . البته اگه تا الان به ماژولتون آسیب نرسیده باشه .

اگه دیدید عکس حجمش زیاده و بالا نمیاد بگین تا با حجم کم دوباره پلود کنم .

دیدگاه

دوستان محترم به غیر از دوست خوبم جناب آقای masoud9
                              فکر کنم که این موضوع انحصارش فقط افتاده دست بنده و آقای masoud9 ، خواهش میکنم شما هم یه خورده از تجربیات ارزشمند تون به ما انتقال بدین.
                              شما سروران که استاد بنده هستید چرا میدون رو دادین دست شاگردتون .؟
                              oo:

دیدگاه

آقا تبریک!
                                حل شد!
                                اون عکسایی که دوستان گذاشتن برای کابل
                                Db9 female بود(پورت مادگی) در صورتی که پورت تبدیل من از نوع male بود و من امروز متفجه اشتباهم شدم و بعدش با هر برنامه ای، خروجی بود که از ماجول میومد و ماهم حسابی شادروان شده بودیم!!
                                **با تشکر ویژه از outlandish عزیز...

این هفته یه میانترم دارم،بعدش ایشاالله میرم تو کار برنامه نویسیش،البته با c و امیدوارم بعدش تاپیک مفیدتر شه...

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X