اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی ماژول nrf24l01p برای codevision (ارتباط بیسیم بین دو میکرو)

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی ماژول nrf24l01p (ارتباط بیسیم بین دو میکرو)

سلام
    البته باید تست بشه بقول دوستمون فرکانس و مخابرات و سیستم های مخابراتی روی اصول و قوانین خیلی خوب پایدار نیستن . من خودم تقریبا 10 سال هست که تو کار بیسیم و شبکه ها و نصب و راه اندازی هستم . از روزی که به دنیا امدم انگار فقط بیسیم و مخابرات را میشناختم و بس . نه سیمی . یا باسیم . :mrgreen:

من تا الان کلی شبکه بی سیم راه اندازی کردم چه طیف گسترده و چه شبکه های بیسیم ادرات دولتی و غیره
    همین چند وقت پیش بود که دو تا دکل بیسیم نصب کردم برای ارتباط بین دو تا مرکز برای پست برق تو شهرستان
    . که فا صله بین هم برابر 120 کیلو متر بود . . یکی شبکه ارتباطی بیسیم بود که از بیسیم دستی ها و مرکز ثابت تشکیل شده بود ولی بین دو مرکز 120 کیلومتر را جواب داد .
    و چند روز بعد یه شبکه وایرلس روی همون دکل براشون نصب کردم دیتا های سیستم هاشون بهم وصل بشه و ارتباط بدن به مرکز دیسپاچینک . که فرکانس اینا میدونید دیگه . برابر 5.8 گیگاهرتز هست . ابتدای کار ما یه مشکل داشتیم که یه کوه بین ما بود و مانع شده بود . البته ارتباط بین دو شبکه بی سیم که با هم صحبت و پیچ کنن خوب و با کیفیت بود . که این جا معلوم میشه فرکانس پایین بدرد بخور هست . و مانع هم مشکلی براش نداره . ولی ارتباط وایرلس که فرکانسش 5.8 گیگاهرتز بود برقرار نشد . اخرش امیدم و ارتفاع دکل را 60 متر بالا بردیم . تا یه ذره از کوه بالاتر بره . ولی باز نشد . تا اخر کار امدیم و یه امپلی فایر RF 5وات به هشون نصب کردیم تا جواب داد .
    اما یه نکته را اینجا بگم فرکانس بالا فقط برای مکان هایی بدرد میخوره و خوب هم جواب میده که فضایی باز باشه بدون مانع . که در این موقع اصلا نیازی به توان بالا روی فرستنده نیست . ولی در مکان هایی که مانع هست . امواج فرکانس بالا بعد از برخورد . علاوه بر این که تضعیف میشن . منعکس هم میشن . . ولی چون فرکانس بالا دارای انرژی زیاد هست . اینقدر به در و دیوار و یا مانع . جلوش برخورد میکنه تا یه نقطه بجوره و از اون نقطه یا رو زنه فرار کنه . اگه فرار کرد هیچی ولی اگه نتونست توانش از بین میره و اینجاست که میگن نقط کور ایجاد شده مثل انتن موبایل .
    که برای این که نقطه کور از بین بره میان و چندین انتن و دکل BTS یا سکتور قرار میدن .
    ولی فرکانس پایین چون دارای انرژی کم هست بعد از برخورد ب مانع زود ازش رد میشه و خیلی کم بعد از رد شدن توانش افت پیدا میکنه . اما چون فرکانس پایین هست پس دارای پهنای باند خیلی کم هم هست و بدرد انتقال دیتا نمیخوره . مثل بی سیم که من نصب کردم فقط پهنای باندش برابر 35 کیلوهرتز هست با استپ سایز کم . پس فقط بدرد انتقال صوت میخوره . و دیگه این که اگه فرستنده ای داخل زمین قرار بگیره و اگه اون زمین خیس باشه خیلی سختر امواج ازش عبور میکنه حتی فرکانس پایین . بخاطر همین هست که فلزیاب ها را با قدرت زیاد و فرکانس خیلی پایین میسازن . تا میدان شدیدی را که ایجاد میکنه علاوه بر این که باید از زمین عبور کنه . چون زمین بعنوان بار منفی انرژی را حنثی میکنه منظورم میدان مغناطیسی که بار مثبت حمل میکنه را حنثی میکنه البته نه زیاد ولی تا حدودی این کار را میکنه . :read: :read: :read: :read: :read:

-------------------------------------------
    البته این را هم اضافه کنم که هرچی توان یه فرستنده زیاد باشه این اصول و قواعد را بهم میزنه . پس برای رد شدن امواج از زمین
    1- توان فرستنده باید خوب و زیاد باشه
    2- فرکانس کم باشه .

حتی همین ماژول های HMT ها هم فایده نداره چون دارای توان کم و فرکانس بالا تا 900 هستن .
    عرض کردم باید فرکانس از 10 مگا بیشتر نباشه .
    یه مثال بزنم .
    همین فرستنده ای رادیوی شبکه منظورم رادیو FM هست را که هر روز با رادیو دریافت میکنیم . اینا فرکانسش تا 108 مگاهرتز هست . ولی خوب دقت کردین با این که فرکانس نصبتا پایینی داره . اگه سوار خودرو باشین و هنگام کوش دادن به رادیو البته FM از زیر یه پل بزرگ یا داخل تونل بشین و رد بشین . صدا قطع میشه .
    خوب معلوم میشه که با اون که توان فرستنده ها از کیلو وات کمتر نیستن باز مانع تو فرکانس بالا مشکل ایجاد میکنه . :nerd: :nerd: :nerd: :nerd: :nerd:
    موفق باشین :nerd: :nerd: :nerd: :nerd: :nerd:

دیدگاه

بحث منحرف شده :|
      1-فلز یاب امواج مغناطیسیه ، نه الکترو مغناطیسی ، تا جایی که یادمه عمق پوستی برای امواج الکترو مغناطیس بود
      2- چطوری میخای از یه لوله فلزی یه موج الکترو مغناطیس رو عبور بدی؟ (منعکس میشه خب ) !! (همون کتاب میدان چنگ گفته)
      3- برای عبور امواج الکترومغناطیس از خاک باید ببینی خاک برای این موج رسانای خوبیه یا دی الکتریک خوب که همونطور که دوستمون گفتن فرکانس پایین (مغناطیس چنگ )

دیدگاه

با سلام مهندس من این ماژول را از جوان خریدم اما روی پایه ها هیچی ننوشته و من نمیدونم کدوم پایه مال چیه میشه راهنمایی کنید در ضمن من از ماژولهای 36 تومنی گرفتم ممنون

دیدگاه

پاسخ : راه اندازی ماژول nrf24l01p (ارتباط بیسیم بین د&#16

تشکر از هینت ها

اپلیکیشن رو بصورت دیتیل میگم تا سلوشن خوبی پیدا بشه .

قراره یه ماژول داخل یه لوله که داخلش آب هست فرستاده بشه
          و این ماژول با یک مکانیزمی جلو بره حالا اگر این ماژول به انتها نرسه
          یعنی یه مانعی این وسط هست .

خوب حالا ظاهرا یک نفر یه گیرنده دستش میگیره راه میوفته در طول
          لوله و هر جا علامتی از فرستنده دریافت کرد متوجه میشه
          کجا گیر کرده .(یه خورده حسین قلی خانیه )

فکر میکنم به اسم pig detector مشهوره و نوع gps دارشم هست
          که نمیدونم چطور از اون زیر سگنال gps رد میشه .

چیز دیگه ای که هست ابعاد کوچک هست و نمیتونیم برد بزرگی بزنیم .
          از جمله ی رفتگان این راه دراز
          باز آمده ای کو که به ما گوید راز
          هان بر سر این دو راهه از روی نیاز
          چیزی نگذاری که نمی آیی باز

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mori64
            تشکر از هینت ها

اپلیکیشن رو بصورت دیتیل میگم تا سلوشن خوبی پیدا بشه .

قراره یه ماژول داخل یه لوله که داخلش آب هست فرستاده بشه
            و این ماژول با یک مکانیزمی جلو بره حالا اگر این ماژول به انتها نرسه
            یعنی یه مانعی این وسط هست .

خوب حالا ظاهرا یک نفر یه گیرنده دستش میگیره راه میوفته در طول
            لوله و هر جا علامتی از فرستنده دریافت کرد متوجه میشه
            کجا گیر کرده .(یه خورده حسین قلی خانیه )

فکر میکنم به اسم pig detector مشهوره و نوع gps دارشم هست
            که نمیدونم با چور از اون زیر سگنال gps رد میشه .

چیز دیگه ای که هست ابعاد کوچک هست و نمیتونیم برد بزرگی بزنیم .
            حتما لوله ی نفتی هم هست ..؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط AMITT
              حتما لوله ی نفتی هم هست ..؟
              چیزی که میدونم اینکه جنسش آهنه و قطرش 9 میلی متر .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط زوار
                با سلام مهندس من این ماژول را از جوان خریدم اما روی پایه ها هیچی ننوشته و من نمیدونم کدوم پایه مال چیه میشه راهنمایی کنید در ضمن من از ماژولهای 36 تومنی گرفتم ممنون
                کسی نمیتونه به من کمک کنه؟

http://www.elecfreaks.com/wiki/index.php?title=2.4G_Wireless_nRF24L01p_with_PA_an d_LNA
                راه اندازی ماژول nrf24l01p برای codevision (ارتباط بیسیم بین دو میکرو) : http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=78587.0
                کوچ کردن از کدویژن به http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=81025.0 : AtmelStudio
                نحوه نوشتن اصولی یک لایبرری و درایور نرم افزاری( بصورت ساده) : http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=81071
                http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=82130.0 سفارش راه انداز ماژول های مختلف توسط اعضای انجمن
                انشالله به زودی تاپیک ها به روز رسانی خواهد شد،

دیدگاه

نوشته اصلی توسط زوار
                  کسی نمیتونه به من کمک کنه؟
                  سلام
                  خوب حالا میخوای که با gps هم باشه یانه ؟. و این که داخل اب هست یا نه ؟ و دیگه این که ارتفاعش از سطح زمین چقدر هست ؟
                  و دیگه این که داخل لوله فلزی هست که داخلش اب هست و کلا این سیستم داخل اب قوطه ور میشه ؟
                  تا بعد :mrgreen:

دیدگاه

خوب حالا میخوای که با gps هم باشه یانه ؟
                    خوب اگر بشه که خیلی عالی میشه اگر جایی گیر کرد 3 سوت میری سراغش ولی gps با ابعاد کم از اون زیر ......
                    و دیگه این که ارتفاعش از سطح زمین چقدر هست ؟
                    حدودا 3 متر
                    و دیگه این که داخل لوله فلزی هست که داخلش اب هست و کلا این سیستم داخل اب قوطه ور میشه ؟
                    به این ترتیب هست که داخل یه پک قرار میگیری و اون پک داخل آب جاری در لوله قوطه ور میشه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mori64
                      خوب اگر بشه که خیلی عالی میشه اگر جایی گیر کرد 3 سوت میری سراغش ولی gps با ابعاد کم از اون زیر ......حدودا 3 متر
                      به این ترتیب هست که داخل یه پک قرار میگیری و اون پک داخل آب جاری در لوله قوطه ور میشه.
                      کارت در اومد Mori! :twisted:
                      یه لوله آهنی با اون قطر که به زمین هم وصله! مثل یه شیلد محافظ می مونه که گروند شده! توی آب هم هست(فکر کنم مسائل مربوط به ضریب شکست و این جور چیزا هم بوجود بیاد(البته فکر کنم))! زیر زمین هم هست. فعلا به توصیه های شفیق خودم aawww نوجه بکن و فرکانس رو پایین انتخاب کن.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rozeh
                        کارت در اومد Mori! :twisted:
                        یه لوله آهنی با اون قطر که به زمین هم وصله! مثل یه شیلد محافظ می مونه که گروند شده! توی آب هم هست(فکر کنم مسائل مربوط به ضریب شکست و این جور چیزا هم بوجود بیاد(البته فکر کنم))! زیر زمین هم هست. فعلا به توصیه های شفیق خودم aawww نوجه بکن و فرکانس رو پایین انتخاب کن.
                        درسته روزه . دقیقا مثل شیلد دعمل میکنه .ولی این از یه طرف دیگه میتونه به نفع ما باشه . چرا ؟
                        بعدا میگم . :nerd: :nerd:

اضافه شده در تاریخ :
                        نوشته اصلی توسط mori64
                        خوب اگر بشه که خیلی عالی میشه اگر جایی گیر کرد 3 سوت میری سراغش ولی gps با ابعاد کم از اون زیر ......حدودا 3 متر
                        فقط چند تا سوال دیگه .
                        1- ایا لوله از ابتدا تا انتها کاملا فلزی هست و بهم متصل هست .یعنی جایش را از لوله غیر فلزی استفاده نکردن .؟
                        2-قطر لوله چقدره ؟
                        3- ایا به یه سر لوله دست رسی داری . مثلا ابتدای لوله یا انتهاش ؟
                        اینا را بگو تا ببینم چه خاکی تو سرم بریزم . :nerd: :nerd: :nerd:

دیدگاه

پاسخ : راه اندازی ماژول nrf24l01p (ارتباط بیسیم بین د&#16

1- ایا لوله از ابتدا تا انتها کاملا فلزی هست و بهم متصل هست .یعنی جایش را از لوله غیر فلزی استفاده نکردن .؟
                          خیر کل لوله آهنی هیچ جایش هم وصله پینه نخورده

2-قطر لوله چقدره ؟
                          حدودا 7 اینچ

3- ایا به یه سر لوله دست رسی داری . مثلا ابتدای لوله یا انتهاش ؟
                          بله دسترسی هست . طول مسیر هم 10 کیلومتر هست .

اینا را بگو تا ببینم چه خاکی تو سرم بریزم .
                          ینی با هویه 60 وات منو میسوزوندی بهتر بود .

اندر همین باب :

چنتا نمومه فرنگی :
                          http://www.clampon.com/products/topside/pig-detector/
                          http://www2.emersonprocess.com/en-US/brands/roxar/Process/pigdetectors/Pages/Pigdetectors.aspx

دیدگاه

شرمنده ولی فک کنم موضوع تاپیک داره منحرف میشه اگه ممکنه برای این بحث یه تاپیک جدید بزنین
                            آقا سید شماتیک و برنامه رو برات میفرستم بیزحمت یه نگاه بنداز ببین چشه
                            کار نمیکنه برام
                            http://uploadtak.com/images/q1365_testnrf.zip
                            قربون دستت منتظرم
                            زکات علم نشر آن است

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : راه اندازی ماژول nrf24l01p (ارتباط بیسیم بین د

نوشته اصلی توسط mori64
                              خیر کل لوله آهنی هیچ جایش هم وصله پینه نخورده
                              حدودا 7 اینچ
                              بله دسترسی هست . طول مسیر هم 10 کیلومتر هست .
                              ینی با هویه 60 وات منو میسوزوندی بهتر بود .

اندر همین باب :

چنتا نمومه فرنگی :
                              http://www.clampon.com/products/topside/pig-detector/
                              http://www2.emersonprocess.com/en-US/brands/roxar/Process/pigdetectors/Pages/Pigdetectors.aspx
                              نه ترس بابا . بالاخره یه چاریی میکنیم برات . دوستان هم بیان کمکم :mrgreen:
                              خوب یه سوال دیگه هم بکنم و تما م .
                              ایا این سیستمت میتونه با لو له فلزی ارتباط فیزیکی داشته باشه یا نه .؟ حتما باید کو چیک باشه ؟
                              در هر صورت و با این تفاصیل بهترین گزینه اینه که یه سیستم فرستنده میسازی حتما نباید فرکانسیش پایین باشه و اطلاعات را میفرستی به بدنه فلزی لوله و از اون طرف گیرندهت را به لوله وصل میکنی تا اطلاعات را با کیفیت و خوب دریافت کنی . البته اگه این سیستمت میشه با لوله ارتباط فیزیکی داشته باشه دیگه هیچ مشکلی نداری . منظورم این که حتی میتونی فرستندهای بسازی که توان انتن خیلی کم و فرکانس بالا تا پهنای باند زیادی برای ارسال و حتی دریافت اصلا عات داشته باشی . و اونی که گفتم میشه باش موقعییتش را هم تشخیص داد . شدنی هست البته چون بحثش کسترده هست و باید از باند فرکانس بالا و نحوه ارتباط با این روش با gps را بدونی که جزو بحث شبکه GSM میشه . که بعدا بهت میگم این مورد صد در صد شدنی هست . و حتی میتونی از این شبکه و ماژول اون استفاده کنی . البته اگه نخواستی از فرستنده استفاده کنی .
                              :nerd: :nerd: :nerd: :nerd:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohsen2766
                                شرمنده ولی فک کنم موضوع تاپیک داره منحرف میشه اگه ممکنه برای این بحث یه تاپیک جدید بزنین
                                آقا سید شماتیک و برنامه رو برات میفرستم بیزحمت یه نگاه بنداز ببین چشه
                                کار نمیکنه برام
                                http://uploadtak.com/images/q1365_testnrf.zip
                                قربون دستت منتظرم
                                چشم من الان دانلود کردم در اسرع وقت بررسی میکنم.

ولی من بلافاصله بعد از دانلود ، فایل c. مربوط به فرستنده رو باز کردم و یه نگاه گذرا به کدها انداختم:
                                من یه مثال براتون میزنم: مثلا شما میخواهید به یک کارگر افغانی دستوری بدهید تا اون کارش رو بکنه. حالا شما به محض اینکه بش دستور دادید بلافاصله میزنید تو سرش که چرا کارمو انجام ندادی؟؟ برنامه ی شما مصداق همینه ، همچنین شما خیلی قشنگ با این برنامتون، شبه سمافوری که من برای محافظت از sent گذاشتم را دارید دور میزنید. لطفا با این برنامه به هیچ عنوان ماژول را متصل نکنید به میکرو

درضمن برای اینکه برای چک کردن دوباره برنامه لا اقل خودتون راحتتر باشید ،این مساله ساده: "رعایت تو رفتگی های برنامه" را رعایت کنید/

کد:
                                -----
                                {
                                	-----
                                	-----
                                	-----
                                	{
                                		-----
                                		-----
                                		-----
                                	}
                                	-----
                                }

راستی یک چیزی :من تخصص کافی در زمینه الکترونیک و مدار ندارم و بیشتر کارم برنامه نویسیه و رشتمم کامپیوتره ولی فکر میکنم تقسیم مقاومتی برای کاهش تغذیه و دادن اون به ماژول مناسب نیست چون آمپراژی که ماژول میکشه همیشه ثابت نیست.

نگران نباشید به امیدخدا راه میفته
                                راه اندازی ماژول nrf24l01p برای codevision (ارتباط بیسیم بین دو میکرو) : http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=78587.0
                                کوچ کردن از کدویژن به http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=81025.0 : AtmelStudio
                                نحوه نوشتن اصولی یک لایبرری و درایور نرم افزاری( بصورت ساده) : http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=81071
                                http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=82130.0 سفارش راه انداز ماژول های مختلف توسط اعضای انجمن
                                انشالله به زودی تاپیک ها به روز رسانی خواهد شد،

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X