اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طرز کار فازمتر ساده

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : طرز کار فازمتر ساده

ممنون
    من بجای اون ترانزیستورها مشابهشونو گذاشتم
    یعنی BC557 و BC546
    اما برای فاز و نول واکنش یکسان نشون میده
    وقتی سیم فاز یا نول رو بهش وصل میکنم بدون اینکه طرف دیگشو لمس کنم LED روشن میشه!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliila
      عامل روشن شدن لامپ فاز میتر القای خازنی است
      دقیقا ..لازم نیست بدن با زمین(نول یا زمینی که روش ایستادیم) انتقال الکترون انجام بده .. مقاومت هوا و کفش به حدی نیست که اختلاف ولتاژ220 بتونه باعث ایجاد جریان قابل توجهی بشه .. در حقیقت بدن به عنوان یک رسانا و در حد خیلی خیلی خیلی کم به عنوان زمین(زمین مستقل) عمل میکنه ..
      میتونید به جای بدن مثلا از مقدار زیادی فلز(یا هر رسانای دیگه ای) استفاده کنید میبینید که فازمتر روشن میشه ..
      زندگی پر ز وجود است ولی ..
      ما چه را می خواهیم چه را می جوییم که لب چشمه ی امید اینچنین نا امیدانه به سرابی تلخ مینگریم...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سون سگمنت
        ممنون
        من بجای اون ترانزیستورها مشابهشونو گذاشتم
        یعنی BC557 و BC546
        اما برای فاز و نول واکنش یکسان نشون میده
        وقتی سیم فاز یا نول رو بهش وصل میکنم بدون اینکه طرف دیگشو لمس کنم LED روشن میشه!!
        این مدار رو 10 سال پیش تست کردم فکر میکنم یک مقاومت 47 کیلو بین بیس -امیتر ترانزیستور منفی
        و یک خازن 100 نانو دو سر LED بزنید درست بشه.البته این مدار با استفاده از مقاومت بدن شما با زمین کار میکنه.
        دقیقا ..لازم نیست بدن با زمین(نول یا زمینی که روش ایستادیم) انتقال الکترون انجام بده .. مقاومت هوا و کفش به حدی نیست که اختلاف ولتاژ220 بتونه باعث ایجاد جریان قابل توجهی بشه .. در حقیقت بدن به عنوان یک رسانا و در حد خیلی خیلی خیلی کم به عنوان زمین(زمین مستقل) عمل میکنه ..
        میتونید به جای بدن مثلا از مقدار زیادی فلز(یا هر رسانای دیگه ای) استفاده کنید میبینید که فازمتر روشن میشه ..
        در نظر داشته باشید جریان عبوری در حد میکرو آمپر هست و تمام عواملی که تا اینجا ذکر شد میتونه این جریان رو تامین کنه.
        به احتمال بسیار زیاد چهار عامل میتونه تاثیر گذار باشه یکی رطوبت هوا هست
        یکی عبور جریان از خازن ایجاد شده بین زمین و بدن و عامل سوم این هست که بدن مانند آنتن که به منبع ولتاژ متناوب متصل هست
        عمل میکنه و با تشعشع انرژی بصورت الکترومغناطیس باعث عبور جریان از لامپ میشه.و در آخر مقاومت زیاد بین بدن و زمین .

اضافه شده در تاریخ :
        امروز چند آزمایش انجام دادم بیشترین تاثیر رو خاصیت خازنی بین بدن و زمین داشت
        و بیشترین نور لامپ زمانی بود که بدن خوب با زمین عایق نبود .

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

ممنون قاصد جان
          اون مدار رو بارها تست کردم
          جواب میده اما زیاد حساس نیست
          به نظرتون راه ساده تر و مطمئن تر دیگه ای وجود نداره؟

اینجا رو ببینین:

http://www.aftabir.com/news/view/201...AE%D8%AA%D9%87

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ghasede del
            به احتمال بسیار زیاد چهار عامل میتونه تاثیر گذار باشه یکی رطوبت هوا هست
            یکی عبور جریان از خازن ایجاد شده بین زمین و بدن و عامل سوم این هست که بدن مانند آنتن که به منبع ولتاژ متناوب متصل هست
            عمل میکنه و با تشعشع انرژی بصورت الکترومغناطیس باعث عبور جریان از لامپ میشه.و در آخر مقاومت زیاد بین بدن و زمین .

امروز چند آزمایش انجام دادم بیشترین تاثیر رو خاصیت خازنی بین بدن و زمین داشت
            و بیشترین نور لامپ زمانی بود که بدن خوب با زمین عایق نبود .
            تا اونجایی که بنده میدونم خازن دو صفحه س با عایق بینشون حالا این خازن یه طرفش بدنه عایق و رسانای دوم چیه؟ و چطور میشه حدودا هم که شده ظرفیت این خازن رو پیدا کرد؟

------------
            یه سوال دیگه
            یک فرستنده رو در نظر بگیریم آنتن این فرستنده در حال انتشار امواجه .. برای اینکه موج ارسال بشه باید جریانی باشه این جریان از کجا تامین میشه؟ دقیقتر بگم چه عاملی باعث میشه الکترون به آنتنی که هیچ مسیر ارتباطی با منبع ولتاژ نداره وارد بشه و یا از اون خارج بشه؟ من اینجوری شنیدم که وقتی ولتاژی هست و مسیر بسته ای هم هست این ولتاژ باعث میشه الکترون جریان داشته باشه حالا اینجا هیچ مسیر بسته ای نیست چطور الکترون به آنتن وارد و یا از اون خارج میشه؟
            زندگی پر ز وجود است ولی ..
            ما چه را می خواهیم چه را می جوییم که لب چشمه ی امید اینچنین نا امیدانه به سرابی تلخ مینگریم...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط afceaglee2013
              تا اونجایی که بنده میدونم خازن دو صفحه س با عایق بینشون حالا این خازن یه طرفش بدنه عایق و رسانای دوم چیه؟ و چطور میشه حدودا هم که شده ظرفیت این خازن رو پیدا کرد؟

------------
              یه سوال دیگه
              یک فرستنده رو در نظر بگیریم آنتن این فرستنده در حال انتشار امواجه .. برای اینکه موج ارسال بشه باید جریانی باشه این جریان از کجا تامین میشه؟ دقیقتر بگم چه عاملی باعث میشه الکترون به آنتنی که هیچ مسیر ارتباطی با منبع ولتاژ نداره وارد بشه و یا از اون خارج بشه؟ من اینجوری شنیدم که وقتی ولتاژی هست و مسیر بسته ای هم هست این ولتاژ باعث میشه الکترون جریان داشته باشه حالا اینجا هیچ مسیر بسته ای نیست چطور الکترون به آنتن وارد و یا از اون خارج میشه؟
              سلام در خازن هم مسیر بسته وجود نداره اما جریان متناوب ازش عبور میکنه
              در آنتن هم مانند خازن تجمع بارها و ایجاد حفره ها باعث عبور جریان میشه
              البته دوستان مخابراتی باید وارد بشن ......احتمال داره قضیه چیز دیگه ای باشه.........

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

با سلام
                انتقال انرژی در انتن به وسیله انتقال الکترون صورت نمیگیره بلکه توسط القا مغناطیسی والکتریکی میباشد ما میدانیم که تغییرات میدان الکتریکی باعث ایجاد میدان مغناطیسی میشه وتغییرات میدان مغناطیسی باعث بوجود امدن میدان الکتریکی میشود .پس مدار اسیلاتور با تغییر در یک ولتاژ باعث ایجاد میدان مغناطیسی متغیر وبه طبع اون میدان اکتریکی متغیر میشود که میتواند در فضا پیشروی کند.البته دوستان مخابراتی ورود بفرمایند در این مسئله روحمان شاد میشود .

دیدگاه

سلام. در این مدار دو ترانزیستور تشخیص فاز، فاز به کدام نقطه وصل میشه؟

دیدگاه

سطح بدن دارای پتانسیل -60 میلی ولته به خودی خود به علت وجود یون کلرید در بدن به همین علت اگه شما هیچ اتصالی هم به زمین نداشته باشد لامپ داخل فازمتر رو روشن میکنید
                    اگه به مدت طولانی مثلا سی دقیقه بدون اتصال بدن به هیچ زمینی دستتون روی فاز متر باشه اتوماتیک لامپ فازمتر خاموش میشه
                    البته احتمالا قبلش احساس سر درد و تهوه گرفتید و خودتون بی خیالش شدید :mrgreen:

دیدگاه

سلام
                      لامپ نئون داخل فازمتر ها رو اطلاعی ندارم.ولتاژ کاریشون 220ه؟از کجا تهیه میه کرد؟

داخل استارتر مهتابی هم هس اون چی با این نئون ها یکیه؟
                      برو شیر درنده باش ای دغل میانداز خود را چو روباه شل
                      راهنمایی در مورد ساخت فلزی اب

دیدگاه

درود بر شما،

برای همه ی ما پیش آمده است که پس از راه رفتن بر روی موکت، با نزدیک کردن دست به دستگیره ی در، جرقه ی شدیدی بین نوک انگشتان و دستگیره ی فلزی زده می شود و به انسان یک شوک الکتریکی نسبتاً شدید وارد می شود. اما این مقدار بار الکتریکی که با جرقه تخلیه می شود، در کجا ذخیره شده بوده است؟

پاسخ روشن است: در بدن فرد. در حقیقت در «خازنِ بدن» انسان.

از این موضوع در می یابیم که بدن انسان از نظر الکتریکی مانند یک مدار موازی شامل یک خازن کوچک (در حد چند نانو فاراد) و یک مقاومت با مقدار اهمی چند صد کیلواهم تشکیل شده است. مقدار مقاومت الکتریکی بدن بسته به سن (جوان یا پیر بودن پوست)، مقدار رطوبت بدن و عواملی از این قبیل در بازه ی وسیعی تغییر می کند.

با داشتن چنین شناختی از بدن انسان مشخص می شود که برای سنجش «ولتاژ متناوب شبکه ی برق»، بهترین گزینه استفاده از «مقاومت جریان متناوب» یا همان «امپدانس» یا «مقاومت کاپاسیتیو» خازنِ بدن انسان است. این درست مانند استفاده از یک خازن به جای ترانسفورماتور در منبع تغذیه های خازنی است. نمونه ای از چنین مداری را در اینجا تشریح کرده ام:

http://etesalkootah.blog.ir/1394/08/07/Investigating_the_Charger_Circuit_of_a_Flashlight

چون ظرفیت خازنی بدن انسان خیلی کم است، بنابراین برای وسیله ی نمایشگر وجود فاز یا همان فازمتر می بایست افزاره ای انتخاب شود که با کمترین جریان امکان نمایش داشته باشد و چه چیز بهتر از یک لامپ کوچک نئون که با کسری از یک میلی آمپر درخشش پلاسمایی پیدا می کند! مقدار جریان مورد نیاز لامپ های نئون کوچک آنقدر کم است که ولتاژ القاشده در بدن انسان بر اثر میدان الکترومغناتیسی در پیرامون سیم و کابل های برق در نزدیکی بدن انسان، آن را تامین می کند. به همین خاطر است که حتی با پوشیدن کفش ایمنی عایق و ایستادن روی کفپوش عایق، باز هم فازمتر در برخورد با فاز روشن می شود.

این لامپ های نئون برای روشن شدن به ولتاژی در حدود 90 ولت احتیاج دارند که وجود یک اختلاف پتانسیل 220 ولتی در شبکه ی برق شهر این امر را به راحتی امکان پذیر می سازد.

در خصوص القای الکترومغناتیسی انرژی (انتقال نیروی الکتریکی به صورت بی سیم) نیز خواندن این مطلب زیبا و ساختن مدار جالب آن را توصیه می کنم:

http://etesalkootah.blog.ir/1394/03/26/Inductive_Power_Supply

پیروز باشید

اضافه شده در تاریخ :
                        نوشته اصلی توسط afceaglee2013

------------
                        یه سوال دیگه

درود بر شما،

در خصوص پرسش شما از چگونگی انتشار امواج فرستنده، یادآور می شوم که امواج الکترومغناتیسی از جنس امواج ترانسورسال هستند که در طول مسیر الکتریکی خود به صورت عمود بر آن به پیش می روند. برای پیدا کردن درک بهتری از این موضوع و چگونگی انتقال و انتشار امواج رادیویی در کابل و در آنتن به مجموعه مطالب زیر مراجعه کنید. تلاش کرده ام با زبانی ساده این مفاهیم را تشریح کنم:

http://etesalkootah.blog.ir/1395/02/05/BalUn_Understand_make_Measure_Part_1
                        http://etesalkootah.blog.ir/1395/02/05/BalUn_Understand_make_Measure_Part_2
                        http://etesalkootah.blog.ir/1395/02/05/BalUn_Understand_make_Measure_Part_3
                        http://etesalkootah.blog.ir/1395/02/05/BalUn_Understand_make_Measure_Part_4
                        http://etesalkootah.blog.ir/1395/02/05/BalUn_Understand_make_Measure_Part_5
                        http://etesalkootah.blog.ir/1395/02/05/BalUn_Understand_make_Measure_Part_6

پیروز باشید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Detector68
                          سلام
                          لامپ نئون داخل فازمتر ها رو اطلاعی ندارم.ولتاژ کاریشون 220ه؟از کجا تهیه میه کرد؟

داخل استارتر مهتابی هم هس اون چی با این نئون ها یکیه؟
                          سلام به همه نوع لامپ قوسی از جمله نئونی و جیوه و gdt و غیره میگن اسپارک گپ.من خودم رفتم پاساژ توکل طبقه اول از عمده فروش خریدم. اما جیوه ای و gdt رو از امجد طبقه همکف میشه خرید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط soa نمایش پست ها
                            فقط تنها سوالی که باقی میآ*مونه اینه که منی که کفش-دمپایی-روفرشی-هرچی... پامه و روی فرش ایستادم،بازم جریان از توی بدنم عبور میآ*کنه؟ در واقع اصل سوالم اینجا بود که تو هیچآ*کدوم از پاسخآ*های خوبتون بهش اشاره نشده. در واقع با این اوصافی که من گفتم مسیر جریان مگه بسته میآ*شه؟
                            درود بر شما، بدن انسان از نظر الکتریکی مانند یک مدار موازی شامل یک مقاومت و یک خازن است. مقدار مقاومت بین چند 10 کیلواهم تا چندصدکیلواهم، بسته به پیری و جوانی پوست متغیر است. مقدار ظرفیت خازنی بدن در حدود چند نانو فاراد است. راه رفتن روی مواد عایق و جرقه زدن سرانگشت با نزدیک کردن آن به دستگیره ی درب، وجود این خازن را در بدن اثبات می کند. کارکردن فاز متر ، حتی وقتی که شما کاملا از زمین عایق هستید، به علت باردار بودن خازن بدن است. پیروز باشید

دیدگاه

دوستان برای افزایش نور فازمتر که زیر نور هم بخوبی دیده شود چه راهنمایی می کنید؟
                              نصب دو لامپ نئون رو امتحان کردم بیفایده بود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Haswell نمایش پست ها
                                دوستان برای افزایش نور فازمتر که زیر نور هم بخوبی دیده شود چه راهنمایی می کنید؟
                                نصب دو لامپ نئون رو امتحان کردم بیفایده بود
                                هیچ کاری لازم نیست بکنید فقط باید به طور مناسب فازمتر رو در دست بگیرید
                                خداوند بی نهایت است اما به قدر نیاز تو فرود می آید ، به قدر آرزوی تو گسترده می شود و به قدر ایمان تو کارگشاست.
                                [hr]

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X