اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ذخیره بارالکتریکی در خازن

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ذخیره بارالکتریکی در خازن

سلام
    روی بعضی دستگاه ها نوشتن که مواظب بخش تغذیه باشید ، چون ممکنه خازن شارژ شده باشه و با دست زدن به شما شوک الکتریکی وارد بشه.
    میخواستم بدونم این قضیه باقی ماندن خازن ها در حالت شارژ چقدر متداول است؟
    دوم اینکه فکر میکنم برای خازن های ظرفیت و ولتاژ پایین خطری وجود نداره ، درسته؟
    و سوم : از چه ظرفیت و ولتاژی به بالا ریسک زیادی وجود داره؟

پاسخ : ذخیره بارالکتریکی در خازن

نوشته اصلی توسط AVR-MEGA8
    سلام
    روی بعضی دستگاه ها نوشتن که مواظب بخش تغذیه باشید ، چون ممکنه خازن شارژ شده باشه و با دست زدن به شما شوک الکتریکی وارد بشه.
    میخواستم بدونم این قضیه باقی ماندن خازن ها در حالت شارژ چقدر متداول است؟
    دوم اینکه فکر میکنم برای خازن های ظرفیت و ولتاژ پایین خطری وجود نداره ، درسته؟
    و سوم : از چه ظرفیت و ولتاژی به بالا ریسک زیادی وجود داره؟
    با سلام :
    فقط خازن هایی که ولتاژ بالاتر از 50 ولت را داشته باشند، خطر شوک وجود دارد. کم تر از آن خیر خطر شوک ندارند اما امکان دارد دارای ظرفیت زیادی باشند و با اتصال کوتاه ایجاد جرقه قوی کنند.( با یک مقاومت 100 اهمی و با وصل به دو سر آن ، آن را تخلیه کنید)
    هرچه ولتاژ از 50 ولت به بالاتر رود به همان نسبت خطر شوک بیش تر است.
    چیزی که سبب شوک می شود ولتاژ زیاد خازن می باشد. ظرفیت زیاد تر خازن مدت شوک را افزایش می دهد. ( دیر تر در بدن تخلیه می گردد.)
    علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
    نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علی تحیری
      با سلام :
      فقط خازن هایی که ولتاژ بالاتر از 50 ولت را داشته باشند، خطر شوک وجود دارد. کم تر از آن خیر خطر شوک ندارند اما امکان دارد دارای ظرفیت زیادی باشند و با اتصال کوتاه ایجاد جرقه قوی کنند.( با یک مقاومت 100 اهمی و با وصل به دو سر آن ، آن را تخلیه کنید)
      هرچه ولتاژ از 50 ولت به بالاتر رود به همان نسبت خطر شوک بیش تر است.
      چیزی که سبب شوک می شود ولتاژ زیاد خازن می باشد. ظرفیت زیاد تر خازن مدت شوک را افزایش می دهد. ( دیر تر در بدن تخلیه می گردد.)
      تا به حال خازن 48 ولت 166 فاراد :surprised:

ببینید:
      http://www.iran-module.ir/product_in...B1%D8%A7%D8%AF

یعنی این رو اگه شارژ کنی تا آخر عمر تغذیه مداراتمون حله oo: :wow:

این هم نمونه کوچک:
      http://www.iran-module.ir/product_in...88%D9%84%D8%AA
      از دو چیز بسیار زیاد یاد گرفتم (1) نمونه مدارهای موجود در سایت های خارجی (2) مهندسی معکوس بردهای غیر ایرانی. به نقل از آقای مرتضی امانی
      --------------------------------------------------------
      تمام دنیا ما را تحریم کرده اند؛ حداقل خودمان همدیگر را تحریم نکنیم. به نقل از pencil
      اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است. mehran901

دیدگاه

آقای مقنی فکر میکنم اگر به پایه این خازن دست بزنی پر الکترون بشی؟!!.............. :cry:
        مهندس تحیری ، خازن 48 ولت 200 فاراد برای انسان ضرری دارد؟!! البته منظورم در حالت شارژه :biggrin: من فکر میکنم داره :redface:

نوشته اصلی توسط moghani1376
        تا به حال خازن 48 ولت 166 فاراد :surprised:

ببینید:
        http://www.iran-module.ir/product_in...B1%D8%A7%D8%AF

یعنی این رو اگه شارژ کنی تا آخر عمر تغذیه مداراتمون حله oo: :wow:

این هم نمونه کوچک:
        http://www.iran-module.ir/product_in...88%D9%84%D8%AA
        مطمئنی اگر دستت به یکی از پایه های خازن برخورد کنه مشکلی پیش نمیاد؟ بعید نیست جریان مصرفیت بالا بره :biggrin:

دیدگاه

آقای مقنی فکر میکنم اگر به پایه این خازن دست بزنی پر الکترون بشی؟!!.............. :cry:
          مهندس تحیری ، خازن 48 ولت 200 فاراد برای انسان ضرری دارد؟!! البته منظورم در حالت شارژه :biggrin: من فکر میکنم داره :redface:

مطمئنی اگر دستت به یکی از پایه های خازن برخورد کنه مشکلی پیش نمیاد؟ بعید نیست جریان مصرفیت بالا بره :biggrin:
          پر الکترون که نه!!! میشه گفت منفجر میشی

ضرر اصلا نداره فقط پودر میکنه :agree:
          از دو چیز بسیار زیاد یاد گرفتم (1) نمونه مدارهای موجود در سایت های خارجی (2) مهندسی معکوس بردهای غیر ایرانی. به نقل از آقای مرتضی امانی
          تمام دنیا ما را تحریم کرده اند؛ حداقل خودمان همدیگر را تحریم نکنیم. به نقل از pencil
          اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است. mehran901

دیدگاه

البته الآن که فکر میکنم میبینم I=V/R شدت جریان عبوری برابر ولتاژ تقسیم بر مقاومت است ،پس شاید برخورد دست خطری نداشته باشه.
            البته به ما دانشجو های نسل روغن نباتی امیدی نیست ، شاید سوادم برای اظهار نظر کم باشه :biggrin: آقای تحیری باید بیاد مارو روشن کنه :nerd:

دیدگاه

البته الآن که فکر میکنم میبینم I=V/R شدت جریان عبوری برابر ولتاژ تقسیم بر مقاومت است ،پس شاید برخورد دست خطری نداشته باشه.
              البته به ما دانشجو های نسل روغن نباتی امیدی نیست ، شاید سوادم برای اظهار نظر کم باشه :biggrin: آقای تحیری باید بیاد مارو روشن کنه :nerd:
              اون که بله درسته اساتید و مهندسان این عرصه حرف اول و آخر رو میزنن
              ولی قانون اهم چنان ربطی به خازن نداره
              مثلا حتما میدونید وقتی سلف شارژ میشه بعد از تخلیه چی میشه
              این هیچ ربطی به اهم و... نداره ولی میبینید که یه جریان رو در لحظه دشارژ میکنه

دیدگاه

اون که بله درسته اساتید و مهندسان این عرصه حرف اول و آخر رو میزنن
                ولی قانون اهم چنان ربطی به خازن نداره
                مثلا حتما میدونید وقتی سلف شارژ میشه بعد از تخلیه چی میشه
                این هیچ ربطی به اهم و... نداره ولی میبینید که یه جریان رو در لحظه دشارژ میکنه
                خودمم حس کردم یه مشکلی تو کارم هست ، به خاطر همین گفتم اساتید بگن ، ظاهرا شما هم جزو اساتید مایین :biggrin:
                واقعیت امر اینه که چون دیپلمم ریاضی فیزیکه و رشتم کامپیوتر توی الکترونیک و کارعملی تجربه ندارم.
                پس گیر کردن تو موارد ساده برام طبیعیه :biggrin:
                راستی یه سوال علت پودر شدن هنگام اتصال به این خازن چیه؟ جریان خیلی زیادی از بدن عبور میکنه؟ خب این جریان چه رابطه ای با مقدار خازن داره؟ چطوری محاسبه میشه؟

دیدگاه

خودمم حس کردم یه مشکلی تو کارم هست ، به خاطر همین گفتم اساتید بگن ، ظاهرا شما هم جزو اساتید مایین :biggrin:
                  واقعیت امر اینه که چون دیپلمم ریاضی فیزیکه و رشتم کامپیوتر توی الکترونیک و کارعملی تجربه ندارم.
                  پس گیر کردن تو موارد ساده برام طبیعیه :biggrin:
                  راستی یه سوال علت پودر شدن هنگام اتصال به این خازن چیه؟ جریان خیلی زیادی از بدن عبور میکنه؟ خب این جریان چه رابطه ای با مقدار خازن داره؟ چطوری محاسبه میشه؟
                  نه اساتید به مهندس ها دکترها میکگن حده اقل با سن22 سال

منظور از پودر شدن چون خازن توان ذخیره شده خودش رو به صورت ولتاژ تخلیه میکنه ممکنه که طرف پودر بشه :job:

دیدگاه

نه اساتید به مهندس ها دکترها میکگن حده اقل با سن22 سال
                    منظور از پودر شدن چون خازن توان ذخیره شده خودش رو به صورت ولتاژ تخلیه میکنه ممکنه که طرف پودر بشه :job:
                    آها پس شرایط سنی داره :biggrin:
                    واقعیتش هنوز برای من روشن نشده که پس از شارژ شدن خازن ولتاژ دوسر خازن چه مقدار خواهد بود ، و به چه عملی بستگی داره ، جریان به چی بستگی داره؟
                    مثلا این 50 ولتی که روی خازن ها نوشته حداکثر تحمل خازن است ولی وقتی مثلا یک خازن 1 میلی فاراد 50 ولت را با منبعی 40 ولتی شارژ کنیم ، پس از جدا کردن منبع تغذیه اختلاف پتانسیل دو سر خازن 40 ولت است؟ یا مقداری دیگر؟ جریان دهی به چه عاملی بستگی دارد؟ با افزایش جریان دهی خازن ولتاژ تغییر میکند؟
                    شدیدا نیازمند روشن شدن هستیم :agree:

دیدگاه

آها پس شرایط سنی داره :biggrin:
                      واقعیتش هنوز برای من روشن نشده که پس از شارژ شدن خازن ولتاژ دوسر خازن چه مقدار خواهد بود ، و به چه عملی بستگی داره ، جریان به چی بستگی داره؟
                      مثلا این 50 ولتی که روی خازن ها نوشته حداکثر تحمل خازن است ولی وقتی مثلا یک خازن 1 میلی فاراد 50 ولت را با منبعی 40 ولتی شارژ کنیم ، پس از جدا کردن منبع تغذیه اختلاف پتانسیل دو سر خازن 40 ولت است؟ یا مقداری دیگر؟ جریان دهی به چه عاملی بستگی دارد؟ با افزایش جریان دهی خازن ولتاژ تغییر میکند؟
                      شدیدا نیازمند روشن شدن هستیم :agree:
                      این مورد خاص رو باید از خود آقای تحیری بپرسید :nerd:

دیدگاه

با درود فراوان

چیری که برای بدن خطرناک میباشد ولتاژ زیادتر از حد مجاز میباشد و جریان زیاد بدون ولتاژ خطری ندارد !!!!

محض اطلاع عرض بکنم که در شرکت ما دستگاههای جوش که تا 700 -800 آمپر هم میتوانند آمپر خروجی داشته باشد وجود دارد ولی ولتاژ آن در حالی بی باری و بدون جوشکاری تا 50 ولت هم میشود و اگر خطری داشت تا به حال کارگران زیادی پودر شده بودند از جمله خود من !!!!! :biggrin: :biggrin:

دیدگاه

یه سری تست با منبع تغذیه و مولتی متر و خازن انجام دادم ، به این نتیجه رسیدم بعد از شارژ شدن خازن ولتاژ دو سر خازن تقریبا برابر ولتاژ منبع تغذیه است. که پس از اتصال مصرف کننده به دو سرخازن به تدریج افت میکند تا به صفر میرسد.
                          حالا اینکه جریان کشیدن از خازن به چی بستگی داره ، شاید ظرفیت خازن مهم باشه.
                          اگرخازنی توانایی جریان دهی تا 200 آمپر را داشته باشد و 40 ولت باشد ، من هنوز هم بر این باورم که در صورت اتصال مصرف کننده میتوان جریان مصرفی را از قانون اهم به دست آورد.
                          شما فرض کنید دو سر خازن شارژ شده را به دو سر یک مقاومت وصل کرده ایم ، حالا قانون اهم: مقاومت رو داریم ، ولتاژ دو سر مقاومت برابر ولتاژ دو سر خازن است و شدت جریان عبوری I آمپر است ، چرا نباید مقدار جریان عبوری از رابطه I=V/R حاصل شود؟
                          مثلا اگر ولتاژ 40V و مقاومت ما 5 اهم باشد ، I=V/R >> I=40/5 >> I=8
                          حالا چرا قانون اهم اینجا جواب نمیده؟؟؟
                          آقای مقنی پاسخگو باشید :biggrin:

دیدگاه

چرا من یه خازن فلش دوربین عکاسی رو که باز کردم و دستم خورد به پایه هاش بد جور لرزیدم؟ oo:با اینکه دوربینه هم باتری 1.5 ولتی داره؟ oo: oo: oo:

دیدگاه

با سلام :
                              این بانک خازن ها چیزی ماننده، یک باتر ی قابل شارژ می باشند که وقتی به اندازه کافی از آن برق بگیریم تخلیه می شوند و نیاز مجدد برای شارژ دارند. خازن ها هم اگر تخلیه گردند باید به یک منبع ولتاژ وصل شوند تا پر گردند.
                              خیر دست زدن به پایه های یک خازن 48 ولت 200 فاراد، هیج مشکلی را ایجاد نمی کند، هم چنان که دست زدن به 4 عدد باتری قابل شارژ 12 ولت 100 آمپر که بصورت سری متصل شده باشند( 48 ولت 100 آمپر ساعت)،هیچ مشکلی را ایجاد نمی کنند. با این ولتاژ باتری ها شما براحتی می توانید جوشکاری کنید، اما دست زدن به دو قطب آن خطری را برای شما ایجاد نمی کند.
                              علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
                              نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X