اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بازار کار میکروکنترولرهای ARM چطوره؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : بازار کار میکروکنترولرهای ARM چطوره؟

میشه چندتا مثال دقیق تر بزنید؟ وقتی برنامه سایت و اپ موبایل مینویسم میدونم قراره چی بسازم ولی برنامه نویسی میکرو نمیدونم قراره چی بسازم

باسلام
    بطور کلی وقتی ما برنامه نویسی برای موبایل یا کامپیوتر رو انجام میدیم با سخت افزار درگیر نیستیم . بعنوان مثال وقتی که میخوایم توسط ورودی از کیبرد متغیری رو دریافت کنیم برامون اهمیتی نداره که پورت کیبردی که به کامپیوتر وصله از نوع USB هست یا PS2 هستش و یا مثلا مانیتوری که قراره خروجی ما رو نمایش بده با پورت VGA متصل شده یا با پورت HDMI یا DVI
    اما در برنامه نویسی سخت افزار نظیر PLC ها و همچنین سیستم های Embedded که در اونها از میکروکنترلر استفاده میشه کاملا" با سخت افزار درگیر هستیم و در حقیقت برنامه نوشته شده همان منطق کنترل و مدار فرمان هستش که باید توسط نرم افزار پیاده سازی بشه بنابراین داشتن تسلط کافی به سخت افزار و مداری که داریم برنامه کنترلش رو مینویسیم و همینطور آگاهی کافی از اصول کارکرد اجزاء سخت افزاری سیستم مهمترین بخش کاره (مثلا" انواع الکتروموتورها - رله ها و کنتاکتورها -انواع سنسورها - انواع اکچویتورها و ......)
    تفاوت دیگه ای که وجود داره در مراحل انجام کاره بدین صورت که در برنامه نویسی موبایل و کامپیوتر ما یک سخت افزار ساخته شده و آماده داریم که میخوایم برای استفاده از امکانات سخت افزارش مثلا" برای نمایش یک کاراکتر روی صفحه گوشی موبایل برنامه بنویسیم . اما در میکروکنترلرها و PLC ها مسیر برعکسه و ابتدا باید براساس خواسته ای که داریم سخت افزار رو طراحی کنیم و بعدا" براساس اجزائی که در سیستم و در مدار استفاده کردیم برنامه نویسی انجام میدیم . مثلا" اگر بخوایم برای میکروکنترلر برنامه ای بنویسیم که کاراکتر A رو برامون روی LCD نمایش بده روش برنامه نویسی و دستورات برنامه کاملا" به نوع LCD و طریقه اتصالش به مدار بستگی داره و باید طبق دیتاشیت و کتابخانه هایی که براش نوشته شده برنامه نویسی بشه بنابراین بدون ورود به حوزه الکترونیک و عدم آگاهی از سخت افزار سیستم نمیشه صرفا" کار برنامه نویسی رو انجام داد
    شاید مطالعه لینک زیر در ویکی پدیا و جستجوی عبارت embedded system بتونه دید بهتری به شما بده . موفق باشید
    https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B3%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%86%D9%87_%D9%86%D9%87% D9%81%D8%AA%D9%87
    جدیدترین ویرایش توسط 901878; ۱۳:۴۰ ۱۴۰۳/۰۲/۲۵.

دیدگاه

بنابراین بدون ورود به حوزه الکترونیک و عدم آگاهی از سخت افزار سیستم نمیشه صرفا" کار برنامه نویسی رو انجام داد
      یه مدته شروع کردم و کتابهای مدارهای 1 و 2 کارودانش رو میخونم تا با مدار و قطعات الکترونیکی آشنا بشم

حالا فرض کنید هم مدار رو یاد گرفتم هم برنامه نویسی میکروهها، چطور میشه از این راه پول دراورد؟ توی پستای قبلی یکی از دوستان اشاره کرد بودن افرادی که آخرش راننده اسنپ شدن

و اینکه امکانش هست چند پروژه سطح بالا که میشه با میکرو انجام داد معرفی کنید؟
      جدیدترین ویرایش توسط electro15; ۲۰:۳۱ ۱۳۹۸/۰۷/۰۹.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط electro15 نمایش پست ها
        میشه چندتا مثال دقیق تر بزنید؟ وقتی برنامه سایت و اپ موبایل مینویسم میدونم قراره چی بسازم ولی برنامه نویسی میکرو نمیدونم قراره چی بسازم
        و اینکه امکانش هست چند پروژه سطح بالا که میشه با میکرو انجام داد معرفی کنید؟
        سلام
        اول باید بگم که پیشنهاداتم فقط درصورتی هست که صرفا علاقه دارید تو این زمینه ها در الکترونیک کار کنید. درمورد کسب کسب درآمد خوب منم هم نظر با دوستان هستم.

با توجه به تجربیاتی که عنوان کردید دارید برگ برنده برای شما این هست که بتونید از این تجربیات در الکترونیک استفاده کنید. البته این رو هم بگم که فقط شما نیستید که به برنامه نویسی کامپیوتر وارد هستید و الکترونیک رو هم یاد میگیرید. خیلی از دوستان الکترونیکی هم بنا به نیاز علاوه بر الکترونیک این زبانهای برنامه نویسی رو یاد میگیرند(البته بصورت متوسط) پس شما اگر قرار هست در زمینه الکترونیک یک اطلاعات متوسط و تجربی (نه درحد یک مهندس الکترونیک) داشته باشید پس برای به نتیجه رسیدن باید روی نقاط قوتتون تمرکز کرده و شدیدا بروز نگهشون دارید.

الان زمینه ای که چند سالی هست خیلی داره پر رنگ تر میشه IOT هست.
        ما یک سری ماژولهای وایفای بنام esp8266 داریم که میشه با آروینو (زبانهای c/c++) ، پایتون، بیسیک و ... براش برنامه نوشت. شما با اطلاعاتی که الان دارید حداکثر یک چهارم مسیر مورد نیاز رو شاید رفته باشید (نصف مسیر الکترونیک هست که نرفتید و نصف دیگر برنامه نویسی های کامپیوتری)
        در حال حاضر سایتهایی که IOT رو آموزش می دهند در 90 درصد مواقع صرفا بخاطر سود مالی از فروش ، IOT رو با رسبرپی آموزش می دهند. در حالیکه 80 یا حتی90 درصد کارها را میتوان با esp انجام داد.
        فرق شما با دوستان الکترونیکی باید این باشد که بتوانید با این ماژولها بار پردازشی رو منتقل کنید به دستگاههای کلاینت تا بتوان حداکثر بهره وری رو داشت. (این کاملا در تخصص شماست)
        جدای از این بحث برای شروع اگر میخواهید یک پروژه بدون که زیاد نیاز به اطلاعات الکترونیکی داشته باشه انجام بدید:
        موبایل ها این دو کا ر رو انجام میدن. GPS (موقعیت یاب محلی) و ارسال و دریافت sms
        من اولی رو (GPS) تو یک تاپیک انجام دادم. شما میتونید دومی رو انجام بدید. کابردهاش هم متنوع هست.
        تاپیک ویدیوهای آموزشی حواشی آردوینو و ESP

دیدگاه

موبایل ها این دو کا ر رو انجام میدن. GPS (موقعیت یاب محلی) و ارسال و دریافت sms
          منظورتون اینه که یه قطعه بسازم که SMS ارسال کنه؟
          الان این قطعه توی بازار نیست؟ کاربردش چیه؟

و اینکه برای آشنایی با قطعات الکترونیکی باید در حد مهندسی الکترونیک بلد بود یا ارشد؟

دیدگاه

جدیدترین ویرایش توسط 901878; ۱۴:۴۷ ۱۴۰۳/۰۲/۲۵.

دیدگاه

...............
              جدیدترین ویرایش توسط pencil; ۲۳:۰۱ ۱۳۹۸/۰۷/۱۰. دلیل: خطا
              رفقا مهم نیست چطوری بازی می کنید؛ اگه شروع نکنید، قطعا بازنده هستید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط 901878 نمایش پست ها

...
                نظر منم اینه کسی که از 20 سال رد شده دیگه حرامه وارد الکترونیک بشه چون ذهنش بسته شده . شما دیگه قدرتشو نداری مسایل الکترونیکی را آنالیز کنی
                نهایت یک مهندس خیلی معمولی خواهی شد . بهترین کار هم برای یک مهندس معمولی اسنپ است.
                مثلا من علاقه شدید به ژنتیک دارم . اما دوتا چهارتا میکنم می بینم نمی تونم پس تو همین الکترونیک دستو پا میزنم
                مشکل ما اینکه زیادی خیال پردازی می کنیم . مثلا میگیم خوب من الان میکرو بلدم . fpga هم یاد میگیرم . بعد میرم وب یادمیگیرم و یک خرپول میشم .
                خوب این پروسس خودش 10 سال طول میگشه . بعدش میشیم یک آدم 40 ساله . اون موقع هم اصلا نیازی به این پول نداریم چون جونیمونو ازدست دادیم
                به قول استادم که 60سال داشت گفت من موقع ی جونیم ماشین دوست داشتم الان دیگه بنزم سوار بشم حال بهم نمیده
                مهندس تحیری چقدر زحمت کشید .
                خلاصه اصلا سمت الکترونیک نیا . تو جامعه ی ما هم اینجوری جا افتاده که الکترونیک منها از نظر بقیه ادم های روانی هستند. مثلا اگه مبایلم درست کنی نهایتش میگن مهندس مبایل که تو بازار هست و بهت می خندن .....
                جامه ی ما الان اصلا نیاز به مهندس الکترونیک نداره ... برو پاساژ امجد را نگاه کن همه ی ویترینا گردو خاک خلوت .وسط پاساژ دارن ساعت می فروشن ! یه دوتا چهارتا کنی عمق فاجعه دستت میاد
                جدیدترین ویرایش توسط antipa; ۲۱:۰۷ ۱۳۹۸/۰۷/۱۱.

دیدگاه

سلام به همگی
                  من رشته دانشگا هیم قدرته
                  البته در زمینه الکترونیک و میکرو هم زیاد کار کردم
                  در تصدیق حرف دوستان نظر من هم اصلا وارد نشدن در زمینه الکترونیک و میکرو هستش البته با شرایط موجود فعلی و حداقل 5 سال آینده که می شه پیش بینی کرد
                  اون زمانی رو که روی الکترونیک و میکرو گذاشتم روی هر کار دیگه ای بود نتیجه بهتری می گرفتم
                  الان شاید لوازم و قطعات و ابزار و... چند ساله داره خاک می خوره
                  هر یک سال به طور متوسط شاید 1 پروژه ی الکنترونیکی داشته باشم تازه اون هم برای برخی از کارهای خودم که معادل اون چیزی آماده توی بازار پیدا نمی شه
                  پیشنهاد من اینه که اگه آلوده این کار نشدید اصلا دنبالش نرید
                  الان حدود 13 ساله توی این انجمن هستم و حدود 15 ساله در زمینه الکترونیک و قدرت کار می کنم اما نتیجه مفید از الکترونیک نگرفتم و کم کم دارم رهاش می کنم
                  مطمین هستم الکترونیک و میکرو نیاز مالی شما رو براورده نمیکنه و بالاخره مجبوری شغل ت رو عوض کنی

یه تجربه
                  معمولا آدم ها نصیحت پذیر نیستن و باید یه راهی رو حتمن خودشون امتحان کنن
                  افسوس که این راه برخی مواقع چند سال از عمرشون رو بیخودی هدر می ده
                  خودمم همین طور بودم

قبلا براتون در هر زمینه ای که فعالیت دارین آرزوی موفقیت می کنم

جدیدترین ویرایش توسط saeed bagherani; ۲۲:۵۰ ۱۳۹۸/۰۷/۱۱.
                  اگه مردم می دونستن زمان چقدر با ارزشه دیگه هیچ وقت کفش بند دار نمی خریدن البرت انیشتن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط S_B_T نمایش پست ها
                    سلام به همگی
                    من رشته دانشگا هیم قدرته
                    البته در زمینه الکترونیک و میکرو هم زیاد کار کردم
                    در تصدیق حرف دوستان نظر من هم اصلا وارد نشدن در زمینه الکترونیک و میکرو هستش البته با شرایط موجود فعلی و حداقل 5 سال آینده که می شه پیش بینی کرد
                    اون زمانی رو که روی الکترونیک و میکرو گذاشتم روی هر کار دیگه ای بود نتیجه بهتری می گرفتم
                    الان شاید لوازم و قطعات و ابزار و... چند ساله داره خاک می خوره
                    هر یک سال به طور متوسط شاید 1 پروژه ی الکنترونیکی داشته باشم تازه اون هم برای برخی از کارهای خودم که معادل اون چیزی آماده توی بازار پیدا نمی شه
                    پیشنهاد من اینه که اگه آلوده این کار نشدید اصلا دنبالش نرید
                    الان حدود 13 ساله توی این انجمن هستم و حدود 15 ساله در زمینه الکترونیک و قدرت کار می کنم اما نتیجه مفید از الکترونیک نگرفتم و کم کم دارم رهاش می کنم
                    مطمین هستم الکترونیک و میکرو نیاز مالی شما رو براورده نمیکنه و بالاخره مجبوری شغل ت رو عوض کنی

یه تجربه
                    معمولا آدم ها نصیحت پذیر نیستن و باید یه راهی رو حتمن خودشون امتحان کنن
                    افسوس که این راه برخی مواقع چند سال از عمرشون رو بیخودی هدر می ده
                    خودمم همین طور بودم

قبلا براتون در هر زمینه ای که فعالیت دارین آرزوی موفقیت می کنم

سلام واقعا خیلی سخت هست که دوستان رو به این شکل راهنمایی
                    کنیم ولی واقعیت تلخ هست کار ما که در آخر شد میوه فروشی و
                    انجام پروژه فقط در حدی که اطلاعات فراموش نشه امید که دوستان
                    دیگه و شما موفق باشین
                    قصه زندگی همیشه با مدادی که ما دوست داریم نوشته نمی شه .....

دیدگاه

نوشته اصلی توسط antipa نمایش پست ها

...
                      نظر منم اینه کسی که از 20 سال رد شده دیگه حرامه وارد الکترونیک بشه چون ذهنش بسته شده . شما دیگه قدرتشو نداری مسایل الکترونیکی را آنالیز کنی
                      نهایت یک مهندس خیلی معمولی خواهی شد . بهترین کار هم برای یک مهندس معمولی اسنپ است.
                      مثلا من علاقه شدید به ژنتیک دارم . اما دوتا چهارتا میکنم می بینم نمی تونم پس تو همین الکترونیک دستو پا میزنم
                      مشکل ما اینکه زیادی خیال پردازی می کنیم . مثلا میگیم خوب من الان میکرو بلدم . fpga هم یاد میگیرم . بعد میرم وب یادمیگیرم و یک خرپول میشم .
                      خوب این پروسس خودش 10 سال طول میگشه . بعدش میشیم یک آدم 40 ساله . اون موقع هم اصلا نیازی به این پول نداریم چون جونیمونو ازدست دادیم
                      به قول استادم که 60سال داشت گفت من موقع ی جونیم ماشین دوست داشتم الان دیگه بنزم سوار بشم حال بهم نمیده
                      مهندس تحیری چقدر زحمت کشید .
                      خلاصه اصلا سمت الکترونیک نیا . تو جامعه ی ما هم اینجوری جا افتاده که الکترونیک منها از نظر بقیه ادم های روانی هستند. مثلا اگه مبایلم درست کنی نهایتش میگن مهندس مبایل که تو بازار هست و بهت می خندن .....
                      جامه ی ما الان اصلا نیاز به مهندس الکترونیک نداره ... برو پاساژ امجد را نگاه کن همه ی ویترینا گردو خاک خلوت .وسط پاساژ دارن ساعت می فروشن ! یه دوتا چهارتا کنی عمق فاجعه دستت میاد
                      علاقه ای نداشتم دوباره توی بجث شرکت کنم تا بحث الکی کش نیاد، ولی نمی دونم این همه نا امیدی از کجا میاد، من رو هم همدرد خودتون بدونید

اما
                      من نظرم با بقیه دوستان و شما متفاوته، همون امجدی که شما اشاره کردی دوتا مغازه همون طبقه اولش هست که نمی تونم اسم ببرم، امسال تیر ماه یکیشون 63 میلیون دخل زد یکی دیگه 41 میلیون! بله 63 میلون تومان در یک ماه یعنی حقوق سه سال من کارمند رو یه ماهه دخل زد، الکترونیک قبل از اینکه علم باشه، صنعت و بیزینسه و رابطه مستقیمی با اقتصاد داره؛ قبلا هم این موضوع رو گفتم ولی فیدبک جالبی نگرفتم چون ما هنوز قبول نمی کنیم که تو همون MIT تو آمریکا هم رشته ها رو بر حسب درآمد دسته بندی میکنن و هنوز اعتقاد غلطی داریم که علم رو برای خودش بخواه، کسی که الان تو زمینه طراحی لامپ خلاء کار کنه آیا واقعا درآمدش با یک طراح بردهای میکرو کنترلری یکی هست؟ آیا درآمد یک طراح میکرو کنترلر با درآمد یک تولید کننده PCB یکی هست همچنین با درآمد یک دلال PCB از چین چطور؟ همه این هایی که نام بردم همه زیر اسم برق و الکترونیک اشتغال دارن اما با سطح درآمد های متفاوت.
                      متاسفانه یک دید ساده و دانشجویی در بین عزیزانی مثل مهندس کی نژاد وجود داره که تو پست هاشون خیلی اشاره کردن و متاسفانه دیگران هم پذیرفتن و اونم اینه: هرچی فنی تر در نتیجه موفق تر یا خوب AVR یاد بگیر تا خوب پول دربیاری؛ این از پایه غلطه؛ اصلا خاستگاه الکترونیک از صنعت بوده نه از دانشگاه، تو بیزنس الکترونیک و هر بیزینس و صنعت دیگه ای آخرین چیزی که اهمیت داره بحث های فنی هست! اولین بحث ها ایده پردازی- بازار- مشتری ها - تبلیغات و نمونه اولیه و غیره هست در حالیکه ما همون اول کار همیشه میچسبیم به بجث های فنی که چه میکروکنترلری بزارم، تغذیه سوئیچنگ باشه یا خطی یا... که بر خلاف تفکر ما بی اهمیت ترین موضوع تو بیزینس الکترونیک بحث های فنی هست! شما بازار و و مشتری رو پیدا کن بعدش اصلا با لامپ خلاء دستگاه رو بساز .مثال خیلی ساده اش رو شما میتونید به یکی از تولیدات سامسونگ نگاه کنید که باتری هاش میترکید، یعنی روی همه چیز وقت گذاشته بودن و آخرین چیزی که وقتشون رو گذاشتن بحث های فنی بوده، این حرف تفکر شخصی من نیست، بحث تخصیص منابع تو علم مدیریت هست.
                      آیای کسی که توی بازار داره تابلو روان تولید میکنه با کسی که داره موبایل تعمیر میکنه بازارش یکی هست؟ حجم بازارهاشون چطور؟ مسلما متفاوته، بحث و حرف من بحث های کلان اقتصادی نیست( چرا نفت اینجوریه چرا اختلاسه وغیره) بحث من شخصیه، اینکه ما خودمون بلد نیستم تو بازار فعالیت کنیم، یعنی به ما یاد ندادن و فکر میکنیم اگر هم بلدیم نباید به دیگران اطلاعات بدیم و باید همیشه ناله کنیم از وضعیت تا اصطلاحا دست تو کار ما زیاد نشه همون مغازه ای که 63م دخل زده وقتی پای صحبتش میشینی دوست داری یه دویست هزار تومن بهش دستی قرض بدی، از بس که ناله می کنه! درسته به ما این چیزها رو یاد ندادن، ما نباید نا امید باشیم بگیم شدم 40 ساله دیگه بدبخت شدم.
                      حرف زیاده اما هم من بی حوصله هستم و هم از حوصله شما خوندنش خارجه ولی در کل هیچ راه صد ساله ، یک شبه رفته نشده، درآمدهای بالایی که من و شما می بینیم سالها و دهه ها براشون زحمت کشیده شده و معمولا نتیجه نهایی هست که ما می بینیم نه راه رفته شده، همون بابایی که 63م دخل زد از قبل سال 80 در صنعت الکترونیک داره فعالیت میکنه.
                      شاید شما هم مثل من تاحالا با توجه به درآمد پزشکا وسوسه تغییر راه دادید اما اون درآمد بالایی که ما می بینیم خیلی هاشون که بدون سهمیه و پول و پارتی بودن، با هزار بدبختی بدستش آوردن و راه سخت و طولانی براش رفتن. کلا همه تخصص ها اینجوریه ما فقط نتیجه نهایی رو می بینم نه راه رفته شده، در کل نه تنها الکترونیک بلکه همه رشته ها و نه تنها در ایران بلکه در همه دنیا پول درآوردن از درس و علم درسته امنیت شغلی خوبی داره ولی جزو کم بازده ترین راه ها هست

اما خطاب به استارتر انجمن

شما میتونی میکرو یاد بگیری اتفاقا خیلی بهتر از بچه های برق هم میتونی تو زمینه برنامه نویسیش کار کنی فقط طراحی سخت افزار رو خودت انجام نده یعنی خیلی مسائل از تغذیه تا تقویت کننده ها و نویز و پلیسنیگ و روتینگ و هزارتا چیز دیگه جلوت رو میگیره. حالا هرکدوم از اینا خودش دنیایی داره مثل منبع تغذیه( سوئیچ و خطی که باز هر کدوم از اینا خودش یه داستانی داره) پس شما اگه میخوای بازده کوتاه مدت داشته باشی با توجه با دانش برنامه نویس خودت، قید طراحی سخت افزار رو بزن و بچسب به نرم افزار ، یعنی چی؟ یعنی مثلا بیا با یه مهندس الکترونیک که طراحی بلده همکاری کن و بیاد یه شماتیکی برات بکشه و به شما پایه های I/O و پریفال هاش (ADC /USB/RS232/GPIO و غیره ) رو بده و بعد شما دیگه فقط باید تو بحث کد نویسی اینا رو بهم مرتبط کنی و پردازش مورد نظر رو انجام بدی، اونقدار هم که فکر میکنی چیز غولی نیست میکروکنترلر دقیقا یه کامپیوتره و پریفال هاش خیلی مشابه و ساده تر هست فقط یه مقدار برنامه نویسیش سطح پایین تره ، اونم برای کسی که بلده با زبون سطح بالا بنویسه گاهی اوقات این یه نکته مثبته خودش مخصوصا تو جاهایی که نیاز به کارهای گرافیکی و استفاده از GPU و TASK بندی داره( مثلا کانتر هایی که فراسو برای فروشگاه ها زده دیدی چه مانیتور گوگولی داره( بچه های کامپیوتر تو مقطع ارشد یه آزمایشگاه FPGA دارن و خیلی از FPGA کارهای درست و حسابی رشته هاشون کامپیوتره! یعنی مخ بچه های برق دیگه به نزدیکای کار با FPGA که میرسه ( بخصوص قسمت های تخصصی مثل پردازش تصویر و کارهای تحت شبکه های اولترا اسپید و اینا(دود میکنه و از کار میافته . اگه از بچه های با تجربه بپرسی مخصوصا تو پروژه های متوسط و بزرگ همیشه کار گروهی هست و قسمت طراحی Hardware با Software کاملا جدا از هم هستن که باز اینا خودشون دسته بندی میشن، یعنی یکی تو قسمت Hardware یک نفر میاد با توجه به موجودی انبار و بودجه شماتیک طراحی میکنه، یک نفر دیگه میاد کارها PCB و مونتاژ رو انجام میده و قسمت Software هم به همین ترتیبه.
                      جدیدترین ویرایش توسط pencil; ۱۳:۵۶ ۱۳۹۸/۰۷/۱۲.
                      رفقا مهم نیست چطوری بازی می کنید؛ اگه شروع نکنید، قطعا بازنده هستید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pencil نمایش پست ها
                        علاقه ای نداشتم دوباره توی بجث شرکت کنم تا بحث الکی کش نیاد، ولی نمی دونم این همه نا امیدی از کجا میاد، من رو هم همدرد خودتون بدونید

اما
                        من نظرم با بقیه دوستان و شما متفاوته، همون امجدی که شما اشاره کردی دوتا مغازه همون طبقه اولش هست که نمی تونم اسم ببرم، امسال تیر ماه یکیشون 63 میلیون دخل زد یکی دیگه 41 میلیون! بله 63 میلون تومان در یک ماه یعنی حقوق سه سال من کارمند رو یه ماهه دخل زد، الکترونیک قبل از اینکه علم باشه، صنعت و بیزینسه و رابطه مستقیمی با اقتصاد داره؛ قبلا هم این موضوع رو گفتم ولی فیدبک جالبی نگرفتم چون ما هنوز قبول نمی کنیم که تو همون MIT تو آمریکا هم رشته ها رو بر حسب درآمد دسته بندی میکنن و هنوز اعتقاد غلطی داریم که علم رو برای خودش بخواه، کسی که الان تو زمینه طراحی لامپ خلاء کار کنه آیا واقعا درآمدش با یک طراح بردهای میکرو کنترلری یکی هست؟ آیا درآمد یک طراح میکرو کنترلر با درآمد یک تولید کننده PCB یکی هست همچنین با درآمد یک دلال PCB از چین چطور؟ همه این هایی که نام بردم همه زیر اسم برق و الکترونیک اشتغال دارن اما با سطح درآمد های متفاوت.
                        متاسفانه یک دید ساده و دانشجویی در بین عزیزانی مثل مهندس کی نژاد وجود داره که تو پست هاشون خیلی اشاره کردن و متاسفانه دیگران هم پذیرفتن و اونم اینه: هرچی فنی تر در نتیجه موفق تر یا خوب AVR یاد بگیر تا خوب پول دربیاری؛ این از پایه غلطه؛ اصلا خاستگاه الکترونیک از صنعت بوده نه از دانشگاه، تو بیزنس الکترونیک و هر بیزینس و صنعت دیگه ای آخرین چیزی که اهمیت داره بحث های فنی هست! اولین بحث ها ایده پردازی- بازار- مشتری ها - تبلیغات و نمونه اولیه و غیره هست در حالیکه ما همون اول کار همیشه میچسبیم به بجث های فنی که چه میکروکنترلری بزارم، تغذیه سوئیچنگ باشه یا خطی یا... که بر خلاف تفکر ما بی اهمیت ترین موضوع تو بیزینس الکترونیک بحث های فنی هست! مثال خیلی ساده اش رو شما میتونید به یکی از تولیدات سامسونگ نگاه کنید که باتری هاش میترکید، یعنی روی همه چیز وقت گذاشته بودن و آخرین چیزی که وقتشون رو گذاشتن بحث های فنی بوده، این حرف تفکر شخصی من نیست، بحث تخصیص منابع تو علم مدیریت هست.
                        آیای کسی که توی بازار داره تابلو روان تولید میکنه با کسی که داره موبایل تعمیر میکنه بازارش یکی هست؟ حجم بازارهاشون چطور؟ مسلما متفاوته، بحث و حرف من بحث های کلان اقتصادی نیست( چرا نفت اینجوریه چرا اختلاسه وغیره) بحث من شخصیه، اینکه ما خودمون بلد نیستم تو بازار فعالیت کنیم، یعنی به ما یاد ندادن و فکر میکنیم اگر هم بلدیم نباید به دیگران اطلاعات بدیم و باید همیشه ناله کنیم از وضعیت تا اصطلاحا دست تو کار ما زیاد نشه همون مغازه ای که 63م دخل زده وقتی پای صحبتش میشینی دوست داری یه دویست هزار تومن بهش دستی قرض بدی، از بس که ناله می کنه! درسته به ما این چیزها رو یاد ندادن، ما نباید نا امید باشیم بگیم شدم 40 ساله دیگه بدبخت شدم.
                        حرف زیاده اما هم من بی حوصله هستم و هم از حوصله شما خوندنش خارجه ولی در کل هیچ راه صد ساله ، یک شبه رفته نشده، درآمدهای بالایی که من و شما می بینیم سالها و دهه ها براشون زحمت کشیده شده و معمولا نتیجه نهایی هست که ما می بینیم نه راه رفته شده، همون بابایی که 63م دخل زد از قبل سال 80 در صنعت الکترونیک داره فعالیت میکنه.
                        شاید شما هم مثل من تاحالا با توجه به درآمد پزشکا وسوسه تغییر راه دادید اما اون درآمد بالایی که ما می بینیم خیلی هاشون که بدون سهمیه و پول و پارتی بودن، با هزار بدبختی بدستش آوردن و راه سخت و طولانی براش رفتن. کلا همه تخصص ها اینجوریه ما فقط نتیجه نهایی رو می بینم نه راه رفته شده، در کل نه تنها الکترونیک بلکه همه رشته ها و نه تنها در ایران بلکه در همه دنیا پول درآوردن از درس و علم درسته امنیت شغلی خوبی داره ولی جزو کم بازده ترین راه ها هست

اما خطاب به استارتر انجمن

شما میتونی میکرو یاد بگیری اتفاقا خیلی بهتر از بچه های برق هم میتونی تو زمینه برنامه نویسیش کار کنی فقط طراحی سخت افزار رو خودت انجام نده یعنی خیلی مسائل از تغذیه تا تقویت کننده ها و نویز و پلیسنیگ و روتینگ و هزارتا چیز دیگه جلوت رو میگیره. حالا هرکدوم از اینا خودش دنیایی داره مثل منبع تغذیه( سوئیچ و خطی که باز هر کدوم از اینا خودش یه داستانی داره) پس شما اگه میخوای بازده کوتاه مدت داشته باشی با توجه با دانش برنامه نویس خودت، قید طراحی سخت افزار رو بزن و بچسب به نرم افزار ، یعنی چی؟ یعنی مثلا بیا با یه مهندس الکترونیک که طراحی بلده همکاری کن و بیاد یه شماتیکی برات بکشه و به شما پایه های I/O و پریفال هاش (ADC /USB/RS232/GPIO و غیره ) رو بده و بعد شما دیگه فقط باید تو بحث کد نویسی اینا رو بهم مرتبط کنی و پردازش مورد نظر رو انجام بدی، اونقدار هم که فکر میکنی چیز غولی نیست میکروکنترلر دقیقا یه کامپیوتره و پریفال هاش خیلی مشابه و ساده تر هست فقط یه مقدار برنامه نویسیش سطح پایین تره ، اونم برای کسی که بلده با زبون سطح بالا بنویسه گاهی اوقات این یه نکته مثبته خودش مخصوصا تو جاهایی که نیاز به کارهای گرافیکی و استفاده از GPU و TASK بندی داره( مثلا کانتر هایی که فراسو برای فروشگاه ها زده دیدی چه مانیتور گوگولی داره( بچه های کامپیوتر تو مقطع ارشد یه آزمایشگاه FPGA دارن و خیلی از FPGA کارهای درست و حسابی رشته هاشون کامپیوتره! یعنی مخ بچه های برق دیگه به نزدیکای کار با FPGA که میرسه ( بخصوص قسمت های تخصصی مثل پردازش تصویر و کارهای تحت شبکه های اولترا اسپید و اینا(دود میکنه و از کار میافته . اگه از بچه های با تجربه بپرسی مخصوصا تو پروژه های متوسط و بزرگ همیشه کار گروهی هست و قسمت طراحی Hardware با Software کاملا جدا از هم هستن که باز اینا خودشون دسته بندی میشن، یعنی یکی تو قسمت Hardware یک نفر میاد با توجه به موجودی انبار و بودجه شماتیک طراحی میکنه، یک نفر دیگه میاد کارها PCB و مونتاژ رو انجام میده و قسمت Software هم به همین ترتیبه.
                        سلام
                        من زیاد توی این بحث ها وارد نیستم و فعلا در مورد قسمت تجاری این صنعت تجربه ای نداره. اما بدون شک بهترین دیدگاه، همین بود به نظرم. اولا اینکه ما انتظار داریم با تکنولوژی 30 سال پیش در آمد الآن رو داشته باشیم که این به کل غلطه! توی تمام علوم، الکترونیک سریع ترین پیشرفت رو داره پس باید آدمش هم آدم این سرعت باشه؛ نه که انتظار داشته باشه با چشمک زنی که 20 سال پیش با avr نوشته الآن درآمد زایی کنه.
                        در مورد قسمت تجاری هم تاجایی که اطلاع دارم جناب pencil بهترین جواب رو دادن. علم اقتصاد توی صنعت باید حرف اول رو بزنه بعد مباحث فنی. یک مهندس باید توانایی انعطاف برای براورده کردن خواست صنعت رو داشته باشه نه این که خودش رو مدیر بدونه و نظر بده. به نظر من ایرانی جماعت بیشتر از دیدگاه غلطشون ضربه میخورن.
                        پیشنهادم به استارتر تاپیک هم اینه اگر توی چیزی تخصص داری و میتونی درآمد زایی کنی، بیخیال بقیه بشی بهتره. تخصص توی یک مورد بهتر از تخصص نداشتن ولی در عوض آشنایی داشتن توی چند مورده.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pencil نمایش پست ها
                          ..........تا بحث الکی کش نیاد،دجه شماتیک طراحی میکنه، یک نفر دیگه میاد کارها PCB و مونتاژ رو انجام میده و قسمت Software هم به همین ترتیبه.......
                          نفرت از الکترونیک چندین بعد داره . تنها به خاطر پول نیست .
                          اطلاعات الکترونیک از نوع پایدار نیست.
                          شاید حدود یک سال از عمر م را حدود سال 83 صرف یادگیری آی سی های ttl کردم . انواع شون .طرز کار حدود ده تا کتاب قطور! وقت گذاشتم و خوندم . کلی هم هزینه کردم و همه ی سری های این آی سی ها را گرفتم . حتی یادمه همیشه همراهم بودن . مثلا تو خوابگاه و رو تختم همیشه پر این آی سی ها بود .
                          الان نمیدونم این 7400 چی هست !!
                          چقدر از عمرمون را صرف یادگیری و حفظ فرمول های ترانزیستور کردیم . ! یا مثلا کتاب z80 اگه یادت باشه ی کتاب سیاه بود که چقدر وقت گذاشیتم خوندیم ! ... از اینا تا دلت بخواد هست
                          اصلا چرا راه دور بریم ! من پارسال سه ماه وقت گذاشتم i2c را راه انداختم به صورت صفر تا صد با ای وی ار . دوماه پیش نیاز داشتم به حافظه ی at24c512 سرعتش با توابع آماده خیلی طول می کشید . وقتی کد پارسالمو آوردم بالا اصلا نفهمیدم چکار کردم ! . هیچ دوباره نوشتم سه هفته طول کشید ! دو هزار بار کمپای کردم ! دیگه داشتم دیوانه می شدم تا به جواب رسیدم (بافرهایش 128 بایتی هست و اگه به روش بافر پروگرمش کنی سرعتش بالاتر می رود )
                          امدم تو اینترنت چرخیدم دیدم یک آی سی جدید هست که بافر صفحاتش 528 بیت هست .این یعنی همه ی اون وقتی که گذاشته بودم سوخته بود
                          ---
                          این همه توابع هال سیم سیس یاد گرفتیم . الان با امدن سیتم عامل ها اونا تقریبا بی استفاده میشن
                          نرم افزار کدویژن این همه وقت گذاشتیم و مشکلاتشو پیدا کردیم الان با تغییر آی سی ها باید فراموشش کنیم
                          -----
                          الکترونیک تو بعضی چیزاش ته نداره مثل پورت usb به وسطش که میرسه دیگه بیخیالش میشی خسته میشی نمی کشی
                          الکترونیک عمر آدمو می سوزونه توی یک لوپ بی نهایت گیر می کنی . مثل فیلم A Beautiful Mind 2001
                          ---
                          یک سری اطلاعت نیازی نیست یاد بگیریم مثلا ارتفاع کوه اورست به صورت دقیق 887620 متر . چون هر سال چند متر ریزش می کند
                          اما تو الکترونیک مجبور میشی این ها اطلاعات کثیف را یاد بگیری . تا بتونی یه پولی در بیاری
                          یک بعد دیگه بحث روانیش هست . بیشتر دانشمندا گفتن اگه برمیگشتن به گذشته اصلا دنبال علم نمی رفتن . یک جای آروم و ساکت زندگشونو می کردن
                          یک بعد روانی دیگش . یک الکترونیکی برخلاف مثلا پزشکی دارد تو زمین یکی دیگی بازی می کنه . فرضا کارخانه های تولید قطعات از فردا دیگه ترانزیستور - آی سی و میکرو تولید نکنن . می خواهی چکار کنی . وقتی 50 درصد کار در اختیار یک سری افراد دیگه هست .اصلا تو حوزه ی الکترونیک نیست ! مثلا تولید سلیکون نیمه هادی ها فیزیک هست!
                          ---
                          انسان موجود اجتماعیی هست . کسی که وارد الکترونیک می شود از اجتماع دور میشود.
                          الکترونیک نیاز به ابزار های خیلی حرفه یی دارد. مثلا pcb زن یا اسیلسکوپ حرفه یی کلی قطعات گران قیمت و بروز .بازار ایران بیشتر تکنولوژی قطعاتش مال 20 سال پیش هست
                          مثلا آی سی های سویچ با تکنولوژی جدید کلی جریان میده و .....
                          الکترونیک یک حرفه ی دیر بازده هست مثلا توی 40 اگه انقلاب تکنولوژی نشه (تکنوژولی لامپ و ترانزیستو ).... به پول می رسی
                          الکترونیک به سلامتی ضربه می زند . سرب و فلزات سمی . اکسید مس و اسید و باتری ها ....
                          اما یکی از مهمترین چیزها که کسی نیاید سراغ الکترونیک
                          الکترونیک نیاز به مغز ی دارد که آی کیو بالا باشد . کسی که ریاضیاتش خوب باشد . در نتیجه ای کیو بد خواهد بود یا به زبان ساده تر زبانش بد بود قانون است
                          زبان فارسی یکی از بترین زبانها برای مغزهای ریاضیات هست .زبان علمی نیست ! . بلکه زبان ک.... شعر عرفان و از این داستان ها هست .
                          بدترین سدی که جلوی یک الکترونیکی هست باید زبان انگلیسی یاد بگیرد . اما چون مغزش نمی کشد و باید در بچگی یاد میگرفت پس 7 صفر از یک شخصی که در کشوری های زبان علمی بدنیا آمده عقب هست .در نتیچه باید دور الکترونیک را خط بکشد .
                          ...... الکترونیک اشتباه محلک است ... حتی اگه هم عاشقش بودی نباید نزدیگش شوی
                          ---
                          الکترونیک فقط واسه افرادی خوب است
                          که واقعا عاشقش هستند عاششششق .درسته اذیت میشی ولی ته دلت یه زره راضی هستی چون چیزی که دوست داشتی را انتخاب کردی
                          الکترونیک برای افرادی خوب است که مشکل بدنی دارند . مثلا یکی که یه پاش قطع شده . یا یکی که چشاش خیلی ضعیف هست ....
                          .
                          .
                          .
                          اما یکی مثل ما که چندسال این کار می کنیم دیگه نمی تونیم بیایم بیرون . مثل مثال اره هستش .

دیدگاه

بدترین سدی که جلوی یک الکترونیکی هست باید زبان انگلیسی یاد بگیرد . اما چون مغزش نمی کشد و باید در بچگی یاد میگرفت پس 7 صفر از یک شخصی که در کشوری های زبان علمی بدنیا آمده عقب هست .در نتیچه باید دور الکترونیک را خط بکشد .
                            خوشبختانه قبل از شروع برنامه نویسی حدود 6 ماه انگلیسی تمرین کردم و الان فقط از منابعی که به زبان انگلیسی هستن استفاده میکنم
                            پیشنهادم به استارتر تاپیک هم اینه اگر توی چیزی تخصص داری و میتونی درآمد زایی کنی، بیخیال بقیه بشی بهتره. تخصص توی یک مورد بهتر از تخصص نداشتن ولی در عوض آشنایی داشتن توی چند مورده.
                            دوستان اشاره کردن که الکترونیک یه رشته ای هست که دست آدم نیست و ممکنه قطعات و نرم افزار ها تغییر کنن، مثلا آی سی ها عوض بشه یا تغییرات دیگه، برنامه نویسی هم همین شرایط رو داره یه زمانی فقط وب سایتها بودن بعد اپلیکیشن های موبایل اومدن و الان ابزار جدید میاد و مشخص نیست آینده چه تغییری میکنه و برای اینکه از دنیا عقب نباشیم باید تکنولوژی جدید یاد بگیریم.

شما در هفت ماه گذشته همچنان درگیر انتخاب مسیرتون بودید و اگر با این سرعت بخواید در الکترونیک فعالیت کنید فکر میکنید چند سال طول میکشه که بتونید یک LED رو با میکرو روشن کنید ؟
                            خیر دوست عزیز در چرخه معیوب گرفتار نشدم، حدود 5 ماه قبل یه پروژه اندروید گرفتم و برای انجامم اون همه کارهام رو کنسل کردم تا بتونم پروژه رو زودتر راه بندازم و الا که تقریبا تموم شده دوباره برگشتم سراغ الکترونیک.
                            الکترونیک خیلی وسیعه و عمر یک آدم کفاف نمیده که به همه زوایای اون تسلط پیدا کنه
                            الکترونیک 1 و 2 کاردانش رو برای آشنایی با قطعات و مدارات الکترونیکی میخونم تا برنامه نویسی مشکلی نداشته باشم. اگر به مرحله انجام کار صنعتی برسم با یه مهندس الکترونیک که تجربه و تخصص کافی دارن کار میکنم.

دیدگاه

این تاپیک سراسر نامیدی هست و حرف های ...
                              آدم اگه یه کار یاد بگیره و توی اون کار خبره بشه ... یک بشه ....همیشه کار براش هست ... کار میاد سراغ آدم نه اینکه آدم بره سراغ کار ...
                              با این حرف ها داریم به خودمون و جامعه خودمون آسیب میزنیم ... حالا کاری ندارم جامعه ما چقدر اشکال داره یا نداره ...
                              بهتره این بحث ادامه پیدا نکنه .
                              (هیچ صحبتی ندارم.)
                              ! Life doesn't get easier , you just get stronger

دیدگاه

بعنوhن یه مهندس برق، یکی از بهترین رزومه هاT دانش میکروکنترلر است. در حال حاضر میکروهای ARM
                                بعلاوه برنامه نویسی pc

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X