اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

استفاده از ریموت کنترل در پروژهها ( IRC remote controls De-Encoder )

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : استفاده از ریموت کنترل در پروژهها ( IRC remote controls De-Encoder )

سلام جناب feredi جان
    اولا که من قد این حرفا نیستم که بخوام جلوی قاضی ملق (شایدم معلق) بازی کنم ، ولی با اجازه برادر(این بردار خیلی مهمه حواستون باشه) استاد نوربخش ، چشم هر چی که فهمیدم میگم .

اول سخت افزار :

1. من از مگا 16 (بدون A و L ) استفاده میکنم .
    2. شما به یک ماژول گیرنده مادون قرمز به شماره TSOP1238 یا HS0038
    3. یه مقاومت تو رنج 33 اهم تا 1 کیلو اهم
    4. یی خازن تو رنج بالای " یک دهم "میکرو فاراد (الکترولیتی) 16 ولت
    5. یه مقاومت بالای 10 کیلو اهم برای پول پ کردن خروجی ماژول
    6. من با همون فرکانس 12 مگ کار میکنم ، از کریستال خارجی استفاده میکنم ، فیوز بیتهای CKSELC هم به این ترتیب پروگرام کردم : 1. بیت صفر : صفر ، بیت 1 : یک ، بیت 2 : یک ، بیت 3 : یک و و فیوزبیت CKOPT رو هم فعال کردم یعنی صفرش کردم.
    7. دو تا LED میخوایید ، یه سبز یه قرمز ، دو تا مقاومت 1 کیلو که با این ها سری کنید .
    8. آی سی MAX232
    9. چهار تا خازن بالای 1 میکرو فاراد (الکترولیتی) 50 ولت
    10. کانکتور D9 نری و مادگی به مقدار لازم ، البته من خروجی مگا 16 رو میندازم روی AT90USB162 و از پورت USB برای انتقال اطلاعات به PC استفاده میکنم ، دیگه MAX 232 هم نمیخواد .
    11. کابل جهت ارتباط ، به مقدار لازم
    12. یک عدد PC پدر مادر دار ، نه مثل مال من که معلوم نیست یه دقیقه بعد روشنه یا نه .
    13. یک عدد اینترفیس ، جهت ارتباط با پورت کام ،من از هایپر ترمینال استفاده میکنم (ویندوزمم 7 هست) البته استاد نوربخش یک عدد اینترفیس برای ما تو بستشون گزاشتن ، از اون هم میتونید استفاده کنید.

خوب شماتیک مدار من همینیه که تو دیتا شیت TSOP 1238 موجوده یعنی این :

نرم ازفزار :
    متاسفانه من هنوز نتونستم از کدویژن جواب بگیرم ، پس چاره ای نیست جز اینکه WINAVR رو یاد بگیرید :mrgreen:

1. اول اگه اولین بار هست که می خوایید با WINAVR کار کنید اصلا جای نگرانی نیست ، تو تاپیک زیر در موردش کامل گفتم : http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=54475.0 (یکم برای تاپیک خودم تبلیغ کنم )

2. حالا که یاد گرفتید چجوری با WINAVR کار کنید ، اولین کاری که میکنید فایلهای main.c و HW_IRC.h و IRCconfig.h و Global_make رو باز کنید .
    تو فایل اول ، یعنی main.c روال اصلی برنامه نوشته شده .
    تو فایل دوم ، یعنی HW_IRC.h تنظیمات سخت افزاری میکرو انجام میشه .
    تو فایل سوم ، یعنی IRCconfig.h تنظیمات مربوط به گیرنده و فرستنده انجام میشه .
    تو فایل چهارم ، یعنی Global_make تنظیمات مربوط به کامپایل برنامه انجام میشه .

حالا اگه میخوایید با پورت سریال کار کنید تغییرات زیر رو اعمال کنید :
    1. تو فایل دوم تنظیم زیر رو انجام بدید.

//----------- Definitions
    #define DEBUG 2 // 0: disable DEBUG , 1: use LCD , 2: use UART

میکرو تون و فرکانس کارتون رو تو فایل چهارم به شکل زیر وارد کنید :

# MCU name
    MCU = atmega16

# Processor frequency.
    F_CPU = 12000000

بعد تو همین فایل آدرس پوشه اصلی نرم افزار رو تو این قسمت به این شکل وارد کنید:

# ------------------ WinAVR directory ------------------
    DIRAVR = F:/WinAVR-20100110

توجه : این پروژه برای مگا 32 نوشته شده اما چون همونطور که میدونید رجیستر های این دو میکرو مشابه هم هستند میتونید بدون نیاز به هیچ گونه تغییری ازش برای مگا 16 هم استفاده کنید ، اما خدایی نکرده اگه میخوایید با میکروی دیگه ای کار کنید کارتون با کرامل کاتبین دیتا شیت میکروتونه !

بعد هم میکرتون رو کامپایل میکنید ، حلشو میبرید .

دوستان ببخشید دارم روی یه پروژه دیگه کار میکنم بیشتر از این فرصت نمیشه تو ضیح بدم ، اگه سوالی داشتید ، با اجازه استاد درخدمتتون هستم .

دیدگاه

:
      نوشته اصلی توسط aivhl
      برای پیدا کردن پروتکل اون ریموت خوش دسته، یه همچین چیزی لازمه :

http://www.ostan.cz/IR_protocol_analyzer/
      آقا من این نرمافزار رو نصب کردم ، سخت افزارشم درست کردم ، خروجی اش برای این ریموت خوش دسته شد این

اما نکته ای که وجود داره اینه که ریموت های دیگه رو که پرتوکولشون مشخصه نمیشناسه !

جناب نور بخش نظرتون چیه ؟

دیدگاه

با سلام،

ایول به برادر مجتبی، آقا دستت درد نکنه، خوشم اومد، واقعا که جوان پیگیری هستی :applause:

یه نکته برای دوستان محترم، شماتیک مربوط به سنسورهای فرستنده و گیرنده بدون جزئیات و اطلاعات کامل از مجله الکتور 2001 در مورد چندین پروتکل مهم در پوشه Doc پست اول قرار داره، لطفا مطالعه بفرمائید. ( در ارسالهای بعدی برای کم شدن حجم فایل ارسالی، پوشه Doc رو حذف کردم! )

برادر مجتبی، سخت افزاری که برای دیمر مد نظرمه، اینه، داداشششش :mrgreen:

قسمت گذر از صفر که به یه پایه اینتراپت خارجی وصل میشه و خروجی به یه SSR و یا ترایاک ( که قصد دارم هر دو نوع رو تست کنم ) که به یه پین میکرو ( فرقی نداره ) متصل میشه....

در ضمن، خروجی ریموت خوشگله رو بریز توی یه فایل یا شکل موج یک پکت کامل رو بزار تا یه بررسی جاتی بکنم، ( این عکسه، یک پکت رو بطور کامل نشون نمیده! ) مرسی....
        مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

ای بابا، جناب aivhl
          اونهمه داد از خرید قطعات برای دیمر که میگفتید همش همین بالایی ها بودند!
          یعنی منو برای دوتا اپتوکوپلر منتظر گذاشتید؟!!
          پس من رو برای تست برنامتون قابل ندونستید! اگه اینجوری نبود تست سخت افزاری رو به من می سپردید و فورا میرفتید، فقط برای نوشتن برنامه اش!
          قبلا ازتون خواهش کرده بودم! :redface:

[hr]

جسارت نباشه ها!
          اون مدار تشخیص گذر از صفر رو که در بالا گذاشته اید، از الان نگرانشم!
          چون خروجیش بصورت مربعی نیست. اگه شکلهای سینوسی رو به میکرو بدید، توی تشخیص نقطه صفر دچار خطا نمیشه؟

پارسال خودم یه دیمر درست کرده ام و از اونموقع دارم حالشو میبرم.
          خروجی گذر از صفر مدار من، بشکل مربعی هست و میکرو بخاطرش ازم بسیار ممنون هست! :biggrin:
          شماتیک رو میذارم. البته بخاطر ایمنی و یه دلیل دیگه، گیت ترایاک رو با MOC3021 آتیش میکنم.
          حالا هم منتظرم تا با کمک شما، اینو از نوع ریموت دارش کنم!
          به امید آن روز!!

کد:
          $regfile = "m8def.dat"
          $crystal = 4000000

Config Pinb.1 = Output                   ' Gate Triac
          Config Pind.7 = Input                    ' Key Up
          Config Pinb.0 = Input                    ' Key Dn

Config Int0 = Rising
          On Int0 Int0_int                      ' Initialise the INT0 Interrupt

Enable Interrupts
          Enable Int0

Dim E As Eram Byte
          Dim B As Byte
          Dim D As Byte

If E > 9 Then E = 9
          B = E
          D = 0
          Set Portb.1

Do

If Pind.7 = 0 Then
           If B > 0 Then Decr B
           Waitms 10
           E = B
          End If

If Pinb.0 = 0 Then
           If B < 9 Then Incr B
           Waitms 10
           E = B
          End If

Loop

End                             ' end program

Int0_int:

Set Portb.1
          For D = 0 To B
           Waitus 200
          Next D
          Reset Portb.1

Return

دیدگاه

خوب اصطلاح جدید توصیه شده ، داداشششش !

آقا خیلی مخلصیم ؛

خوب من این پکت ریموت خوش دسته رو براتون پ کردم ولی با این شرایطی که خدمتتون عرض کردم آیا میشه بهش اعتماد کرد؟

پکت ریموت خوش دست : MR_remote_lexus.rar

در مورد دیمر ، من سعی میکنم انشالله تا فردا بعداز ظهر قطعاتشو یجوری تهیه کنم.

فقط یه سوال خروجی pwm رو به صورت پله پله (با گام های مشخص که در حافظه فلش ذخیره شده) کم و زیاد میکنید ؟ و اینکه تو مد fast pwm کار میکنید دیگه درسته ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mojtaba_led
              خوب اصطلاح جدید توصیه شده ، داداشششش !

آقا خیلی مخلصیم ؛

خوب من این پکت ریموت خوش دسته رو براتون پ کردم ولی با این شرایطی که خدمتتون عرض کردم آیا میشه بهش اعتماد کرد؟

پکت ریموت خوش دست : MR_remote_lexus.rar

در مورد دیمر ، من سعی میکنم انشالله تا فردا بعداز ظهر قطعاتشو یجوری تهیه کنم.

فقط یه سوال خروجی pwm رو به صورت پله پله (با گام های مشخص که در حافظه فلش ذخیره شده) کم و زیاد میکنید ؟ و اینکه تو مد fast pwm کار میکنید دیگه درسته ؟
              با سلام،

این برادر مجتبی گیر داده ها :mrgreen:

PWM چی چی رو گفتی اخوی؟! متوجه نشدم....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

فکر کنم اینجا یه سوء تفاهم پیش اومده!
                دقت کن! اینجا با جریان DC کار نمیکنیم که برای کنترلش نیاز به pwm باشه!
                اینجا سوئیچ ما ترایاک و کنترل موجهای سینوسی 50 هرتز هست.
                کار ما اینه که در زاویه مناسب، گیت ترایاک رو فعال کنیم و با هدایت مقدار متناسبی از موج، توان مناسب رو دریافت کنیم.
                پس هدف تولید PWM نیست. هدف تحریک گیت در زمان مناسب هست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط feredi
                  ای بابا، جناب aivhl
                  اونهمه داد از خرید قطعات برای دیمر که میگفتید همش همین بالایی ها بودند!
                  یعنی منو برای دوتا اپتوکوپلر منتظر گذاشتید؟!!
                  پس من رو برای تست برنامتون قابل ندونستید! اگه اینجوری نبود تست سخت افزاری رو به من می سپردید و فورا میرفتید، فقط برای نوشتن برنامه اش!
                  قبلا ازتون خواهش کرده بودم! :redface:

[hr]

جسارت نباشه ها!
                  اون مدار تشخیص گذر از صفر رو که در بالا گذاشته اید، از الان نگرانشم!
                  چون خروجیش بصورت مربعی نیست. اگه شکلهای سینوسی رو به میکرو بدید، توی تشخیص نقطه صفر دچار خطا نمیشه؟

پارسال خودم یه دیمر درست کرده ام و از اونموقع دارم حالشو میبرم.
                  خروجی گذر از صفر مدار من، بشکل مربعی هست و میکرو بخاطرش ازم بسیار ممنون هست! :biggrin:
                  شماتیک رو میذارم. البته بخاطر ایمنی و یه دلیل دیگه، گیت ترایاک رو با MOC3021 آتیش میکنم.
                  حالا هم منتظرم تا با کمک شما، اینو از نوع ریموت دارش کنم!
                  به امید آن روز!!

با سلام،

برادر شما چرا شاکی میشی خوب، کمبود قطعه - کمبود قطعه است دیگه، حالا میخواد یه میکرو باشه، یه اپتوکوپلر باشه یا یه مقاومت!
                  چوب کاریمون نکن داداشششش، روی همین سخت افزار شما کار میکنیم خوب، خوبه؟! در گام اول فقط ریموت رو بهش اضافه میکنیم.
                  نقدا برنامه دیمر رو بزار ببینم کی به کیه، چون اون کلید محترم Down باید جاش عوض بشه! :biggrin: آخه سنسور ریموت همونجا متصل میشه، ایطوری!

بعدش هم دوتا LED به دوتا از پین هاش وصل کن و با مقاومت 470 اهمی زمینشون کن.
                  نقشه نهایی رو هم بزار تا کدنویسی رو استارت کنیم.

در ضمن، اون اولی رو که کشتی! اگر فرصت کردی، این رو هم یه تستی بزن ببین چطور کار میکنه :

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

خوب آقا شما الان چجوری زمان آتش رو تعیین میکنید ؟
                    من چیزی که تو ذهنم بود اینه که با دیتیک زمان گذر از صفر به مولد pwm بگیم که مثلا از الان شروع به کار کن ، حالا تو مد fast pwm به دلیل وجود عدم تقارنی که هست ، با کم و زیاد کردن دیوتی سایکل میتونیم زمان آتش رو کنترل کنیم .

اگه میشه این سیموله رو ببینید با پرتئوس هست ، برنامه اش هم با IAR هست :

fast_pwm_1.rar

اگه متوجه منظورم نشدید ، بگید تا یه نمونه کنترلر SCR اش رو بزارم .

دیدگاه

خوب آقا شما الان چجوری زمان آتش رو تعیین میکنید ؟
                      من چیزی که تو ذهنم بود اینه که با دیتیک زمان گذر از صفر به مولد pwm بگیم که مثلا از الان شروع به کار کن ، حالا تو مد fast pwm به دلیل وجود عدم تقارنی که هست ، با کم و زیاد کردن دیوتی سایکل میتونیم زمان آتش رو کنترل کنیم .

اگه میشه این سیموله رو ببینید با پرتئوس هست ، برنامه اش هم با IAR هست :

fast_pwm_1.rar

اگه متوجه منظورم نشدید ، بگید تا یه نمونه کنترلر SCR اش رو بزارم .
                      با سلام،

تئوری کار برای دیمر اینه که یه تیک تایمر یک میلی ثانیه ای درست کنیم و به محض تشخیص گذر از صفر، ترایاک رو خاموش کنیم و کمی صبر کنیم و اونوقت ترایاک رو روشن کنیم، حالا این تاخیر بین خاموش و روشن کردن ترایاک هرچی بیشتر باشه، لامپ محترم کم نورتر خواهد بود و بالعکس.....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

بگزار تا بگریم چون ابر در بهاران گز سنگ ناله خیزد روز وداع یاران
                        :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:
                        متاسفانه من هنوز نتونستم از کدویژن جواب بگیرم ، پس چاره ای نیست جز اینکه WINAVR رو یاد بگیرید

1. اول اگه اولین بار هست که می خوایید با WINAVR کار کنید اصلا جای نگرانی نیست ، تو تاپیک زیر در موردش کامل گفتم : http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=54475.0 (یکم برای تاپیک خودم تبلیغ کنم )
                        راستی یه مقاله برا دیمر دارم خیلی توپ هست
                        کامل توضیح داده مال کتاب آقای بادامی نجات هست
                        شاید ما هم یه سهمی تو تولید این دستگاه مخوف داشتیم
                        خیلی مقاله کاملی هست
                        فقط کمی حوصله می خواد
                        همش 5 صفحه بیشتر نیس
                        http://wdl.persiangig.com/pages/download/?dl=http://newdamghan1.persiangig.com/2012-03-02.rar

دیدگاه

خوب پس اگه قراره با مدار جناب FEREDI کار کنیم ،

جناب FEREDI اگه PCB هم دارید بزارید تا الحقیات ادامه راه رو بتونیم بهش اضافه کنیم .

ممنون

دیدگاه

درود بر آقای aivhl
                            یه تمنای کوچکی دارم!
                            لطفا، دیگه feredi رو با الفاظ ( برادر ، داداشششش . . . ) مورد خطاب قرار ندید!
                            بهم برمیخوره! چون از افراد تحصیلکرده انتظار این ادبیات رو ندارم! هرچند اینها نشانه صمیمیت هست، ولی اینها رو برای خودمون نمی پسندم!
                            البته با پوزش فراوان!

[hr]

. . . چرا شاکی میشی خوب، کمبود قطعه - کمبود قطعه است دیگه، حالا میخواد یه میکرو باشه، یه اپتوکوپلر باشه یا یه مقاومت!
                            به این لحاظ تعجب کردم، که اینها قطعات عمومی هستند و توی بساط ما معمولا بطور فراوان پیدا میشه. وگرنه هر کدوم رو وقتی موجود نداشته باشیم، حق با شماست.

. . . روی همین سخت افزار شما کار میکنیم خوب، خوبه؟! در گام اول فقط ریموت رو بهش اضافه میکنیم.
                            عالیه. چون این رو عملا ساخته ام و نسبتا به برنامه اش مسلط هستم، برام بسیار جذاب خواهد بود.
                            ولی برنامه اش به زبان بیسیک هست. امیدوارم مشکلی باهاش نداشته باشید. پست قبلی خودم رو ویراش میکنم و برنامه رو پیش همون شماتیک میذارم.

با پوزش، به نظرم این شماتیکی که گذاشته اید، ایراد اساسی داره!
                            چون نیم پالسهای منفی توسط دیود شنت شده اند و مدار گذر از صفر، برای موجهای نیمه منفی، پالسی تولید نمیکنه. پس ترایاک فقط بصورت نیم موج کار خواهد کرد و بدین ترتیب، نیمی از توان قابل دریافت رو از دست خواهیم داد.

دیدگاه

با سلام،

بالاخره هر کسی یه مدلی خوشش میاد دیگه، نمیشه ایراد گرفت! هر طور که راحتید......

و اما اون مدار گذر از صفر، به نظر من کاملا درست کار میکنه، لطفا اگر اسکوپ دارید، عملا تست بفرمائید. ولی قطعا با برنامه میکروی دیمر شما جواب نمیده، چونکه شما در هر گذر از صفر یه Rising edge دارید ولی این یکی در هر گذر از صفر یه Toggle edge داره، یعنی اینکه موج سینوسی ورودی رو به یک موج مربعی صفر و پنج تغییر میده. در عمل تفاوت فقط در برنامه نویسی خواهد بود.

در مورد اون مدار اولی گذر از صفر هم، من مطمئنم که درست کار میکنه و حتما تستش میکنم ( اگر شما امکاناتش رو دارید، شما هم تست کنید ) ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

اگه امکان داره این مدار رو دوباره مطالعه بفرمایید.
                                ما توی یک ثانیه باید 100 تا پالس از مدار گذر از صفر دریافت کنیم.
                                ولی این مدار شما فقط 50 تا پالس تولید میکنه! و در بیشتر مواقع خاموش هست!
                                دوباره بخاطر اصرارم پوزش میخوام. حتما به لحاظ تئوریک، چک بفرمایید.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X