پاسخ : استفاده از ریموت کنترل در پروژهها ( IRC remote controls De-Encoder )
سلام جناب feredi جان
اولا که من قد این حرفا نیستم که بخوام جلوی قاضی ملق (شایدم معلق) بازی کنم ، ولی با اجازه برادر(این بردار خیلی مهمه حواستون باشه) استاد نوربخش ، چشم هر چی که فهمیدم میگم .
اول سخت افزار :
1. من از مگا 16 (بدون A و L ) استفاده میکنم .
2. شما به یک ماژول گیرنده مادون قرمز به شماره TSOP1238 یا HS0038
3. یه مقاومت تو رنج 33 اهم تا 1 کیلو اهم
4. یی خازن تو رنج بالای " یک دهم "میکرو فاراد (الکترولیتی) 16 ولت
5. یه مقاومت بالای 10 کیلو اهم برای پول پ کردن خروجی ماژول
6. من با همون فرکانس 12 مگ کار میکنم ، از کریستال خارجی استفاده میکنم ، فیوز بیتهای CKSELC هم به این ترتیب پروگرام کردم : 1. بیت صفر : صفر ، بیت 1 : یک ، بیت 2 : یک ، بیت 3 : یک و و فیوزبیت CKOPT رو هم فعال کردم یعنی صفرش کردم.
7. دو تا LED میخوایید ، یه سبز یه قرمز ، دو تا مقاومت 1 کیلو که با این ها سری کنید .
8. آی سی MAX232
9. چهار تا خازن بالای 1 میکرو فاراد (الکترولیتی) 50 ولت
10. کانکتور D9 نری و مادگی به مقدار لازم ، البته من خروجی مگا 16 رو میندازم روی AT90USB162 و از پورت USB برای انتقال اطلاعات به PC استفاده میکنم ، دیگه MAX 232 هم نمیخواد .
11. کابل جهت ارتباط ، به مقدار لازم
12. یک عدد PC پدر مادر دار ، نه مثل مال من که معلوم نیست یه دقیقه بعد روشنه یا نه .
13. یک عدد اینترفیس ، جهت ارتباط با پورت کام ،من از هایپر ترمینال استفاده میکنم (ویندوزمم 7 هست) البته استاد نوربخش یک عدد اینترفیس برای ما تو بستشون گزاشتن ، از اون هم میتونید استفاده کنید.
خوب شماتیک مدار من همینیه که تو دیتا شیت TSOP 1238 موجوده یعنی این :

نرم ازفزار :
متاسفانه من هنوز نتونستم از کدویژن جواب بگیرم ، پس چاره ای نیست جز اینکه WINAVR رو یاد بگیرید :mrgreen:
1. اول اگه اولین بار هست که می خوایید با WINAVR کار کنید اصلا جای نگرانی نیست ، تو تاپیک زیر در موردش کامل گفتم : http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=54475.0 (یکم برای تاپیک خودم تبلیغ کنم )
2. حالا که یاد گرفتید چجوری با WINAVR کار کنید ، اولین کاری که میکنید فایلهای main.c و HW_IRC.h و IRCconfig.h و Global_make رو باز کنید .
تو فایل اول ، یعنی main.c روال اصلی برنامه نوشته شده .
تو فایل دوم ، یعنی HW_IRC.h تنظیمات سخت افزاری میکرو انجام میشه .
تو فایل سوم ، یعنی IRCconfig.h تنظیمات مربوط به گیرنده و فرستنده انجام میشه .
تو فایل چهارم ، یعنی Global_make تنظیمات مربوط به کامپایل برنامه انجام میشه .
حالا اگه میخوایید با پورت سریال کار کنید تغییرات زیر رو اعمال کنید :
1. تو فایل دوم تنظیم زیر رو انجام بدید.
//----------- Definitions
#define DEBUG 2 // 0: disable DEBUG , 1: use LCD , 2: use UART
میکرو تون و فرکانس کارتون رو تو فایل چهارم به شکل زیر وارد کنید :
# MCU name
MCU = atmega16
# Processor frequency.
F_CPU = 12000000
بعد تو همین فایل آدرس پوشه اصلی نرم افزار رو تو این قسمت به این شکل وارد کنید:
# ------------------ WinAVR directory ------------------
DIRAVR = F:/WinAVR-20100110
توجه : این پروژه برای مگا 32 نوشته شده اما چون همونطور که میدونید رجیستر های این دو میکرو مشابه هم هستند میتونید بدون نیاز به هیچ گونه تغییری ازش برای مگا 16 هم استفاده کنید ، اما خدایی نکرده اگه میخوایید با میکروی دیگه ای کار کنید کارتون با کرامل کاتبین دیتا شیت میکروتونه !
بعد هم میکرتون رو کامپایل میکنید ، حلشو میبرید .
دوستان ببخشید دارم روی یه پروژه دیگه کار میکنم بیشتر از این فرصت نمیشه تو ضیح بدم ، اگه سوالی داشتید ، با اجازه استاد درخدمتتون هستم .
سلام جناب feredi جان
اولا که من قد این حرفا نیستم که بخوام جلوی قاضی ملق (شایدم معلق) بازی کنم ، ولی با اجازه برادر(این بردار خیلی مهمه حواستون باشه) استاد نوربخش ، چشم هر چی که فهمیدم میگم .
اول سخت افزار :
1. من از مگا 16 (بدون A و L ) استفاده میکنم .
2. شما به یک ماژول گیرنده مادون قرمز به شماره TSOP1238 یا HS0038
3. یه مقاومت تو رنج 33 اهم تا 1 کیلو اهم
4. یی خازن تو رنج بالای " یک دهم "میکرو فاراد (الکترولیتی) 16 ولت
5. یه مقاومت بالای 10 کیلو اهم برای پول پ کردن خروجی ماژول
6. من با همون فرکانس 12 مگ کار میکنم ، از کریستال خارجی استفاده میکنم ، فیوز بیتهای CKSELC هم به این ترتیب پروگرام کردم : 1. بیت صفر : صفر ، بیت 1 : یک ، بیت 2 : یک ، بیت 3 : یک و و فیوزبیت CKOPT رو هم فعال کردم یعنی صفرش کردم.
7. دو تا LED میخوایید ، یه سبز یه قرمز ، دو تا مقاومت 1 کیلو که با این ها سری کنید .
8. آی سی MAX232
9. چهار تا خازن بالای 1 میکرو فاراد (الکترولیتی) 50 ولت
10. کانکتور D9 نری و مادگی به مقدار لازم ، البته من خروجی مگا 16 رو میندازم روی AT90USB162 و از پورت USB برای انتقال اطلاعات به PC استفاده میکنم ، دیگه MAX 232 هم نمیخواد .
11. کابل جهت ارتباط ، به مقدار لازم
12. یک عدد PC پدر مادر دار ، نه مثل مال من که معلوم نیست یه دقیقه بعد روشنه یا نه .
13. یک عدد اینترفیس ، جهت ارتباط با پورت کام ،من از هایپر ترمینال استفاده میکنم (ویندوزمم 7 هست) البته استاد نوربخش یک عدد اینترفیس برای ما تو بستشون گزاشتن ، از اون هم میتونید استفاده کنید.
خوب شماتیک مدار من همینیه که تو دیتا شیت TSOP 1238 موجوده یعنی این :

نرم ازفزار :
متاسفانه من هنوز نتونستم از کدویژن جواب بگیرم ، پس چاره ای نیست جز اینکه WINAVR رو یاد بگیرید :mrgreen:
1. اول اگه اولین بار هست که می خوایید با WINAVR کار کنید اصلا جای نگرانی نیست ، تو تاپیک زیر در موردش کامل گفتم : http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=54475.0 (یکم برای تاپیک خودم تبلیغ کنم )
2. حالا که یاد گرفتید چجوری با WINAVR کار کنید ، اولین کاری که میکنید فایلهای main.c و HW_IRC.h و IRCconfig.h و Global_make رو باز کنید .
تو فایل اول ، یعنی main.c روال اصلی برنامه نوشته شده .
تو فایل دوم ، یعنی HW_IRC.h تنظیمات سخت افزاری میکرو انجام میشه .
تو فایل سوم ، یعنی IRCconfig.h تنظیمات مربوط به گیرنده و فرستنده انجام میشه .
تو فایل چهارم ، یعنی Global_make تنظیمات مربوط به کامپایل برنامه انجام میشه .
حالا اگه میخوایید با پورت سریال کار کنید تغییرات زیر رو اعمال کنید :
1. تو فایل دوم تنظیم زیر رو انجام بدید.
//----------- Definitions
#define DEBUG 2 // 0: disable DEBUG , 1: use LCD , 2: use UART
میکرو تون و فرکانس کارتون رو تو فایل چهارم به شکل زیر وارد کنید :
# MCU name
MCU = atmega16
# Processor frequency.
F_CPU = 12000000
بعد تو همین فایل آدرس پوشه اصلی نرم افزار رو تو این قسمت به این شکل وارد کنید:
# ------------------ WinAVR directory ------------------
DIRAVR = F:/WinAVR-20100110
توجه : این پروژه برای مگا 32 نوشته شده اما چون همونطور که میدونید رجیستر های این دو میکرو مشابه هم هستند میتونید بدون نیاز به هیچ گونه تغییری ازش برای مگا 16 هم استفاده کنید ، اما خدایی نکرده اگه میخوایید با میکروی دیگه ای کار کنید کارتون با کرامل کاتبین دیتا شیت میکروتونه !
بعد هم میکرتون رو کامپایل میکنید ، حلشو میبرید .
دوستان ببخشید دارم روی یه پروژه دیگه کار میکنم بیشتر از این فرصت نمیشه تو ضیح بدم ، اگه سوالی داشتید ، با اجازه استاد درخدمتتون هستم .
دیدگاه