اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

نحوه اتصال 5 فرمان 64 ولت به میکرو و گرفتن خروجی از میکرو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : نحوه اتصال 5 فرمان 64 ولت به میکرو و گرفتن خروجی از میکرو

بابا اینو از اول میگفتی ! :mrgreen:
    نوشته اصلی توسط khoda_biamorz
    منظورم از u1 :
    U1(A)
    V=4.91943 بود
    تقسیم کننده ولتاژ :
    در صورتی که بخواهیم ولتاژ یک منبع را کاهش دهیم می توانیم از روش تقسیم مقاومتی استفاده کنیم .
    در شکل فوق از روش تقسیم مقاومتی استفاده شده است که میزان ولتاژ برابر با V=4.91943 شده است .
    طبق رابطه فوق : (V = (R2*VCC)/(R1+R2
    U1 : نوعی اپتو کوپلر می باشد . ( البته از نوع فتو کوپلر )
    بازم معذرت میخوام بابت مبتدی بودن
    چرا ؟ ؟ ؟

ندانستن عیب نیست نپرسیدن عیب است ...
    خواستن توانستن است !

دیدگاه

نوشته اصلی توسط bstar2
      بابا اینو از اول میگفتی ! :mrgreen: تقسیم کننده ولتاژ :
      در صورتی که بخواهیم ولتاژ یک منبع را کاهش دهیم می توانیم از روش تقسیم مقاومتی استفاده کنیم .
      در شکل فوق از روش تقسیم مقاومتی استفاده شده است که میزان ولتاژ برابر با V=4.91943 شده است .
      طبق رابطه فوق : (V = (R2*VCC)/(R1+R2
      U1 : نوعی اپتو کوپلر می باشد . ( البته از نوع فتو کوپلر ) چرا ؟ ؟ ؟

ندانستن عیب نیست نپرسیدن عیب است ...
      ممنون دوست عزیز و مهربان
      خوب من اولین باریه از اپتوکوپلرها استفاده میکنم
      یعنی هر موقع بخوایم از اپتوکوپلر استفاده کنیم باید ولتاژ ورودیش رو به اندازه ولتاژ خروجی که نیاز داریم کاهش بدیم ؟
      خیلی از اپتوکوپلرها رو دیتاشیت هاشو رو اندازه سواد خودم مطالعه کردم ولی نتونستم متوجه بشم
      اگر بتونید ی تحلیل کلی کنید در مورد استفاده از اپتوکوپلرها تو این مورد کاری که من نیاز دارم ؟
      بازم از اینکه اطلاعات خوبتون رو در اختیارم میگذارید سپاسگذارم دوست عزیزم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Baghmirani
        خوب khoda_biamorz عزیز با شماتیک دوست عزیزمون دیگه مشکلی باقی نمیمونه.
        شما با استفاده از این مدار سطح منطق 5 ولت بدست میارید و سپس با یه برنامه ساده و قرار دادن یک پورت میکرو به عنوان ورودی و بررسی اینکه آیا پین متصل شده به خروجی اپتوکوپلر برابر 5 ولت است یا نه میتونید فرمانهای مختلف اعم از نمایش روی LCD یا ... رو انجام دهید.

بازهم سوالی داشتید در خدمتم.
        موفق باشید
        دوست عزیز ممنون بابت همدلی و همیاری و کمک بی دریغتون

دیدگاه

ممنون دوست عزیز و [glow=red,2,300]مهربان[/glow]
          اینو که خونمدم اینطوری شدم
          oo: #:S :-" >-

یعنی هر موقع بخوایم از اپتوکوپلر استفاده کنیم باید ولتاژ ورودیش رو به اندازه ولتاژ خروجی که نیاز داریم کاهش بدیم ؟
          هر قطعه الکترونیکی دارای رنج ولتاژ کاری بخصوصی میباشد ، اگر ولتاژ اعمالی به قطعه مذکور بالاتر و یا پایین تر از ولتاژ کاری قطعه باشد ، باعث ایجاد اسیب دیدگی شدید در قطعه می شود .

سوال نا مفهوم می باشد لطفا توضیح دهید ؟
          خواستن توانستن است !

دیدگاه

من سعی می کنم برای کمک بیشتر یه برنامه نمونه با میکرو Atmega32 به زبان C بنویسم و به زودی قرار بدهم تا شما بیشتر متوجه بشید.

موفق باشید :rolleyes:

دیدگاه

من سعی می کنم برای کمک بیشتر یه برنامه نمونه با میکرو Atmega32 به زبان C بنویسم و به زودی قرار بدهم تا شما بیشتر متوجه بشید.

موفق باشید :rolleyes:
              سپاسگذارم :job:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط bstar2
                اینو که خونمدم اینطوری شدم
                oo: #:S :-" >-

هر قطعه الکترونیکی دارای رنج ولتاژ کاری بخصوصی میباشد ، اگر ولتاژ اعمالی به قطعه مذکور بالاتر و یا پایین تر از ولتاژ کاری قطعه باشد ، باعث ایجاد اسیب دیدگی شدید در قطعه می شود .

سوال نا مفهوم می باشد لطفا توضیح دهید ؟
                منظورم اینه که شما با تقسیم مقاومتی ولتاژ اصلی رو به 4.91943 رسوندید و بعد از اون به اپتوکوپلر اعمال کردید و ازش خروجی 5 ولت گرفتید
                من اکثر دیتا شیت هایی که خوندم رنج ولتاژ ایزولاسیون اپتکوپلر ها 5000 ولت و 2500 ولت بود و خروجی هاش 70 ولت 90 ولت 35 ولت و ... اینو من متوجه نشدم اگر توضیح بدید ممنون میشم

دیدگاه

سلام
                  اینم از اون پروژه ای که برای مثال قولش رو داده بودم.
                  فقط چندتا نکته :
                  1. اپتوکوپلری که در پروتئوس برای شبیه سازی قرار دادم فقط یه مثال هستش و پایه 6 زیاد برای این بحث مهم نیست.
                  2. در صورتیکه چند خط ورودی 64 و 24 ولت دارید باید برای هرکدام یک اپتوکوپلر استفاده کنید و خروجی هر اپتوکوپلر را به یک پین از 4 پورت میکرو متصل کنید.

http://persiandrive.com/535204

در صورتیکه بازهم سوالی داشتید من در خدمتم
                  سعی کردم ساده و کامل باشه

دیدگاه

منظورم اینه که شما با تقسیم مقاومتی ولتاژ اصلی رو به 4.91943 رسوندید و بعد از اون به اپتوکوپلر اعمال کردید و ازش خروجی 5 ولت گرفتید
                    من اکثر دیتا شیت هایی که خوندم رنج ولتاژ ایزولاسیون اپتکوپلر ها 5000 ولت و 2500 ولت بود و خروجی هاش 70 ولت 90 ولت 35 ولت و ... اینو من متوجه نشدم اگر توضیح بدید ممنون میشم
                    ببین داداش عزیز
                    قشنگ قشنگ قشنگ گوش کن !
                    ببخش اشتباه تایپی بودش :mrgreen: بخونش !
                    هر قطعه الکترونیکی رنج کاری ولتاژ ، جریان مشخصی را دارا میباشد .
                    بنابر این در شمای فوق حداکثر میزان ولتاژ دیود نوری اپتو کوپلر (فوتوکوپلر PC817 ) شش ولت میباشد
                    ( با توجه به دیتاشیت قطعه ) ، که با روش تقسیم مقاومتی این ولتاژ به محدوده 5 ولت رسیده است .

مقاومت پول اپ چیست ؟
                    گاهی تغییرات ناگهانی ولتاژ یا جریان باعث ایجاد نویز در قسمت دیجیتال میشود ،
                    نویز ها میتوانند همانند فشرده شدن کلید متصل به یک میکرو کنترلر عمل نماییند
                    برای رفع این مشکل میتوان از یک مقاومت بالا کش یا پول اپ استفاده نمود .

ولتاژ 5 ولت برای مقاومت پول اپ ، از ولتاژ قسمت دیجیتال مدار استفاده شده است .

خواستن توانستن است !

دیدگاه

نوشته اصلی توسط bstar2
                      مقاومت پول اپ چیست ؟
                      گاهی تغییرات ناگهانی ولتاژ یا جریان باعث ایجاد نویز در قسمت دیجیتال میشود ،
                      نویز ها میتوانند همانند فشرده شدن کلید متصل به یک میکرو کنترلر عمل نماییند
                      برای رفع این مشکل میتوان از یک مقاومت بالا کش یا پول اپ استفاده نمود .

ولتاژ 5 ولت برای مقاومت پول اپ ، از ولتاژ قسمت دیجیتال مدار استفاده شده است .
                      آیا شما دقیقا مطمین هستید این کارایی مقاومت پول پ هستش؟

اگه بخواهیم دقیق و کامل توضیح بدم فرض کنید بدون پول پ کردن مقاوت یک پین میکرو بخواهیم آنرا به عنوان ورودی استفاده کنیم، هنگامیه کلید بسته است یا منطق صفر یا یک به ورودی میکرو اعمال می گردد اما هنگامیکه کلید باز است بین دو پلیت کلید مقاومت هوا وجود دارد که بالاترین مقاومت است و های امپدانس می شود و یعنی مقدار ولتاژ مشخصی به طور ثابت روی ورودی میکرو قرار نمیگیرد و متغییر می باشد بنابراین با استفاده از یک مقاومت در حد چند کیلو اهم و اتصال یک سر آن به ورودی میکرو و سر دیگر آن به تغذیه 5 ولت (برای منطق TTL ) این مشکل حل می شود و هنگامیه کلید باز است چون مقاومت الکترویکی که در حد چند کیلو اهم می باشد از مقاومت هوا کمتر است پس جریان از مسیری جاری می شود که مقاومت کمتری دارد یعنی 5 ولت به ورودی میکرو متصل می گردد.

اگه احتیاج به تصویر هست بگید تا براتون با شکل توضیح بدم :rolleyes:

دیدگاه

:surprised: oo:

:read:

هنگامیکه کلید باز است بین دو پلیت کلید مقاومت هوا وجود دارد که بالاترین مقاومت است و های امپدانس می شود و یعنی مقدار ولتاژ مشخصی به طور ثابت روی ورودی میکرو قرار نمیگیرد و متغییر می باشد بنابراین با استفاده از یک مقاومت در حد چند کیلو اهم و اتصال یک سر آن به ورودی میکرو و سر دیگر آن به تغذیه 5 ولت (برای منطق TTL ) این مشکل حل می شود و هنگامیه کلید باز است

چون مقاومت الکترویکی که در حد چند کیلو اهم می باشد از مقاومت هوا کمتر است پس جریان از مسیری جاری می شود که مقاومت کمتری دارد یعنی 5 ولت به ورودی میکرو متصل می گردد.

اگه احتیاج به تصویر هست بگید تا براتون با شکل توضیح بدم
                        مرسی از جوابتون !
                        اما این هوات منو کشته :mrgreen:
                        ببین عزیزم توی منطق دیجیتال فقط و فقط صفر و یک داریم همین و بس . ( اگر اشتباه نکنم از صفر تا 1.7 ولت برابر با صفر و از 3.3 تا 5 ولت برابر با یک می شود )
                        پول اپ کردن یعنی مقدار یه پایه رو در وضعیت بالا (high) یا یک منطقی قرار دادن با اتصال به 5 ولت تغذیه
                        پول دان کردن یعنی مقدار یه پایه رو در وضعیت پایین (low) یا صفر منطقی قرار دادن با اتصال به گراند تغذیه
                        دلیل استفاده از مقاومت پول اپ و یا پول دان :
                        در سیستمهای دیجیتال وضعیت یک نقطه از مدار همانند پایه میکروکنترلر باید یک و یا صفر باشد .
                        برای تشخیص صفر و یا یک بودن یک پایه توسط میکروکنترلرها از مقاومت پول اپ و یا پول دان استفاده میشود .
                        اگر پایه میکروکنترلر شناور باشد ، نویز های ناخواسته همانند کلید فشرده شده عمل میکنند .

میشه با تصویر شما هم یه توضیحی بدین .
                        مرسی

خواستن توانستن است !

دیدگاه

نوشته اصلی توسط bstar2

اما این هوات منو کشته :mrgreen:
                          اصلاح میکنم مقاومت ملکول های هوا :eek: =))

نوشته اصلی توسط bstar2

ببین عزیزم توی منطق دیجیتال فقط و فقط صفر و یک داریم همین و بس . ( اگر اشتباه نکنم از صفر تا 1.7 ولت برابر با صفر و از 3.3 تا 5 ولت برابر با یک می شود )
                          پول اپ کردن یعنی مقدار یه پایه رو در وضعیت بالا (high) یا یک منطقی قرار دادن با اتصال به 5 ولت تغذیه
                          پول دان کردن یعنی مقدار یه پایه رو در وضعیت پایین (low) یا صفر منطقی قرار دادن با اتصال به گراند تغذیه
                          دلیل استفاده از مقاومت پول اپ و یا پول دان :
                          در سیستمهای دیجیتال وضعیت یک نقطه از مدار همانند پایه میکروکنترلر باید یک و یا صفر باشد .
                          برای تشخیص صفر و یا یک بودن یک پایه توسط میکروکنترلرها از مقاومت پول اپ و یا پول دان استفاده میشود .
                          اگر پایه میکروکنترلر شناور باشد ، نویز های ناخواسته همانند کلید فشرده شده عمل میکنند .
                          راستی تشکر توضیح دادید در منطق دیجیتال فقط صفر و یک داریم !!! oo: خوشبختانه کتاب الکترونیک دیجیتال دکتر صدیقی رو کامل خوندم و با انواع و اقسام مدارات معکوس کننده، منطق NMOS و CMOS و ... کامل آشناییت دارم.

در مورد وجود نویز کلام شما بسیار صحیح است اما فکر میکنم همون High Ampedance شدن دلیل همون نویز ها هستش.

موقع کلید زدن یک تابع ضربه اتفاق می افتد اما دلیلی نداره مقاومت Pull up بگذاریم.

عکس رو ببینید اگه احتیاج داشت بیشتر توضیح میدم

دیدگاه

راستی تشکر توضیح دادید در منطق دیجیتال فقط صفر و یک داریم !!!
                            داداش گلم این جدول درست یارو با چی نشون میدن ؟
                            http://gozineh1.ir/images/arshad/617.JPG
                            http://www.ecg-pnum.ir/thesis/images/39/110425172202_pic.JPG
                            http://havij1.persiangig.com/image/7404.jpg
                            oo: خوشبختانه کتاب الکترونیک دیجیتال دکتر صدیقی رو کامل خوندم و با انواع و اقسام مدارات معکوس کننده، منطق NMOS و CMOS و ... کامل آشناییت دارم.
                            شما با چه سرعتی کتاب الکترونیک دیجیتال دکتر صدیقی رو مطالعه کردین ؟ oo:
                            لطفا یکبار دیگر کتاب را مطالعه فرمایید ! :read:
                            اما با سرعت کمتر ! :nerd:
                            موقع کلید زدن یک تابع ضربه اتفاق می افتد اما دلیلی نداره مقاومت Pull up بگذاریم.
                            داداشم چطور به این نتیجه رسیدین که دلیلی نداره از مقاومت پول اپ استفاده کنید ؟
                            عملی یا تئوری ؟

صرفا جهت اطلاع :

در منطق دیجیتال

مفهوم بیت :

با ترکیب چند تابع منطقی سلول حافظه تشکیل می شود ، این بدان معنی است که وضعیت صفر و یا یک بودن ورودی یا خروجی را در خود حفظ
                            می کند ، به این سلول حافظه یک بیت گفته می شود .
                            اعداد را می توان در مبناهای عددی مختلف نمایش داد . آشناترین مبنای اعداد ، مبنای ده می باشد . در مبنای ده کلیه اعداد با ترکیبی از اعداد 0
                            تا 9 حاصل می گردند . از دیگر مبناهای عددی رایج می توان به مبنای دو اشاره نمود ، همانند اعداد مبنای ده هر رقم یک عدد در مبنای دو دارای
                            ارزش خاصی می باشد . در این مبنا تنها اعداد صفر و یک موجود می باشند ، مثلا عدد 01101 یک عدد پنج رقمی در مبنای دو می باشد . هر رقم
                            در مبنای دو را یک بیت و هر هشت بیت را یک بایت و هر دو بایت را یک کلمه می نامند . جهت بدست آوردن معادل مبنای دو یک عدد دهدهی
                            این عدد را بطور متناوب بر دو تقسیم می کنیم تا جاییکه خارج قسمت نهایی بر دو قابل تقسیم نباشد ، باقیمانده های بدست آمده را از انتها به ابتدا
                            به ترتیب از چپ به راست بعد از آخرین خارج قسمت می نویسیم و اینگونه معادل دودویی اعداد بدست می آید .
                            ...
                            خواستن توانستن است !

دیدگاه

نوشته اصلی توسط bstar2
                              داداش گلم این جدول درست یارو با چی نشون میدن ؟
                              http://gozineh1.ir/images/arshad/617.JPG
                              http://www.ecg-pnum.ir/thesis/images/39/110425172202_pic.JPG
                              http://havij1.persiangig.com/image/7404.jpg
                              منظورت رو از کلا از این پست متوجه نشدم.
                              میشه بگی منظورت چیه که جدول درستی رو با چی نشون میدن؟ یعنی چی با چی نشون میدن؟
                              نوشته اصلی توسط bstar2
                              شما با چه سرعتی کتاب الکترونیک دیجیتال دکتر صدیقی رو مطالعه کردین ؟ oo:
                              لطفا یکبار دیگر کتاب را مطالعه فرمایید ! :read:
                              اما با سرعت کمتر ! :nerd:
                              من یک شبه نخوندمش توی یک ترم دانشگاه خوندمش. :read:
                              نوشته اصلی توسط bstar2
                              داداشم چطور به این نتیجه رسیدین که دلیلی نداره از مقاومت پول اپ استفاده کنید ؟
                              عملی یا تئوری ؟
                              توی هر مداری موقع زده شدن کلید ما تابع ضربه رو داریم اما اگه بتونی برامون توضیح بدی ( به صورت تئوری ) چطوری مقاومت بالاکش تابع ضربه رو از بین میبره ممنون میشیم. من بلد نیستم
                              نوشته اصلی توسط bstar2
                              صرفا جهت اطلاع :

در منطق دیجیتال

مفهوم بیت :

با ترکیب چند تابع منطقی سلول حافظه تشکیل می شود ، این بدان معنی است که وضعیت صفر و یا یک بودن ورودی یا خروجی را در خود حفظ
                              می کند ، به این سلول حافظه یک بیت گفته می شود .
                              اعداد را می توان در مبناهای عددی مختلف نمایش داد . آشناترین مبنای اعداد ، مبنای ده می باشد . در مبنای ده کلیه اعداد با ترکیبی از اعداد 0
                              تا 9 حاصل می گردند . از دیگر مبناهای عددی رایج می توان به مبنای دو اشاره نمود ، همانند اعداد مبنای ده هر رقم یک عدد در مبنای دو دارای
                              ارزش خاصی می باشد . در این مبنا تنها اعداد صفر و یک موجود می باشند ، مثلا عدد 01101 یک عدد پنج رقمی در مبنای دو می باشد . هر رقم
                              در مبنای دو را یک بیت و هر هشت بیت را یک بایت و هر دو بایت را یک کلمه می نامند . جهت بدست آوردن معادل مبنای دو یک عدد دهدهی
                              این عدد را بطور متناوب بر دو تقسیم می کنیم تا جاییکه خارج قسمت نهایی بر دو قابل تقسیم نباشد ، باقیمانده های بدست آمده را از انتها به ابتدا
                              به ترتیب از چپ به راست بعد از آخرین خارج قسمت می نویسیم و اینگونه معادل دودویی اعداد بدست می آید .
                              ...
                              آخه اینا چه ربطی به مقاومت بالاکش داره عزیز دلم ؟
                              کلاس آموزش که نگذاشتیم این تاپیک در مورد اتصال 64 ولت به میکرو بود که حل شد، بعدش پای مقاومت بالاکش اومد وسط کم کم فکر کنم برسیم به مباحث VLSI و طراحی مدار مجتمع =))

دیدگاه

اگه بخواهیم دقیق و کامل توضیح بدم فرض کنید بدون پول پ کردن مقاوت یک پین میکرو بخواهیم آنرا به عنوان ورودی استفاده کنیم، هنگامیه کلید بسته است یا منطق صفر یا یک به ورودی میکرو اعمال می گردد اما هنگامیکه کلید باز است بین دو پلیت کلید مقاومت هوا وجود دارد که بالاترین مقاومت است و های امپدانس می شود و یعنی مقدار ولتاژ مشخصی به طور ثابت روی ورودی میکرو قرار نمیگیرد و متغییر می باشد بنابراین با استفاده از یک مقاومت در حد چند کیلو اهم و اتصال یک سر آن به ورودی میکرو و سر دیگر آن به تغذیه 5 ولت (برای منطق TTL ) این مشکل حل می شود و هنگامیه کلید باز است چون مقاومت الکترویکی که در حد چند کیلو اهم می باشد از مقاومت هوا کمتر است پس جریان از مسیری جاری می شود که مقاومت کمتری دارد یعنی 5 ولت به ورودی میکرو متصل می گردد.

اگه احتیاج به تصویر هست بگید تا براتون با شکل توضیح بدم :rolleyes:
                                اصلاح میکنم مقاومت ملکول های هوا :eek: =))
                                راستی تشکر توضیح دادید در منطق دیجیتال فقط صفر و یک داریم !!! oo: خوشبختانه کتاب الکترونیک دیجیتال دکتر صدیقی رو کامل خوندم و با انواع و اقسام مدارات معکوس کننده، منطق NMOS و CMOS و ... کامل آشناییت دارم.

در مورد وجود نویز کلام شما بسیار صحیح است اما فکر میکنم همون High Ampedance شدن دلیل همون نویز ها هستش.

عکس رو ببینید اگه احتیاج داشت بیشتر توضیح میدم
                                منظورت رو از کلا از این پست متوجه نشدم.
                                میشه بگی منظورت چیه که جدول درستی رو با چی نشون میدن؟ یعنی چی با چی نشون میدن؟من یک شبه نخوندمش توی یک ترم دانشگاه خوندمش. :read:توی هر مداری موقع زده شدن کلید ما تابع ضربه رو داریم اما اگه بتونی برامون توضیح بدی ( به صورت تئوری ) چطوری مقاومت بالاکش تابع ضربه رو از بین میبره ممنون میشیم. من بلد نیستم
                                آخه اینا چه ربطی به مقاومت بالاکش داره عزیز دلم ؟
                                کلاس آموزش که نگذاشتیم این تاپیک در مورد اتصال 64 ولت به میکرو بود که حل شد، بعدش پای مقاومت بالاکش اومد وسط کم کم فکر کنم برسیم به مباحث VLSI و طراحی مدار مجتمع =))
                                اگر تایپیکو از اول مطالعه کنین ربطه همه چیو به هم میفهمین .
                                شما خودتون بحث و به یه طرف دیگه دارین میکشین بعد حالا میگین چه ربطی به اتصال 64 ولت به میکرو داره ؟ کلاس اموزشی نگذاشتیم ؟
                                انگاری توی دانشگاه شما زیاد در مورد تابع ضربه بحث شده که شما این همه مشتاقش هستین تا یاد بگیرین .
                                اختیار دارین شما بلد نیستین ، پس چطوری بحث تابع ضربه رو راه انداختین ؟
                                .
                                .
                                .
                                خواستن توانستن است !

دیدگاه

لطفا صبر کنید...