اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تقویت مادون قرمز

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تقویت مادون قرمز

نوشته اصلی توسط بسطام بیرامی
    فرستنده مشکلی نداره فقط مقدار مقاومتشو برای 5 ولت حداکثر 100 اهم بذار
    توی گیرنده میتونی از مدارات بالا استفاده کنی یا حتی از این مدار
    بستگی داره خروجیشو میخوای چیکار کنی
    الان تو این مدار من گیرنده رو چطور وصل کنم بهش؟

دیدگاه

آره قبلا خودم بستم و جواب گرفتم
      حالا اگه تونستم دوباره میبندم و جوابش رو بهت میدم فقط اگه عجله نداری
      مهم نیست که چه مدرکی دارید ، مهم این است که چه درکی دارید ...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmad.e.c.m
        آره قبلا خودم بستم و جواب گرفتم
        حالا اگه تونستم دوباره میبندم و جوابش رو بهت میدم فقط اگه عجله نداری
        باشه دستت درد نکنه ت آخر هفته احتیاجش دارم البته آماده شده روی pcb :angry:منتظر نتیجش هستم

دیدگاه

فوق العاده شدید به نور محیط وابسته هست میشه حساسیت سنسور گیرنده رو بالا برد اما نسبت به نور محیط حساس میشه و در تاریکی من تست کردم حدود 2 متر هم جواب میده
          قم الکترونیک

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مجتبی صاحبی
            فوق العاده شدید به نور محیط وابسته هست میشه حساسیت سنسور گیرنده رو بالا برد اما نسبت به نور محیط حساس میشه و در تاریکی من تست کردم حدود 2 متر هم جواب میده
            مداری که بشه تقویتش کرد داری شما؟اگه تقویتش نکنیم حداکثر چقدر میشه ازش گرفت؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط morteza7090
              الان تو این مدار من گیرنده رو چطور وصل کنم بهش؟
              خب گفتم ولتاژ خروجی رو بگیر و بده با پایه مثبت Omp-amp
              تو شکل توشته Senson In
              درایور شبکه و nRF24L01
              کاتالوگ محصولات
              کنترلر CNC شش محوره برای پرینتر 3D و Pick n Place
              شبیه ساز تک تیرانداز و سیبل دیجیتال با پردازش تصویر
              فروش اسیلوسکوپ GWinstek GOS-630FC

دیدگاه

خب گفتم ولتاژ خروجی رو بگیر و بده با پایه مثبت Omp-amp
                تو شکل توشته Senson In
                اگه درست متوجه شده باشم بیام گیرنده رو بایاس معکوس کنم خروجی شو بدم سر مثبت opamp؟مقدار این مقاومت ها چنده؟فکرنکنم با این کار بردش زیاد بشه؟میشه درمورد عملکردش توضیح بدی یکم

دیدگاه

مدار اقای بیرامی تقویت کننده هست شما می تونی از OP-AMP در حالت مقایسه کننده هم استفاده کنی اگه می خواهی نور محیط تاثیر کمتری بزاره روی سنسورت یک شیشه دودی بزار جلوی گیرنده خیلی تاثیر داره
                  قم الکترونیک

دیدگاه

اگه درست متوجه شده باشم بیام گیرنده رو بایاس معکوس کنم خروجی شو بدم سر مثبت opamp؟مقدار این مقاومت ها چنده؟فکرنکنم با این کار بردش زیاد بشه؟میشه درمورد عملکردش توضیح بدی یکم
                    ببین مرتضی حرفای منو نصفه نیم کاره نخون
                    نوشتم اول اینا رو جایی که باید باشه بذار
                    و خروجی رو بخون اگه مقدارش مثلا بجای 5 ولت 0.5 ولت بود از این مدار استفاده کن
                    ولی همینطور که مجتبی هم میگه نور محیط خیلی اثر داره و بازم میگم بهتره از اون گیرنده ای که گذاشتم استفاده کنی

بذار یه چیزی بت بگم
                    اصول کار اینه که شما بیای از فرستنده TSAL6200 استفاده کنی ( بایاس درست )
                    بعد اینو بر اساس اون گیرنده ای که گذاشتم برات TSOP1138 که فرکانس مرکزی فیلترش 38KHz هست
                    بیای و با NE555 مداری طراحی کنی که فرستنده رو با این فرکانس تحریک کنه ( نه هزار بار در ثانیه )
                    بعد اینا رو مقابل هم بذاری توی اون فاصله دلخواه و خروچی سنسور TSOP1138 رو دقیقا بررسی کنی
                    احتمال 99% مشکلی نخواهی داشت و کار میکنه
                    ولی اونوقت اگر کمو زیادی باشه میشه اصلاحش کرد
                    این روش توی سنسورهای عبور خودرو برای در های اتوماتیک استفاده میشه
                    حالا اگه میخوای کارت درست و حسابی باشه و عمر کنه اینه روش
                    وگرنه همینطوری ببند بالاخره یکیش شاید 1 - 2 بار کار کنه
                    درایور شبکه و nRF24L01
                    کاتالوگ محصولات

دیدگاه

این روش اقای بیرامی روی سنسورهای معمولی مادون قرمز من تست کردم البته با کمی تفاوت سنسور فرستنده رو مستقیم بدونه هیچ مقاومتی به میکرو وصل کردم چرایش باشه بهت میگم و توی هر 10 میلی ثانیه یکبار سنسور روشن و خاموش کردم یعنی توی 1 ثانیه 6 پالس ارسال میشه که اگر بالای 3 بار رو توی گیرنده میگرفتم یعنی چیزی جلوی سنسور نبوده و این طوری برد سنسور نه تنها بیشتر شد بلکه حساسیتش نسبت به نور محیط هم کمتر شد و اما چرا بدون مقاومت چون سنسور مدت زمان کوتاهی روشن هست میشه جریان و ولتاژ بیشتری بهش داد در حالت عادی اگه ما به سنسور 5 ولت بدیم بدون مقاومت درجا بعد از چندثانیه میسوزه اما اینجا این اتفاق نمی افته شدت نور بیشتر میشه و بلاخره از 6 پالس ارسالی حداقل 3 تاش بهش میرسه و نیازی هم نیست مقاومت سری با سنسور گیرنده رو زیاد کنید تا حساسیت بالا بره همون 10 کیلو اهم خوبه
                      توی برنامه برای خواندن خروجی سنسور داخل یک for قرار میدی و 6 بار توی 1 ثانیه ورودی سنسور متصل به میکرو رو می خونی و یک متغییر رو هر باری که ورودی مثلا 1 یا صفر بود(بسته به طریقه ی بستن سنسور) اضافه میکنی و بعد از حلقه ی for با یک if میشه فهمید چه اتفاقی افتاده روش اقای بیرامی مناسب برای ارسال دیتاست و این روش مخصوص تشخیص مانع هست البته نوع سنسور گیرنده روشی مه گفتم همین سنسورهای معمولی است
                      قم الکترونیک

دیدگاه

ببین مرتضی حرفای منو نصفه نیم کاره نخون
                        نوشتم اول اینا رو جایی که باید باشه بذار
                        و خروجی رو بخون اگه مقدارش مثلا بجای 5 ولت 0.5 ولت بود از این مدار استفاده کن

حالا اگه میخوای کارت درست و حسابی باشه و عمر کنه اینه روش
                        وگرنه همینطوری ببند بالاخره یکیش شاید 1 - 2 بار کار کنه
                        آقای بیرامی نظر شما اینه که من بیام با آی سی555فرکانس38کیلو رو بسازم و فرستنده مادون قرمز معمولی باشه ودر قسمت گیرنده هم از سنسور استفاده کنم با مدار اینجا
                        نه اتفاقا باید از همونا استفاده کنه چون خودشون تقویت هم میشن و گرون هم نیستن
                        ربطی هم به فرکانس ندارن اونا اگر براشون 38 کیلو هرتز هم نفرستی به صورت 0 و 1 هم کار میکنن من باش کار کردم
                        درستش اینه که از یه دیود IR و یک سنسور گیرنده زیر استفاده بشه و اگر مشکلی بود برن دنبال تقویتو کارای دیگه
                        عملکرد تا فاصله 35 متر و زاویه 45 درجه
                        من با این و یه IR LED مدار کنترل از راه دور بدون کد درست کردم که با هربار روشن شدن IR LED مدار فرمان میگرفت
                        این مدار مشابه مداره که من ساختم
                        یه دونه از این گیرنده ها بگیر مدارشم خواستی بگو برات طراحی میکنم ببند بیش از 2 متر هم جواب میده

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مجتبی صاحبی
                          این روش اقای بیرامی روی سنسورهای معمولی مادون قرمز من تست کردم البته با کمی تفاوت سنسور فرستنده رو مستقیم بدونه هیچ مقاومتی به میکرو وصل کردم چرایش باشه بهت میگم و توی هر 10 میلی ثانیه یکبار سنسور روشن و خاموش کردم یعنی توی 1 ثانیه 6 پالس ارسال میشه که اگر بالای 3 بار رو توی گیرنده میگرفتم یعنی چیزی جلوی سنسور نبوده و این طوری برد سنسور نه تنها بیشتر شد بلکه حساسیتش نسبت به نور محیط هم کمتر شد و اما چرا بدون مقاومت چون سنسور مدت زمان کوتاهی روشن هست میشه جریان و ولتاژ بیشتری بهش داد در حالت عادی اگه ما به سنسور 5 ولت بدیم بدون مقاومت درجا بعد از چندثانیه میسوزه اما اینجا این اتفاق نمی افته شدت نور بیشتر میشه و بلاخره از 6 پالس ارسالی حداقل 3 تاش بهش میرسه و نیازی هم نیست مقاومت سری با سنسور گیرنده رو زیاد کنید تا حساسیت بالا بره همون 10 کیلو اهم خوبه
                          توی برنامه برای خواندن خروجی سنسور داخل یک for قرار میدی و 6 بار توی 1 ثانیه ورودی سنسور متصل به میکرو رو می خونی و یک متغییر رو هر باری که ورودی مثلا 1 یا صفر بود(بسته به طریقه ی بستن سنسور) اضافه میکنی و بعد از حلقه ی for با یک if میشه فهمید چه اتفاقی افتاده روش اقای بیرامی مناسب برای ارسال دیتاست و این روش مخصوص تشخیص مانع هست البته نوع سنسور گیرنده روشی مه گفتم همین سنسورهای معمولی است
                          اگر با میکرو اینکارو انجام بدم دیگه مدار خاصی واسه فرستنده وگیرنده نمیخواد؟

دیدگاه

آقای بیرامی نظر شما اینه که من بیام با آی سی555فرکانس38کیلو رو بسازم و فرستنده مادون قرمز معمولی باشه ودر قسمت گیرنده هم از سنسور استفاده کنم با مدار اینجا
                            روش مجتبی درسته و مشکلی نداره ولی شما توی فرستنده و هم گیرنده نیاز به میکرو داری که هزینه طراحی رو بالا میبره
                            من روشی که گفتم درسته برای ارسال دیتا مناسبه ولی میشه دیتا هم نفرستاد برای این میگم 38KHz چون این سنسور گیرنده فیلتر داره و این فرکانسو با گین بیشتری عبور میده و مزیت دیگشم اینه که در مقابل نور خورشید و دیگر نویزهای نوری محافظت شده هست ( فقط باید بین سیگنال 38KHz یه سیکل خالی بفرستی )

The data signal should fullfill the following condition:
                            • Carrier frequency should be close to center
                            frequency of the bandpass (e.g. 38kHz).
                            • Burst length should be 10 cycles/burst or longer.
                            • After each burst which is between 10 cycles and 70
                            cycles a gap time of at least 14 cycles is neccessary.
                            • For each burst which is longer than 1.8ms a
                            corresponding gap time is necessary at some time in
                            the data stream. This gap time should have at least
                            same length as the burst.

ولی این مزیت ها رو هم داره :

Some examples for such disturbance signals which
                            are suppressed by the TSOP17.. are:
                            • DC light (e.g. from tungsten bulb or sunlight)
                            • Continuous signal at 38kHz or at any other
                            frequency
                            • Signals from fluorescent lamps with electronic
                            ballast.
                            0

واین که میتونی طرف فرستنده رو با NE555 به روش مجتبی ببندی ( بجای میکرو NE555 ) و طرف گیرنده رو بازم میگم باید تست کنی ببینی چه سیگنالی توی خروجی داری شاید نیاز به تقویت داشته باشه که باید مدارشو طراحی کنیم شایدم نداشته باشه و حتی بتونی مثل مجتبی از سنسور های معمولی هم استفاده کنی

درایور شبکه و nRF24L01
                            کاتالوگ محصولات

دیدگاه

اگر با میکرو اینکارو انجام بدم دیگه مدار خاصی واسه فرستنده وگیرنده نمیخواد؟
                              ببین مرتضی دقیقا بگو میخوای چی بسازی
                              کاربرد نهاییش
                              محل نصب و استفادش
                              اگه ملاحضه دیگه ای هست بگو
                              اینطوری راحت تر میشه بهترین روشو در پیشنهاد داد
                              شاید حتما باید از میکرو استفاده کنی ، شاید نه بشه ساده تر جمش کرد ، شایدم نیاز به کارای بیشتری داشته باشه
                              دقیق بگو
                              درایور شبکه و nRF24L01
                              کاتالوگ محصولات

دیدگاه

ببین مرتضی دقیقا بگو میخوای چی بسازی
                                کاربرد نهاییش
                                محل نصب و استفادش
                                اگه ملاحضه دیگه ای هست بگو
                                اینطوری راحت تر میشه بهترین روشو در پیشنهاد داد
                                شاید حتما باید از میکرو استفاده کنی ، شاید نه بشه ساده تر جمش کرد ، شایدم نیاز به کارای بیشتری داشته باشه
                                دقیق بگو
                                من میخوام کار خیلی ساده ای انجام بدم این فرستنده وگیرنده رو روبروی هم بزارم هرکی ردشد یه لامپ روشن شه-میخوام حدالمکان میکرو نباشه نمیخوام خرجش زیاد شه وگرنه با آلتراسونیک راحت انجام میشه یاpirاما صرفا این روشو میخوام-من یک متر جواب بده واسم کافیه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...