اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

انواع روشهای راه اندازی ترایاک (آموزشی)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : انواع روشهای راه اندازی ترایاک (آموزشی)

برای راه اندازی ترایاک در بار هایی که خازن دارن در ورودی چطور باید محاسبات انجام داد تا بفهمیم ترایاک مورد نظر تحمل جریان لحظه ای رو داره
    مثلا bt136 که 25 آمپر رو در مدت20 میلی ثانیه میتونه تحمل کنه و منبع تغذیه سوئیچینگی داریم که در ورودی خازنی به ظرفیت 100 میکرو فاراد داره .. ولتاژ 310 ولت

این روش به ذهنم رسید ..

اگه مقاومت داخلی خازن رو 0.1 در نظر بگیریم با توجه به فرمول t=5rc زمان پر شدن خازن میشه 0.00005 ثانیه
    باری که ذخیره میشه q=cv که میشه 0.031 کولن

و I=620 آمپر
    که تو 20 میلی ثانیه میشه 12.4 آمپر .. با توجه به 20 آمپر ترایاک براش قابل تحمله (0.00005 ثانیه هم کمتر از 20 میلی ثانیه خود ترایاک هستش)

این مدلی درسته حساب کنیم ؟

زندگی پر ز وجود است ولی ..
    ما چه را می خواهیم چه را می جوییم که لب چشمه ی امید اینچنین نا امیدانه به سرابی تلخ مینگریم...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط afceaglee2013
      برای راه اندازی ترایاک در بار هایی که خازن دارن در ورودی چطور باید محاسبات انجام داد تا بفهمیم ترایاک مورد نظر تحمل جریان لحظه ای رو داره
      مثلا bt136 که 25 آمپر رو در مدت20 میلی ثانیه میتونه تحمل کنه و منبع تغذیه سوئیچینگی داریم که در ورودی خازنی به ظرفیت 100 میکرو فاراد داره .. ولتاژ 310 ولت

این روش به ذهنم رسید ..

اگه مقاومت داخلی خازن رو 0.1 در نظر بگیریم با توجه به فرمول t=5rc زمان پر شدن خازن میشه 0.00005 ثانیه
      باری که ذخیره میشه q=cv که میشه 0.031 کولن

و I=620 آمپر
      که تو 20 میلی ثانیه میشه 12.4 آمپر .. با توجه به 20 آمپر ترایاک براش قابل تحمله (0.00005 ثانیه هم کمتر از 20 میلی ثانیه خود ترایاک هستش)

این مدلی درسته حساب کنیم ؟
      سلام
      من هم همین مشکل رو داشتم
      که دوستان استفاده از مقاومت ضربه گیر(نوع گچی یا NTC) رو پیشنهاد دادن:
      http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...9297#msg669297

و همینطور میتونید از یک سلف سری شده با بار استفاده کنید
      آموزش ساخت جعبه برای مدار با نرم افزار Corel Draw - آموزش طراحی تابلو ثابت با Corel Draw و LED Tool - آموزش کرک LED Tool

116 کتابخانه مورد نیاز برای Altium Designer

از دروغ متنفرم؛ هرچند در این مملکت به جرم صداقت، کودن نامیده شوم.

دیدگاه

با سلام،
        دوستان در خصوص کنترل PID و اعمال اون به مدار دیمر همفکری میخواستم.
        مداری که توی ذهنم هست از 2 بخش تشکیل شده.
        بخش اول که دقیقا مدار معرفی شده در همین پست هست، یعنی استفاده از مدار zero crossing و ترایاک، بعبارتی پس از تشخیص هر بار صفر، بیایم و با یک تاخیر 0 تا 10 میلی ثانیه ای ترایاک رو فایر کنیم که با این کار 0 الی 100 درصد توان رو میتونیم روی بار بندازیم. در مورد بخش اول اگه مفهوم رو بد گرفتم لطفا اصلاح کنید.
        و اما بخش دوم که راهنمایی میخوام:
        ایده خودم این هست که بیایم و خروجی PID رو scale کنیم روی بازه 0 الی 10 ، و این عدد بشه تاخیر ما، بعبارتی یک "متغیر" برای تاخیر تعریف کنیم و هر بار که zero crossing رخ میده (که این عمل بخاطر فرکانس 50 هرتز شهر، 100 بار در ثانیه اتفاق میفته)، تاخیر رو از توی همون "متغیر" بخونیم و به ترایاک اعمال کنیم.
        لطفا چنانچه ایده بهتر و یا اصلاحیه ای دارید دریغ نکنید، سپاسگزارم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط atmega16
          با سلام،
          دوستان در خصوص کنترل PID و اعمال اون به مدار دیمر همفکری میخواستم.
          مداری که توی ذهنم هست از 2 بخش تشکیل شده.
          بخش اول که دقیقا مدار معرفی شده در همین پست هست، یعنی استفاده از مدار zero crossing و ترایاک، بعبارتی پس از تشخیص هر بار صفر، بیایم و با یک تاخیر 0 تا 10 میلی ثانیه ای ترایاک رو فایر کنیم که با این کار 0 الی 100 درصد توان رو میتونیم روی بار بندازیم. در مورد بخش اول اگه مفهوم رو بد گرفتم لطفا اصلاح کنید.
          و اما بخش دوم که راهنمایی میخوام:
          ایده خودم این هست که بیایم و خروجی PID رو scale کنیم روی بازه 0 الی 10 ، و این عدد بشه تاخیر ما، بعبارتی یک "متغیر" برای تاخیر تعریف کنیم و هر بار که zero crossing رخ میده (که این عمل بخاطر فرکانس 50 هرتز شهر، 100 بار در ثانیه اتفاق میفته)، تاخیر رو از توی همون "متغیر" بخونیم و به ترایاک اعمال کنیم.
          لطفا چنانچه ایده بهتر و یا اصلاحیه ای دارید دریغ نکنید، سپاسگزارم
          بنده یه کنترلر PID با همین روش ساختم...
          تنها نکته ای که باید حواستون باشه اینه که بازه رو بین 1 تا 10 نذارید...بهتره بین 500تا9000 میکرو ثانیه بذارید...دلیلش اینه که ممکنه مدار ZC قبل یا بعد از صفر سینوسی پالس بده بهتون..اگه اوسیلوسکوپ دارید میتونید شیفت زامنیش رو دقیق محاسبه کنید...
          موفق باشید
          تولید کننده تجهیزات برنامه پذیر اتوماسیون صنعتی

www.intelart.ir

ساخت کنترلر دما PID فازی با AVR [آموزشی]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi.Faani
            بنده یه کنترلر PID با همین روش ساختم...
            تنها نکته ای که باید حواستون باشه اینه که بازه رو بین 1 تا 10 نذارید...بهتره بین 500تا9000 میکرو ثانیه بذارید...دلیلش اینه که ممکنه مدار ZC قبل یا بعد از صفر سینوسی پالس بده بهتون..اگه اوسیلوسکوپ دارید میتونید شیفت زامنیش رو دقیق محاسبه کنید...
            موفق باشید
            ممنون از پاسختون،
            دوست عزیز 2 تا سوال داشتم:
            1- شما هر بار که گیت رو تحریک میکنید، بعد از چه مدت زمانی تحریک رو از بین میبرید؟ منظورم اینه پهنای پالس روشن بودن سیگنال تحریک گیت رو چقدر در نظر گرفتید؟ البته شاید هم روشنش میذارید تا اینکه در وقفه عبور از صفر بعدی، اون رو ایتدا خاموش میکنید و بعد از گذشت تاخیر، مجددا روشن میکنید.
            2- از اونجایی که خروجی PID میتونه رنج گسترده ای داشته باشه و قابل پیش بینی نیست (چون جملات انتگرالگیر و مشتق گیر داره)، میشه مثال بزنید چطوری scale کردید روی بازه 500 تا 9000 میکروثانیه؟ چون بنظر میرسه باید حد بالا و پایین تعریف کرد و برش داد و هم اینکه اندازه این حدود ظاهرا خیلی باید روی سرعت پاسخ دهی کنترلر تاثیر داشته باشن.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط atmega16
              ممنون از پاسختون،
              دوست عزیز 2 تا سوال داشتم:
              1- شما هر بار که گیت رو تحریک میکنید، بعد از چه مدت زمانی تحریک رو از بین میبرید؟ منظورم اینه پهنای پالس روشن بودن سیگنال تحریک گیت رو چقدر در نظر گرفتید؟ البته شاید هم روشنش میذارید تا اینکه در وقفه عبور از صفر بعدی، اون رو ایتدا خاموش میکنید و بعد از گذشت تاخیر، مجددا روشن میکنید.
              2- از اونجایی که خروجی PID میتونه رنج گسترده ای داشته باشه و قابل پیش بینی نیست (چون جملات انتگرالگیر و مشتق گیر داره)، میشه مثال بزنید چطوری scale کردید روی بازه 500 تا 9000 میکروثانیه؟ چون بنظر میرسه باید حد بالا و پایین تعریف کرد و برش داد و هم اینکه اندازه این حدود ظاهرا خیلی باید روی سرعت پاسخ دهی کنترلر تاثیر داشته باشن.
              خواهش میکنم
              پهنای پالس رو 50میکرو ثانیه در نظر گرفتم
              دو تا حالت داره:یکی اینکه از Anti Windup استفاده کنید(در موردش سرچ کنید...مطلب زیاد داره)...حالت دوم اینکه بتونید حدود سیگنال کنترلی رو داشته باشید (با آزمون و خطا) و برمبنای اون Scale کنید و کمتر یا بیشتر از اون حدود رو برش بدید...
              تولید کننده تجهیزات برنامه پذیر اتوماسیون صنعتی

www.intelart.ir

ساخت کنترلر دما PID فازی با AVR [آموزشی]

دیدگاه

سلام من از مدار راه انداز ترایاکی که جریان گیت رو به کمک منبع تغذیه خازنی تامیین میکنه استفاده کردم (صفحه اول مدار 5 ) اما دچار مشکله به این صورت که وقتی ترایاک اتش میشه و گیت جریان میکشه ولتاژ دو سر زنر پایین میاد و گیت خوب تغذیه نمیشه و باعث داغ شدن ترایاک میشه مشکلش چی میتونه باشه ؟
                البته از ترایاک bt139 استفاده میکنم بقیه مدار همونه بار هم 500 واته
                ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط omid atri
                  سلام من از مدار راه انداز ترایاکی که جریان گیت رو به کمک منبع تغذیه خازنی تامیین میکنه استفاده کردم (صفحه اول مدار 5 ) اما دچار مشکله به این صورت که وقتی ترایاک اتش میشه و گیت جریان میکشه ولتاژ دو سر زنر پایین میاد و گیت خوب تغذیه نمیشه و باعث داغ شدن ترایاک میشه مشکلش چی میتونه باشه ؟
                  البته از ترایاک bt139 استفاده میکنم بقیه مدار همونه بار هم 500 واته
                  ممنون
                  درود
                  زمانی که جریان به گیت ترایاک تزریق میکنید باید هم فاز تغذیه AC و یا تغذیه کاملا ایزوله باشد ...
                  اگر این دو اصل را رعایت نکنید با این مشکل روبرو خواهید شد ...
                  یک عامل دیگر هم میتواند این مشکل را ایجاد کند و آن اینکه اگر ظرفیت خازن پلی استر کم باشد نمیتواند جریان تزریقی گیت را به خوبی تزریق کند

موفق باشید
                  [b]چگونه همه پایه های میکروکنترلر AVR را PWM کنیم؟
                  معرفی نرم افزارEasy 7segment (برای راه اندازی آسانتر 7segment )
                  معرفی نرم افزار Codewizard PWM
                  با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

ممنون که جواب دادید
                    منظورتون از "زمانی که جریان به گیت ترایاک تزریق میکنید باید هم فاز تغذیه AC و یا تغذیه کاملا ایزوله باشد ..." چیه؟
                    و از خازن با چه ظرفیتی استفاده کنم ؟

دیدگاه

ممنون که جواب دادید
                      منظورتون از "زمانی که جریان به گیت ترایاک تزریق میکنید باید هم فاز تغذیه AC و یا تغذیه کاملا ایزوله باشد ..." چیه؟
                      و از خازن با چه ظرفیتی استفاده کنم ؟
                      خواهش میکنم
                      میشه مدارتون رو بگذارید تا ببینم
                      با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

http://eca.ir/sharing/uploads/13796987251.gif
                        مدارش همینه

دیدگاه

پاسخ : انواع روشهای راه اندازی ترایاک (آموزش&

http://eca.ir/sharing/uploads/13796987251.gif
                          مدارش همینه
                          ببخشید دیر شد
                          مدار زیر را ببندید
                          http://s6.picofile.com/file/8207563768/Driver_BT139.png
                          این کار رو بکنید ببینید بهتر میشه ...
                          مطمئنم که بهتر میشه
                          برای جلوگیری از روشن شدن ناخداگاه ترایاک باید مجموعه(یک خازن 10 نانو (400ولت به بالا) سری با یک مقاومت 22 اهم) را موازی با مقاومت بار(مصرف کننده) کنید ...
                          توی این مدار نگذاشتم ولی شما این کار را کنید
                          ممنون میشم نتیجه رو بگید
                          موفق باشید
                          با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

سلام دوستان.میخوام یه کنتاکتور رو با ترایاک راه اندازی کنم(تغذیه کنتاکتور.)البته میتونم از رله استفاده کنم اما فکر کنم سرعت سوییچ ترایاک از رله خیلی بیشتره و همین عامل واسم مهمه.سوالم اینجاست :از اونجایی که دوستان میگن نباید دایم به گیت ولتاژ تزریق کرد پس چطور میتونم ترایاک رو با یه فرمان دائم روشن نگه دارم و با یه فرمان دائم خاموش.دستور رو با میکرو میفرستم.اگه از کوپلر استفاده کنم مجبورم واسم دائم روش نگه داشتن ولتاژ دائم تزریق کنم.لطفا راهنمایی کنید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط parsegade
                              سلام دوستان.میخوام یه کنتاکتور رو با ترایاک راه اندازی کنم(تغذیه کنتاکتور.)البته میتونم از رله استفاده کنم اما فکر کنم سرعت سوییچ ترایاک از رله خیلی بیشتره و همین عامل واسم مهمه.سوالم اینجاست :از اونجایی که دوستان میگن نباید دایم به گیت ولتاژ تزریق کرد پس چطور میتونم ترایاک رو با یه فرمان دائم روشن نگه دارم و با یه فرمان دائم خاموش.دستور رو با میکرو میفرستم.اگه از کوپلر استفاده کنم مجبورم واسم دائم روش نگه داشتن ولتاژ دائم تزریق کنم.لطفا راهنمایی کنید
                              سلام
                              شما باید در ابتدای هر پالس، یعنی در هر صفر یک ضربه به ترایاک وارد کنید
                              یعنی با میکرو برای مدت چند میلی ثانیه یا پالس بهش بدید
                              وقتی این پالس رو قطع کنید ترایاک با رسیدن به اولین صفر خودکار خاموش میشه تا زمانی که دوباره بهش پالس بدید:

این اساس کار ترایاک هست

راه ساده تر برای این کار استفاده از یک اپتوترایاک زیرو کراس دار هست(مثل MOC3063)
                              اینجوری هم پوپل بین میکرو و ولتاژ AC رو استفاده کردید، هم اینکه دقیقا سر صفر ترایاک رو آتش کردین
                              آموزش ساخت جعبه برای مدار با نرم افزار Corel Draw - آموزش طراحی تابلو ثابت با Corel Draw و LED Tool - آموزش کرک LED Tool

116 کتابخانه مورد نیاز برای Altium Designer

از دروغ متنفرم؛ هرچند در این مملکت به جرم صداقت، کودن نامیده شوم.

دیدگاه

ممنون.راستش خیلی مطلب رو نگرفتم.البته مطالب قبلی رو خوندم و تصمیم بر استفاده از اپتوترایاک زیرو کراس گرفتم.یعنی شما میگید اگه من در ابتدای پالس فقط یه تریگ داشته باشم ترایاک دایم روشن میمونه. و اگه دوباره تریگ کنم خاموش میشه.اونم بازم تا تریگ بعدی واسه روشن شدن؟ولی ظاهرا شکل خروجی ترایاک که اینو نمیگه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...