اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

انواع روشهای راه اندازی ترایاک (آموزشی)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : انواع روشهای راه اندازی ترایاک (آموزشی)

نوشته اصلی توسط رضا ملکی
    دوستان کسی می دونه برای اینکه بخوایم 1000W بار رو با ترایاک روشن کنیم هیت سینک تقریبا باید چقدر باشه ؟
    ممنون میشم جواب بدید
    هیت سینک به طور مستقیم به بار ارتباط نداره
    شما جریان ماکزیمم بار رو حساب کن به اضافه درصدی ضریب اطمینان
    دیتاشیت ترایاک رو هم ببین با این جریان چه توانی روش تلف میشه وقتی تلفات رو بدیت آوردی باید هیتسینک مناسب
    رو پیدا کنی تا بتونه این مقدار توان رو انتقال بده

دیدگاه

ممنون احسان جان.
      خب این کارایی که گفتید رو وقتی انجام دادم چطور هیت سینک رو بعدش محاسبه کنم ؟ میشه سایتی چیزی معرفی کنید ؟
      من اونیم که سایه ام نداشت
      دلش رو توی کوچه جا گذاشت
      همون که تو دلش غمارو کاشت
      غیر از این سکوت چیزی برنداشت
      مرتضی خدا نگهدارت.روحت شاد و یادت گرامی و صدایت جاودان

دیدگاه

نوشته اصلی توسط رضا ملکی
        ممنون احسان جان.
        خب این کارایی که گفتید رو وقتی انجام دادم چطور هیت سینک رو بعدش محاسبه کنم ؟ میشه سایتی چیزی معرفی کنید ؟
        تو همین انجمن سرچ کن روش و محاسبات رو کامل نوضیح دادن بچه ها
        سایت واسه خرید هم معرفی کردن .در کل هیتسینک های ایرانی مشخصات قابل قبولی ارائه نمیدن
        و اصولی هم ساخته نمیشند شما اگر میخوای ارزون وساده باشه یه قطعه آلومینیوم به ترایاک وصل کن
        چون جریانی که از ترایاک میگذره اگر ولتاژ هم 220 ولت باشه و بار مقاومتی 5 آمپر بیشتر نمیشه و تلفات زیادی نداری
        با یه هیت سینک کوچیک کارت راه میوفته
        شما یه هیت سینک کوچیک وصل کن به ترایاک و تست کن ببین گرم میشه یا نه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط رضا ملکی
          ممنون احسان جان.
          سلام اگه خواستید بیشتر یاد بگیرید جناب جبراییلی عزیز اینجا کامل در مورد انتخاب هیتسینک توضیح فرمودند:
          http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=34028.msg595196#msg595196
          لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

وقتی که 2 تا لامپ رشته ای 200 وات رو روشن میکنم دمای ترایاک وهیت سینک کوچیکی که بهش وصل کردم تقریبا 60 درجه میشه
            من اونیم که سایه ام نداشت
            دلش رو توی کوچه جا گذاشت
            همون که تو دلش غمارو کاشت
            غیر از این سکوت چیزی برنداشت
            مرتضی خدا نگهدارت.روحت شاد و یادت گرامی و صدایت جاودان

دیدگاه

نوشته اصلی توسط رضا ملکی
              وقتی که 2 تا لامپ رشته ای 200 وات رو روشن میکنم دمای ترایاک وهیت سینک کوچیکی که بهش وصل کردم تقریبا 60 درجه میشه
              60 درجه خیلی خوبه. پس برای 1000 وات دو برابر این هیتسینک رو انتخاب کنید
              لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهدی مشرقی
                با سلام به آقای مشرقی
                لطفا تحلیل کامل این مدار رو بفرمایین ممنون :redface:

اضافه شده در تاریخ :
                کسی اطلاعی داره راهنماییم کنه؟

دیدگاه

من نشستم به شماتیک های پایین نگاه کردم اما هر چی فکر میکنم نمی فهمم ترایاک چطوری توی سیکل منفی روشن میشه. اگر میشه دوستان راهنماییم کنن. تشکر

دیدگاه

پاسخ : انواع روشهای راه اندازی ترایاک (آموزش&

نوشته اصلی توسط E.N
                    من نشستم به شماتیک های پایین نگاه کردم اما هر چی فکر میکنم نمی فهمم ترایاک چطوری توی سیکل منفی روشن میشه. اگر میشه دوستان راهنماییم کنن. تشکر

http://eca.ir/sharing/uploads/13796971441.gif

http://eca.ir/sharing/uploads/13796967861.gif
                    جواب مارو که دوستان ندادن ، ظاهراً تحلیلگر توی سایت کم داریم!!! :cry2:

مدل ترانزیستوری که کشیده شده نمیتونه دقیقا مثل ترایاک عمل کنه ولی خب من هم نمیدونم چطور کار میکنه البته فقط مدار بالا که با دادن جریان DC به گیت ، ترایاک راه اندازی میشه رو نمیفهمم!

سوال من هم البته پا برجاست!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms1003
                      مدل ترانزیستوری که کشیده شده نمیتونه دقیقا مثل ترایاک عمل کنه ولی خب من هم نمیدونم چطور کار میکنه البته فقط مدار بالا که با دادن جریان DC به گیت ، ترایاک راه اندازی میشه رو نمیفهمم!
                      پس یه جورایی اون سوالی که برای من نامفهوم هست برای شما هم باید نامفهموم باشه. من شاید چند ساعت روی همون سوالی که پرسیدم فکر کردم ولی به نتیجه ی درستی نرسیدم. اگر کسی جواب سوال منو بده واقعاً لطف کرده. اما شما روی چه حسابی میگید که مدل ترانزیستوری نمیتونه مثل ترایاک عمل کنه؟؟

اون سوالی که شما کردید رو من تا اونجایی که بتونم جواب میدم شاید مشکل شما حل شد.

روی خازن 2.2uF که یه ولتاژ DC داریم مثلاً 40 ولت. اگر اینجا مشکلی بود بفرمایید. البته چون فقط نیاز بوده که یه ولتاژ DC داشته باشیم از یه دیود برای یکسوسازی استفاده کردند ایشون.

حالا اگه ترانزیستور BC337 روشن بشه باعث میشه که این ولتاژ DC به مجموعه ی مقاومت 100 کیلو و خازن 47 نانو اعمال بشه و در واقع جریان بتونه عبور کنه.اگه خاموش باشه مسیر عبور جریان قطع میشه. فرض کنیم خازن 47 نانو الآن دشارژ هست و ولتاژش صفر ولت هست. حالا ولتاژ DC روی خازن 2.2uF رو به این مجموعه اعمال میکنیم . چه اتفاقی میفته؟؟

خازن 47 نانو با یه ثابت زمانی شروع میکنه به شارژ شدن و ولتاژش زیاد میشه تا این که به ولتاژ شکست دیاک میرسه( در واقع باید به ولتاژ شکست دیاک به اضافه ی ولتاژ افت روی پایه G و 1 ترایاک برسه) وقتی به ولتاژ شکست دیاک میرسه ، دیاک میشکنه و اتصال کوتاه میشه و باعث میشه خازن 47 نانو اتصال کوتاه بشه و جریان دشارژ این خازن از گیت ترایاک عبور کنه و ترایاک در این نیم سیکل روشن بشه.
                      فرض میکنیم این نیم سیکلی که توضیح دادم نیم سیکلی بود که ولتاژ برق شهر مثبت هست ( نیم سیکل اول) . راستی اون دیود 4148 به نظر میاد برای این هست که مسیر دشارژ خازن توی گیت ترایاک بسته بشه و در واقع یه مسیر برای این کار وجود داشته باشه.

حالا که ترایاک روشن شد ، این روشن بودن تا اون لحظه ای که ولتاژ برق شهر هنوز توی نیم سیکل اول هست ادامه پیدا میکنه و با وارد شدن ولتاژ به بخش نیم سیکل دوم ( بخش منفی ولتاژ ) ترایاک خاموش میشه و دوباره منتظر پالس گیت می شینه. دقت کنید که در این نیم سیکل ، ولتاژ برق شهر منفی هست پس دیود 4007 خاموش هست و دوباره خازن 47 نانو با انرژی ذخیره شده توی خازن 2.2 میکرو داره شارژ میشه. ادامه دارد . . .

------------------------------------------------------------------------------------------------------

دوباره اضافه شده

دقت کنید که مقدار RC=0.004 هست که میشه 4 میلی ثانیه که اگه ولتاژ خازن 2.2 میکرو از 40 ولت بیش تر باشه حدود RC تا 2RC ثانیه طول میکشه تا ولتاژ به حدود 32 ولت برسه.

توی این روش به گیت جریان DC داده نمیشه و اصلاً یکی از اهداف قرار دادن دیاک هم همین بوده و فکر کنم باعث افزایش عمر ترایاک میشه.

قبول دارید که مثلاً اگه جریان DC مثبت از ترایاک بخواد عبور کنه فقط یه لحظه پالس گیت بدیم به ترایاک دیگه تا قیامت هم ترایاک روشن میمونه؟
                      و فقط در صورتی خاموش میشه که یا مسیر اون جریان DC قطع بشه و یا این که مثل برق شهر جریان تغییر جهت بده و یا صفر بشه.

به همین دلیل هست که در صورتی که ما از ترایاک برای سوییچ کردن برق شهر استفاده کنیم فقط نیاز داریم که در هر نیم سیکل، یک پالس بدیم به گیت.

دیدگاه

پاسخ : انواع روشهای راه اندازی ترایاک (آموزش&

ممنون از تحلیلتون. :redface:

تحلیلی که خود استارتر گذاشته خیلی کلی هست و همون آخرش رو من نمیفهمم. مثل جریان DC دادن به گیت نیست؟

نوشته اصلی توسط مهدی مشرقی

حالا بریم سراغ روش ابداعی خودم :nerd:

راه اندازی گیت با نوسانساز ...

توی این مدار با کمک دیود و مقاومت سری 100K و خازن 1u ، یه ولتاژ DC درست میآ‌کنیم و بعد اونو با یه مقاومت 100K به ترتیبی که میآ‌بینید وصل میکنیم به دیاک و خازن 22 نانو ؛ خازن 22 نانو شروع به شارژ میکنه و وقتی به حدود ولتاژ شکست دیاک رسید دشارژ میشه و چون ظرفیتش کمه ، با فرکانس بیش از 100 هرتز نوسان میکنه بنابراین گیت رو همواره آتیش میکنه و ترایاک روشن میشه.

اضافه شده در تاریخ :
                        نوشته اصلی توسط E.N
                        دقت کنید که مقدار RC=0.004 هست که میشه 4 میلی ثانیه و خازن بعد از حدود 5RC به حالت پایدار میرسه و این یعنی 20 میلی ثانیه.
                        5RC از کجا اومد؟ من حساب کردم RC شد 0.0022 ثانیه!

دیدگاه

شما اون مداری رو که مقاومت 100 کیلو و خازن 22 نانو داره رو حساب کردین شده 0.0022 ولی من اون مداری که خازن 47 نانو داره و مقاومت 100 کیلو داره رو حساب کردم.

در حالت کلی در یک مدار RC وقتی که منبع ولتاژ به اونها وصل میشه به مدت 5RC طول میکشه تا خازن به اندازه ی ولتاژ ورودی شارژ بشه و به حالت پایدار برسه و دیگه جریانی از مدار عبور نکنه چون خازن فول شارژ شده و ولتاژش شده به اندازه ی ولتاژ منبع و طبق قانون اهم ، جریانی از مقاومت نمیتونه عبور کنه چون اختلاف ولتاژ دو سرش صفر شده.

RC مدت زمانی هست که ولتاژ خازن به 0.63 ضرب در ولتاژ منبع میرسه. که این موضوع با استفاده از تحلیل مدار RC قابل دست یابی هست که البته آقا مهدی توی لینک پایین توضیح دادن. کافیه که شما به جای t که همون زمان هست بزارین RC و مقدار V میشه 0.63 ضرب در E

http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...5645#msg445645

دیدگاه

نوشته اصلی توسط E.N
                            شما اون مداری رو که مقاومت 100 کیلو و خازن 22 نانو داره رو حساب کردین شده 0.0022 ولی من اون مداری که خازن 47 نانو داره و مقاومت 100 کیلو داره رو حساب کردم.

در حالت کلی در یک مدار RC وقتی که منبع ولتاژ به اونها وصل میشه به مدت 5RC طول میکشه تا خازن به اندازه ی ولتاژ ورودی شارژ بشه و به حالت پایدار برسه و دیگه جریانی از مدار عبور نکنه چون خازن فول شارژ شده و ولتاژش شده به اندازه ی ولتاژ منبع و طبق قانون اهم ، جریانی از مقاومت نمیتونه عبور کنه چون اختلاف ولتاژ دو سرش صفر شده.

RC مدت زمانی هست که ولتاژ خازن به 0.63 ضرب در ولتاژ منبع میرسه. که این موضوع با استفاده از تحلیل مدار RC قابل دست یابی هست که البته آقا مهدی توی لینک پایین توضیح دادن. کافیه که شما به جای t که همون زمان هست بزارین RC و مقدار V میشه 0.63 ضرب در E

http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...5645#msg445645
                            جناب EN دارید اشتباه میکنید ها :redface:
                            5RC نداریم ، در اصل 5 مرحله شارژ داریم که اصلا ما کاری بهش نداریم . آقا مهدی هم چیزی درباره 5RC نگفته .

رجوع شود به مباحث پایه (شارژ خازن)

بعد از رفع سوء تفاهم ادامه میدیم تحلیل رو .

دیدگاه

من اون رو در حالت کلی گفتم و البته باید اصلاح کنم که 5RC فقط در حالتی اتفاق میفته که ولتاژ روی خازن 2.2 میکرو 32 ولت باشه. ولی از اون جایی که آقای مشرقی خازن 2.2 میکرو 50 ولت گذاشته پس ولتاژ اون نقطه بیش تر از 50 ولت نمیشه. حالا مثلاً بگیم که ولتاژ اونجا خود 50 ولت هست اون وقت ولتاژ خازن 47 نانو باید به حدود 32 ولت برسه تا دیاک بشکنه و اتفاقاً 32 تقسیم بر 50 میشه 0.64 و از این موضوع میشه فهمید که مدت زمانی که طول میکشه تا خازن 47 نانو از صفر ولت به 32 ولت برسه حدود RC ثانیه هست. اما اگه ولتاژ روی خازن 2.2 میکرو 40 ولت باشه اون وقت نسبت 32 ولت به 40 ولت میشه 0.8 که در نتیجه حدود 1.5 ضرب در RC ثانیه طول میکشه که به ولتاژ 32 برسه. حالا اگه ولتاژ خازن 2.2 میکرو حدود 35 ولت باشه حدود 3 ضرب در RC ثانیه طول میکشه.

خلاصه 5RC زیاده ولی حدود RC تا 2RC طول میکشه. که البته میشه محاسبش کرد. الآن درست گفتم؟

منظورتون از 5 مرحله شارژ چیه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط r-el
                                دوستان ببخشد من تو پستای اول هیچ عکسی ندیدم حذف شده؟
                                من چندید مدار داشتم که هیچ کدوم کار نکرده میخوام اینجا مشکلمو حل کنم
                                درجه رو میخوای کنترل کنی یا اینکه میخوای فقط خاموش و روشن کنی ؟؟
                                [b]چگونه همه پایه های میکروکنترلر AVR را PWM کنیم؟
                                معرفی نرم افزارEasy 7segment (برای راه اندازی آسانتر 7segment )
                                معرفی نرم افزار Codewizard PWM
                                با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...