اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تغذیه سوییچینگ ولتاا¾آ‌ژ بالا

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تغذیه سوییچینگ ولتاا¾آ‌ژ بالا

و باز هم سلام دوباره
    یادم رفت که تو تاپیک قبلی چند تا نکته که فکر کنم مفید باشه رو بگم .
    اول اینکه تو صفحات اول می خواستید برای داشتن یک خازن چند کیلو ولتی از چند تا خازن معمولی به صورت سری استفاده کنید اما معمولا برای ولتاژ های بالا از خازن هایی به نام خازن دیسکی استفاده می شود .
    دوم این مشکلی که شما بر روی درین در بعضی مواقع موج سینوسی داشتید می تواند به خاطر ررینگ در ثانویه باشد که بر روی اولیه نیز در لحظات خا موشی اثر می گذارد . شما که پراب hv دارید خروجی رو ببینید دارای چه شکلی است . و حتی ممکن است که ارک یا کورنای در داخل ترانس به خاطر رینگ ولتاژ در ثانویه باشد .
    سوم توی کتابی که من از ان برای محاسبه ترانس استفاده کردم برای طراحی یک سری فرمول برای محاسبه میزان سلف نشتی اولیه و ثانویه داده . می دانید که یکی از دلایل رینگ زیاد مثل دو برار خروجی مورد نظر به خاطر سلف نشتی است ؟
    4- توی همان محا سبات متوجه شدم بهترین راه ب رای اینکه توی خروجی ما بتوانیم از یک ترانس ولتاژ بالا بگیریم .بهتره که ثانویه را در یک لایه بپیچیم خب البته تا یک حدی می شود این کار را کرد اما معمولا برای اینکه بتوانند تعداد دور بیشتری را در یک لایه قرار دهند می ایند از 4 هسته u شکل به صورت EE استفاده می کنند تا ارتفاع بیشتر شود . راستی دلیل اینکه بهتره در یک لایه باشد این است که اگر بخواهند چند لایه بپیچند میزان عایق بین لایه ها به خاطر ولتاژ بالا زیاد است که یاعث می شود که قطر عایق بیشتر شده که در این صورت با وجود ولتاژ بالای بین صفحات می شه یک خازن مضر برای ترانس همچنین میزان شار پراکندگی هم فکر میکنم که زیاد می شد .

دیدگاه

یک پیشنهاد این ولتاژ بالا را در دو مرحله درست کن . در مرحله اول یک ولتاژ در حدود 500 ولتی و در مرحله بعد براحتی تا هر چه غدر که خواستی که مثلا برای همین 3000 ولتی خیلی راحت می توانی بر تعداد خیلی کمتر و در یک لایه به جواب برسی .

دیدگاه

معمولا برای ولتاژ های بالا از خازن هایی به نام خازن دیسکی استفاده می شود .
        سلام مهدی جان. منظور شما خازن های مایلار هستش؟ میشه اگه عکسی دارین اینجا بزارین؟ من از خازن 2 کیلو ولتی 22 نانو استفاده کردم و چندتاشو باهم موازی کردم . فعلا ولتاژ 1250 ولت هستش.

شما که پراب hv دارید خروجی رو ببینید دارای چه شکلی است . و حتی ممکن است که ارک یا کورنای در داخل ترانس به خاطر رینگ ولتاژ در ثانویه باشد .
        پراب HVآ‌ که من دارم برای ولتمتره . وقتی با اسکوپ خروجی شاخه فیدبک رو میبینم یه ولتاژ اضافه به اندازه 500 میلی ولت با همون فرکانس 50 کیلو هرتز داره پس یعنی تو ولتاژ خروجی 500 برابر میشه . یعنی فکر کنم با همین فرکانس یه ولتاژ اضافه یا اسپایک 250 ولتی داریم. oo: oo: اینم بگم که ولتاژ تغذیه 24 ولتی هم به اندازه 2 ولت بالا پایین میپره(با همون فرکانس 50 کیلو) من فکر میکنم این اسپایک ولتاژ اولیه وقتی از ترانس میره تو ثانویه دامنه زیادی پیدا میکنه!!!

من فکر نمیکنم که ترانس آرک بزنه چون وقتی با ولتمتر اندازه میگیرم ولتاژ خروجی رو ثابت نشون میده و هیچ جرقه ای هم از ترانس معلوم نیست(حتی تو تاریکی) اولین ترانسی که پیچیده بودم هم جرقه میزد و هم ولتاژ بشدت تغییر میکرد .

سوم توی کتابی که من از ان برای محاسبه ترانس استفاده کردم برای طراحی یک سری فرمول برای محاسبه میزان سلف نشتی اولیه و ثانویه داده . می دانید که یکی از دلایل رینگ زیاد مثل دو برار خروجی مورد نظر به خاطر سلف نشتی است ؟
        میشه لینک اون کتاب رو تو سایت بزارین لطفا؟ یا توضیحی در موردش بدین؟

معمولا برای اینکه بتوانند تعداد دور بیشتری را در یک لایه قرار دهند می ایند از 4 هسته u شکل به صورت EE استفاده می کنند تا ارتفاع بیشتر شود .
        امکان داره شکلی از این مطلبی که گفتین بزارین؟ راستی هسته های u هم حجم زیادی میگیرن !!

ممنون

"در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی
        در جهان روشنایی هایی وجوددارد که در عمیق ترین ظلمات نهانند.

دیدگاه

ک پیشنهاد این ولتاژ بالا را در دو مرحله درست کن . در مرحله اول یک ولتاژ در حدود 500 ولتی و در مرحله بعد براحتی تا هر چه غدر که خواستی که مثلا برای همین 3000 ولتی خیلی راحت می توانی بر تعداد خیلی کمتر و در یک لایه به جواب برسی .
          پیشنهاد خوبیه . مرسی. اگه از این جواب نگرفتم حتما اینکارو میکنم.
          "در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی

دیدگاه

سلام دوست عزیز چند تا عکس داشتم که برای یه تغذیه های ولتاژ 30 کیلوی 100 میلی امپری بود که دقیقا تمام موارد بالا داخلش رعایت شده بود . در ضمن این دستگاه رو شرکت ما برای انرژی اتمی ساخته بود و مواردی که قبلا گفتم مثل ارک وغیره دقیقا اونجا بود و هر کاری کردند حداکثر تا 10 کیلو بدون ارک داخلی بود و به همین خاطر برای رسیدن به ولتاژ مورد نظر از دو برابر کننده دیودی و سری کردن دو تا ترانس و دو برابر کننده به اون ولتاژ رسیدند .
            راستی در مورد عکس من هر کاری کردم اپ شه نشد .اگه می شه یه راهی برای اپ کردن بگید . و اما در مورد پراب ها این نکته را توجه کن که اگه به ورودی این پراب های ولتاژبالا معمولی ولتاژ با رینگ زیاد چند بار بخوره یک مقدار غیره خطی کار می کنند . بهترین راه درست کردن یک تقسیم مقاومتی است که تازه ارزون ترم هست . اما من فکر کردم از این پراب های مخصو ص های ولتاژ که برای تکترونیکس است استفاده می کنی که اونو قت خیلی راحت و کامل می تونستی خروجی رو ببینی .
            در مورد خازن های ولتاژ هم به لینک زیر نگاه کن .[ftp=ftp://http://www.vishay.com/capacitors/disc-hv]http://www.vishay.com/capacitors/disc-hv[/ftp]

دیدگاه

با سلام دوباره اینم چند تا عکس

و این هم یک عکس از ارک در فاصله 10 سانتی و در ولتاژ 20 کیلو ولتی

دیدگاه

باز هم یادم رفت توی همین عکس پایینی می تونی یک پراب نسبت مرغوب رو ببینی. البته این برای ولتاژ DC است و برای اینکه بخواهی والتاژ رو روی اسکوپ ببینی باید از پراب AC استفاده کنی .
                راستی شما از چه توپولوژی استفاده کردی اگه از تمام پل استفاده کردی که دیگه نیاز نیست از سلف توی خروجی استفاده کنی چون جریان در حد میلی امپر است .البته ببخشید که وسط کار شما پریدم و این همه نظر می دم .
                و این هم بگم این قضیه مربوط به میزان سلف پراکندگی و ظغیره که گفتم مربوط می شه برای حدود یک سال پیش که روی یک تغذیه های ولتاژ AC که همه مشخصه ها مثل D.C خروجی و میزان فرکانس ودامنه خروجی متغییر بود وباید که حتما خروجی کاملا مربعی می داشت که بدلیل اینکه دیر پروژه رو تحویل گرفتم وخیلی وقت نداشتیم پروژه کنسل شد . البته من تا اونجا که شد و شرکت اجازه می داد جلو رفتم . اما همین موضوع رینگ کلی اذیتم کرد .
                در مورد کتابم من از کتاب هند بوک ترانس استفاده می کنم که برای کتابخانه شرکته اما اگه لینکی ازش پیدا کردم میزارم .

دیدگاه

سلام مهدی جان.
                  آقا عجب ترانس خفنیه . خیلی باهاش حال کردم . :applause: :applause: :applause: :applause: :applause:
                  دم شما گرم. تا اونجایی که من از تو عکس فهمیدم اندازه یه هسته که 4 تا هسته u داره 1 متر میرسه نه؟ oo: بعد اینکه شما خروجی دو تا ترانس رو با هم موازی کردی ؟ اگه خروجی ها رو با هم موازی کردی اونها رو مستقیم به هم وصل کردی ؟

همونطور که شما هم میدونی ولتاژی که من میخوام 2500 ولت 20 میلی آمپر هستش. که با ترانس میخوام تا 1300 ولت 40 میلی آمپر برسونم بعد با یه دوبرابر کننده به 2500 برسه. این ترانس EE50-42 که بستم ثانویه اون 700 دوره تقریبا که شده 10 لایه 70 دور. به نظر شما مشکل از همین جاست؟
                  یه جا خوندم که هر فاصله هوایی که بین لایه های ترانس باشه توسط لایه های مجاور یونیزه میشه و باعث ایجاد صدا میشه. تمام فاصله های هوایی بین لایه ها باید بوسیله عایق مثل چسب باید پر بشه!!! اما تو این هسته جدیده من این کارو نکردم.

بعد اینکه من با یه پروب معمولی خروجی فیدبک ولتاژ رو با اسکوپ دیدم یعنی همون تقسیم مقاومتی .همونطوری که گفتم توی ثانویه 250 ولت اسپایک داریم. به نظر شما این آرکه؟ ولی پس چرا ولت متر خروجی ثابتی رو نشون میده؟؟ اینو میدونم که ولتمتر rms نشون میده ولی وقتی اولین ترانس رو که آرک هم میزد رو تست کرده بودم ولتاژی که ولت متر نشون میداد بشدت بالا پایین میشد.

به نظر شما اگه شارلاک بریزم تو هسته صداش میره؟ اینطوری تمام فاصله ها پر میشه!!!!
                  خازن هایی که من استفاده کردم مایلاره و تو بازار هم هست. اینقدر بزرگ نیستن . 30 کیلو کجا 2 کیلو کجا

راستی ، توپولوژی فلای بک کار کردم. با درایور uc3842 .
                  ممنون از راهنماییهات . خیلی ارزندست. خدا خیرت بده.

دیدگاه

سلام
                    تا اونجایی که من از تو عکس فهمیدم اندازه یه هسته که 4 تا هسته u داره 1 متر میرسه نه؟ بعد اینکه شما خروجی دو تا ترانس رو با هم موازی کردی ؟ اگه خروجی ها رو با هم موازی کردی اونها رو مستقیم به هم وصل کردی ؟
                    اول اینکه عکس بزرگ نشان می دهد و گرنه هر کدام از ترانس ها حداکثر 20 سانتی می شد و اصلا خود راک هم حداکثر نیم متر می شد . در مورد نحوه اتصال هم اول هر کدام رو به یک دو برابر کننده دیودی وصل کردیم وبعد هم خروجی دو برابر کننده ها رو سری کردیم . اولیه ترانسها هم به طور مشترک از یک انورتر که به صورت تمام پل بود استفاده می شد . فرکانس کاری هم 20 کیلو بود و از igbt استفاده شد.

همونطور که شما هم میدونی ولتاژی که من میخوام 2500 ولت 20 میلی آمپر هستش. که با ترانس میخوام تا 1300 ولت 40 میلی آمپر برسونم بعد با یه دوبرابر کننده به 2500 برسه. این ترانس EE50-42 که بستم ثانویه اون 700 دوره تقریبا که شده 10 لایه 70 دور. به نظر شما مشکل از همین جاست؟
                    راستی ، توپولوژی فلای بک کار کردم. با درایور uc3842 .
                    درسته که توان شما در حد 50 وات است اما اگر که از نیم پل استفاده می کردی در این صورت هم مدار ساده تر و هم کمتر به مشکل می خردی تازه در این ولتاژ یک خروجی تمیز داشتی . البته کاری که شما انجام می دهی داخلش می تونی کلی تجربه کسب کنی . انشا الله که موفق بشی .

یه جا خوندم که هر فاصله هوایی که بین لایه های ترانس باشه توسط لایه های مجاور یونیزه میشه و باعث ایجاد صدا میشه. تمام فاصله های هوایی بین لایه ها باید بوسیله عایق مثل چسب باید پر بشه!!! اما تو این هسته جدیده من این کارو نکردم.
                    به نظر شما اگه شارلاک بریزم تو هسته صداش میره؟ اینطوری تمام فاصله ها پر میشه!!!!
                    اگه به عکس بالایی دقت کنی می بینی که ما حتی بین هسته و سیم پیچ از تفلن استفاده کردیم و تازه چند دور تفلن هم دور سیم پیچ بستیم ولی باز هم ارک بین سیم پیچ و هسته بعضی مواقع می زد البته بعد از انجام کار بالا دیگه به ان ولتاژ نمی رسید و مشکلی نداشتیم . در کل می خواستم بگم که شما هر چه عایق بذاری بین لایه ها به غیر از اینکه باعث افزایش خزن وسلف ترانس می شوی که خودش باعث رینگهای بیشتر می شه و خیلی ولتاژ رو بالا تر نمی تونی ببری . یونیزه شدن هوا بین لایه به خاطر ولتاژ زیاد بین لایه ها است که البته در این ترانس با این تعداد لایه خیلی کمه اما در ولتاژ های بالاتر مشکل پیدا می کنی .
                    یک نکته جالب راه فهمیدن اینکه داخل ترانس ارک یا کورنا داریم یا نه اینکه ببین از داخلش بوی وایتکس می یاد یا نه چون در اثر یونیزه شدن هوا تبدیل به اوزون می شه که یک همچین بوی می ده .اما در مورد شارلاک فکر می کنم اگر که شما خوب ترانس رو سفت بسته باشی در این صورت صدا مربوط به یونیزه شدن است . اما ما حتی وقتی ترانس رو داخل روغن عایق گذاشتیم باز هم ارک رو داشتیم . و شارلاک هم تاثیری نداشت .

بعد اینکه من با یه پروب معمولی خروجی فیدبک ولتاژ رو با اسکوپ دیدم یعنی همون تقسیم مقاومتی .همونطوری که گفتم توی ثانویه 250 ولت اسپایک داریم. به نظر شما این آرکه؟ ولی پس چرا ولت متر خروجی ثابتی رو نشون میده؟؟ اینو میدونم که ولتمتر rms نشون میده ولی وقتی اولین ترانس رو که آرک هم میزد رو تست کرده بودم ولتاژی که ولت متر نشون میداد بشدت بالا پایین میشد.
                    در مورد اسپایک خوب شما در 1250 ولت 250 ولت اسپایک داشتی اما اگر که بالاتر ببری این اسپایک به صورت غیر خطی افزایش پیدا می کنه . اینکه مولتی متر مقدار ثابتی رو نشان می دهد ممکن است چون ملتی متر ها تا 1 کیاو هرتز دقت دارند نتواند این اسپایک رو تشخیص دهد یا خیلی عرض اسپایک کوچک است و همچنین ممکن است که فیدبک ای سی این اسپایک رو فیلتر میکنه . اما در زمان ارک زدن خود ارک باعث می شه که تولید نویز مغناطیسی بکنه و روی دتگاه ها اثر بذاره نمونه ان هم فکر می کنم که موقع کار کردن موس از کار می افتاد . اتفاقی که در تغذیه های توان بال در صورت شیلد نکردن کل ترانس در موقع کار کردن برای ماشین حساب و موس ما در شرکت رخ می داد.
                    موفق باشی . :agree:

دیدگاه

آقا مهدی خوشهالم که به جمع ما اومدی ولی یه سوال داشتم این دستگاهی که ساختین خیلی خطر ناکه! و اینکه آیا موقع ساختشم مشکلی برای کسی پیش اومد؟ برق گرفتگی چیزی!؟

دیدگاه

سلام
                        نوشته اصلی توسط arvinfx
                        آقا مهدی خوشهالم که به جمع ما اومدی ولی یه سوال داشتم این دستگاهی که ساختین خیلی خطر ناکه! و اینکه آیا موقع ساختشم مشکلی برای کسی پیش اومد؟ برق گرفتگی چیزی!؟
                        من بیشتر خوشحال شدم که می تونم دانسته های اندک خودم رو با دیگران به اشتراک بگذارم و کمکی در راه رسیدن شما به مقصود خودتان بکنم . در مورد خطرناکی هم بگم که ما چون که سیم ارت داخل شرکت داشتیم خیلی به مشکل بر نخوردیم . اما در مرحله طراحی همیشه بعد از تست می بایست که خازن ها رو تخلیه می کردیم تا در موقع خاموشی دستگاه و کار مکانیکی و یا جابجایی ها کسی دچار برق گرفتگی نشه و یک بار دست یکی از دوستام به خازن دسکی خورد که به خیر گذشت . البته برای این کار بهتر که در یک محیط با تهویه مناسب و فضا و لوازم لازم انجام بگیره .
                        موفق باشید .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهدی کربلایی
                          سلام

من بیشتر خوشحال شدم که می تونم دانسته های اندک خودم رو با دیگران به اشتراک بگذارم و کمکی در راه رسیدن شما به مقصود خودتان بکنم . در مورد خطرناکی هم بگم که ما چون که سیم ارت داخل شرکت داشتیم خیلی به مشکل بر نخوردیم . اما در مرحله طراحی همیشه بعد از تست می بایست که خازن ها رو تخلیه می کردیم تا در موقع خاموشی دستگاه و کار مکانیکی و یا جابجایی ها کسی دچار برق گرفتگی نشه و یک بار دست یکی از دوستام به خازن دسکی خورد که به خیر گذشت . البته برای این کار بهتر که در یک محیط با تهویه مناسب و فضا و لوازم لازم انجام بگیره .
                          موفق باشید .
                          من که هرچقدرم بهم بدن حاضر نسیتم با این ولتاژ کار کنم! یکی از دوستام گفت یه آلمه بالاست سوخته دارم تعمیر میکنم بیا کمک کن 300K تومنم توش بود گفتم 220 ولت نسیتم :biggrin:

دیدگاه

دوستان سلام
                            ببخشید چند روزی نبودم...حسابی درگیر یه بیماری خفن بودم :angry:

خب..امیدوارم همگی حالتون خوب باشه و هیچ وقت مریضی نبینید

اگه یادتون باشه...یه مدار فلابیک با ورودی 25 ولت و خروجی 5 ولت 5 آمپر 50 کیلو هرتز طبق فرمایشات دایی جون خودم..طراحی کردم و روی برد هزار سوراخ بستم که البته مشکل شکل موج در درین و گیت داشتم
                            با توضیحاتی که دایی جون دادن و مدار نمونه ای که فرستادن....یه PCB طراحی کردم و و مدار رو بستم..

شکل موج یه خورده بهتر شده بود اما بازهم شکل موج درین اصلا خوب نیست و باعث داغ شدن ماسفت میشه...شکل گیت هم تعریفی نداره :cry2:

کسی میتونه منو راهنمایی کنه؟؟...
                            ممنون میشم عزیزان
                            همه بالاخره می گذارند و می روند، ما آخرسر باید دست در آغوش خودمان کنیم؛ آخرین مشتری و آخرین کسی که باید با او ازدواج کنید خودتان هستید سعی کنید هیچ عیبی نداشته

باشید،خیلی باید زیبا باشید چون باید خودتان را تحمل کنید.......دکتر محی الدین حسین الهی قمشه ای

دیدگاه

سلام دایی جان
                              همه نگرانت بودن. فکر کردیم برق گرفتت :biggrin:
                              الهی درد نبینی
                              PCB رو بزار اینجا دوستان نظر بدن.
                              با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

سلام عزیزان
                                اینم عکسها

شکا موج درین...پیک اون آقای اسپایکی که مشاهده میفرمایید حدود 100 ولت هستن

اینم نقشه و pcb

البته فکر کنم بهتر چند تا نکته رو عرض کنم

کنترلر tl494 هستش و از مود جریان استفاده کردم..البته این آیسی ذاتا برا مد ولتاژ هستش اما من مدارات صنعتی دیدم که توی اونها ازین برای مد جریان استفاده کردم...به هر حال اگه فکر میکنید مشکل ساز بگید لطفا

تک تک دیودهایی که توی مدار بصورت 4001 معمولی میبینید از نوع فست گذاشتم و این تنها یک شماتیکه

ماسفت از نوع Irf540 قدرت هستش

نکته مهم دیگه در مورد خازن اسنابر....
                                من مدار اسنابر رو با مقاومت 100 اهم و خازن 200 نانو طراحی کردم....اما به محض اینکه خازن اسنابر رو میذارم شکل موج درین بطور وحشتناکی بهم میریزه و در یه پریود... یه عالمه خاموش روشن میشه بطوری که ماسفت تا مرز سوختن میره
                                در واقع شکل موجی که بالا مشاهده میکنید بدون خازن اسنابر هستش و...با خازن خیلی بدتر میشد و کلی نوسانی میشد

خروجی هم خازن 1000 میکرو و مقاوت 100 اهم توان بالا و دیود فست گذاشتم

اینا چیزایی بود که به ذهنم میرسید...
                                واقعا ممنونم ازتون
                                ماسفت الان خیلی خیلی داغ میکنه بطوری که میشه روی هیت سینکش نیمرو درست کرد :cry2:...احتمالا به خاطر اسپایکه..خواهش میکنم راهنماییم کنید دوستان
                                ممنون از همگی :redface:

همه بالاخره می گذارند و می روند، ما آخرسر باید دست در آغوش خودمان کنیم؛ آخرین مشتری و آخرین کسی که باید با او ازدواج کنید خودتان هستید سعی کنید هیچ عیبی نداشته

باشید،خیلی باید زیبا باشید چون باید خودتان را تحمل کنید.......دکتر محی الدین حسین الهی قمشه ای

دیدگاه

لطفا صبر کنید...