اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

نحوه طراحی و محاسبات مدارهای منابع تغذیه سوییچینگ و کوره القایی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : نحوه طراحی و محاسبات مدارهای منابع تغذیه سوییچینگ و کوره القایی

اوهوم من یادم شد توی اندازه گیری مقدار سلف از دید اولیه بیام خازن رو اتصال کوتاه کنم.
    اما الان هم که اتصال کوتاه کردم و محاسبه کردم شد 12 کیلو هرتز .خیلی کم نیست؟

اضافه شده در تاریخ :
    با اتصال کوتاه کردن خازن مقدار سلف از دید اولیه شد 375 میکرو هانری
    مقدار خازن 26 نانو فاراد بود که با ضرب در نسبت تبدیل ترانس که تقسیم دور اولیه بر ثانویه است یعنی 20 بر 5 که میشه4 و به توان 2 میرسه میشه 16 ضربدر 26 نانو میشه 417 نانو
    حالا یک بر روی 2 پی رایکال ال سی میشه 12.7 کیلو که بنظرم برای سخت کاری خیلی کمه.دستگاه قبلا ساخته شده بوده و کار میکرده من بازشم کردم ازش سر ردر بیارم. منطقی به نظر نمیرسه بازم استاد

اضافه شده در تاریخ :
    شبیه سازی تو اورکد هم 35 کیلو رو نشون میده اصلا فرمول ها با شبیه سازی با انتظاری که از فرکانس سخت کاری داریم هیچ کدوم به هم نمی خوره.چیکار باید کرد؟

دیدگاه

لطفا شماتیک کامل را اپلود نمایید یعنی چیزی که در سمت اولیه ترانس وصل است را نیز نشان دهید یعنی ارایش سوییچها و خازنهای متصل به ان.و قطعات را نیز شماره گذاری کنید تا نسبت به انها توضیح داده شود.
      در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp

دیدگاه

سلام به استاد عزیز آقای جبرییلی
        من منبع تغذیه سوییچینگ 5 ولت 1 آمپر برای مدارم می خوام بسازم ولی سرچ کردم دیدم آیسیهایی مثل LM2576 و ... ولتاژ unregulated بین 40-60 ولت قبول می کنن. من چکار کنم که 220 بشه داد ؟ آیسی وجود داره برای این ولتاژ یا مجبورم ولتاژ رو پایین بیارم با ترانس یا فیلتر؟ فیلتر جالب نیست و ترانسم بذارم دیگه چرا سوییچینگ؟خوب خطی میسازم دیگه.ممون میشم راهنمایی بفرمایید
        جانم به فدای ائمه اطهار
        می دونستم تحمل مرگ اعضای خانواده خیلی سخته ولی نه تا این حد،ایکاش پدرم بیشتر می موند.روحش شاد.

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : نحوه طراحی و محاسبات مدارهای منابع تغذیه سوییچینگ و کوره القایی

نوشته اصلی توسط عباس جبراییلی
          لطفا شماتیک کامل را اپلود نمایید یعنی چیزی که در سمت اولیه ترانس وصل است را نیز نشان دهید یعنی ارایش سوییچها و خازنهای متصل به ان.و قطعات را نیز شماره گذاری کنید تا نسبت به انها توضیح داده شود.
          شماتیک رو الان کامل می کنم و میذارم استاد. ولی در کل من سو ئیچ ها رو کامل از کویل ها جدا کردم و اندازه گیری هام رو بدون حضور هیچ منبعی انجام دادم.در حقیقت اون منبع ولتاژ AC که در مدار می بینید قسمت سوئیچ ها هست که جدا شده و برای شبیه سازی تو شماتیک قرار دادم.

اضافه شده در تاریخ :

دیدگاه

مقادیر اندازه گیری شده درست نمیباشند.مجددا اندازه گیری نمایید.زیرا نسبتها و مقادیر با هم هم خوانی ندارند.این مقادیر را اندازه بگیرید---1-ترانس شماره 2 را کاملا جدا کرده مقادیر سلف اولیه و ثانویه ان را اندازه بگیرید--سپس کویل را به ثانویه ترانس 2 وصل کنید و مجددا اندازه گیری نمایید---سپس ترانس 1 را جدا کرده و مقادیر سلف اولیه و ثانویه ان را اندازه بگیرید--سپس ترانس ها را مطابق شماتیک وصل کنید و کویل را هم به ثانویه ترانس 2 وصل کنید و از دید اولیه ترانس 1 مقدار سلف را اندازه بگیرید.

دیدگاه

فکر کنم اشکالمو پیدا کردم
              من مقدار خازنی رو که در اولیه دیده میشه رو برابر (نسبت دور اولیه بخش بر نسبت دور ثانویه ) به توان 2 می رسونم و در مقدار خازن ضرب می کنم
              حالا اگه بجای (نسبت دور اولیه بخش بر نسبت دور ثانویه ) به توان 2 از (نسبت دور ثانویه بخش بر نسبت دور اولیه) به توان 2 استفاده کنم محاسبات درست میشه و فرکانس رزونانس 100 کیلو بدست میاد.
              درسته استاد؟

اضافه شده در تاریخ :
              مقادیر اندازه گیری شده درست نمیباشند.مجددا اندازه گیری نمایید.زیرا نسبتها و مقادیر با هم هم خوانی ندارند.این مقادیر را اندازه بگیرید---1-ترانس شماره 2 را کاملا جدا کرده مقادیر سلف اولیه و ثانویه ان را اندازه بگیرید--سپس کویل را به ثانویه ترانس 2 وصل کنید و مجددا اندازه گیری نمایید---سپس ترانس 1 را جدا کرده و مقادیر سلف اولیه و ثانویه ان را اندازه بگیرید--سپس ترانس ها را مطابق شماتیک وصل کنید و کویل را هم به ثانویه ترانس 2 وصل کنید و از دید اولیه ترانس 1 مقدار سلف را اندازه بگیرید.
              در مورد مقادیر حق با شما بود

مقادیر به شرح زیر بودند:
              اولیه ترانس اول 560 میکرو هانر ------------20 دور
              ثانویه ترانس اول 50 میکرو هانری-----------6 دور
              --------------------------------------------------------------
              اولیه ترانس دوم 750 میکرو هانری -------13دور
              ثانویه ترانس دوم 3 میکروهانری------------1 دور
              ---------------------------------------------------------------
              خازن بین ترانس اول و دوم رو کاملا اشتباه اندازه گرفتم 75نانو بود
              ------------------------------------------------------------
              حالا استاد چک می فرمایید ببینید اندازه گیری ها درست هستند یا نه؟
              یک سئوال : شما از روی رایطه جذر انوکتانس ها برابر نسبت دور ها چک فرمودید که مقادیر من درست هستند یا نه؟
              سئوال دوم: چون من خودم مالتی مترم تو بخش اندازه گیری اندوکتانس و ظرفیت خازنی تو برگه مشخصاتش دیدم نوشته تا 20 درصد خطا .در حقیقت از این مالتی متر های 100 هزار تومتنی هست که کنارش اندوکتانس متر هم داره و خودم به این فکر بودم که شاید این مالتی متره کار دستم داده و تمام محاسباتم رو به هم ریخته .میخواستم یک انوکتانس متر خوب بخرم ولی نمیدونستم چی بخرم. در این زمینه هم اگه راهنماییی بفرمایید ممنون میشم. یا اینکه همین 20 درصد خطا هم قابل قبول هست برای من؟

دیدگاه

با عرض پوزش نمیتوانم به سوالهای شما پاسخ دهم--زیرا شما به سوالهای پرسیده شده پاسخ ندادید.و مقادیر را مطابق روش گفته شده اندازه گیری نکردید.بلکه فقط قسمتی از ان را اندازه گرفتید.

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : نحوه طراحی و محاسبات مدارهای منابع تغذیه سوییچینگ و کوره القایی

با عرض پوزش نمیتوانم به سوالهای شما پاسخ دهم--زیرا شما به سوالهای پرسیده شده پاسخ ندادید.و مقادیر را مطابق روش گفته شده اندازه گیری نکردید.بلکه فقط قسمتی از ان را اندازه گرفتید.
                  استاد خوب اگه چیزی از قلم افتاده بگید ؟؟ من تمام اون چیزی رو که شما فرمودید اندازه گرفتم چی جا مونده؟

از وقتی که میذارید بینهایت سپاسگذارم

اضافه شده در تاریخ :
                  متوجه شدم فرمده بودید وقتی کویل به ترانس دوم متصل هست و ترانس اول به ترانس دوم متصل است مقدار سلف ترانس اول را اندازه بگیرید که در نوشتن از قلم افتاده است:

مقدار سلف از دید اولیه وقتی که تانس دوم به خروجی ترانس اول و کویل به تانس دوم وصل است 377 میکرو هانری می باشد

با تشکر

دیدگاه

زبان نوشتاری فارسی است ولی نمیدانم چرا خوب دقت نمیکنید---1-ترانس شماره 2 را کاملا جدا کرده مقادیر سلف اولیه و ثانویه ان را اندازه بگیرید این انجام شده--سپس کویل را به ثانویه ترانس 2 وصل کنید و مجددا اندازه گیری نمایید این انجام نشده---سپس ترانس 1 را جدا کرده و مقادیر سلف اولیه و ثانویه ان را اندازه بگیریداین قسمت هم انجام شده--سپس ترانس ها را مطابق شماتیک وصل کنید و کویل را هم به ثانویه ترانس 2 وصل کنید و از دید اولیه ترانس 1 مقدار سلف را اندازه بگیرید.این هم انجام نشده--در شمن ایا در اولیه خازن کوپلاژ وجود دارد و یا خیر؟زیرا در مدار فول بریج خازن کوپلاژ لازم است و در شماتیک شما چنین خازنی وجود ندارد ایا این شماتیک واقعی مدار است یا شما انرا ساده کشیده اید؟

دیدگاه

وقتی کویل به ثانویه ترانس دوم متصل است و از دید اولیه ترانس دوم مقدار سلف را اندازه می گیرم مقدار آن 16 میکرو هانری می باشد.

وقتی ترانس ها مطابق شماتیک وصل شده و کویل هم به ثانویه ترانس دوم وصل شده و از دید اولیه ترانس 1 مقدار سلف اندازه گیری می شود 377 میکرو هانری بدست می آید.در این حالت چنانکه در پست های قبل فرموده بودید خازن بین دو ترانس را اتصال کوتاه کردم و بعد اندازه گیری کردم.

خازن کوپلاژ در اولیه ترانس اول وجود نداشت و اولیه ترانس اول مستقیما به مدار فول بریج متصل شده است و این عین نقشه مدار است که متعلق به یک دستگاه سخت کاری هست که تا جایی که به من گفته اند روسی می باشد.

باز هم بابت اشتباهات عذرخواهی میکنم.

دیدگاه

مقادیرا ندازه گیری شده با کویل درست نمیباشد---خازن را چگونه اتصال کوتاه کردید؟ایا با یک سیم 2 سانتی یا یک گیره سوسماری؟کویل چند دور و چگونه است؟قطر ان جقدر است؟

دیدگاه

کلا خازن را جدا کردم و ثانویه تانس اول را با پیچش بجای بستن رو مجموعه خازن به اولیه ترانس دوم بستم.یکبار هم با سوسماری اینکارو انجام دادم فرقی نکرد تو اندازه گیری

کویل فقط یک دور است و از یک شمش 1در 1 سانتی متر مربعی که بصورت دایره ای درآمده است تشکیل شده

دیدگاه

علت درخواست برای اندازه گیری های مختلف این بود که مطمئن باشم اندازه گیری درست انجام میشود ولی با مقایسه انها این نتیجه بدست نیامد.و اگر به همان 16 میکرو بسنده کنیمو خازن را هم 75 نانو در نظر بگیریم فرکانس رزونانس بدون حضور قطعه در کویل حدود 152 کیلو هرتز بدست میاید.و اگر قطعه را هم در ان بگذارید و سپس اندازه بگیرید به احتمال زیاد حدود 100 کیلو هرتز خواهد شد.

دیدگاه

1-پس رابطه نسبت دور اولیه به ثانویه به توان 2 ضربدر امپدانس ثانویه برای محاسبه امپدانس در اولیه درست هست یا در رابطه باید نسبت دور ثانویه به اولیه را به توان 2 رساند؟

2-آیا لازم هست وقتی قطعه داخل کویل قرار می گیرد بسته به ضخامت نقاط مختلف قطعه من هم فرکانس ورودی را تغییر بدهم؟

اضافه شده در تاریخ :
                              اون خازنی که در اولیه فرمودید الزامی است یا نه؟
                              یک مزیت اون خازن اینه که نمیذاره دی سی از سلف بگذره ولی اینجوری ذره ای اختلاف در پیک مثبت و منفی میتونه باعث بشه سلف دی سی داشته باشه و سوئیچ بترکه.چیکار میشه کرد؟

دیدگاه

رابطه تبدیل امپدانس در ترانس در کتابها نوشته شده و بستگی دارد که از دید کدام طرف امپدانس را ببینید.تغییر فرکانس بستگی به ابعاد قطعه و توان مورد نیاز دارد که برای توانهای بالا لازم است.خازن هم لازم است ولی باز هم برای توانهای بالا--

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X