اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راهنمایی در مورد CT فرکانس بالا جهت استفاده در منابع تغذیه سویچینگ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

راهنمایی در مورد CT فرکانس بالا جهت استفاده در منابع تغذیه سویچینگ

در طراحی منابع تغذیه سویچینگ با کنترل جریان همون طوری که اکثر دوستان میدونند میاند از یک مقاومت شنت استفاده می کنند. حالا وقتی توان خروجی دستگاه بالا میره باید از مقاومت شنت با توان بیشتری استفاده کنیم و از یه حدی که گذشت دیگه استفاده از مقاومت شنت دیگه جوابگو نیست. میاند از یک سری از CT های فرکانس بالا مخصوص منابع تغذیه سویچینگ استفاده می کنند. معمولا این CT ها بازه فرکانس عملکرد بین 20KHz تا 200KHz دارند و نسبت تبدیل اون ها هم معمولا 1:50، 1:100، 1:200 هست. حالا من موندم توی ایران آیا از جایی میشه این CT ها رو خرید کرد؟ من یکم دنبالش گشتم کسی رو پیدا نکردم. نشستم یه نمونه خودم طراحی کردم از دو روش هم طراحی کردم و تقریبا طراحی اولیه با مشخصات نمونه خارجی مطابقت داره ولی توی انتخاب هسته اش موندم که آیا استفاده از تورئید فریت با گذردهی 3000 یا 2500 مشکلی از نظر اشباع ایجاد نمی کنه؟ یک شرکت رو دیدم قبلا برای بحث ثبات های شبکه اومده بودند CT فرکانس بالا رو روی EE پیچیده بودند. اما دقیق یادم نمیاد مقدار فاصله هوایی چقدر بود.
    گویند سنگ لعل شود در مقام صبر اری شود ولی به خون جگر شود
    همیشه آخر همه چیز خوبه، اگر هم هنوز خوب نشده پس هنوز آخرش نشده(چارلی چاپلین)

پاسخ : راهنمایی در مورد CT فرکانس بالا جهت استفاده در منابع تغذیه سویچینگ

نوشته اصلی توسط amin20107 نمایش پست ها
    در طراحی منابع تغذیه سویچینگ با کنترل جریان همون طوری که اکثر دوستان میدونند میاند از یک مقاومت شنت استفاده می کنند. حالا وقتی توان خروجی دستگاه بالا میره باید از مقاومت شنت با توان بیشتری استفاده کنیم و از یه حدی که گذشت دیگه استفاده از مقاومت شنت دیگه جوابگو نیست. میاند از یک سری از CT های فرکانس بالا مخصوص منابع تغذیه سویچینگ استفاده می کنند. معمولا این CT ها بازه فرکانس عملکرد بین 20KHz تا 200KHz دارند و نسبت تبدیل اون ها هم معمولا 1:50، 1:100، 1:200 هست. حالا من موندم توی ایران آیا از جایی میشه این CT ها رو خرید کرد؟ من یکم دنبالش گشتم کسی رو پیدا نکردم. نشستم یه نمونه خودم طراحی کردم از دو روش هم طراحی کردم و تقریبا طراحی اولیه با مشخصات نمونه خارجی مطابقت داره ولی توی انتخاب هسته اش موندم که آیا استفاده از تورئید فریت با گذردهی 3000 یا 2500 مشکلی از نظر اشباع ایجاد نمی کنه؟ یک شرکت رو دیدم قبلا برای بحث ثبات های شبکه اومده بودند CT فرکانس بالا رو روی EE پیچیده بودند. اما دقیق یادم نمیاد مقدار فاصله هوایی چقدر بود.
    با سلام
    این محصول در فروشگاه موجوده. من استفاده کردم و کیفیت خوبی داره.
    سرعتش خوبه و تاخیر جریان پالسش هم کمتر از یک میکروثانیه هست. اما طبعا برای جریانهای دی سی جواب نمیده. برای جریانهای مستقیم یا از همون شنت استفاده کنید یا سنسورهای هال.
    خرید ترانس جریان 5A/5mA مدل ZMCT103C با قیمت و کیفیت مناسب در فروشگاه ECA. مرجع انواع سنسور جریان و سایر سنسور و ماژول‌های جدید الکترونیکی
    کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amin20107 نمایش پست ها

برای اینکه هسته اشباع بشه یا باید فرکانس از حدی پایین تر بیاد یا اینکه ولتاژ دو سر سیم پیچ از حدی بالاتر بره. طبق این مراحل طراحی کنید:
      1- حداکثر جریان خروجی در حداکثر فرکانس کاری و نسبت تبدیل رو مشخص کنید تا قطر سیم و تعدادشون بدست بیاد. قاعدتا هرچقدر نسبت تبدیل کمتر باشه سیم پیچی ساده تره اما ضخامت و تعداد بالا میره. وقتی تعداد سیم و ضخامتشون بدست اومد میتونید فضای پنجره مورد نیاز رو بدست بیارید (دیگه خیلی دقیق شد)
      2- یک هسته تروئید فریتی انتخاب کنید. تروئید بهترین هندسه برای اندازه گیری جریانه. مثلا میتونید کوچکترین هسته موجود رو انتخاب کنید. اما مراقب باشید که سیم پیچی هم جابشه.
      3- براساس حداقل فرکانس کاری و حداکثر جریان کاری، ولتاژی که میتونید داشته باشید بدست میاد. چون اگر ولتاژ از حدی بالاتر بره یا فرکانس از حدی پایین تر بره هسته اشباع میشه لذا حداکثر ولتاژ مجاز به شما اجازه میده تا بتونید مقاومت دو سر سیم پیچ رو بدست بیارید.

کلیت طراحی همینه اما شما میتونید براساس نیازهاتون طراحی رو از یک جای دیگه شروع کنید. مثلا از مقاومت خروجی یا امپدانس مورد نیازتون بعد به سایز هسته و ... برسید.

در کل حواستون باشه چیزی که باعث اشباع میشه 1- کاهش فرکانس از حد مجاز 2- افزایش ولتاژ دو سر سیم پیچ. این دو رعایت بشه مشکلی پیش نمیاد.
      ... و (بدانید) گرفتن تصمیمهاى محکم (براى رسیدن به اهداف بزرگ) با خوش گذرانى و سفرهآ‌هاى رنگین سازگار نیست و چه بسیار که خواب شبانه تصمیمهاى محکم روز را از میان برده و تاریکیآ‌ها، خاطره همتآ‌هاى بلند را از یادها محو کرده است. (نهجآ‌البلاغه، خطبه211)

امام علی (ع):کسی که به وقت یاری رهبرش در خواب باشد، با لگد دشمنش بیدار می شود (غررالحکم،ص 422)

دیدگاه

طراحی کردم تمام شداز همه دوستان که در بحث شرکت کردند بسیار سپاسگزارم. انشالله اگر فرصتی شد نتایج رو در اختیار دوستان میذارم. محاسباتش به این راحتیا نیست. خیلی از موارد دخیل هستند و از همه مهمتر نوع هسته و مقدار مو هست یا ضریب تراوایی هسته هست که تو ایران نوع فریت خریداری شده اصلا مشخص نیست.
        گویند سنگ لعل شود در مقام صبر اری شود ولی به خون جگر شود
        همیشه آخر همه چیز خوبه، اگر هم هنوز خوب نشده پس هنوز آخرش نشده(چارلی چاپلین)

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
        X