اطلاعیه
Collapse
No announcement yet.
سوال در مورد آی سی 34063 (DC 2 DC Converter)
Collapse
X
-
پاسخ : سوال در مورد آی سی 34063 (DC 2 DC Converter)
نوشته اصلی توسط ahmadmnاین مدار که mc34063 نبود!!!
اگه جوابای بالا را خونده باشید عرض کردم من از 34063 برای جریانهای کمتر از 1.5 آمپر ورودی استفاده کردم و برای بالاتر از UC3843 که بسیار مناسبتره بهره بردم.
این آی سی براحتی یک ماسفت که تا 10 آمپر سوئیچ می کنه رو درایو می کنه و کارو خیلی ساده می کنه. بخاطر همین در بیشتر STEP-UP ها اونو به 34063 ترجیح میدم.
خیالتون راحت باشه که قابل مقایسه با اون نقشه ی شما نیست.
2- میشه مدار U3843 را بذارید؟ 12 ولت به 24 ولت بگذارید. دستتون درد نکنهاز چارلی چاپلین پرسیدند خوشبخنی چیست ؟
گفت : فاصله این بد بختی تا بد بختی دیگر !
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط iman.abtahi
1- من عرض کردم : من این مدار را هم بسته ام ، ولی وقتی بار بهش وصل میشه ولتاژش افت میکنه. خواستم شما هم یه نگاهی بهش بیندازید ببینید می فهمید مشکلش چیه؟؟
2- میشه مدار U3843 را بذارید؟ 12 ولت به 24 ولت بگذارید. دستتون درد نکنه
راستی ببینم منبع تغذیه خوبی داری ؟ آمپرش بالا نباشه هم اینطوری میشه جواب نمیده
منم این مشکل رو دارم و 12 ولت رو باید 24 بکنم
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط iman.abtahi
1- من عرض کردم : من این مدار را هم بسته ام ، ولی وقتی بار بهش وصل میشه ولتاژش افت میکنه. خواستم شما هم یه نگاهی بهش بیندازید ببینید می فهمید مشکلش چیه؟؟
2- میشه مدار U3843 را بذارید؟ 12 ولت به 24 ولت بگذارید. دستتون درد نکنه
اون مدار یه خورده از مرحله پرته و بهتره روش وقت نگذاری.
مدار زیر فعلا اپتیمم ترین طرحه که به ذهن من می رسه و تحلیلش هم هست که نشون میده خیلی خوب کار میکنه. جالبه که در عمل بهتر از تحلیل هم کار می کنه.
توضیح:
- UC3843 باید روی 50 کیلوهرتز تنظیم شود و مقاومت و خازن اسیلاتور آن در شکل نیست. اگه نتونستی خودت حساب کنی بگو.
- مقاومت سری شده با سلف اصلی 10 میکرو مقاومت داخلی اونه که برای تحلیل استفاده شده و نیاز به مقاومت نیست.
- سلف 10 میکرو همونطور که جریانشو در شکل میبینید باید تا 10 آمپر اشباع نره . فروشگاه سلف در پاساژ عباسی اونو داره.
- خازن 47 میکروی خروجی می تونه تا 200 میکرو هم بشه تا ریپل کمتر بشه اما باید از نوع Low ESR باشه یا اینکه ولتاژش 100 ولت باشه.
با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.
دیدگاه
-
دو نکته که یادم رفت.
-در مدار بالا UC3843 مدل 14 پایه است که ممکنه تو بازار مدل 8 پایش باشه. از اسم پایه ها براحتی می تونید جایگزین کنید.
- دیود شاتکی که فعلا جوان داره و بدرد این کار می خوره شمارش اینه: MBR 4045
منتظر جواباتون هستم.
با این تایپ از آی سی ها خیلی کارای دیگه هم خواهید کرد پس این تجربه شروع خوبیه.
من باهاش حتی درایو موتور هم ساختم و عالی کار می کنه.با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.
دیدگاه
-
احمد جان دستنت درد نکنه ، خیلی زحمت کشیدی.
فقط چند تا سوال:
1- من تا حالا 2 تا مدار بستم ، هر 2 شم برق 12 را 24 می کنه ، منتها وقتی به بار وصلشون میکنم، ولتاژشون افت می کنه. بارم تقریبا 1َA میکشه ، منبع تغذیه ام هم بد نیست ، سوییچینگه و فروشنده اش میگفت تا 5َA میتونه بده. توی خروجی هم خازن 4700 میکرو فاراد گذاشتم. حالا با این توصیفات این مدار کار میکنه؟ ولتاژ این هم مثل اون ها افت نکنه. شما بازار تهران را دارید و مشکل ندارید ، ما برای جور کردن قطعات یه مدار یه خیابون توی اصفهان را باید 10 بار بریم و برگردیم ، آخرش هم همه قطعات را باید مشابه بذاریم
فروشگاه سلف در پاساژ عباسی اونو داره.از چارلی چاپلین پرسیدند خوشبخنی چیست ؟
دیدگاه
-
ای لعنت به ای قطعه جور کردن :angry: می فهمم چی می گی. جالبه که وقتی 8 سالم بود توی بابلسر دوتا و توی بابل 4 تا فروشگاه قطعات الکترونیکی داشت و تقریبا هر چی می خواستی بود. حالا همشون موبایل فروش شدن!!!
از اینکه این مدار کار بکنه خیالت راحت باشه چون طرز کارش خیلی ساده است. شکلی هم که گذاشتم اگه به بارش دقت کنی 12 اهمه . یعنی 2 آمپره پس افت مفت تو کارش نیست. مگر اینکه سلفت بر اشباع. توش کل پایینی می بینی که جریان ماکزیمم توی سلف 10 آمپره.
خازن خروجی رو باید 47 یا 100 میکروی 100 ولت بگیری که خازن روندیه و تو اصفهان هم حتما هست.
سلف رو هم اگه بخوای بپیچی باید حداقل یه مدل از این سلف عکس پایین بگیری و خودت سیمشو باز کنی و سیم جدید بپیچی.
اول باید هسته رو بگیری بعد بهت بگم چند دور بپیچی. یه روش هم اینه که 10 دور بپیچی با سلف متر اندازه بگیری. اگه دور رو دوبرابر کنی اندوکتانس چهار برابر میشه.
هسته هرچی بزرگتر باشه بهتره و جریان اشباع بالاتر میره. حتی چون 10 میکرو هانری کوچیکه می تونی بدون هسته و رو یه تیکه پلاستیک بپیچی. البته ممکنه حدود 50 دور بشه. نمره ی سیم هم باید بالای 1 میلی متر باشهبا عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.
دیدگاه
-
آخه با اسکپ هم هزار تا روش داره. از روش لیساژو گرفته تا پالسی .....
اما معقولترین روش اینه که یکی از همین مدارات بالا بسازی و تو اسکپ شیب جریان رو اندازه بگیری. همونی که تو تحلیل شکلش اومده. خوبیش اینه سلف تو جریان بالا تست میشه و اگه اشباع بره تو اسکپ مشخص میشه. رابطه هم اینه:
V=L di/dt
که توی اسکپ هم di و هم dtآ قابل اندازه گیریه.با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.
- تشکرها 1
دیدگاه
-
آقا احمد ،
1- سیم لاکی با چه قطری بخرم؟ خودم سیم 0.3 دارم ، اما فکر نکنم به درد بخوره ، چون 2 آمپر که ازش بگذره داغ میکنه ، نه؟ سیم لاکی با چه قطر و چند متر بخرم؟
2- از این سلف ها توی پاور کامپیوتر هم دیده ام ... یه سوال : هسته فریتی این سلف ها با هم فرق ندارند؟ من فکر میکردم بسته به مواد سازنده شماره های مختلف دارند.
3- ترویید با سلف چه فرقی داره؟
مرسی....
از چارلی چاپلین پرسیدند خوشبخنی چیست ؟
دیدگاه
-
سیم با قطر 2 میلیمتر نیاز داری. اما می تونی 10رشته از همون 0.3 خودت رو با هم بپیچی. کار سختیه اما با این کار شما یه نوع ی سیم بنام لیتز ساختید.
طولشو دیگه ایزد داند. یه 10 متری بگیر بقیش هم بدرت خواهد خورد.
هسته های متنوعی داریم از دو خانواده معروف پودر آهن و فریت. هر کدوم خصوصیات و کاربرد های خودشونو دارن. توی ایران به کد هسته ها توجه چندانی نمیشه چون اکثرا مدل های عموومی رو میارن و سری های خاص وارد نمیشه. شما از همون فریت می تونی استفاده کنی.
توروئید فقط اسم شکلی از هسته است مثل EE که شکل ترانسهاست. از هر هسته ای میشه سلف ساخت. شما از هر شکلی که دلتون می خواد می تونید استفاده کنید. کافیه اندوکتانس درست باشه و هسته اشباع نره.
مثلا اگه توروئید استفاده کنید باید 0.2 دور بپیچید تا 10 میکرو هانری رو به شما بده. آیا می تونید 0.2 دور بپیچید؟ بخاطر همینه که از توروئید برای این منظورها کمتر استفاده میشه.
اما هسته ی EE و استوانه ای مشکلی ندارند چون فاصله ی هوایی دارند . در نتیجه تعداد دور سیم پیچ میره بالا و قابل پیچیدن میشه.
عکسی که براتون گذاشتم مدل استوانه ایه که بیشترین کاربرد رو در سلفها داره.
با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.
دیدگاه
-
مرسی از راهنمایی هاتون
پیچیدن پارارل سیم ها را خودم هم میدونستم ، به این طریق اثر پوستی هم پایین میاد
فعلا که به مشتری قیمت دادم ، اگه قبول کرد و خواستم بسازم باز هم مزاحمتون میشم...از چارلی چاپلین پرسیدند خوشبخنی چیست ؟
دیدگاه
-
سلام
من که اون 2 نا موسفتی که سوزوندمو هنوز یادم نرفته ولی با یه ترانزیستور 12 آمپری الان دارم میسازمش ولی ترانزیستورم خیلی داغ میکنه تا میزنما!
فکر کنم مال همون توضیحیه که باری اشباع شدن گفته ولتاژ ورودیمم 16 ولته و لی خروجیم شده 10 ولت و چراغ روی ترانسمم بشدن کم نور میشه!
شمارشم اینه tt2194
دیدگاه
-
آروین جان
ترانزیستور خوبیه
اما انگار همون مشکل اشباع هست که داغ می کنه. دو نوع تلفات باعث داغ شدن میشه. یکی ولتاژ کلکتور - امیتر در زمان روشن بودن که تلفات برابره با ICxVCE
دوم تلفات سوئیچینگ در لحضات گذاربا عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.
دیدگاه
دیدگاه