اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

نیاز به راهنمایی دارم

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نیاز به راهنمایی دارم

سلام وقت بخیر ببخشید من دانش آموز هستم با موتور های سه ولتی که داشتم یک مولد برق متناوب ایجاد کردم برام جالب بود که به محض اتصال برق به یک مصرف کننده با ولتاژ ۳ ولت دور موتور ها به شدت کم میشه و با قطع اتصال دور موتور به طور واضح زیاد می شود حس می کنم مقاومت درونی در این مولد وجود داره خواستم ببینم درست متوجه شدم؟
    اگر چنین چیزی وجود داره اسمش چیه توی برق متناوب و یکم اگر ممکنه دربارش توضیح بدید متشکرم

درود
    داخل موتورها هیچ مقاومتی وجود ندار د. چون شما یک بار (مصرف کننده) الکتریکی به ژنراتور متصل میکنید و ژنراتور توانش آنقدر بالا نیست که بتواند این بار را جبران کند دور آن کاهش پیدا میکند این بار الکتریکی درست مثل یک بار مکانیکی عمل میکند مثل اتوموبیلی که وقتی تعداد سرنشین هایش زیاد شود دیگر مسیر سربالایی را مثل قبل با سرعت بالا طی نمیکند.
    در عمل در نیروگاهها و ژنراتورهای بزرگ دستگاهی وجود دارد بنام گاورنر که مراقب است با افزایش بار الکتریکی (مصرف کننده الکتریکی) دور ژنراتور کاهش نیابد در این حال فشار و حجم بخار ورودی به توربین متصل به ژنراتور را افزایش داده که کاهش دور را جبران نماید مثل خودرویی که با رسیدن به سربالایی گاز بیشتری بدهید که سرعت کاهش نیابد.
    سعی کردم به زبان ساده تشریح کنم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nimdar نمایش پست ها
      درود
      داخل موتورها هیچ مقاومتی وجود ندار د. چون شما یک بار (مصرف کننده) الکتریکی به ژنراتور متصل میکنید و ژنراتور توانش آنقدر بالا نیست که بتواند این بار را جبران کند دور آن کاهش پیدا میکند این بار الکتریکی درست مثل یک بار مکانیکی عمل میکند مثل اتوموبیلی که وقتی تعداد سرنشین هایش زیاد شود دیگر مسیر سربالایی را مثل قبل با سرعت بالا طی نمیکند.
      در عمل در نیروگاهها و ژنراتورهای بزرگ دستگاهی وجود دارد بنام گاورنر که مراقب است با افزایش بار الکتریکی (مصرف کننده الکتریکی) دور ژنراتور کاهش نیابد در این حال فشار و حجم بخار ورودی به توربین متصل به ژنراتور را افزایش داده که کاهش دور را جبران نماید مثل خودرویی که با رسیدن به سربالایی گاز بیشتری بدهید که سرعت کاهش نیابد.
      سعی کردم به زبان ساده تشریح کنم.
      خیلی خیلی متشکرم این موضوع در مورد هر دو بار اکتیو و راکتیو صادق است؟

دیدگاه

درود
        بله بار اکتیو و راکتیو روی شبکه و در نهایت ژنراتور تاثیر منفی( به شبکه فشار می آورد) دارد و البته همانطور که میدانید بار شبکه بیشتر راکتیو است تا اکتیو زیرا بار اصلی شبکه مربوط به موتورهاست که همه بار راکتیو هستند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nimdar نمایش پست ها
          درود
          بله بار اکتیو و راکتیو روی شبکه و در نهایت ژنراتور تاثیر منفی( به شبکه فشار می آورد) دارد و البته همانطور که میدانید بار شبکه بیشتر راکتیو است تا اکتیو زیرا بار اصلی شبکه مربوط به موتورهاست که همه بار راکتیو هستند.
          درود ببخشید که به عنوان دانش آموز بازهم مزاحم اوقات شما شدم ولی چرا بار اصلی شبکه راکتیو است وسایل خانگی اختلاف فاز کمی ایجاد می کنند که نهایتاً با خازت اصلاح توان حل می شود در کارخانه هم که در صورت اصلاح نکردن توان راکتیو خود مشمول جریمه می شوند
          باز هم خیلی ببخشید

دیدگاه

درود
            ظاهرا شما بعنوان دانش آموز اطلاعات زیادی دارید. اما مصارف خانگی حداقل در کشور ما که کشوری غیر صنعتی است بخش بزرگی از بار شبکه هستند و هیچ کنترلی هم بر اصلاح ضریب توان آنها وجود ندارد چون اولا در بسیاری از منازل هنوز از کنتورهای قدیمی که مصرف بار راکتیو را محاسبه نمیکنند استفاده میشود و تازه همان ها هم که کنتور جدید دارند و هزینه مصرف راکتیو برایشان ارسال میگردد برای اصلاح ضریب توان کاری نمیکنند ضمنا بار راکتیو در فصول و مناطق مختلف متفاوت است مثلا در مناطق سردسیر در زمستان حداکثر ممکن است یک موتور پمپ شوفاژ یا موتور مشعل آن باشد ( علاوه بر بار راکتیو پایه که در همه فصول وجود دارند مثل یخچال و فریزر وماشین لباسشویی و ظرفشویی و...) که همین را هم در تابستان ندارند ولی در مناطق گرمسیر که در فصول سرد تقریبا فقط بار راکتیو پایه هست وسایل خنک کنند اعم از کولرهای آبی و گازی تولید کنند بزرگ بار راکتیو هستند.
            معمولا برای اصلاح ضریب توان بار اکثراً سلفی نمیتوان از یک خازن مشخص استفاده کرد چون همانطور که در بالا ذکر شد این مقدار در مناطق و فصول مختلف یکسان نیست لذا باید از بانکهای خازنی که با محاسبه توان راکتیو خازنهایی را بصورت موازی و یکی یکی وارد شبکه داخلی منزل مینماید استفاده نمود که تهیه این بانکها هزینه زیادی دارد در کشورهای پیشرفته معمولا این خازنها روی خود مصرف کننده تعبیه میشود که نیازی به کاربرد بانک خازنی نباشد حتی برای لامپهای کم مصرف و فلورسنت که ماهیت بار راکتیو آنها خازنی است سلف های اصلاح توان وجود دارد. در کارخانجات بزرگ حق با شماست چون حتما از بانکهای خازنی استفاده میکنند ولی کارگاههای کوچک هم مانند مصارف خانگی هستند و هزینه بار راکتیو را پرداخت میکنند ولی عملا کاری برای اصلاح ضریب توان انجام نمیدهند.
            اصلاح ضریب توان شبکه یکی از معضلات بزرگ برای شبکه کشورهای جهان سوم از جمله ایران است که بار اضافی زیادی را به شبکه تحمیل کرده از کارآیی ان به شدت می کاهد بگونه ای که در بسیاری از موارد وزارت نیروگاهی اوقات راساً اقدام به اصلاح ضریب توان میکند این روشها خود هزینه بر هستند مثل روشن کردن روشنایی معابر و اتوبانها که لامپای گازی با ماهیت راکتیو خازنی هستند و یا کُمپانساتورهای سنکرون که هم میتوانند بعنوان بار سلفی و هم خازنی وارد شبکه شده و ضریب توان را اصلاح نمایند که البته هزینه تولید و کار آنها در مقیاس شبکه های بزرگ هزینه زیادی را میطلبد.

دیدگاه

درود بر شما بله من از بچگی دوست داشتم که به رشته برق بروم و مطالعاتی خیلی کم از برق دارم تشکر از شما برای نوشتن این متن بلند، متاسفانه خیلی اوقات دستگاه های قدیمی حتی توان اکتیو خیلی زیادی مصرف می کنند بالا رفتن بار اکتیو و راکتیو به شبکه خسارات زیادی می زند از داغ شدن روغن و آتش سوزی ترانسفورماتور ها گرفته تا حتی آسیب به سیم های خطوط انتقال و غیره باید با سیاست هایی قاطع و آگاه سازی مردم جلوی آن را گرفت

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
              X