اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

نصب کلید منیاتوری

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

اگر منظورتون فیوز مینیاتوری هست،‌ نه فرقی نداره.
    اون قطعه کشویی هم زمان نصب روی ریل یا جعبه استفاده میشه و باید موقع نصب روی جعبه کشیده بشه.
    سلام مهندس من از حضور جنابعالی در این انجمن زیاد استفاده بردم و قدردانتونم، داشتم رد میشدم دیدم شما در بحث شرکت کردید دیگه اجازه ورود کردن ندادم اما این کامنت شما رو که دیدم خواستم در موردش با هم صحبتی داشته باشیم و مخالفتی منطقی با فرمایشتون در مورد کلید و فیوز مینیاتوری داشته باشم.
    ببینید کسی که پست گذاشته و از عبارت "کلید مینیاتوری" استفاده کرده درست گفته چون واقعا یک قطعه الکترومکانیکاله و عین یک کلید عمل میکنه که در زیر عکس ساختار داخلیش رو گذاشتم:

تو منابع بین المللی هم ازش با عبارت MCB = Miniature Circuit Breaker یاد میشه که اشاره به مفهوم "کلید" داره نه فیوز، اگر دقت کنید اصلا توش قطعه ای حتی شبیه به فیوز هم نمیبینید!
    همانطور که میدونید فیوز یک المان دوسره ذوب شوندست که بر اثر هر نوع اضافه جریان ارتباط دو سر اون با هم قطع میشه:

وقتی فیوز رو میگذارند داخل جعبه ریل خور تا بشه از اون تو تابلو برق استفاده کرد و براش دستگیره هم میگذارند میشه فیوز سکسیونری یا سکشنری:

تو مصارف قدرت و سه فاز هم اسمش میشه کلید فیوز:

​​
    حالا چرا عبارت "فیوز مینیاتوری" تو بازار برق ایران باب شده؟
    این اصطلاح غلط که مخصوص ایرانه بعد از ورود کلیدهای مینیاتوری به بازار رایج شد چون مردم هنوز ذهنشون درگیر فیوز بوکس های فشنگی پای کنتورها بود که امروزه تقریبا منسوخ شده:

مردم باور نداشتند که این کلیدهای مینیاتوری با ساختار داخلی که تو عکس اول گذاشتم بدون داشتن فیوز در ترکیب داخلیش و اون همه دل و روده ی غیر مرتبط با ساختار فیوزها فشنگی که یک عمر دیده بودند میتونه کار فیوز فشنگی رو بکنه، تو بازار اسم اون کلید رو گذاشتند فیوز میناتوری تا مردم بخرند همین !!
    متاسفانه این اصطلاح غلط هنوز حتی در بین کننده های بازار برق رواج داره و جا افتاده
    جدیدترین ویرایش توسط m.aziz; ۰۸:۴۸ ۱۴۰۳/۱۱/۱۷.

دیدگاه

با عرض سلام به دوستان
      فیوز مینیاتوری (Miniature Circuit Breaker یا MCB) در واقع یک **کلید خودکار محافظتی** است، نه یک فیوز سنتی. این وسیله ترکیبی از ویژگیهای یک **کلید** (قابلیت قطع و وصل دستی جریان) و یک **سیستم حفاظتی** (قطع خودکار جریان در صورت[ اضافه بار]یا[ اتصال کوتاه]) است. تفاوت اصلی آن با فیوز معمولی در موارد زیر است:

1. **قابلیت استفاده مجدد**:
      فیوزهای سنتی پس از عمل کردن (ذوب شدن) باید تعویض شوند، اما فیوز مینیاتوری پس از قطع جریان به دلیل خطا، تنها با یک کلید یا اهرم کوچک قابل بازگردانی (Reset) است.

2. **عملکرد سریعتر و دقیقتر**:
      MCBها با استفاده از مکانیسمهای الکترومکانیکی (ترکیب بیمتال برای اضافهبار و سیمپیچ مغناطیسی برای اتصال کوتاه) عمل میکنند و نسبت به فیوزهای قدیمی دقت و سرعت بیشتری در تشخیص خطا دارند.

3. **تنوع در رنجهای حفاظتی**:
      MCBها در انواع مختلف (مانند Type B, C, D) برای مصارف خانگی، صنعتی و ... طراحی میشوند، در حالی که فیوزها معمولاً محدودیتهای بیشتری دارند.

<<< جمعبندی:
      فیوز مینیاتوری یک **کلید محافظتی خودکار** است که نقش حفاظتی فیوز را با قابلیتهای پیشرفته تر و بدون نیاز به تعویض پس از هر خطا ارائه میدهد. بنابراین، از نظر فنی آن را بیشتر یک **کلید** (Circuit Breaker) میدانند تا یک فیوز​ سنتی >>>

دیدگاه

نوشته اصلی توسط m.aziz نمایش پست ها

سلام مهندس من از حضور جنابعالی در این انجمن زیاد استفاده بردم و قدردانتونم، داشتم رد میشدم دیدم شما در بحث شرکت کردید دیگه اجازه ورود کردن ندادم اما این کامنت شما رو که دیدم خواستم در موردش با هم صحبتی داشته باشیم و مخالفتی منطقی با فرمایشتون در مورد کلید و فیوز مینیاتوری داشته باشم.
        ببینید کسی که پست گذاشته و از عبارت "کلید مینیاتوری" استفاده کرده درست گفته چون واقعا یک قطعه الکترومکانیکاله و عین یک کلید عمل میکنه که در زیر عکس ساختار داخلیش رو گذاشتم:

تو منابع بین المللی هم ازش با عبارت MCB = Miniature Circuit Breaker یاد میشه که اشاره به مفهوم "کلید" داره نه فیوز، اگر دقت کنید اصلا توش قطعه ای حتی شبیه به فیوز هم نمیبینید!
        همانطور که میدونید فیوز یک المان دوسره ذوب شوندست که بر اثر هر نوع اضافه جریان ارتباط دو سر اون با هم قطع میشه:

وقتی فیوز رو میگذارند داخل جعبه ریل خور تا بشه از اون تو تابلو برق استفاده کرد و براش دستگیره هم میگذارند میشه فیوز سکسیونری یا سکشنری:

تو مصارف قدرت و سه فاز هم اسمش میشه کلید فیوز:

​​
        حالا چرا عبارت "فیوز مینیاتوری" تو بازار برق ایران باب شده؟
        این اصطلاح غلط که مخصوص ایرانه بعد از ورود کلیدهای مینیاتوری به بازار رایج شد چون مردم هنوز ذهنشون درگیر فیوز بوکس های فشنگی پای کنتورها بود که امروزه تقریبا منسوخ شده:

مردم باور نداشتند که این کلیدهای مینیاتوری با ساختار داخلی که تو عکس اول گذاشتم بدون داشتن فیوز در ترکیب داخلیش و اون همه دل و روده ی غیر مرتبط با ساختار فیوزها فشنگی که یک عمر دیده بودند میتونه کار فیوز فشنگی رو بکنه، تو بازار اسم اون کلید رو گذاشتند فیوز میناتوری تا مردم بخرند همین !!
        متاسفانه این اصطلاح غلط هنوز حتی در بین کننده های بازار برق رواج داره و جا افتاده
        با سلام و درود،
        مواقعی که اشتباهی رخ داده باشه ، باید بی چون و چرا پذیرفت.
        بله کاملا حق با شماست و فیوز مینیاتوری اصطلاح اشتباهی هست‌.

دیدگاه

فکر میکنم در اکثر اوقات این گونه اشتباهات لُپی است یا به خاطر برخورد رایج مردم! حتی من در یک فروشگاه بزرگ برق صنعتی از صاحب درس خوانده و با تجربه اش بجای کلید نشتی جریان نام فیوز محافظ جان را بارها شنیدم اما MCB را با RCBO یا کامپکت یا GFCI تمییز نمیداد در بسیاری از مراکز حرفه ای توی بازار هم وقتی زیاد بحث فنی میکنی شاید راحت میگویند نمیدانم یا حوصله ندارد چه رسد به Q2A های اینترنتی که شاید به خاطر روزگار زیاد هم زمان مجال دقیق شدن و مشروح رسیدن به چیزی نیست من میدانم حتی افرادی که ادعاشان میشود و میایند سری هم میزنند با گارد بسته و آماده جنگ و جدل انگار آماده اند که بگویند نه اینجا جای این حرفها نیست برو پول بده عمر بزار زحمت بکش در مقابل افرادی دلسوز و با ذهن باز و بخشنده هم هستند به راحتی حتی القدور تجربیات خود را بدون چشم داشت به اشتراک میگذارند که اتفاقا بی فایده هم نخواهد بود. تفکر اپن سورس بودن چیز خوبی است برای زدن توی دهن منفی بافهایی که دائم به ضعف‌های عدیده وطنشان تاکید میکنند در صورتی که خود کمتری ثمری برای دیگران ندارند و روزی هم میرسد هر چه اندک یا بسیار دارند را به گور خواهند برد.
          ای کاش هشتی به 10 میرسید لااقل تا هم وقت برون گرایی تجربیات میشد هم حوصله اشتراک گذاری بیشتر و راحت و البته درک متقابلی هم بود بابت قدردانی از همدیگر نه انحصار طلبی نه مصرف گرایی صرف؛

چی گفتم آآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآ

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ufo173 نمایش پست ها
            فکر میکنم در اکثر اوقات این گونه اشتباهات لُپی است یا به خاطر برخورد رایج مردم! حتی من در یک فروشگاه بزرگ برق صنعتی از صاحب درس خوانده و با تجربه اش بجای کلید نشتی جریان نام فیوز محافظ جان را بارها شنیدم اما MCB را با RCBO یا کامپکت یا GFCI تمییز نمیداد در بسیاری از مراکز حرفه ای توی بازار هم وقتی زیاد بحث فنی میکنی شاید راحت میگویند نمیدانم یا حوصله ندارد چه رسد به Q2A های اینترنتی که شاید به خاطر روزگار زیاد هم زمان مجال دقیق شدن و مشروح رسیدن به چیزی نیست من میدانم حتی افرادی که ادعاشان میشود و میایند سری هم میزنند با گارد بسته و آماده جنگ و جدل انگار آماده اند که بگویند نه اینجا جای این حرفها نیست برو پول بده عمر بزار زحمت بکش در مقابل افرادی دلسوز و با ذهن باز و بخشنده هم هستند به راحتی حتی القدور تجربیات خود را بدون چشم داشت به اشتراک میگذارند که اتفاقا بی فایده هم نخواهد بود. تفکر اپن سورس بودن چیز خوبی است برای زدن توی دهن منفی بافهایی که دائم به ضعف‌های عدیده وطنشان تاکید میکنند در صورتی که خود کمتری ثمری برای دیگران ندارند و روزی هم میرسد هر چه اندک یا بسیار دارند را به گور خواهند برد.
            ای کاش هشتی به 10 میرسید لااقل تا هم وقت برون گرایی تجربیات میشد هم حوصله اشتراک گذاری بیشتر و راحت و البته درک متقابلی هم بود بابت قدردانی از همدیگر نه انحصار طلبی نه مصرف گرایی صرف؛

چی گفتم آآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآ
            سلام یوفو جان کتاب خون و ادیبی جانم شاید دست به قلم هم باشی، بگذریم...
            دلیل اشاره ی من به این موضوع بقول قدیمی ها لغوز گیری و مچ گیری نبود چون عمق معلومات و مهارت مهندس رو در این مدت شناختم!
            اینکه افراد حرفه ای و دست اندرکاران که خودشون مرجع هستند اشتباه بقول شما لپی هم بکنند چیز جالبی نیست اجازه بدید یک خاطره کوتاه تعریف کنم:
            چند وقت پیش یک آشنایی ازم پرسید "مینیاتوری" چند آمپر بگیرم برا پای کنتور روستامون؟ گفتم اگر انشعاب قدیمیه 25 و اگر جدیده 32 آمپر.
            رفته بهش بجا کلید مینیاتوری کلید ایزولاتور (کلید دیسکانکتور هم میگند) که ارزونتم هست انداختن بهش اومده موقع جوشکاری اتصال کرده کلید رد داده برق محل از ترانس رفته!
            اداره برق کارشناس محلیش رو فرستاده (روستا از توابع شهرستان کوچک بوده سریع اومده) تهدید به جریمش گرده که دفعه ی بعد فلان و فلان این کلید غیر استاندارده و برای پای کنتور نیست.
            زنگ زده میگه من برق محل رو پروندم این چه راهنمایی بود کردی، گفتم عکسش رو بفرست فرستاده میبینم این کلید مینیاتوری نیست!
            میگه من چمیدونم کلید مینیاتوری با ایزولاتور که عین هم هستند از نظر ظاهری چه فرقی داره تو که میدونستی باید اصطلاح دقیق و درست بکار میبردی! حالا چرا این رو فروشنده نگفت؟ گفتم اصطلاحه دیگه همه میگند مینیاتوری چون شکل همند!
            خلاصه دیدم طرف راست میگه و عذر خواهی کردم، نتیجه اینکه وقتی ما خودمون میشیم مرجع نباید مثل عوام صحبت کنیم چون خدایی نکرده طرف خسارت جانی یا مالی میبینه و خودمونم میریم زیر سئوال جانم، اگر اینطور باشه فرق ما با عوام چیه پس؟
            از جایی باید برای اصلاح شروع کرد، خود من به شخصه بارها و بارها اشتباه اصطلاحی را بکار بردم که بعضی را بقول شما میدانستم و لپی بوده و بعضی ها را نمیدانستم که غلط است و اتفاقا بر سر درست بودنش جر و بحث هم میکردم تا سالها بعد متوجه میشدم که حق با فلانی بود!
            تا یادم نرفته عرض کنم وضع فعلی مملکت نتیجه ی همین اشتباهات لپی مسئولین متخصص در طولانی مدت است که آثارش را در زندگی خود به انهار مختلف میبینیم...
            یا حق
            جدیدترین ویرایش توسط m.aziz; ۱۳:۵۵ ۱۴۰۳/۱۱/۲۴.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

با سلام و درود،
              مواقعی که اشتباهی رخ داده باشه ، باید بی چون و چرا پذیرفت.
              بله کاملا حق با شماست و فیوز مینیاتوری اصطلاح اشتباهی هست‌.
              سلام و درود علیکم مهندس
              من هم میدونستم اشتباه لپیه، جسارت بنده رو ببخشید فقط یک مبارزه تحصصی با اصطلاحات غلط برای کم تجربه تر ها بود
              کاش همه عین شما بودند
              پاینده باشید.

دیدگاه

سلام و درود علیکم مهندس
                من هم میدونستم اشتباه لپیه، جسارت بنده رو ببخشید فقط یک مبارزه تحصصی با اصطلاحات غلط برای کم تجربه تر ها بود
                کاش همه عین شما بودند
                پاینده باشید.
                نظر لطف شماست ، کار خوبی کردید.
                کسی که اشتباهات خودش رو نپذیره ، و غرق در باتلاق غرور و تکبر بشه، هیچ عاقبتی جز سقوط و به قعر رفتن نداره.
                فرقی نداره دنیای حقیقی باشه یا فضای مجازی ، اصل همون اصل هست.
                همین انجمن ECA بار ها شاهد افراد با سطح علمی بالا بوده که فقط چون اشتباهات ( هر چند جزئی ) خودشون رو قبول نکردن و از زیر بار طفره رفتن ( درگیر تکبر شدن ) عاقبتشون چیزی جز ایجاد ناراحتی و فحاشی و افت سطح شخصیت و... نبوده.
                نمونه بارزش تاپیکی که در مورد محاسبه فرکانس اینورتر TL494 بود و قبلا لینکش رو فرستادم، که دو شخص دانا و محترم بر سر یه فرمول ساده ، از کلمات کوچه بازاری توهین آمیز استفاده کردن و باعث ایجاد نفرت و کدورت شدن.
                کسی که اشتباهات خودش رو نپذیره ، نمیتونه به شکل حقیقی پیشرفت کنه.
                با آرزوی سلامتی برای شما
                موفق و پیروز باشید.

دیدگاه

سلام یوفو جان کتاب خون و ادیبی جانم شاید دست به قلم هم باشی، بگذریم...
                  دلیل اشاره ی من به این موضوع بقول قدیمی ها لغوز گیری و مچ گیری نبود چون عمق معلومات و مهارت مهندس رو در این مدت شناختم!
                  اینکه افراد حرفه ای و دست اندرکاران که خودشون مرجع هستند اشتباه بقول شما لپی هم بکنند چیز جالبی نیست اجازه بدید یک خاطره کوتاه تعریف کنم:
                  چند وقت پیش یک آشنایی ازم پرسید "مینیاتوری" چند آمپر بگیرم برا پای کنتور روستامون؟ گفتم اگر انشعاب قدیمیه 25 و اگر جدیده 32 آمپر.
                  رفته بهش بجا کلید مینیاتوری کلید ایزولاتور (کلید دیسکانکتور هم میگند) که ارزونتم هست انداختن بهش اومده موقع جوشکاری اتصال کرده کلید رد داده برق محل از ترانس رفته!
                  اداره برق کارشناس محلیش رو فرستاده (روستا از توابع شهرستان کوچک بوده سریع اومده) تهدید به جریمش گرده که دفعه ی بعد فلان و فلان این کلید غیر استاندارده و برای پای کنتور نیست.
                  زنگ زده میگه من برق محل رو پروندم این چه راهنمایی بود کردی، گفتم عکسش رو بفرست فرستاده میبینم این کلید مینیاتوری نیست!
                  میگه من چمیدونم کلید مینیاتوری با ایزولاتور که عین هم هستند از نظر ظاهری چه فرقی داره تو که میدونستی باید اصطلاح دقیق و درست بکار میبردی! حالا چرا این رو فروشنده نگفت؟ گفتم اصطلاحه دیگه همه میگند مینیاتوری چون شکل همند!
                  خلاصه دیدم طرف راست میگه و عذر خواهی کردم، نتیجه اینکه وقتی ما خودمون میشیم مرجع نباید مثل عوام صحبت کنیم چون خدایی نکرده طرف خسارت جانی یا مالی میبینه و خودمونم میریم زیر سئوال جانم، اگر اینطور باشه فرق ما با عوام چیه پس؟
                  از جایی باید برای اصلاح شروع کرد، خود من به شخصه بارها و بارها اشتباه اصطلاحی را بکار بردم که بعضی را بقول شما میدانستم و لپی بوده و بعضی ها را نمیدانستم که غلط است و اتفاقا بر سر درست بودنش جر و بحث هم میکردم تا سالها بعد متوجه میشدم که حق با فلانی بود!
                  تا یادم نرفته عرض کنم وضع فعلی مملکت نتیجه ی همین اشتباهات لپی مسئولین متخصص در طولانی مدت است که آثارش را در زندگی خود به انهار مختلف میبینیم...
                  یا حق
                  Yes, Of Course
                  میدونم چی میگی میخواستم دنبالش چیزی بگم..
                  برخی مسپولان رو که ولش کن ما هر چی زور بزنیم مطالبه کنیم آخرش لابلای گل و بلبل چیزای نامانوس هم وول میخورن تو روان ما.. اگه خوبی و درستکاری هم نبود که جور بی خاصیتها و بخش رانتی های نالایق رو بگیره که الان وضع بدتر بود.. همینطور که از بی کفایتی ها و جورها مینالم دست به پهلوی خنجر خورده گذاشته ام و راه میروم و میخندم به ریش روزگار چند سال است به طرز بیانم هم نفوذ کرده فکر میکنم عفونت خوبی باشد بی خیال؛ کاش ان برخی مسپولان که جز افت ثمری ندارند کاملا میدانستند و اشتباه لُپی میکردند اگر از قصد را هم سرش کنند! شده هم ندانند و هم نخواهند! همه میگوییم ما را به خیر تو امید نیست لااقل شر مرسان ولی گوشی بده‌کار نیست در این لالوها تحلیل‌گران همیشه غایبی در کوچه و خیابان هم ناگهان پدیدار می‌شوند که دنبال مقصر میگردند و حسرت گذشته‌ای که هرگز به درستی ندیده اند میخورند و در پی رد همه چیز هستند! خدا ما رو حفظ کنه درگیر این خلاف‌های نهادینه شده عادت نکنیم خودمان هم جزء تبدیل شوندگان نباشیم دائم شکل و لعاب عوض نکنیم هر کاری میکنیم درست بکنیم به اندازه وسعی که داریم..
                  عارف و عاشق نباشیم حالا از ترس خدا و آخرت جانمازی هم آب بکشیم تا وقتی ابزار نشه ریاکاری چندان مضری نیست ضرر زیادی به جایی نمیزنه تا عادت نکردیم خطرناک نشده هنوز! یه تخم مرغ که چیزی نیست! دکان‌دار ماست رو دو ریال بیشتر میفروشه میگه حالا همه خوردند مگه این به چشم هم میاد هنوز فرصت هست تا دستمون برسه به کندوی عسل اون موقع دیگه دست تو هم نمیرسه اصلا به ما!! جور مصوب اگه درست اجرا میشد برای همه بدون رواداری یا خواب آلودگی یا حوصله، اینطور پریشانی هم ایجاد نمی‌شد بلکه وضعمان از این خوبی که هست هم بهتر میبود؛
                  یک چایی نبات عربی بعد از این اشعار میچسبد؛
                  جدیدترین ویرایش توسط ufo173; ۱۵:۱۳ ۱۴۰۳/۱۱/۲۴.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X