اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

استفاده از دیمر برای کنترل دور موتور تک فاز

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : استفاده از دیمر برای کنترل دور موتور تک فاز

نوشته اصلی توسط sami222
    دوستان بنظرتون میشه استفاده کرد؟ تا چند وات میشه بهش وصل کرد؟
    نه دوست عزیز نمیشه من اشتباه کردم میبخشید.
    در هر صورت شما اگه میخوای دور موتور رو بیاری پایین جریان بیشتری از سیم پیچ عبور میکنه و عایق سیم پیچ میسوزه!!! پس بهتره بیخیالش بشی تو این اوضاع اقتصادی بهتره این کار رو نکنی.
    در پایان یه سوال داشتم موتور جارو برقی توان بالایی داره و دور بالا و قدرت زیاد ولی چرا این جور موتور ها. با دیمر نمیسوزه ولی موتور های پر قدرت میسوزه چه فرقی داره?

دیدگاه

بزار این جوری بگم بهت :
      میخای یک موتور که توان بالا هستش رو با یه ترایاک یا همون دیمر سرعتش رو کم و زیاد کنی . این کار کاملا شدنیه ...
      ببین ولی باید تریاکت رو درست انتخاب کنی تریاک دیمیر معمولا 5 امپره یا 6 امپر ...
      اینم مدار یک دیمر ساده که میتونی استفاده کنی : (برای روشناییه)

حالا این مدار چجوری سرعت رو کمو زیاد میکنه این جوری :

با برش شکل موج ولتاژ vrms کاهش پیدا میکنه .یعنی سطح ولتاژی که به موتور وصله رو کم میکنه .ولتاژ کم شه موتور کند تر میچرخه :smile:
      ********************اماااااااااااااااااااااااااااا ااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا******* **************
      باید دیتا شیت قطعه رو بخونی که جریانش مناسبه یا نه .بعد مدار طراحی کنی .. ببین ترایاک میتوه راحت مقدار ولتاژ رو کاهش بده در صورتی که بارش اهمی باشه ... ***********اگر بارش اهمی صلفی یا صلفی خالص باشه گاهش وقتی زمانی که روشن شد اصلا دیگه خاموش نمیشه .باید مدار درایور ترایاک استفاده کنی که با فیدبک گیری خودش میدونه که چجوری کماتاسیون ترایاک رو انجام بده ************....

دیدگاه

نوشته اصلی توسط alialaei110 نمایش پست ها
        میخای یک موتور که توان بالا هستش رو با یه ترایاک یا همون دیمر سرعتش رو کم و زیاد کنی . این کار کاملا شدنیه ...
        دوست شما چطور میگی شدنیه .خودت داری میگی مدار روشنایی .تو مدار روشنایی لامپ فقط با عبور جریان روشن میشه و کاری نداره شکل موج شما چه شکلی داره .
        اما توی بحث موتور های َAC هر گردش موتور به صورت نقطه به نقطه با شکل مجوج سینوسی طراحی و محاسبه شده
        به همین خاطر با حذف بخشی از فاز موج گردش موتور دچار اختلال میشه به همین خاطر شما گرما یا لرزش رو مشاهده میکنی
        دوست مون هم که گفتن. با این فن فریز سوخته که البته دور از انتظار هم نیست

دیدگاه

دیمر های موجود در بازار که برای پنکه سقفی معمولا استفاده میشن
          اون دیمر نیست مقاومتیه یه مقاومت 10 وات واسه هر سرعتی گذاشتن برای توان بالا نمیشه

دیدگاه

سلام
            دوستان من یک فن کویل سقفی دارم ، که در حالت دور کند ، سرعتش خیلی زیاده ، تک فاز هم هست.
            میخوام سرعتش رو پایین بیارم که از صدای تولیدیش کم بشه
            راهی وجود نداره؟
            نوشته های دوستان رو هم خوندم ، علی الظاهر راهی نیست

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

نوشته اصلی توسط pasheh_7 نمایش پست ها
            سلام
            دوستان من یک فن کویل سقفی دارم ، که در حالت دور کند ، سرعتش خیلی زیاده ، تک فاز هم هست.
            میخوام سرعتش رو پایین بیارم که از صدای تولیدیش کم بشه
            راهی وجود نداره؟
            نوشته های دوستان رو هم خوندم ، علی الظاهر راهی نیست
            تصویر فن کویل:

دیدگاه

با درود
              کولرهای قدیمی آبی اونهایی که داخل ساختمان استفاده میشد برای کم و زیاد کردن دور موتور از کلید ولوم استفاده میشد ....برد کاملش هم پیدا میشد (الان هم نمیدونم ) با کلید ولوم دورش از کم تا زیاد جواب میداد .....به نظر من میتوانی حداقل در صورت پیدا نشدن برد نو اوراقی آن را پیدا بکنید و استفاده بکنید ....

دیدگاه

اگه موتورت زیر بار هست این کارو نکن گرما باعث سوختن موتورت میشه
                در ضمن خازن دو سر تریاک بزار وگرنه di به dt تولید ولتاژ بالا میکنه و ولتاژ بالا از روی لاک سیم لاکی موتور جرقه میزنه و چند روز دیگه موتور سوخته تحویل میگیری

دیدگاه

از دیمر صنعتی چی؟! از دیمر صنعتی میشه برای کنترل سرعت موتوری با مشخصات بالا استفاده کرد؟
                  چون توان دیمر صنتی ها بالاست؛ مثلا 5000 وات. از یه همچین دیمری میشه تا 22 آمپر جریان کشید.

دیدگاه

سلام دوستان
                    شاید بعضی از دوستان کمی گیج شده باشن که چرا بعضی موتور ها با دیمر کار میکنن و بعضی موتور ها نه
                    خب ساختار موتور های ac چند مدل هست
                    به زبان ساده
                    بعضی ها زغالی هستن...یونیورسال
                    بعضی ها کلکتوری و هسته...اسنکرون
                    موتورهای چند کلکتوری و یا چند سیم
                    البته مدل های دیگری هم هست اما کلیات اینه و ساده میگم
                    حالا چه فرقی دارن
                    در موتورهای زغالی شما بیشتر با سطح ولتاژ کار داری و طراحی موتور به گونه ایست که منحنی فاز تاثیر چندانی در عملکرد ان ندارد....پس از دیمر برای کنترل دور میشه استفاده کرد....چون دیمر سطح ولتاژ رو کم و زیاد میکنه هرچند که منحنی فاز رو تخریب میکنه
                    در موتور های هسته دار داستان فرق میکنه....اینجا دیگه زغالی نداریم...طراحی موتور به گونه ایست که منحنی ولتاژ بسیار روی عملکرد موتور و عمر موتور تاثیر داره نه سطح ولتاژ...البته مقدار رزونانس منحنی هم برای کنترل دور مهمه
                    یعنی چی...یعنی اینکه اگر با حفظ شکل موج فاز شما ولتاژ رو نصف کنی قدرت موتور کاهش پیدا میکنه و حتی بهترم هست و فشار از موتور کاسته میشه....پس با دیمر نمیشه تغییر دور بدین چون شکل موج رو خراب میکنه....حالا چکار کنیم....ساده ترین کار استفاده از چوک هست و یا ترانس و در حالت دیگر اینورتر های تکفاز که بر اساس تغییر میزان رزونانس هست کار میکنه که بیشتر تو سه فاز موثره
                    موتور های چند کلکتوری یا چند سیمه....
                    موتور کولر ابی و لباسشویی و پنکه سقفی و فن کویل از این نوع موتور ها هستند
                    در وات پایین صرف بر این است که سازنده از چند کلکتور برای کنترل دور استفاده کنه تا اینکه اینورتر بذاره...این موتور ها به گونه ایی طراحی شدن که با جا به جا شدن جریان در کلکتور دیگر قدرت تغییر میکنه پس دور هم تغییر میکنه
                    حالا ممکنه سه دور باشه یا پنج یا حتی بیشتر
                    موفق باشید
                    جدیدترین ویرایش توسط 2ktor mega; ۰۳:۵۱ ۱۳۹۷/۰۹/۱۶.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hosseinam نمایش پست ها
                      دوست عزیز ببینید پنکه سقفی موتور القایی هست ولی آنچنان نیاز به قدرت نداره که باد رو به سمت پایین بفرسته<برا همین میتونن با کم کردن جریان یا ولتاژ دور آن رو کم کرد برا پنکه فرقی نداره که با دور بالا بچرخه یا پایین.در هر صورت بهش فشاری نمیآد اگه دورش رو کم کنی .تو دور کم هم اونقدر قدرت داره که باد و حرکت بده.
                      اما موتور یکم فرق داره.مثلا طراحی شده برای فرکانس 50 و قدرت 1 کیلو وات و ولتاژ 220 ،و باید در همین محدوده کار کند .حالا شما دورشو پایین بیارین قدرتش هم میآد پایین مثلا برای یک کاری که نیاز به 1 کیلو وات توان نیاز داری و یک موتور یک کیلو واتی خریدی ،اگه دورشو پایین بیاری قدرت موتورت هم پایین میآد و دیگه اون قدرت رو نداره که بار 1 کیلو واتیتو بچرخونه و بهش فشار میآد و جریان میکشه و میسوزه.برا همین تو نمیتونی با دیمر اندازه بگیری دقیقا موتورت الان چه قدرتی داره آیا داره بهش فشار میآد زیر بار یا نه،واسه همین خواهد سوخت.شما باید بستگی به قدرت مورد نیاز خودتون و دور مورد نیاز خودتون یه موتور میگرفتین یا از درایورها استفاده کنید برای کاهش سرعت که هزینش به اندازه خوده موتور هست.یا از روش های دیگه که نمیشه طبق موتورتون از اونا هم استفاده کرد.و اینم یادتون باشه که موتورها خیلی حساس تر از پنکه هستند امیدوارم که منظورمو گرفته باشین تا میتونستم ساد ه گفتم.
                      باسلام..آیامیشه دیمر 2هزاروات روی مینی سنگ فرزنصب کرد؟؟مشکلی براش پیش نمیاد؟؟برای پولیش کاری میخام

دیدگاه

نوشته اصلی توسط تنیان نمایش پست ها
                        باسلام..آیامیشه دیمر 2هزاروات روی مینی سنگ فرزنصب کرد؟؟مشکلی براش پیش نمیاد؟؟برای پولیش کاری میخام
                        بله میشه موتور سنگ فرز یونیورسال هست و با دیمر مشکلی نداره حتی من خودم برای اینگه دور بیاد پایین و مثلا نوک مته باهاش تیز کنم ولتاژ dc 60 ولت میدم و استفاده میکنم

دیدگاه

من فرز دیمردار دارم و امتحان کردم برای پولیش ماشین
                          وقتی دور رو میارم پایین چون قدرتش هم کم میشه با کم و زیاد شدن فشار دست سرعتش هم کم و زیاد میشه و خیلی نرم باید باش کار کنی و در کل مثل دستگاه مخصوص پولیش کاری نمیشه، این دستگاهها تو سرعت کم قدرت ثابت و مناسب ارائه میدن حالا نمیدونم با گیربکس یا طراحی مخصوص موتور

دیدگاه

سلام دوستان
                            من از بحثها به این نتیجه رسیدم که برای پمپ کفکش که حدود 2 کیلووات مصرف داره و با موتور برق راه اندازی میکنم برای اینکه هنگام استارت ضربه به موتور وارد نشه بهتره سافت استارتر ( با هزینه ی بالا ) تهیه کنم و از استفاده از دیمر حتی برای همون چند ثانیه راه اندازی اولیه صرف نظر کنم درسته ؟
                            این نکته مهم است که بیشترین حساسیت برای حفاظت از موتور پمپ که در چاه نصب است از هزینه تعمیرش گذشته موضوع اینکه سرچاه را باز کنی و پمپ را بیرون بکشی و دوباره نصب کنی و در این مدت تمام محصولات از بی آبی خشک خواهند شد .پس ارزش خرید سافت استارتر بیشتر از قیمت خود موتور خواهد بود .
                            بازهم اگر دوستان راه حلی برای پیشگیری از ضربه هنگام استارت پمپ کفکش دارند لطف کنند راهنمایی کنند .
                            متشکرم

ضمنا یک ولوم روی موتور برق هست که کمی روی ولتاژ تاثیر گذار است مثلا وقتی گاز موتور ثابت است با چرخوندن اون ولتاژ کم و زیاد میشه اون چطوری کار میکنه ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Zhm412 نمایش پست ها
                              سلام دوستان
                              من از بحثها به این نتیجه رسیدم که برای پمپ کفکش که حدود 2 کیلووات مصرف داره و با موتور برق راه اندازی میکنم برای اینکه هنگام استارت ضربه به موتور وارد نشه بهتره سافت استارتر ( با هزینه ی بالا ) تهیه کنم و از استفاده از دیمر حتی برای همون چند ثانیه راه اندازی اولیه صرف نظر کنم درسته ؟
                              این نکته مهم است که بیشترین حساسیت برای حفاظت از موتور پمپ که در چاه نصب است از هزینه تعمیرش گذشته موضوع اینکه سرچاه را باز کنی و پمپ را بیرون بکشی و دوباره نصب کنی و در این مدت تمام محصولات از بی آبی خشک خواهند شد .پس ارزش خرید سافت استارتر بیشتر از قیمت خود موتور خواهد بود .
                              بازهم اگر دوستان راه حلی برای پیشگیری از ضربه هنگام استارت پمپ کفکش دارند لطف کنند راهنمایی کنند .
                              متشکرم

ضمنا یک ولوم روی موتور برق هست که کمی روی ولتاژ تاثیر گذار است مثلا وقتی گاز موتور ثابت است با چرخوندن اون ولتاژ کم و زیاد میشه اون چطوری کار میکنه ؟
                              سلام
                              سافت استارتر برای محدود کردن جریان راه اندازی مناسب هست و کاربرد خاصه خودش رو داره. مثلا یک موتور جریان نامیش 2 آمپر هست. این موتور لحظه ی راه اندازی چیزی در حدود 10 آمپر از شبکه جریان میکشه و به شبکه فشار میاره. بنابراین میشه از سافت استارتر استفاده کرد و جریان رو مثلا روی 5 آمپر محدود کرد. ولی اینکه برای جلوگیری از ضربه راه اندازی ازش استفاده کنید باید بگم که کارش این نیست!
                              دقت کنید به سیستم راه اندازی آسانسور. برای راه اندازی نرم و جلوگیری از ضربه که باعث استحلاک میشه از اینورتر استفاده می کنند. تکنیک استفاده شده در اینورتر کنترل دور موتور با استفاده از تغییر فرکانس هست. به کمک کنترل دور موتور می توان از ایجاد ضربه ی ناگهانی در ابتدای راه اندازی و لحظه ی توقف جلوگیری کرد. بنابراین ابزار صحیح مورد نیاز شما یک اینورتر درایور موتور AC هست. اینورتر ها دارای امکانات ویژه ی دیگه ای هم هستند که احتمالا شما را از تهیه ی تجهیزات جانبی بی نیاز می کنند.
                              *** یا راهی خواهم یافت، یا راهی خواهم ساخت ... ***

دیدگاه

سلام.
                                یه کولر اسپیلیت دارم که برد پانل(بخش داخل ساختمان) عوض شده و برد جدیدی که انداختن قادر به کنترل دور نیست و فول کار میکنه و پرتاب بادش زیاده
                                هرچند که روی ست پوینت دما کمپرسور را خاموش و روشن میکنه ولی پرتاب و صدای باد زیاده.
                                روی نقشه اصلی پانل زده که با SSRدور موتور پانل را کنترل میکرده که در برد جدید وجود نداره و یه سره شده.
                                یه سوال مبدتیانه دارم اگه یه دیود سر راهش سری کنم که نصف موج ورودی حذف بشه سرعتش کم میشه؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X