سلام این ماژول (https://eshop.eca.ir/%D9%85%D8%A7%DA...B1-xl6019.html )رو تهیه کردم. زیر بار که میره آیسی و خازن کنار آیسی خیلی داغ میشه در حدی که دست رو میسوزونه. به آیسی مدار هیت سینک زدم. باز هم خیلی کف ماژول داغ میشه. اما با این حال نیم ساعت بیشتر تست کردم و مدار کار می کنه. راهکار چیه؟ داغ شدن ماژول رو آسیب میزنه؟ و چطور باید خنکش کرد؟ میشه به کف ماژول هم هیت سینک زد؟ خازن چرا داغ میشه و چطور میشه خنکش کرد؟ با تشکر از دوستانی که وقت میزارن و پاسخ میدن
اطلاعیه
Collapse
No announcement yet.
داغ شدن ماژول افزاینده xl6019
Collapse
X
-
با سلام به شما..
در مورد ماژول افزاینده DC به DC با جریان 5 آمپر و مدل XL6019،،
،<، گرم شدن این ماژول به عوامل مختلفی بستگی دارد:>>
1... **جریان خروجی**: اگر جریان خروجی نزدیک به حداکثر ظرفیت ماژول (5 آمپر) باشد، ماژول ممکن است گرم شود. هرچه جریان خروجی بیشتر باشد، تلفات حرارتی بیشتر میشود.
2... **ولتاژ ورودی و خروجی**: اختلاف بین ولتاژ ورودی و خروجی نیز بر گرمای تولیدی تأثیر میگذارد. اگر این اختلاف زیاد باشد، ماژول ممکن است بیشتر گرم شود.
3... **طراحی PCB و خنککنندگی**: اگر ماژول روی PCB به خوبی طراحی نشده باشد یا از هیتسینک یا خنککننده مناسب استفاده نشود، گرمای بیشتری در ماژول جمع میشود.
4... **کیفیت قطعات**: کیفیت قطعات و خازنهای استفادهشده در ماژول نیز تأثیر زیادی دارد. قطعات با کیفیت پایین میتواند باعث افزایش تلفات حرارتی شوند.
5... **محیط کار**: دمای محیطی که ماژول در آن کار میکند نیز مهم است. اگر محیط گرم باشد، ماژول ممکن است بیشتر گرم شود...
6...** معمولا این ماژولها برای کارهای آزمایشگاهی.
(استفاده محدود و کوتاه مدت) هستند
و برای کاربردهای صنعتی (طولانی مدت) نیاز به طراحی مجدد دارند ..
7..** دمای کاری تا ۸۵ درجه قابل اعتنا نیستد.و اشکالی ایجاد نمی کند،، .اما اگر از ۱۰۰ درجه بالاتر برود باعث کاهش،طول عمر ماژول خواهد شد ..
،،## توصیهها:##
- اگر جریان خروجی شما نزدیک به 5 آمپر است، حتماً از هیتسینک یا فن برای خنککردن ماژول استفاده کنید.
- اطمینان حاصل کنید که ماژول در محیطی با تهویه مناسب نصب شده است.
- اگر ماژول بیش از حد داغ میکند، ممکن است نیاز به استفاده از ماژول با جریان بالاتر داشته باشید.
اگر این موارد را رعایت کنید، گرمای ماژول باید در حد عادی باشد ....
موفق باشید ..جدیدترین ویرایش توسط DAVID347; ۰۵:۴۴ ۱۴۰۴/۰۱/۰۱.
- تشکرها 1
-
نوشته اصلی توسط Gholampour2013 نمایش پست هاسلام این ماژول (https://eshop.eca.ir/%D9%85%D8%A7%DA...B1-xl6019.html )رو تهیه کردم. زیر بار که میره آیسی و خازن کنار آیسی خیلی داغ میشه در حدی که دست رو میسوزونه. به آیسی مدار هیت سینک زدم. باز هم خیلی کف ماژول داغ میشه. اما با این حال نیم ساعت بیشتر تست کردم و مدار کار می کنه. راهکار چیه؟ داغ شدن ماژول رو آسیب میزنه؟ و چطور باید خنکش کرد؟ میشه به کف ماژول هم هیت سینک زد؟ خازن چرا داغ میشه و چطور میشه خنکش کرد؟ با تشکر از دوستانی که وقت میزارن و پاسخ میدن
طبق دیتاشیت بازده این مدار ۹۴ درصد هستش پس داغ شدن غیر عادیه
ماکسیمم جریان مدار پنچ آمپر و جریان پیشنهادی سه آمپر است شما باید جریان خروجیتون رو روی سه آمپر حفظ کنی وگرنه در جریان های بالا گرم شدن تا حدودی عادیه
بهتره توان ورودی و توان خروجی رو محاسبه کنید تا ببینید بازده مدار طبق دیتاشیت هست یا نه
این که گفتید خازن داغ میکنه کاملا غیر عادیه
معمولا خازن زمانی داغ میکنه که ولتاژ بیش از حد بهش رسیده باشه یا ولتاژ متناوب بهش رسیده باشه یک احتمال کمی هست که به علت سوختن دیود ولتاژ متناوب به خازن رسیده باشه (شاید هم خود خازن خراب شده و جریان دی سی رو عبور میده)
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط Gholampour2013 نمایش پست هاسلام این ماژول (https://eshop.eca.ir/%D9%85%D8%A7%DA...B1-xl6019.html )رو تهیه کردم. زیر بار که میره آیسی و خازن کنار آیسی خیلی داغ میشه در حدی که دست رو میسوزونه. به آیسی مدار هیت سینک زدم. باز هم خیلی کف ماژول داغ میشه. اما با این حال نیم ساعت بیشتر تست کردم و مدار کار می کنه. راهکار چیه؟ داغ شدن ماژول رو آسیب میزنه؟ و چطور باید خنکش کرد؟ میشه به کف ماژول هم هیت سینک زد؟ خازن چرا داغ میشه و چطور میشه خنکش کرد؟ با تشکر از دوستانی که وقت میزارن و پاسخ میدن
طبق منحنی های موجود در دیتاشیت (برگه اطلاعتی قطعه).
.
کارایی همیشه ۹۴ درصد نیست .
*** زمانی که جریان مابین ...۰.۲ تا ۰.۶ امپر باشد کارایی حداکثر ۶۰ درصد....
*** در جریان ۰.۲ امپر کارایی،۷۸،درصد است تقریبا .
*** در جریان ۱.۵ امپر کارایی و راندمان به زیر ۵۰ درصد میرسد
.***..بنابراین در جریان ۳ الی ۵ امپر کارایی،به شدت پایین می آید و باعث داغ شدن قطعه و ماژول میشود ...جدیدترین ویرایش توسط DAVID347; ۱۰:۴۸ ۱۴۰۴/۰۱/۰۱.
- تشکرها 1
دیدگاه
-
سلام ورودی به یک باطری هشت ولت ده آمپر وصل هست. خروجی هم به یک پروژکتور ۱۲ ولت پنجاه وات. با باطری موبایل هم تست کردم یعنی ورودی باطری موبایل با پنج هزار میلی آمپر ورودی ۳.۷ و خروجی روی دوازده بود به پروژکتور وصل بود. نور پروژکتور کم بود چون جریان ورودی کم هست. اما بازم داغ میشه. ضمنا ماژول نو هست و دو روز خریدم.
-
سلام ورودی به یک باطری هشت ولت ده آمپر وصل هست. خروجی هم به یک پروژکتور ۱۲ ولت پنجاه وات. با باطری موبایل هم تست کردم یعنی ورودی باطری موبایل با پنج هزار میلی آمپر ورودی ۳.۷ و خروجی روی دوازده بود به پروژکتور وصل بود. نور پروژکتور کم بود چون جریان ورودی کم هست. اما بازم داغ میشه. ضمنا ماژول نو هست و دو روز خریدم.
- تشکرها 1
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط DAVID347 نمایش پست ها
..با سلام به شما ..
طبق منحنی های موجود در دیتاشیت (برگه اطلاعتی قطعه).
.
کارایی همیشه ۹۴ درصد نیست .
*** زمانی که جریان مابین ...۰.۲ تا ۰.۶ امپر باشد کارایی حداکثر ۶۰ درصد....
*** در جریان ۰.۲ امپر کارایی،۷۸،درصد است تقریبا .
*** در جریان ۱.۵ امپر کارایی و راندمان به زیر ۵۰ درصد میرسد
.***..بنابراین در جریان ۳ الی ۵ امپر کارایی،به شدت پایین می آید و باعث داغ شدن قطعه و ماژول میشود ...- سلام ورودی به یک باطری هشت ولت ده آمپر وصل هست. خروجی هم به یک پروژکتور ۱۲ ولت پنجاه وات. با باطری موبایل هم تست کردم یعنی ورودی باطری موبایل با پنج هزار میلی آمپر ورودی ۳.۷ و خروجی روی دوازده بود به پروژکتور وصل بود. نور پروژکتور کم بود چون جریان ورودی کم هست. اما بازم داغ میشه. ضمنا ماژول نو هست و دو روز خریدم. منظورم این هست چه جریان کم در حد دو تا شش دهم بدیم چه زیاد در حد یک و نیم آمپر بدیم در هر دو صورت یک اندازه داغ میشود.
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط wither__craft نمایش پست ها
سلام و درود
طبق دیتاشیت بازده این مدار ۹۴ درصد هستش پس داغ شدن غیر عادیه
ماکسیمم جریان مدار پنچ آمپر و جریان پیشنهادی سه آمپر است شما باید جریان خروجیتون رو روی سه آمپر حفظ کنی وگرنه در جریان های بالا گرم شدن تا حدودی عادیه
بهتره توان ورودی و توان خروجی رو محاسبه کنید تا ببینید بازده مدار طبق دیتاشیت هست یا نه
این که گفتید خازن داغ میکنه کاملا غیر عادیه
معمولا خازن زمانی داغ میکنه که ولتاژ بیش از حد بهش رسیده باشه یا ولتاژ متناوب بهش رسیده باشه یک احتمال کمی هست که به علت سوختن دیود ولتاژ متناوب به خازن رسیده باشه (شاید هم خود خازن خراب شده و جریان دی سی رو عبور میده)
دیدگاه
-
متاسفانه این ۵ آمپری که توسط سازنده ادعا شده ، حداکثر جریان سویچ داخلی آیسی هست ، و نه حداکثر جریان خروجی.
در مبدل های بوست ، تحمل جریان دیود خروجی باید حداقل ۲ برابر جریان کشی خروجی باشه ، یعنی برای ۵ آمپر جریان کشی ، باید دیود شاتکی ۱۰ آمپری استفاده بشه...
البته این کار هم فایده زیادی نداره.
در خود دیتاشیت آیسی XL6019 ، صفحه ۶ به وضوح گفته شده که در بهترین شرایط ، جریان کشی خروجی باید زیر ۲ آمپر باشه.
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
با سلام و درود، و تبریک سال نو.
متاسفانه این ۵ آمپری که توسط سازنده ادعا شده ، حداکثر جریان سویچ داخلی آیسی هست ، و نه حداکثر جریان خروجی.
در مبدل های بوست ، تحمل جریان دیود خروجی باید حداقل ۲ برابر جریان کشی خروجی باشه ، یعنی برای ۵ آمپر جریان کشی ، باید دیود شاتکی ۱۰ آمپری استفاده بشه...
البته این کار هم فایده زیادی نداره.
در خود دیتاشیت آیسی XL6019 ، صفحه ۶ به وضوح گفته شده که در بهترین شرایط ، جریان کشی خروجی باید زیر ۲ آمپر باشه.
پروژکتور ۳۰ وات ۱۲ ولت چند آمپر می کشه؟ زیر دو آمپر هم تست کردم بازم داغ میشه
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط Gholampour2013 نمایش پست ها
سلام
طبق برگه اطلاعاتی،ای ای سی[، 6019 ] برای کار در ناحیه ایمن. ====>>..
,,حداکثر جریان خروجی ...با ولتاژ ورودی ۸ ولت ..،۷۰۰ میلی آمپر می باشد.،،
.
،،،،***و با ولتاژ ورودی ۲۲ ولت ...حداکثر جریان خروجی ایمن ۲ امپر می باشد ***......
،،،
*** و در مشخصات این(ای سی) ..حرف از تضمین
.(.GUARANTEED )جریان خروجی ..۵ امپر نیست ،***.،جدیدترین ویرایش توسط DAVID347; ۱۸:۱۰ ۱۴۰۴/۰۱/۰۴.
دیدگاه
-
سلام
هر چقدر اختلاف ولتاژ ورودی و خروجی ماژول افزاینده بیشتر باشه ، بیشتر به ماژول فشار میاد.
اگر به فرض ولتاژ ورودی ۵ ولت باشه و ولتاژ خروجی ۱۲ ولت، حداکثر جریانی که میتونید از خروجی ماژول بکشید ۱ آمپر هست.
بیشتر از این مقدار طبیعتا داغ کرده و در بلند مدت خواهد سوخت.
- تشکرها 1
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
اگر توانش واقعی باشه ، باید حدود ۲.۵ آمپر بکشه.
هر چقدر اختلاف ولتاژ ورودی و خروجی ماژول افزاینده بیشتر باشه ، بیشتر به ماژول فشار میاد.
اگر به فرض ولتاژ ورودی ۵ ولت باشه و ولتاژ خروجی ۱۲ ولت، حداکثر جریانی که میتونید از خروجی ماژول بکشید ۱ آمپر هست.
بیشتر از این مقدار طبیعتا داغ کرده و در بلند مدت خواهد سوخت.
دیدگاه
-
به خازن هم میشه هیت سینک چسباند؟ به آیسی هیت سینک زدم. به برد میشه هیت سینک زد؟
به خازن نمیشه .رادیاتور و خنک کننده وصل کرد ....
اگر خازن داغ می کند ...به این معنی است که مناسب این مدار
نیست ..و جریان دهی کمی دارد .....اگر می توانید
خازن را با یک نمونه مرغوب از نوع سیلمیک النا
تعویض،کنید.....
- تشکرها 2
دیدگاه
-
به خازن هم میشه هیت سینک چسباند؟ به آیسی هیت سینک زدم. به برد میشه هیت سینک زد؟
به برد هم میشه هیت سینک وصل کرد ، به شرطی که بین کف برد و هیت سینک ، یک عایق الکتریکی و رسانای حرارت ( مثل پد سیلیکون ) وجود داشته باشه.
- تشکرها 1
دیدگاه
دیدگاه