اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

عیب یابی گیرنده موج AM (با آی سی تیونر)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : عیب یابی گیرنده موج AM (با آی سی تیونر)

اینجا
    باز هم عید آمد و ما لختیم...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Dxing
      آقای Dxing منکه شما رو استاد خطاب کردم حداقل یه کم شکست نفسی ابراز می کردین

مداری که قرار دادین مدار یک رادیو کامل هست تقویتی که برای 1220 باشه نیست :-((

--------------------------- --------------------------

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aswhu600
        آقای Dxing منکه شما رو استاد خطاب کردم حداقل یه کم شکست نفسی ابراز می کردین
        مداری که قرار دادین مدار یک رادیو کامل هست تقویتی که برای 1220 باشه نیست :-((
        اگه این مدارو گذاشتم به این دلیل بود که مدار خودتو از نظر تعداد قطعات و حجم با این مدار
        دو بند انگشتی مقایسه کنی . نمونه ساخته شده خارجی :

ضمنا به دلیل دامنه بالای ولتاژ القایی موج MW که در حد چند ده میلی ولته معمولا هیچ مدار
        تقویت کننده ای قرار نمیدند چون اصلا نیازی بهش نیست .
        اگه دیده باشید رادیوهایی هست که که با یک دیود ژرمانیم سیگنال رو آشکار سازی میکنه و
        یک گوشی کریستالی یا امپدانس بالا رو راه اندازی میکنه . کافیه فقط به یک فلز متصل کنید .

در طرح های معمولی هم از همون ترانزیستور اولی بعنوان تقویت کننده - میکسر استفاده
        میکنند . با اینحال یه طرحی از قبل داشتم که با ماسفت dual gat هستش و یک طبقه
        تقویت رو به میزان زیاد انجام میده . که بنظرم حروم کردن پوله :biggrin:

دیدگاه

با سلام :

به هر حال در مواقعی سیگنال های ضعیف وجود دارن حالا ممکنه که منتقی نباشه که کادر انتن را تقویت کنیم و مثلا از بوستر و آنتن هوایی کمک بگیریم

لطفا نظرتونا در باره این مدار هم بگید فکر کنم مشابه مدار شماست از دوفیلتر در ورودی و خروجی ماسفت dual gat استفاده شده و کمی هم تقویت شده

و اگر مدار بوستری که ارزش مونتاژ داره رو دارید لطفا قرار دهید

--------------------------- --------------------------

دیدگاه

من کمی محاسبات سلف و خازن رو انجام دادم . در طرح زیر دیود واریکاپ KV1235 ظرفیتی
            معادل 490 پیکو دارد که برای دو تا دیود این مقدار نصف میشه .
            برای فرکانس 550 کیلوهرتر با مقدار سلف 330 میکروهانری ظرفیت خازنی دیود 250 پیکو میشود .
            و
            برای فرکانس 1600 کیلوهرتر با مقدار سلف 330 میکروهانری ظرفیت خازنی دیود 30 پیکو میشود .

ولی نکته اینجاست که برای بوستر معمولا فرکانس متغیر نمیزارند . معمولا یه فیلتر پایین گذر قرار
            میدن . الان من نمیدونم چرا متغیره ؟؟؟
            اگه آشکارسازی همینجا انجام میشد منطقی تر بنظر میرسید .
            اینطوری باید علاوه بر تغییر واریابل در خود رادیو - پتانسیومتر بوستر رو هم چرخوند oo:

دیدگاه

برای تقویت امواج ورودی میتونید از بخش اول این مدار هم استفاده کنید :

اینجا

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aswhu600 نمایش پست ها
                سلام خدمت دوستان :
                من در چند روز گذشته یه دونه رادیوی AM البته نمونه آزمایشی راه اندازی کردم که تصاویر شا پایین می بینید

ولی یه مشکلی پیش اومده به این صورت که وقتی موج یاب را روی ایستگاه مورد نظر تنظیم میکنم خوب ایستگاه را میگیره ولی خیلی ضعیف و برای اینکه اون استگاه را قوی بگیرم باید یه دونه خازن تریمر یا متغیر به سر کادر انتن متصل کنم و با تنظیم ش اون استگاه را قوی بگیرم

در واقع خازن واریابل که میدونید دوتا خروجی مثل هم داره که یکی "ای اف" اسیلاتور را تنظیم میکنه و دیگری کادر آنتن

مشکل اینجاس که کادر آنتن فرکانس تشدیدش مثل فرکانس تشدید اسیلاتور تغییر نمیکنه یا فرکانسش جلوتر یا عقب تر از فرکانش اسیلاتور میوفته

منم اولش گفتم ظرفیت سلفی سلف داخل اسیلاتور با ظرفیت سلفی کادر انتن یکی نیست و برای همین هم تعداد دور کادر انتن را تغییر دادم و هم خازن هایی که به کادر آنتن هست چندین بار کادر انتن را از نو سیم پیچی کردم نشد که نشد

یعنی هر ایستگاهی که تنظیم میکنم باید خازن دوم که یه دونه واریابل دیگه هست هم را تنظیم کنم

در در نهایت هم یه کادر آنتن از یه رادیو ضبط AIWA که خراب بود دراوردم و همانطور که در شکل می بینید به مدار متصل کردم

راستش کم کم دارم به این نتیجه میرسم که در نهایت یه خازن واریابل دیگه علاوه بر خازن واریابلی که هست به سیم پیچ کادر انتن متصل کنم و روی جعبه اسمشا بزارم "ولوم تمرکز آنتن" !

همین مداری که بستم و تقریبا متعلقات زیادی هم نداره گیرندگی و تفکیک خیلی زیادی داره البته با "ولوم تمرکز آنتن" !

از همه دوستان و دوستان با تجربه میخوام که منا راهنمایی کنن و یه راه چاره ای پیدا کنن

همه چیز هم طبق دیتا شیت بستم البته نقشه های دیگه ای از این آی سی دارم که مقادیر قطعات متفاوت هست
                پاسخ : در موج متوسط اول سیم پیچ فریت را بحالت استاندارد روی میله فریت قرار دهید این سیم پیچ باید دروسط میله فریت نباشد و چند میلی متر الی یکی دوسانتیمتر بستگی به طول فریت ازنوک فریت فاصله داشته باشد ، با حرکت دادن خازن واریابل را در نزدیکی کمترین فرکانس دریافتی یعنی نزدیک به حداکثر ظرفیت واریابل قرار دهید،بعد با پیچاندن ذغال اسیلاتور که قرمز رنگ است وتنظیم مجدد واریابل بهترین گیرندگی را برای فرکانس های پائین موج متوسط تنظیم کنید، وقتی قسمت فرکانس پائین کاملا تنظیم شد با حرکت به طرف کمترین ظرفیت واریابل یک ایستگاه فرکانس بالا تر را بگیرید و اینبار فقط بکمک خازنهای تریمر پشت واریابل گیرندگی را به حد اکثر برسانید ، حالا تمام باند گیرنده رادیو شما کاملا تنظیم است . یادمان باشد اول فرکانس پائین درحالی که تریمر های پشت واریابل در حالت متوسط قرار دارند ، فقط بکمک تغییردادن ذغال قزمز و چند آزمون و خطا باید تنظیم شوند بعد فرکانس های بالای موج متوسط بکمک تغییر حالت تریمر پشت واریابل به دقت با چند آزمون و خطا تنظیم شوند
                حسین افتخاری
                جدیدترین ویرایش توسط hoef; ۰۱:۴۲ ۱۴۰۰/۰۸/۰۹. دلیل: کامل کردن توضیح

دیدگاه

پاسخ : در موج متوسط اول سیم پیچ فریت را بحالت استاندارد روی میله فریت قرار دهید این سیم پیچ باید دروسط میله فریت نباشد و چند میلی متر الی یکی دوسانتیمتر بستگی به طول فریت ازنوک فریت فاصله داشته باشد ، خازن واریابل را در نزدیکی کمترین فرکانس دریافتی یعنی نزدیک به حداکثر ظرفیت واریابل قرار دهید،بعد با پیچاندن ذغال اسیلاتور که قرمز رنگ است وتنظیم مجدد واریابل بهترین گیرندگی را برای فرکانس های پائین موج متوسط تنظیم کنید، وقتی قسمت فرکانس پائین کاملا تنظیم شد با کمترین ظرفیت واریابل یک ایستگاه فرکانس بالا تر را بگیرید و اینبار فقط بکمک خازنهای تریمر پشت واریابل گیرندگی را به حد اکثر برسانید ، حالا تمام باند گیرنده رادیو شما کاملا تنظیم است . حسین افتخاری

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hoef نمایش پست ها
                    پاسخ : در موج متوسط اول سیم پیچ فریت را بحالت استاندارد روی میله فریت قرار دهید این سیم پیچ باید دروسط میله فریت نباشد و چند میلی متر الی یکی دوسانتیمتر بستگی به طول فریت ازنوک فریت فاصله داشته باشد ، خازن واریابل را در نزدیکی کمترین فرکانس دریافتی یعنی نزدیک به حداکثر ظرفیت واریابل قرار دهید،بعد با پیچاندن ذغال اسیلاتور که قرمز رنگ است وتنظیم مجدد واریابل بهترین گیرندگی را برای فرکانس های پائین موج متوسط تنظیم کنید، وقتی قسمت فرکانس پائین کاملا تنظیم شد با کمترین ظرفیت واریابل یک ایستگاه فرکانس بالا تر را بگیرید و اینبار فقط بکمک خازنهای تریمر پشت واریابل گیرندگی را به حد اکثر برسانید ، حالا تمام باند گیرنده رادیو شما کاملا تنظیم است . حسین افتخاری
                    سلام آقای افتخاری جهت چرخش خازن های واربایل عاری به کرام طرف یعنی اگه به جهت عقربه ساعت تریمر های پشت رو بچرخونیم ظرفیت افزایش میابه یا کم میشه ؟ ظرفیت نهایی چقدره ؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...