اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اندازه گیری قدرت آنتن های وایرلس برحسب dbm

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : اندازه گیری قدرت آنتن های وایرلس برحسب dbm

نوشته اصلی توسط kaveh3366 نمایش پست ها
    سلام ای سی AD8318 در ایران موجوده و قیمت فعلی ان 408 هزارتومن هست البته فروشگاه افتاب رایانه ماژول کامل یعنی ای سی AD8318 بهمراه فیبرمداراپی و قطعات ان حتی فیش مخابراتی انتن روی ان نصب شده تا پارسال موجود بود ولی همش بفروش رفت یکیش را هم من خریدم ادرس سایت های فروشنده ای سی الکمارکت هست

حالا مشکل اینجاست که این ای سی گرون قیمتتوسط یک شرکت سازنده معتبر ساخته شده و شکی در مورد صحت کارکرد ان نیست بنده هم یک ماجول کامل ای سی با قطعات انرا از فروشگاه افتاب رایانه خریدم ولی متاسفانه باهر وسیله ای از جمله تلفن بیسیم 5 وات COMMO 12000 ژاپنی . مودم وای فای . فرستنده یک وات پیجر دزدگیر امتحان کردم متاسفانه حساسیت خیلی خیلی پایین در حد 5 الی 30 میلی ولت داشت حتی برای تلفن بیسیم 5 وات COMMO 12000 ژاپنی و هر چه در فایل PDF ان گشتم و خواندم به نتیجه ای نرسیدم .لازم به ذکر هست که ماجول اماده ان دو پین شماره 6و 7 (VSET ,,و VOUT) ای سی را بهم وصل کرده و دراین حالت خروجی ای سی بصورت معکوس کار میکنه مثلا بصورت معمولی 3 ولت میده و در صورت اعمال سیگنال RF به ازای هر میلی وات بر دسیبل 50 میلی ولت کم میکنه . که متاسفانه در کل خیلی حساسیت پایینی داره

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

حالا از شما اساتید درخواست راهنمایی دارم . بنده دنبال ساخت یک RF METER تقریبا کالیبره هستم که از فرکانس 100 مگاهرتز تا 8 گیکاهرتز را جواب بده واز ماجول اماده ای سی AD8318 کمک گرفتم ولی متاسفانه اصلا حساسیت قابل قبولی نداره توی PDF ان نوشته کاربرد این ای سی برای تنظیم قدرت فرستنده های قدرت و رادار و... میباشد در این صورت فکرنمیکنم برای امواج مثلا حدود 200 میلی وات جواب بده حتی با تلفن بیسیم ژاپنی 5 وات هم اصلا حساسیت قابل قبولی نداشت

ادرس سایت های فروشنده ماجول و خود ای سی را در پست بعدی میگذارم چون خود سایت شما قبول نمیکرد لینک بذارم

با سلام و احترام
    همانطور که در دیتاشیت قابل مشاهده است، محدوده مجاز Pin بین 65dBm- تا 5dBm+ بوده و Vout متناظر برای این محدوده 2.1 ولت تا حدود 0.6 ولت میباشد. لذا با افزایش توان ورودی، ولتاژ خروجی کاهش خواهد یافت. از طرفی چون ورودی بصورت تفاضلی است لذا حساسیت ورودی بالا میباشد. نکته ایی که باید به آن توجه کنید این است که ماکزیمم توان ورودی نباید بیشتر از 5dBm+ باشد که این عدد معادل 3.2mW میباشد. در صورتی که بخواهید توانهای بالاتر را اندازه گیری نمایید لازم است که از تضعیف کننده سیگنال (Attenuator) استفاده نمایید.
    موفق باشید.

دیدگاه

سلام وقت بخیر .ممنون از پاسخ شما ولی درواقع من این rf meter را بیشتر برای قدرتهای خیلی پایین مثلا مودم wifi یا تلفن های بیسیم رومیزی مثل panasonic ; که فکرنمی کنم قدرتی بیشتر از 100 یا 200 میلی وات داشته باشند یا مثلا برای پیدا کردن نشتی اجاق های ماکروفر(ماکروویو) که اصولا نشتی خیلی کمی بین 100 تا 800 میلی وات دارند استفاده کنم که هر کدام از این موارد را امتحان کردم متاسفانه اصلا جواب نمیده......؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
      ممنون حالا سعی میکنم یک تضعیف کننده سیگنال هم بسازم و امتحانش کنم
      ممنون از راهنمایی شما استاد بزرگوار
      جدیدترین ویرایش توسط kaveh3366; ۰۸:۲۵ ۱۴۰۰/۰۸/۳۰.

دیدگاه

یه سوال دیگه هر چقدر بین فرستنده رادیویی مثل تلفن بیسیم رومیزی panasonic و مدار AD8318 فاصله و مسافت ایجادکنیم مثلا 2 یا 3 متر فاصله اصولا قدرت امواج برای مدار AD8318 کم میشود ولی باز هم واکنشی نشان نمیدهد...؟؟؟؟؟

دیدگاه

elecmarket.ir
          این ادرس سایت الکمارکت هست که ای سی های فوق العاده عالی از کارخانه های معتبر کانکتور های رادیویی و خیلی تجهیزات فوق العاده حرفه ای تخصصی درمورد RF رادیویی دارد اگر شماره واتساپ بدید یک فایل اکسل از همین سایت گرفتم که تمام قطعات سایت اعم از ای سی کانکتور و غیره درون فایل اکسل هست براتون میفرستم .جالب هست بدونید که بنده ای سی دیگری بنام AD8319 را هم سه سال پیش ازهمین سایت خریداری کردم حالا مشکلی که دارم این هست که ابعاد این ای سی به اندازه نوک چوب کبریت هست ودرطراحی فیبرمدارچاپی و لحیم کردن ان مشکل دارم و ای سی بلا استفاده برای من
          جدیدترین ویرایش توسط kaveh3366; ۰۹:۱۸ ۱۴۰۰/۰۸/۳۰.

دیدگاه

یه سوال دیگه هر چقدر بین فرستنده رادیویی مثل تلفن بیسیم رومیزی panasonic و مدار AD8318 فاصله و مسافت ایجادکنیم مثلا 2 یا 3 متر فاصله اصولا قدرت امواج برای مدار AD8318 کم میشود ولی باز هم واکنشی نشان نمیدهد...؟؟؟؟؟
            با سلام مجدد. از برد چگونه برای تست استفاده میکنید؟ در صورت امکان مراحل تست را بیان کنید تا بهتر بشه راهنمایی کرد.موفق باشید.

دیدگاه

با عرض سلام مثلا برد را به ولتاژ 6 ولت وصل میکنم خود ماجول اماده AD8318 یه رگولاتور کوچک 7805 دارد و خودش ولتاژ ای سی AD8318 را رگوله میکنه سپس یک انتن اماده پیچی به طول 11 سانت به فیش SMA موجود روی برد ماجول وصل میکنم این نوع انتن ها شبیه انتن های موجود برای مودم وای فای و ماجول SIM800 می باشند و داخلشان یک سیم و دور ان فنر دارد البته من در سایز دیگه 29 سانت هم از این نوع انتن دارم و البته انواع انتن تلسکوپی رادیو را نیز از 10 سانت تا 120 سانت دارم و بعضی از ان ها را برای ماجول امتحان کردم که فرقی در عملکرد ان نداشت .حالا منظورم این است که مثلا ماجول روی میزروشن باشد وخروجی ان به یک مولتی متر با دقت MASTECH وصل شود و تلفن بیسیم رومیزی را مثلا در فاصله 4 متری روشن کنیم و کم کم فاصله ان را با انتن ماجول کم کنیم و میاوریم نزدیک تر به انتن ماجول ولی متاسفانه اصلا واکنشی نشان نمیده وقتی کاملا به انتن میچسبه شاید بین 2 تا 5 میلی ولت ولتاژش تغییر میکنه که اصلا قابل قبول نیست

من یک مدار RF METER ساده بوسیله دو عدد اپ امپ TLC271 و ای سی بارگراف LM3915 ساختم که نقشه ان مال یک کتاب قدیمی بود فوق العاده عالی کار میکنه و البته یک ولوم تغییر GAIN هم داره ضریب تقویت و کالیبره کردن مدار را انجام میده مثلا یک ریموت کنترل دزدگیر ماشین PT2260 که قدرتی حدود 50 میلی وات داره را خیلی عالی از فاصله 50 سانت الی 1 متر تشخیص میده حتی زمانیکه انتن ریموت کنترل را هم جهت با انتن مدار RF METER قرار میدهیم(یعنی پولاریزاسیون انتن ها با هم .همجهت می شوند) خروجی بارگراف فوق العاده بالا میره و تا انتها روشن میشه و واقعا حساسیت عالی و قابل قبولی داره البته برای نشت یابی اجاق ماکروویو هم امتحان کردم خیلی خوب جواب میداد.ولی متاسفانه اشباح میشد و همه LED بارگراف روشن میشد . حالا بنده میخواستم یک RF METER تقریبا کالیبره که قدرت را مثلا به دسیبل یا میلی وات نشان بده (برای تست ریموت کنترل دزدگیر50mW . تلفن رومیزی100mW .مودم وای فای 200mW .تلفن بیسیم برد بالا5WATT ونشتی اجاق ماکروویو حدود 5 الی 10 وات ) و رنج فرکانس بالا مثلا تا 6 گیگاهرتز داشته باشه بسازم مخصوصا برای نشت یابی اجاق ماکروویو (چون بنده لوازم خانگی تعمیر میکنم ) ولی هر چه سعی میکنم و از ای سی های معتبر و حتی ماجول اماده ان که تمام قطعات مورد نیاز AD8318 و فیش انتن SMA و رگولاتور را هم خودش داره استفاده کنم متاسفانه اصلا نتیجه قابل قبولی نداره و حتی مثل یک اپ امپ ساده TLC271 جواب نمیده
              جدیدترین ویرایش توسط kaveh3366; ۲۱:۴۴ ۱۴۰۰/۰۸/۳۰.

دیدگاه

با عرض سلام مثلا برد را به ولتاژ 6 ولت وصل میکنم خود ماجول اماده AD8318 یه رگولاتور کوچک 7805 دارد و خودش ولتاژ ای سی AD8318 را رگوله میکنه سپس یک انتن اماده پیچی به طول 11 سانت به فیش SMA موجود روی برد ماجول وصل میکنم این نوع انتن ها شبیه انتن های موجود برای مودم وای فای و ماجول SIM800 می باشند و داخلشان یک سیم و دور ان فنر دارد البته من در سایز دیگه 29 سانت هم از این نوع انتن دارم و البته انواع انتن تلسکوپی رادیو را نیز از 10 سانت تا 120 سانت دارم و بعضی از ان ها را برای ماجول امتحان کردم که فرقی در عملکرد ان نداشت .حالا منظورم این است که مثلا ماجول روی میزروشن باشد وخروجی ان به یک مولتی متر با دقت MASTECH وصل شود و تلفن بیسیم رومیزی را مثلا در فاصله 4 متری روشن کنیم و کم کم فاصله ان را با انتن ماجول کم کنیم و میاوریم نزدیک تر به انتن ماجول ولی متاسفانه اصلا واکنشی نشان نمیده وقتی کاملا به انتن میچسبه شاید بین 2 تا 5 میلی ولت ولتاژش تغییر میکنه که اصلا قابل قبول نیست

من یک مدار RF METER ساده بوسیله دو عدد اپ امپ TLC271 و ای سی بارگراف LM3915 ساختم که نقشه ان مال یک کتاب قدیمی بود فوق العاده عالی کار میکنه و البته یک ولوم تغییر GAIN هم داره ضریب تقویت و کالیبره کردن مدار را انجام میده مثلا یک ریموت کنترل دزدگیر ماشین PT2260 که قدرتی حدود 50 میلی وات داره را خیلی عالی از فاصله 50 سانت الی 1 متر تشخیص میده حتی زمانیکه انتن ریموت کنترل را هم جهت با انتن مدار RF METER قرار میدهیم(یعنی پولاریزاسیون انتن ها با هم .همجهت می شوند) خروجی بارگراف فوق العاده بالا میره و تا انتها روشن میشه و واقعا حساسیت عالی و قابل قبولی داره البته برای نشت یابی اجاق ماکروویو هم امتحان کردم خیلی خوب جواب میداد.ولی متاسفانه اشباح میشد و همه LED بارگراف روشن میشد . حالا بنده میخواستم یک RF METER تقریبا کالیبره که قدرت را مثلا به دسیبل یا میلی وات نشان بده (برای تست ریموت کنترل دزدگیر50mW . تلفن رومیزی100mW .مودم وای فای 200mW .تلفن بیسیم برد بالا5WATT ونشتی اجاق ماکروویو حدود 5 الی 10 وات ) و رنج فرکانس بالا مثلا تا 6 گیگاهرتز داشته باشه بسازم مخصوصا برای نشت یابی اجاق ماکروویو (چون بنده لوازم خانگی تعمیر میکنم ) ولی هر چه سعی میکنم و از ای سی های معتبر و حتی ماجول اماده ان که تمام قطعات مورد نیاز AD8318 و فیش انتن SMA و رگولاتور را هم خودش داره استفاده کنم متاسفانه اصلا نتیجه قابل قبولی نداره و حتی مثل یک اپ امپ ساده TLC271 جواب نمیده
                با سلام مجدد. چه ولتاژی در خروجی میخوانید؟

دیدگاه

سلام وقت بخیر .همانطور که قبلا عرض کردم ماجولAD8318 شامل فیبر مدار چاپی . رگولاتور کوچک 7805 و چند عدد خازن و مقاومت که برای کارکرد ای سی هستند و یک فیش کوچک انتن SMA هست من به ماجول ولتاژ 7 ولت را میدم و یک انتن 11 سانت پیچی به فیش SMA ان نصب میکنم (این نوه انتن ها معمولا برای مودم وای فای و ماجول SIM800 . یا SIM900 استفاده میشه که مشکی رنگ بود و درون غلاف پلاستیکی یک انتن فنری قراردارد البته نمونه 29 سانت همین نوع انتن را هم دارم و قبلا روی مدار بستم که تفاوتی نکرد (البته انواع انتن تلسکوپی از 10 سانت تا 150 سانتی متر را هم دارم و روی ماجول امتحان کردم که تفاوتی نداشت) . و خروجی ولتاژ ماجول را به یک مولتی متر دقیق MASTECH وصل میکنم
                  سپس یک تلفن بیسیم رومیزی PANASONIC را در فاصله 5 متری ماجول روشن میکنم و ارام ارام فاصلهراباماجول کم میکنم که متاسفانه در نزدیک ترین حالت حدود 5 میلی ولت خروجی ماجول تغییر میکند
                  جدیدترین ویرایش توسط kaveh3366; ۰۸:۵۰ ۱۴۰۰/۰۹/۰۱.

دیدگاه

من یک مدار RF METER دیگه بااستفاده ازدو عدد ای سی اپ امپ TLC271 , یک ای سی ولتمر بارگراف LM3915 ساختم که نقشه انرا از یک کتاب الکتور قدیمی برداشتم که خیلی خوب کار میکنه و حتی یک ریموت کنترل دزدگیر ماشین را از فاصله 50 سانت تا 1 متری تشخیص میده و زمانیکه پولاریزاسیون انتن ریموت کنترل با انتن RF METER هم جهت میشه تمام بارگراف روشن میشه و تغییرات کاملا محسوس است یک ولوم هم برای کالیبره کردن داره و ان را با تلفن بیسیم وحتی اجاق ماکرویوامتحان کردم که درست می کرد ولی به علت قدرت زیاد ماکروویو یا تلفن بیسیم کاملا اشباح شده و تمام بارگراف ان روشن میشود .حالا قصد داشتم با ای سی AD8318 یکRF METER کالیبره و دقیق بسازم که برای تست ریموت کنترل و تلفن بیسیم رومیزی . تلفن برد بالا و نشتی اجاق ماکروویو بسازم که متاسفانه موفق نشدم

دیدگاه

سلام وقت بخیر .همانطور که قبلا عرض کردم ماجولAD8318 شامل فیبر مدار چاپی . رگولاتور کوچک 7805 و چند عدد خازن و مقاومت که برای کارکرد ای سی هستند و یک فیش کوچک انتن SMA هست من به ماجول ولتاژ 7 ولت را میدم و یک انتن 11 سانت پیچی به فیش SMA ان نصب میکنم (این نوه انتن ها معمولا برای مودم وای فای و ماجول SIM800 . یا SIM900 استفاده میشه که مشکی رنگ بود و درون غلاف پلاستیکی یک انتن فنری قراردارد البته نمونه 29 سانت همین نوع انتن را هم دارم و قبلا روی مدار بستم که تفاوتی نکرد (البته انواع انتن تلسکوپی از 10 سانت تا 150 سانتی متر را هم دارم و روی ماجول امتحان کردم که تفاوتی نداشت) . و خروجی ولتاژ ماجول را به یک مولتی متر دقیق MASTECH وصل میکنمسپس یک تلفن بیسیم رومیزی PANASONIC را در فاصله 5 متری ماجول روشن میکنم و ارام ارام فاصلهراباماجول کم میکنم که متاسفانه در نزدیک ترین حالت حدود 5 میلی ولت خروجی ماجول تغییر میکند
                      با سلام مجدد. مطابق دیتاشیت وقتی توان سیگنال ورودی 65dBm- میباشد یعنی هنگامیکه توان دریافتی تقریبا صفر است باید خروجی 2.1 ولت باشد و با بالا رفتن توان دریافتی، ولتاژ خروجی تا 0.6 ولت پایین می آید. دقت کنید که موقع اندازه گیری ولتاژ خروجی ماژول، ولتمتر روی حالت dc باشد. البته توجه داشته باشید که ولتاژ خروجی حالت یکنواخت ندارد و اگر بتوانید بصورت متوالی و در بازه های زمانی یکسان مقدار مینیمم ولتاژ در هر بازه را ملاک قرار دهید بهتر است ولی در هر حال هنگامیکه هیچ آنتنی به ماژول وصل نیست اگر ولتاژ خروجی در حالت اندازه گیری dc حدود 2.1 ولت نمیباشد مشکلی وجود دارد.
                      جدیدترین ویرایش توسط evergreen; ۰۰:۰۹ ۱۴۰۰/۰۹/۰۲.

دیدگاه

سلام وقت بخیر .همانطور که قبلا عرض کردم ماجولAD8318 شامل فیبر مدار چاپی . رگولاتور کوچک 7805 و چند عدد خازن و مقاومت که برای کارکرد ای سی هستند و یک فیش کوچک انتن SMA هست من به ماجول ولتاژ 7 ولت را میدم و یک انتن 11 سانت پیچی به فیش SMA ان نصب میکنم (این نوه انتن ها معمولا برای مودم وای فای و ماجول SIM800 . یا SIM900 استفاده میشه که مشکی رنگ بود و درون غلاف پلاستیکی یک انتن فنری قراردارد البته نمونه 29 سانت همین نوع انتن را هم دارم و قبلا روی مدار بستم که تفاوتی نکرد (البته انواع انتن تلسکوپی از 10 سانت تا 150 سانتی متر را هم دارم و روی ماجول امتحان کردم که تفاوتی نداشت) . و خروجی ولتاژ ماجول را به یک مولتی متر دقیق MASTECH وصل میکنم
                        سپس یک تلفن بیسیم رومیزی PANASONIC را در فاصله 5 متری ماجول روشن میکنم و ارام ارام فاصلهراباماجول کم میکنم که متاسفانه در نزدیک ترین حالت حدود 5 میلی ولت خروجی ماجول تغییر میکند

من یک مدار RF METER دیگه بااستفاده ازدو عدد ای سی اپ امپ TLC271 , یک ای سی ولتمر بارگراف LM3915 ساختم که نقشه انرا از یک کتاب الکتور قدیمی برداشتم که خیلی خوب کار میکنه و حتی یک ریموت کنترل دزدگیر ماشین را از فاصله 50 سانت تا 1 متری تشخیص میده و زمانیکه پولاریزاسیون انتن ریموت کنترل با انتن RF METER هم جهت میشه تمام بارگراف روشن میشه و تغییرات کاملا محسوس است یک ولوم هم برای کالیبره کردن داره و ان را با تلفن بیسیم وحتی اجاق ماکرویوامتحان کردم که درست می کرد ولی به علت قدرت زیاد ماکروویو یا تلفن بیسیم کاملا اشباح شده و تمام بارگراف ان روشن میشود .حالا قصد داشتم با ای سی AD8318 یکRF METER کالیبره و دقیق بسازم که برای تست ریموت کنترل و تلفن بیسیم رومیزی . تلفن برد بالا و نشتی اجاق ماکروویو بسازم که متاسفانه موفق نشدم

5 میلی ولت

شما درست میفرمایید خروجی ماجول در حالتی که هیچ امواج ماکرویوی وجود ندارد 2.1 ولت هست ولی وقتی امواج رادیویی را بوسیله یک تلفن بیسیم رومیزی یا تلفن بیسیم برد بالا به ماجول اعمال میکنیم تغییرات ولتاژ خیلی کم در حد 5 میلی ولت داره که اصلا قابل قبول نیست

دیدگاه

لطفا صبر کنید...