اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

چرا حتما الزام به استفاده از ماسفت وجود دارد مثلا نمی شود از این پایینی استفاده کرد
    http://robocupshop.com/userfiles/file/datasheet/Transistor/2N%20Series/2N3055-STMicroelectronics-datasheet.pdf
    معایب:
    1-حجم و وزن زیاد
    2-مقاومت بالا در حالت on و تلفات بیشتر
    3-نیاز به جریان بالای بیس امیتر
    این مدعیان در طلبش بی خبرانند
    آن را که خبر شد خبری باز نیامد

دیدگاه

راسی شب بود یادم رفت بگم، فکر کنم با این اوصاف موتور من وضعش خیلی خرابه !
      مخصوصاً وضع emf
      خروجی که گرفتم خیلی ناجوره !

دیدگاه

اگر اشتباه می کنم بگید :mrgreen:
        ماسفت ها اثر میدانی هستند و از اکسید آهن ساخته شده اند و در واقع نسبت به میدان الکتریکی وبه تبع آن میدان مغناطیسی اثر پذیری بالایی دارند.
        از روی تصاویر آقای معاون و اسکوپ دیگر دوستان چنین بر می آید که نویز زیادی بر روی مدار حاکم است .
        از طرف دیگر روتور براشلس ما دارای مغناطیسی قوی و دوران بالا است. (با سواد کمی که دارم میدونم که چرخیدن یا تناوب یک میدان مغناطیسی سبب افزایش قدرت و دامنه اون میشه)
        یعنی اینکه ما یک منبع تولید کننده میدان مغناطیسی (موتور) را نزدیک یک وسیله حساس به میدان مغناطیسی (ماسفت) قرار داده ایم بعدا هم خروجی های مدار ما نویز بالایی از خود نشان می دهد و موتور به خوبی کار نمی کند. :cry2:
        نتیجه ای که می خواهم بگیرم اینکه یا ماسفت ها را تغییر دهیم یا از اثر میدان مغناطیسی موتور بر روی آنها جلوگیری کنیم چیزی شبیه کارکرد فریت بید برای جدا کردن زمین موتور و مدار. :wow:

برادر بابک عزیز من نگفتم حتما از اون لگن قابلمه ای استفاده کنیم من می گویم چرا از ماسفت استفاده شده است !

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mreza17
          اگر اشتباه می کنم بگید :mrgreen:
          ماسفت ها اثر میدانی هستند و از اکسید آهن ساخته شده اند و در واقع نسبت به میدان الکتریکی وبه تبع آن میدان مغناطیسی اثر پذیری بالایی دارند.
          از روی تصاویر آقای معاون و اسکوپ دیگر دوستان چنین بر می آید که نویز زیادی بر روی مدار حاکم است .
          از طرف دیگر روتور براشلس ما دارای مغناطیسی قوی و دوران بالا است. (با سواد کمی که دارم میدونم که چرخیدن یا تناوب یک میدان مغناطیسی سبب افزایش قدرت و دامنه اون میشه)
          یعنی اینکه ما یک منبع تولید کننده میدان مغناطیسی (موتور) را نزدیک یک وسیله حساس به میدان مغناطیسی (ماسفت) قرار داده ایم بعدا هم خروجی های مدار ما نویز بالایی از خود نشان می دهد و موتور به خوبی کار نمی کند. :cry2:
          نتیجه ای که می خواهم بگیرم اینکه یا ماسفت ها را تغییر دهیم یا از اثر میدان مغناطیسی موتور بر روی آنها جلوگیری کنیم چیزی شبیه کارکرد فریت بید برای جدا کردن زمین موتور و مدار. :wow:

برادر بابک عزیز من نگفتم حتما از اون لگن قابلمه ای استفاده کنیم من می گویم چرا از ماسفت استفاده شده است !
          سلام
          اولآ موتور شار پراکندگی نداره و میدان مغناطیسی داخل موتوره
          دومآ نویز موتور بعلت کموتاسیونه ربطی به ماسفت نداره
          و سومآ هر جا که صحبت از سویچ جریان باشه ماسفت گزینه اوله
          بخاطر سرعت بالا مقاومت کم حالت on و ساخت درایور ساده تر
          و در منابع تغذیه که بعضآ شار پراکندگی هم دارن کار میکنن
          سومآ مگه تکنولوژی AVR چیه ؟ Cmos

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Babak1367
            اولآ موتور شار پراکندگی نداره و میدان مغناطیسی داخل موتوره
            اینکه میگید موتور شار پراکندگی نداره یعنی چه؟ :surprised:
            توی موتور ما چه inrunner باشه چه out runner یه سری مگنت قوی داره با سرعت بالا می چرخه و جریان مغناطیسی متناوبی در اطرافش ایجاد میکنه در ضمن خود سیم پیچ ها با جریان بالایی داره به صورت متناوب کاره میکنه که این هم منتج به جریان مغناطیسی قوی در اطراف موتور می شود.مغناطیس خارج از موتور درست به اندازه داخل آن می باشد ولی در محیط بزرگتر یعنی با تراکم کمتر .
            و سومآ هر جا که صحبت از سویچ جریان باشه ماسفت گزینه اوله
            بخاطر سرعت بالا مقاومت کم حالت on و ساخت درایور ساده تر
            و در منابع تغذیه که بعضآ شار پراکندگی هم دارن کار میکنن
            سومآ مگه تکنولوژی AVR چیه ؟ Cmos
            خوب باشه حق با شما ماسفت بهترین گزینه است ولی از موتور تاثیر میگیره شما می توانید برای آزمایش موتور را در فاصله چند متری اسپید راه بیاندازید و نتیجه را گزارش کنید البته در این حالت خود این سیم های بلند مشکل ایجاد میکنه
            در ضمن نمی دونم دوستان این نکته را رعایت کردند یا نه؟ پیچیدن سیم های سه فاز خروجی از اسپید به دور هم برای اینکه نویز مغناطیسی ایجاد نکند!

دیدگاه

سلام دوست عزیز.ماسفت ها ایرادی ندارن .حرفی که میزنید درسته ولی شاید در تئوری.توی عمل خودم تست کردم ()که تا نزدیک 2 ولت به گیت اعمال نشه ماسفت ها وصل نمیشن.
              در ضمن توی 5 ولتی هم که میکرو میده ماسفت ها کاملا هادی هستند طوری که اگه 10 ولتم بهش بدی جریان عبوری از ماسفت ها تغییر چندانی نمیکنه

دیدگاه

برادر بابک این حرفی که شما می زنید کاملا متین.
                ولی عملکرد ماسفت ها در مدار و فرکانس بالا با این شبیه سازی که شما کردین فرق میکنه!
                حالا برای اینکه هم خدا هم پیغمبر خدا و هم بنده خدا راضی بشه این آزمایشی که من می گم انجام دهید! البته خودم آدم تنبلی هستم ولی اگر دیگران انجام بدهند شخصا تضمین می کنم هیچ ضرری ندارد البته برای آقای نوربخش کمی ضرر مادی دارد
                اولا سیم ها خروجی از اسپید به موتور، دور هم تابانیده شود

دوما یه دونه از این توپ های پلاستیکی کوچک بردارید و دور آنرا با فویل بپوشانید به طوری که فویل تا نخورد و یک دست روی آنرا قرار بگیرد و از طریق یه شکافی که در توپ ایجاد کردید مدار اسپید را داخل توپ کنید به این ترتیب مدار ما از نوسانات مغناطیسی تا حدودی ایزوله می شود دقت اینکار هم به صاف و یکدست بودن فویل بستگی پیدا می کنه. و البته که در این حالت گرمایش مدار و پوشش روی آنرا در نظر داریم!

دیدگاه

خروجی اون emf
                  چرا اینقدر وضعش خرابه !
                  این آی سی های راه انداز ماسفت، شمارشون چیه ؟
                  این بخش emf ، یک درصد بودن مقاومت ها تأثیری داره ؟ اگر داره، مقاومت 1% بزاریم و پیدا نشد جاشون مولتی ترن بزاریم تا مقاومت دقیق دقیق بشه درآورد
                  -----------------------------------------
                  من یه چیزی واسه موتور درست کردم که احیاناً صدمه ای به دوروبر نخوره ! به خاطر همین سیمها کشیده شدند به بیرون،
                  الان سیمهارو به هم تابیدم، کل مدار هم کردم تو فویل آلمینیومی و اون رو هم زدم به منفی :-B
                  با عرض پوزش، هیچ فرقی نکرد، :-"

من فکر می کنم بیشتر مربوط باشه به نوع دستگاه، مثلا واسه من رو فیبر سوراخدار و کلی سیم پیچی ! یا مثلاً قطعات، این 2 تا گزینه حل بشه فکر کنم خیلی تو وضعیت موتور تأثیر بزاره

دیدگاه

آقا فرشاد من نگفتم که مدارتون را با آلومینیوم بپوشونید که یه وقت سرما نخوره
                    این پوشش آلومینیومی باید دقیق و به شکل کروی باشد در غیر این صورت ممکن است آثار مکعوس به بار آورد یعنی آنقدر باید تمیز کار شده باشد که اگر موبایل خود را در آن قرار دهید از دسترس شبکه خارج شود
                    این فقط یک آزمایش برای اثبات اثر نویز مغناطیسی است که اگر جواب بده برای کارکرد معمول موتور باید یک روش منطقی ارائه شود

دیدگاه

الان هرچی درایور واسه این موتور هست، تقریباً نزدیک موتور هستند، سیمهاشون به هم تابیده نشده و به هیچ وجه هم داخل محفظه آلومینیومی نیستند !

دیدگاه

به این ترتیب مدار ما از نوسانات مغناطیسی تا حدودی ایزوله می شود
                        سلام
                        ببین دوست من شما اشتباه میکنی اون چیزی که شما میگید امواج الکترو مغناطیس هست که با فویل میشه حذف کرد
                        نه نوسانات مغناطیسی چون این یکی براحتی از فویل عبور میکنه.
                        و این امواج الکترو مغناطیس در این موتور زیاد نیست اولآ موتور جاروبک نداره دومآ فرکانس خیلی بالا نیست.
                        نوسانات مغناطیس هم نداریم چون میدان مغناطیس مسیر خودشو داخل موتور داره .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فرشاد اکرمی
                          الان هرچی درایور واسه این موتور هست، تقریباً نزدیک موتور هستند، سیمهاشون به هم تابیده نشده و به هیچ وجه هم داخل محفظه آلومینیومی نیستند !
                          می خواهی موتورت با اسپیدش را بیاندازی داخل آب خیال خودت و ما را راحت کنی! :mrgreen:

ببین دوست من شما اشتباه میکنی اون چیزی که شما میگید امواج الکترو مغناطیس هست که با فویل میشه حذف کرد
                          نه نوسانات مغناطیسی چون این یکی براحتی از فویل عبور میکنه.
                          و این امواج الکترو مغناطیس در این موتور زیاد نیست اولآ موتور جاروبک نداره دومآ فرکانس خیلی بالا نیست.
                          نوسانات مغناطیس هم نداریم چون میدان مغناطیس مسیر خودشو داخل موتور داره .
                          اخوی میشه برای من توضیح بدهی فرق نوسانات مغناطیسی با امواج الکترومغناطیسی از لحاظ فیزیک کوانتوم چیه؟
                          تا اون جایی که من می دونم ذرات از لحاظ خصیصه الکتریکی یا مثبت اند یا منفی و وقتی یک کدام از این بار ها با سرعت نور شروع به حرکت میکنه بار مخالف اون از لحاظ نسبیتی اون بار و تراکم اون بار را به شکل دیگری می بینه و این اساس تشکیل مغناطیس است حالا این مغناطیس می خواهد خاصیت داخلی مواد باشد یا به صورت مصنوعی ایجاد شده باشد ماهیت اون هم در داخل مواد و درون فضا هیچ فرقی نمیکند اصولا مغناطیس خاصیت نسبیتی مطرح می شود و یک شکل الکتریسیته در حالتی خواص به حساب می آید.

دیدگاه

این ویژگی ماسفت هاست که در زمان سوئیچ دارای ولتاژ درین-سورس بالایی هستند بنابراین شما باید با گیت درایور این ولتاژ را به حداقل برسونید من این ولتاژ را از 7 ولت به 0.2 ولت رسوندم البته با گیت درایور و مشکل داغ کردن به طور کامل حل شد البته نه برای موتور براشلس.
                            الکترونیک فقط ترانزیستور نیست...موفقیت فقط الکترونیک نیست...زندگی فقط موفقیت نیست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mreza17
                              اخوی میشه برای من توضیح بدهی فرق نوسانات مغناطیسی با امواج الکترومغناطیسی از لحاظ فیزیک کوانتوم چیه؟
                              به به
                              یه موتور خواستیم راه بندازیم، کلاً فیزیک کوانتوم زیر سوال برده شد :-))
                              من سر این موتور که راش بندازم یه دونه کارت اسیلوسکوپ گرفتم، مثل اینکه باید یه دورسنج هم بگیرم !!!!
                              این فیلم از راه اندازی موتور، http://uploadkon.ir/uploads/fbc05ba7103ec59a76b793f918c50169.3gp
                              اینم یه عکس از خود موتور که انداختمش داخل یه حفاظ

عکس از مدار نزاشتم اگر عکس بزارم به جرم بدرفتاری با قطعات الکترونیک میرم زندان :-))
                              بعد اینکه PCB جدید زدم ، ازاش عکس میگیرم.

فقط یه چیزی، نگفتید آی سی های راه انداز ماسفت چی تو بازار پیدا میشه و چند تومن هستند ؟

دیدگاه

اوه اوه !
                                ببین چه میکنه فرشاد! (نمیدونستم پلکسی انقدر انعطاف داره! )
                                افتادم یاد این هواپیما قدیمی ها که یکی باید پروانه موتور رو میچرخوند تا راه بیفته! :biggrin:
                                راستی اون مجله ای هم که گذاشتید زیرش خیلی خطریه ها! اگه یه بار کشیده بشه تو ملخ ممکنه کل سیستم رو منهدم کنه. oo:
                                برای ماسفت درایور هم تو صفحات 8 یا 9 هست چند تا شماره دادم. اونا بد نیستن(تحت استاندارد دایی هستند)

خدمت برادر mreza17 هم عرض کنم این حرفی که شما میزنید آدم رو میندازه یاد تیرکمون و تانک میرکاوا!!! oo:
                                خوشحال میشم که به ما نشون بدید چطور آهنربا میتونه بر روی اکسید آهن تاثیر بگذاره! :biggrin:
                                (Metal Oxide Semiconductor Field Effect Transistor)
                                این یه لینک بسیار جالب در تشریح عملکرد ماسفت هست:
                                http://en.wikipedia.org/wiki/MOSFET
                                درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بی‏عرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می‏ نامند! "گاندی"

به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
                                بدرود . . .

دیدگاه

لطفا صبر کنید...