اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

عیب یابی منبع تغذیه سوئچینگ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

عیب یابی منبع تغذیه سوئچینگ

درود بر دوستان و اساتید محترم
    یک منبع ۲۴ ولت ۱۵ آمپر هست که از آیسی KA7500 و ترانزیستور های J13009 بزرگ درش استفاده شده و پروتکشن اتصال کوتاه و Overload هم داره
    موقع اتصال به برق ، خروجی نداشته و بنده متوجه شدم یکی از ترانزیستور ها سوخته
    چون J13009 کوچک دم دست داشتم،هر دو ترانزیستور رو با کوچک تعویض کردم برای تست
    البته مقاومت ها و دیود های اطرافش رو قبل از روشن کردن،تست کردم و سالم بودن
    الان وقتی به برق متصل میشه،تا بار ۱.۵ آمپر همه چیز اوکی هست ولی به محض اتصال به بار بیشتر ، پروتکشن عمل نمیکنه و فوری یکی از ترانزیستور ها میسوزه
    لطفا راهنمایی بفرمایید مشکل از کجاست
    ترانزیستور کوچک که بجای بزرگ استفاده شده ؟
    یا...
    متشکرم

نوشته اصلی توسط S.a.IRAN نمایش پست ها
    درود بر دوستان و اساتید محترم
    یک منبع ۲۴ ولت ۱۵ آمپر هست که از آیسی KA7500 و ترانزیستور های J13009 بزرگ درش استفاده شده و پروتکشن اتصال کوتاه و Overload هم داره
    موقع اتصال به برق ، خروجی نداشته و بنده متوجه شدم یکی از ترانزیستور ها سوخته
    چون J13009 کوچک دم دست داشتم،هر دو ترانزیستور رو با کوچک تعویض کردم برای تست
    البته مقاومت ها و دیود های اطرافش رو قبل از روشن کردن،تست کردم و سالم بودن
    الان وقتی به برق متصل میشه،تا بار ۱.۵ آمپر همه چیز اوکی هست ولی به محض اتصال به بار بیشتر ، پروتکشن عمل نمیکنه و فوری یکی از ترانزیستور ها میسوزه
    لطفا راهنمایی بفرمایید مشکل از کجاست
    ترانزیستور کوچک که بجای بزرگ استفاده شده ؟
    یا...
    متشکرم
    با سلام و خسته نباشید،
    چون یک دوره ای تعداد زیادی پاور سویچینگ تعمیر میکردم ، چند باری به این مشکل برخوردم.
    و علت بی کیفیت و تقلبی بودن ترانزیستور ها هست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

با سلام و خسته نباشید،
      چون یک دوره ای تعداد زیادی پاور سویچینگ تعمیر میکردم ، چند باری به این مشکل برخوردم.
      و علت بی کیفیت و تقلبی بودن ترانزیستور ها هست.
      ممنون
      از ابتدا اینطور نبود و خوب کار میکرد
      حتی تا ۱۵ آمپر رو ازش کشیده بودم
      ینی عمل نکردن پروتکشن می‌فرمایید مال کیفیت ترانزیستور های جدید هست؟

دیدگاه

ممنون
        از ابتدا اینطور نبود و خوب کار میکرد
        حتی تا ۱۵ آمپر رو ازش کشیده بودم
        ینی عمل نکردن پروتکشن می‌فرمایید مال کیفیت ترانزیستور های جدید هست؟
        شما نوشتید که منبع تغذیتون ۲۴ ولت ۱۵ آمپر هست و وقتی ۱.۵ آمپر میکشید این مشکل بروز میکنه ، در ۱.۵ آمپر دلیلی نداره پروتکشن کار کنه!
        ولی به هر حال ، عمل نکردن محدود کننده جریان خروجی ناشی از خرابی آپ-امپ داخلی پایه ۱۵ و ۱۶ آیسی 494/7500 هست.

دیدگاه

شما نوشتید که منبع تغذیتون ۲۴ ولت ۱۵ آمپر هست و وقتی ۱.۵ آمپر میکشید این مشکل بروز میکنه ، در ۱.۵ آمپر دلیلی نداره پروتکشن کار کنه!
          ولی به هر حال ، عمل نکردن محدود کننده جریان خروجی ناشی از خرابی آپ-امپ داخلی پایه ۱۵ و ۱۶ آیسی 494/7500 هست.
          از ابتدا اینطور نبود و یکسالی بود کار میکرد
          از وقتی که در اثر یک اتصالی (افتادن پیچ داخل مدار و اتصالی) ترانزیستور سوخت ، اینطور شده
          هر چقدر ترانزیستور عوض میکنم اینطور میشه
          ینی بالای ۱.۵ آمپر ، ترانزیستور میسوزه
          ###
          آیسی رو هم عوض کردم

و یک سوال
          چرا ترانزیستور ؟
          چرا ماسفت استفاده نشده

دیدگاه

ببخشید
            چندتا سوال دیگه برام پیش اومد
            ظاهرا توپولوژی پوش پول در این منبع استفاده شده
            آیا پاورهای با توان بالاتر از توپولوژی دیگری استفاده میکنند ؟ یا همین توپولوژی و تقویت ترانزیستور و ترانس و ...

در این مدار ، پایه۱۶ با یک مقاومت ۱ کیلو به پایه ۲ رفته و پایه ۱۵ با یک مقاومت ۴.۷ کیلو به پایه ۱۴ رفته
            آیا همین قسمت پروتکشن رو تشکیل داده؟
            با تغییر مقاومت ۴.۷ کیلو و اتصال پایه ۱۶ به گرند با یک مقاومت ۱۰ کیلو، میشه محدود کننده جریان ایجاد کرد؟

دیدگاه

از ابتدا اینطور نبود و یکسالی بود کار میکرد
              از وقتی که در اثر یک اتصالی (افتادن پیچ داخل مدار و اتصالی) ترانزیستور سوخت ، اینطور شده
              هر چقدر ترانزیستور عوض میکنم اینطور میشه
              ینی بالای ۱.۵ آمپر ، ترانزیستور میسوزه
              ###
              آیسی رو هم عوض کردم

و یک سوال
              چرا ترانزیستور ؟
              چرا ماسفت استفاده نشده
              از یک برد اوراقی ترانزیستور ۱۳۰۰۹ تهیه کنید و رو برد پاور سویچینگ نصب کنید.
              ترانزیستور روی برد اوراقی کیفیت قابل اطمینانی داره.
              اینکه چرا از ماسفت استفاده نشده هم برمیگرده به تولید کننده ، که اگر بخواد از ماسفت استفاده کنه باید محاسبات مربوط به ترانس پالس رو انجام بده که چون معمولا تولید کننده این پاور سویچینگ ها معمولا طرح رو کپی کاری کردن ! از تجدید طراحی عاجز هستن.
              علاوه بر این ، ماسفت چون با ولتاژ کنترل میشه و عوامل مزاحمی مثل ظرفیت درین-گیت داره ، درایو کردنش هم سخت تره.
              #####
              توپولوژی به کار رفته هم نیم پل ( هاف بریج ) هست که برای توان های تا حدود ۱۰۰۰ وات از همین توپولوژی استفاده میشه .
              برای توان بالاتر از تمام پل ( فول بریج ) استفاده میشه.

چیدمان پایه ۱۵ و ۱۶ اونطوری که گفتید ندیدم.

دیدگاه

از یک برد اوراقی ترانزیستور ۱۳۰۰۹ تهیه کنید و رو برد پاور سویچینگ نصب کنید.
                ترانزیستور روی برد اوراقی کیفیت قابل اطمینانی داره.
                اینکه چرا از ماسفت استفاده نشده هم برمیگرده به تولید کننده ، که اگر بخواد از ماسفت استفاده کنه باید محاسبات مربوط به ترانس پالس رو انجام بده که چون معمولا تولید کننده این پاور سویچینگ ها معمولا طرح رو کپی کاری کردن ! از تجدید طراحی عاجز هستن.
                علاوه بر این ، ماسفت چون با ولتاژ کنترل میشه و عوامل مزاحمی مثل ظرفیت درین-گیت داره ، درایو کردنش هم سخت تره.
                #####
                توپولوژی به کار رفته هم نیم پل ( هاف بریج ) هست که برای توان های تا حدود ۱۰۰۰ وات از همین توپولوژی استفاده میشه .
                برای توان بالاتر از تمام پل ( فول بریج ) استفاده میشه.

چیدمان پایه ۱۵ و ۱۶ اونطوری که گفتید ندیدم.
                درود
                مشکل از چیز دیگری بود و حل شد
                احتمالا دیدین که پایه های اضافی قطعات پشت این بردها،معمولا درست چیده نشده و بزرگه
                وقتی برد رو از قاب درمیاریم و روی میز میگذاریم،همین پایه برمیگردن و احتمالش زیاده روی پایه دیگری بیفته و ....
                همه اضافات رو از ته ، با کف چین کوتاه کردم و اوکی شد

#####
                امکانش هست با جدا کردن پایه های ۱۵و۱۶ و اتصالشون به همون روشی که در تاپیک پوش پول فرمودید،بتونم جریان رو محدود یا متغیر کنم؟

دیدگاه

دوستان سلام من یک برد پاور کامپیوترهای قدیمی ۳۸۶ رو دارم میخوام بعنوان یکدمنبع تغذیه ازش استفاده کنم به چه شکل بایستی راه اندازی کنم ضمنا بایستی بگم که همهرسیمهای اونرو جدا کرده آم فقط برد وجوددارد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Talenian4@gmail.com نمایش پست ها
                    دوستان سلام من یک برد پاور کامپیوترهای قدیمی ۳۸۶ رو دارم میخوام بعنوان یکدمنبع تغذیه ازش استفاده کنم به چه شکل بایستی راه اندازی کنم ضمنا بایستی بگم که همهرسیمهای اونرو جدا کرده آم فقط برد وجوددارد
                    درود
                    به لینک زیر مراجعه کنید ، همه چیز کامل توضیح داده شده

درود، بنا به درخواست دوستان تصمیم گرفته شد که آموزش تبدیل پاور کامپیوتر به منبع تغذیه متغییر ، به زبان ساده و تشریحی در انجمن قرار بگیره. دلایلی مثل فراوان بودن ، در دسترس بودن ، توان خروجی بالا ، انعطاف پذیری بیشتر نسبت به دیگر منبع تغذیه های سویچینگ ، باعث شده که پاور کامپیوتر ( مخصوصا دست دو ) به گزینه مناسبی برای تبدیل به

دیدگاه

درود
                      مشکل از چیز دیگری بود و حل شد
                      احتمالا دیدین که پایه های اضافی قطعات پشت این بردها،معمولا درست چیده نشده و بزرگه
                      وقتی برد رو از قاب درمیاریم و روی میز میگذاریم،همین پایه برمیگردن و احتمالش زیاده روی پایه دیگری بیفته و ....
                      همه اضافات رو از ته ، با کف چین کوتاه کردم و اوکی شد

#####
                      امکانش هست با جدا کردن پایه های ۱۵و۱۶ و اتصالشون به همون روشی که در تاپیک پوش پول فرمودید،بتونم جریان رو محدود یا متغیر کنم؟
                      شکر خدا که مشکلتون بر طرف شد.
                      ###
                      بله امکان متغییر کردن محدود کننده جریان وجود داره ، اما ممکنه در جریان های کم ( مثلا زیر ۱ آمپر ) به درستی کار نکنه.
                      و اینکه برای انجام اینکار اصولا باید به شکل کارخانه ای پایه ۱ به فیدبک ولتاژ خروجی ( پتانسیومتر و قطعات مربوطه ) وصل شده باشه.

دیدگاه

شکر خدا که مشکلتون بر طرف شد.
                        ###
                        بله امکان متغییر کردن محدود کننده جریان وجود داره ، اما ممکنه در جریان های کم ( مثلا زیر ۱ آمپر ) به درستی کار نکنه.
                        و اینکه برای انجام اینکار اصولا باید به شکل کارخانه ای پایه ۱ به فیدبک ولتاژ خروجی ( پتانسیومتر و قطعات مربوطه ) وصل شده باشه.
                        ممنونم
                        بله پایه ۱ به فیدبک و ... وصل هست
                        فقط در فیدبک از دو مقاومت پول آپ استفاده شده بجای یک مقاومت و با یکیشون یک خازن ۳۳ نانو موازی شده
                        اینکار برای چی هست؟

#######
                        تغذیه آیسی از کجاست در این مدارات؟
                        میشه ولتاژ رو تا حد ۳ ولت پایین آورد؟
                        جدیدترین ویرایش توسط S.a.IRAN; ۰۹:۲۵ ۱۴۰۳/۰۹/۲۱.

دیدگاه

ممنونم
                          بله پایه ۱ به فیدبک و ... وصل هست
                          فقط در فیدبک از دو مقاومت پول آپ استفاده شده بجای یک مقاومت و با یکیشون یک خازن ۳۳ نانو موازی شده
                          اینکار برای چی هست؟

#######
                          تغذیه آیسی از کجاست در این مدارات؟
                          میشه ولتاژ رو تا حد ۳ ولت پایین آورد؟
                          صحیح .
                          خازن بین فیدبک و خروجی + رو بهش خازن فید فوروارد میگن و برای بالابردن سرعت فیدبک در برابر تغییرات جریان کشی و غیره هست.
                          چند روز قبل در یکی از تاپیک ها در موردش گفتگو شد.

تغذیه آیسی از خروجی اگزیلاری ترانس اصلی تامین میشه ، اگر به سمت اولیه ترانس دقت کنید میبینید ۳ تا پایه اضافی داره که دوتا به دیود یکسو ساز و یکی هم به GND وصل شده ، که صرفا برای تامین تغذیه آیسی استفاده میشه. در صورتی که ولتاژ خروجی افزایش پیدا کنه ، ولتاژ تغذیه آیسی هم افزایش پیدا میکنه و بالعکس.
                          به همین دلیل هست که در صورتی که ولتاژ خروجی رو از حدی کمتر کنیم ، پاور خاموش میشه.
                          این آستانه ولتاژ هم چیزی در حدود ۶۰ درصد ولتاژ خروجی اسمی پاور هست.

دیدگاه

صحیح .
                            خازن بین فیدبک و خروجی + رو بهش خازن فید فوروارد میگن و برای بالابردن سرعت فیدبک در برابر تغییرات جریان کشی و غیره هست.
                            چند روز قبل در یکی از تاپیک ها در موردش گفتگو شد.

تغذیه آیسی از خروجی اگزیلاری ترانس اصلی تامین میشه ، اگر به سمت اولیه ترانس دقت کنید میبینید ۳ تا پایه اضافی داره که دوتا به دیود یکسو ساز و یکی هم به GND وصل شده ، که صرفا برای تامین تغذیه آیسی استفاده میشه. در صورتی که ولتاژ خروجی افزایش پیدا کنه ، ولتاژ تغذیه آیسی هم افزایش پیدا میکنه و بالعکس.
                            به همین دلیل هست که در صورتی که ولتاژ خروجی رو از حدی کمتر کنیم ، پاور خاموش میشه.
                            این آستانه ولتاژ هم چیزی در حدود ۶۰ درصد ولتاژ خروجی اسمی پاور هست.
                            خازنی که اشاره کردم به این صورت هست،همین رو فید فوروارد میگن؟
                            مقدار خازن در تصویر اشتباهه و در واقع نانو۳۳

برای ولتاژ‌های پایین و یا احتمالاً بالا میشه مشکل تغذیه آی سی رو با یک تغذیه جداگانه حل کرد ؟
                            مثلاً یک پاور سوئیچینگ خیلی کوچیک ۱۲ ولت؟

دیدگاه

خازنی که اشاره کردم به این صورت هست،همین رو فید فوروارد میگن؟
                              مقدار خازن در تصویر اشتباهه و در واقع نانو۳۳

برای ولتاژ‌های پایین و یا احتمالاً بالا میشه مشکل تغذیه آی سی رو با یک تغذیه جداگانه حل کرد ؟
                              مثلاً یک پاور سوئیچینگ خیلی کوچیک ۱۲ ولت؟
                              اگر به این شکل بسته شده باشه تا حدی همون فیدفوروارد هست ، ولی چون ظرفیتش بالا هست بیشتر برای افزایش تدریجی ولتاژ خروجی در لحظه اول روشن شدن پاور استفاده شده.
                              و اینکه بله میتونید تغذیه آیسی سویچینگ رو از منبع 18 ولت مستقل تامین کنید و مسیر تغذیه پیشفرض آیسی رو از روی PCB قطع کنید.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X