اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

فعال سازی ماژول رله 5 ولت با استفاده از ست کنترل پمپ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

فعال سازی ماژول رله 5 ولت با استفاده از ست کنترل پمپ

سلام
    اساتید من میخوام یک شیر برقی برای هواگیری اتومات پمپ قرار بدم - روی ال ای دی قرمز پمپ ولتاژ 1/5 هست میخوام یک ماژول رله رو با ولتاژ این ال ای دی فعال کنم - دوستان میتونید چیزهایی که لازم هست رو بگید

نوشته اصلی توسط ya30ien نمایش پست ها
    سلام
    اساتید من میخوام یک شیر برقی برای هواگیری اتومات پمپ قرار بدم - روی ال ای دی قرمز پمپ ولتاژ 1/5 هست میخوام یک ماژول رله رو با ولتاژ این ال ای دی فعال کنم - دوستان میتونید چیزهایی که لازم هست رو بگید
    سلام
    اگر درست متوجه شده باشم میخوای از ولتاژ سر LED تغذیه راه اندازی ماژول رله رو تامین کنی درسته؟
    اگر این باشه منظورت که گفتم باید عرض کنم خودت داری میگی رله 5 ولت اما ولتاژ سر LED 1.5 ولته و مشکل اصلی اون نیست چون میشه با مدار دیودی ولتاژ رو چند برابر کرد اما مشکل جریانه عزیز LED جریان ثابت داره و شما نمیتونی جریان لازم برای راه اندازی رله رو از اون تامین کنی چون سبب سوختن LED میشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط m.aziz نمایش پست ها

سلام
      اگر درست متوجه شده باشم میخوای از ولتاژ سر LED تغذیه راه اندازی ماژول رله رو تامین کنی درسته؟
      اگر این باشه منظورت که گفتم باید عرض کنم خودت داری میگی رله 5 ولت اما ولتاژ سر LED 1.5 ولته و مشکل اصلی اون نیست چون میشه با مدار دیودی ولتاژ رو چند برابر کرد اما مشکل جریانه عزیز LED جریان ثابت داره و شما نمیتونی جریان لازم برای راه اندازی رله رو از اون تامین کنی چون سبب سوختن LED میشه
      ممنون از راهنماییتون - راه حلی دارید؟

دیدگاه

سلام
        نمیشه ولتاژ ۱.۵ ولت رو به پایه بیس ترانزیستور اعمال کرد؟و از اون طریق رله رو روشن کرد؟

دیدگاه

از دو یا سه عدد ترانزیستور منفی و یا دارلینگتون استفاده کنید

دیدگاه

سلام
            درود.
            بیشتر توضیح بدین که قراره چیکار کنید.دقیق
            هدفتون گرفتن فیدبک از یک الیدی روی ست کنترل هست ؟؟
            با یک اپتوکوپلر میتونید فیدبک بگیرید.
            ابتدا و شروع هرکاری سخت ترین مرحله آن کار است. برای مثال به عقابها نگاه کن ، حتی اونها هم در ابتدای پرواز ، زیاد بال و پر می زنند، اما هنگامی که اوج می گیرند ، دیگر حتی نیازی به پر زدن هم ندارند ...

کافیست اولین قدمها را بدون ترس و با پشتکارِ بالا برداری مطمئن باش بزودی به اوج خواهی رسید و روزهای سخت همیشه نخواهند ماند ...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط majidmalvandi نمایش پست ها

درود.
              بیشتر توضیح بدین که قراره چیکار کنید.دقیق
              هدفتون گرفتن فیدبک از یک الیدی روی ست کنترل هست ؟؟
              با یک اپتوکوپلر میتونید فیدبک بگیرید.
              سلام مهندس ال ای دی قرمز نشون میده آب نیست و من میخوام زمانی که روی این ال ای دی ولتاژ میفته یک ماژول رله رو فعال کنم که بتونم بعد از اون به یک تایمر ولتاژ بدم اینطوری میتونم زمانی که آب نیست مثلا هر 3 ساعت بمدت 15 دقیقه شیر برقی رو باز کنم که اگر آب اومده بود هوای قبل از پمپ تخلیه بشه و آب به پمپ برسه زمانیم که اتومات پمپ تشخیص آب داد دیگه ولتاژی وجود نداره که ماژول رله رو فعال کنه پس شیر برقی بسته میمونه

دیدگاه

سلام مهندس ال ای دی قرمز نشون میده آب نیست و من میخوام زمانی که روی این ال ای دی ولتاژ میفته یک ماژول رله رو فعال کنم که بتونم بعد از اون به یک تایمر ولتاژ بدم اینطوری میتونم زمانی که آب نیست مثلا هر 3 ساعت بمدت 15 دقیقه شیر برقی رو باز کنم که اگر آب اومده بود هوای قبل از پمپ تخلیه بشه و آب به پمپ برسه زمانیم که اتومات پمپ تشخیص آب داد دیگه ولتاژی وجود نداره که ماژول رله رو فعال کنه پس شیر برقی بسته میمونه
                با سلام ،
                شما میتونید از یه ماژول رله آماده استفاده کنید.
                ولی دقت کنید که تغذیه ماژول رله 5 ولت هست و از طرفی ولتاژ داخلی اکثر ست کنترل ها 24 ولت و با جریان کم هست .
                پس لازمه از یه آداپتور جداگانه برای تامین تغذیه ماژول رله استفاده کنید.

دیدگاه

سلام

همانطور که دوستان گفتند از ماژولهای رله آماده که خودشان اپتوکوپلر دارند استفاده کنید ولی روشن کردن رله نیاز به تغذیه قوی‌تری دارد...
                  در زیر شرحی آماده کرده بودم منتها طولانی شد و دوستان پیش تر جوابتان را دادند.

با مرور اجمالی موضوع اینطور میشه فهمید هدف شما صرف نظر از واکنش‌های مدار و حالات مختلف اون فقط فیدبک گرفتن از یک LED است روی مداری دیگه.

خوب مدار دوم شما که ماژول رله است باید توانی بیشتر از یک LED تامین کند تا رله بکار بیافتد برای همین از LED تنها باید فیدبک بگیرید و تامین انرژی راه اندازی رله را یا باید توسط منبع تغذیه در مدار دوم انجام دهید یا از تغذیه همان مدار اول تامین کنید که البته با توجه به جریان دهی محدود اینها بهتر است مجزا باشد.

راهی که پیشنهاد می‌شود استفاده از همان ماژول رله دارای اپتوکوپلر است که طراحی یک مدار ساده شبیه زیر است.
                  حالت قرمز (یا همان زمانی که شما مد نظرتان است) را با اپتوکوپر تشخیص دهید.
                  مدار دوم باید تغذیه داشته باشد پس می‌توانید به هر طریقی توانستید (باتری یا ترانس یا آداپتور یا تغذیه خازنی) ولتاژ و جریان لازم فعال سازی ماژول رله را تامین کنید.
                  از اپتوکوپلر معمولی برای فعال سازی ترانزیستور و سپس سوئیچ رله استفاده کنید و آن را با توجه به جریان مصرفی (اگر لازم شد توسط مقاومت) به LED قرمز مدار اول متصل کنید (موازی کنید).. می‌توانید مقاومت مجزا برای LED داخل اپتوکوپلر (یک نوع معمولی و رایج و ارزان مثل PC817) بگذارید و به قبل از مقاومت LED قرمز روی برد اول (که تشخیص آن بسیار ساده است و روی یکی از پایه‌های LED است) متصل کنید. به این صورت حتی ارتباط الکتریکی یا زمین مشترک با مدار اول نیاز ندارید.
                  خروجی اپتوکوپلر را یک سر را توسط مقاومت (بسته به ولتاژ VCC) به پایه بیس یک ترانزیستور NPN معمولی (مثلا C945) و خروجی ترانزیستور (کلکتور) را به یک سر رله برای سوئیچ کردن بدهید. برای اطمینان یک خازن الکترولیت بین پایه بیس ترانزیستور و زمین قرار دهید.
                  خروجی رله با توجه به جریان مجاز عبوری و... به چیزی که میخواهید متصل کنید.

اگر ماژول رله آماده که اپتوکوپلر دارد استفاده کنید فقط نیاز به یک تغذیه جداگانه قابل استفاده برای روشن کردن بوبین رله دارید و نیازی نیست زمانی برای سرهم کردن مداری دیگر داشته باشید. اگر نیاز دارید تایم مشخصی ماژول رله فعال باشد هم باید نوع تایمر داری استفاده کنید.
                  جدیدترین ویرایش توسط unicode; ۱۳:۵۷ ۱۴۰۴/۰۳/۱۹.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط m.aziz نمایش پست ها

سلام
                    اگر از سر LED بخواید مثلا 1.5 ولت بگیرید اون LED بدلیل جریان کشی بوبین احتمال زیاد بعد از مدتی خواهد سوخت، حتی اگر ترانزیستورم بگذارید اون ترانزیستور تا وقتی 1.5v رو بیسش داره که LED سالم باشه و با سوختن LED احتمال زیاد ترانزیستور یا میسوزه یا درست کار نخواهد کرد پس بفکر گرفتن ولتاژ از سر LED نباش چون کلا کار غیر اصولیه.

اما اگر از قبل از مقاومت LED بگیرید منوط به اینکه تغذیه دستگاه DC باشه و تحمل تامین جریان بوبین 5V که حدودا تا 100ma هم بسته به کیفیت بوبین میتونه برسه رو داشته باشه بله اونوقت منوط به اینکه ولتاژ رو اندازه گیری کنید و با توجه به اون تمهیدات لازم رو در نظر بگیرید.

دیدگاه

مطمعنی که این چیزی که گفتین درست عمل میکنه ؟
                      شما مشکلتون اینه که وقتی اب میاد. چون داخل لوله ها هوا هست ست کنترل کار نمیکنه ؟
                      با این روش میخواین هوای داخل لوله ها رو خارج کنید ؟ درست متوجه شدم ؟
                      پمپ و مخزن تو ارتفاع نصبه تو خونتون ؟؟؟
                      ست کنترلتون دکمه ریست نداره ؟؟؟
                      جدیدترین ویرایش توسط majidmalvandi; ۲۱:۲۳ ۱۴۰۴/۰۳/۱۹.
                      ابتدا و شروع هرکاری سخت ترین مرحله آن کار است. برای مثال به عقابها نگاه کن ، حتی اونها هم در ابتدای پرواز ، زیاد بال و پر می زنند، اما هنگامی که اوج می گیرند ، دیگر حتی نیازی به پر زدن هم ندارند ...

کافیست اولین قدمها را بدون ترس و با پشتکارِ بالا برداری مطمئن باش بزودی به اوج خواهی رسید و روزهای سخت همیشه نخواهند ماند ...

دیدگاه

شیر هواگیری.

دیدگاه

با سلام و احترام
                          انواع ست کنترلهایی که دیده ام بعد از اینکه تشخیص عدم وجود آب میدهند و LED قرمز روشن میشود با برگشت آب بصورت خودکار ریست نمیشوند و لازم است که کلید ریست بصورت دستی فشار داده شود.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط evergreen نمایش پست ها

با سلام و احترام
                            انواع ست کنترلهایی که دیده ام بعد از اینکه تشخیص عدم وجود آب میدهند و LED قرمز روشن میشود با برگشت آب بصورت خودکار ریست نمیشوند و لازم است که کلید ریست بصورت دستی فشار داده شود.
                            ست کنترل ما موقعی این مشکل واسش پیش میاد که تانکر آب کامل خالی بشود.این موقع که چراغ قرمز روشن میشود و
                            اما مشکل اصلی اینه که با ریست کردن ست کنترل پمپ اب نمیکشه چون داخل لوله هوا هست.

البته نوع نصب پمپ ما به اینصورت هست که پمپ با اب شهر موازی هست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط majidmalvandi نمایش پست ها

ست کنترل ما موقعی این مشکل واسش پیش میاد که تانکر آب کامل خالی بشود.این موقع که چراغ قرمز روشن میشود و
                              اما مشکل اصلی اینه که با ریست کردن ست کنترل پمپ اب نمیکشه چون داخل لوله هوا هست.

البته نوع نصب پمپ ما به اینصورت هست که پمپ با اب شهر موازی هست.
                              ممنون از توضیحات تمامی دوستان - من برای اینکه مشکل اصلی رو بفهمم یک شیر برای خروج هوا قبل از پمپ قرار دادم و زمانی که میدونم آب هست اما ست کنترل عمل نکرده شیر رو باز میکنم و اینطوری متوجه شدم که چون از انشعاب تا پمپ حدود 10 متر فاصله هست این مسیر هوا گرفته و چون آب به پمپ نرسیده ست کنترل عمل نکرده - اومدم یک شیر هواگیر اتوماتیک بعد از پمپ قرار دادم اما چون فشار آب شهر در حدی نیست که هوای این 10 متر رو حرکت بده بعضی مواقع عمل میکنه بعضی مواقع هم عمل نمیکنه - بخاطر همین تنها ایده ای که به ذهنم رسید همین روش هست - حالا فقط میخواستم بدونم بهترین حرکت برای تحریک ماژول رله به وسیله ست کنترل چی هست - وسایل رو خرید کردم تا دو سه روز دیگه دستم میرسه - فکر میکنید اگر با 2n2222 در مسیر مقاومت قبل از ال ای دی قرمز میتونم ماژول رو تحریک کنم بدون اینکه به بورد صدمه وارد بشه و در طولانی مدت بتونم ازش استفاده کنم؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X