اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ترایاک و امنیت و ایزولاسیون

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

تشکر از همگی دوستان
    حالا ارزانترین و رایج ترین اپتوترایاکی که میشه استفاده کرد با نحوه وایرینگش به میکرو و ترایاک را لطفا بفرمائید، و آیا این اپتوترایاک برای استفاده از هر نوع ترایاکی مفید است؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط intel_amd نمایش پست ها
      تشکر از همگی دوستان
      حالا ارزانترین و رایج ترین اپتوترایاکی که میشه استفاده کرد با نحوه وایرینگش به میکرو و ترایاک را لطفا بفرمائید، و آیا این اپتوترایاک برای استفاده از هر نوع ترایاکی مفید است؟
      اگر برای میکروکنترلر تشخیص گذر از صفر AC گذاشتید ، اپتوترایاک MOC3021 جواب میده ، در غیر اینصورت از MOC3063 استفاده کنید.
      اپتوترایاک برای اکثر ترایاک ها قابل استفاده هست مگر انواع با جریان بالا و صنعتی.

دیدگاه

تشکر از همگی دوستان
        به پست ۶ مراجعه کنید جهت چگونگی اتصال ترایاک به اپتوکوپلر ...
        جدیدترین ویرایش توسط حمید الکترونیک; ۱۷:۰۵ ۱۴۰۳/۰۸/۱۳.

دیدگاه

اگر اپتو ترایاک استفاده نکنم میکرو و قطعات دیگر آسیب نمی بینند؟ یعنی اپتو ترایاک فقط جهت ایمن شدن بخشی از pcb برای دست زدن انسان مفیده؟ چون به هرحال کل pcb حتی ایمن بشو نیست و قسمت هایی که مستقیم ۲۲۰ باید بهش وصل شه بازهم ناایمن می مانند

دیدگاه

درود
            اتصال مستقیم میکرو به گیت ترایاک در صورت سوختن ترایاک و اتصال کوتاه شدن گیت به یک از پایه ها سبب سوختن میکرو هم میشود استاندارد کار با ترایاک در مدار فرمان آن همیشه استفاده از Optoisolator است ، حال بسته به نوع مدار فرمان و کارکرد مدار میتواند از انواع ساده ای مثل 817 تا اپتوترایاک گذر از صفر متغیر باشد.
            جدیدترین ویرایش توسط nimdar; ۱۹:۴۴ ۱۴۰۳/۰۸/۲۲.

دیدگاه

تشکر از توضیح شما دوست عزیز
              الان مسئله هزینه moc3021 به ازای هر ترایاک در پروژه ها می باشد که زیاد می شود، دوستان گفتن از pc817 انگار نمیشه استفاده کرد، گیج شدم

برای سوئیچ ۲۲۰ ولت AC دارم از دو نوع ترایاک استفاده می کنم، برای سوئیچ روشنائی از ترایاک mac97A6 و برای سوئچ کولر و آمپر بالاها از ترایاک bt136
              لطفا بیشتر توضیح بدید، آیا از pc817 میشه استفاده کرد؟ یا اصلا راه دیگه ای مثل استفاده از دیود وجود نداره؟ من فقط میخوام میکرو نسوزه و سوئچ کردن ها بطور قطعی و بدون باگ انجام شن، یکطور نباشه یکبار وصل کنه قطع نکنه و ... موضوع ایمنی هم برام اهمیت نداره چون دستگاهم داخل جعبه کاملا بسته است و روش علامت فشار قوی برق میذاریم و هشدارهارو میزنیم چون هرقدرم یک قسمتهایی از مدار را ایمن کنیم بازهم بخش های اجتناب ناپذیری از مدار ۲۲۰ مستقیم بهش وصله و کاریش نمیشه کرد و در کل مدار را باید متصل به برق شهر تلقی کرد

دیدگاه

دوستان لطفا مشارکت بفرمائید

دیدگاه

با عرض،سلام ....
                  از اپتوایزولاتور،،، pc817،،، به دلیل اینکه ،،ولتاژ خروجی ( در قسمت ترانزیستور)حداکثر ۸۰ ولت است ،،نمی توان برای راه اندازی، ترایاک
                  استفاده کرد ...
                  ولتاژ خروجی اپتوایزولاتور moc3021 ..
                  ​​​​400 ولت است... و ولتاژ خروجی اپتوایزولاتور..moc3063 ,,600v،،است .
                  جدیدترین ویرایش توسط حمید الکترونیک; ۱۶:۱۳ ۱۴۰۳/۰۸/۲۴.

دیدگاه

اگر خروجی میکرو را با یک دیود و یک مقاومت سری شده به گیت ترایاک متصل کنم آیا دیگر در صورت سوختن و اتصال کوتاه، میکرو نمی سوزد؟
                    اگر بازهم می سوزد، آیا راهی غیر از استفاده از اپتوترایاک برای محافظت از میکرو هست؟
                    ​​​​​​

دیدگاه

اگر خروجی میکرو را با یک دیود و یک مقاومت سری شده به گیت ترایاک متصل کنم آیا دیگر در صورت سوختن و اتصال کوتاه، میکرو نمی سوزد؟
                      اگر بازهم می سوزد، آیا راهی غیر از استفاده از اپتوترایاک برای محافظت از میکرو هست؟
                      ​​​​​​
                      درود
                      راه حل های اصولی پروژه شما در پستها ا ارائه شد ولی ظاهرا شما نمیخواهید از آنها استفاده کنید و دوباره به سر جای اول بر میگردید خب اگر امکان اتصال میکرو به گیت ترایاک بدون استفاده از اپتوایزولیتور بود که ما میگفتیم ، اگر به هر دلیلی گیت و یکی از پایه های ترایاک اتصال کوتاه شود هیچ مقاومتی نمیتواند جلوی ورود 220 ولت را به میکرو بگیرد اگر مقاومت را هم خیلی بالا ببرید افت ولتاژ روی آن آنقدر زیاد است که دیگر ولتاژ خروجی 5 ولت میکرو نمیتواند گیت را اه اندازی کند راه حل همانست که ذکر شد حالا اختیار و ریسکها در دست خود شماست

دیدگاه

تشکر فقط بفرمائید اپتوترایاکی ارزان تر از moc3021 نیست که کار راه بندازه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nimdar نمایش پست ها

درود
                          راه حل های اصولی پروژه شما در پستها ا ارائه شد ولی ظاهرا شما نمیخواهید از آنها استفاده کنید و دوباره به سر جای اول بر میگردید خب اگر امکان اتصال میکرو به گیت ترایاک بدون استفاده از اپتوایزولیتور بود که ما میگفتیم ، اگر به هر دلیلی گیت و یکی از پایه های ترایاک اتصال کوتاه شود هیچ مقاومتی نمیتواند جلوی ورود 220 ولت را به میکرو بگیرد اگر مقاومت را هم خیلی بالا ببرید افت ولتاژ روی آن آنقدر زیاد است که دیگر ولتاژ خروجی 5 ولت میکرو نمیتواند گیت را اه اندازی کند راه حل همانست که ذکر شد حالا اختیار و ریسکها در دست خود شماست
                          مهندس جان ، اتصال مستقیم میکرو به ترایاک بسیار مرسوم هست و اتفاقا مزایای بیشتری هم داره ، فقط برای ایزوله کردن از اپتو استفاده میکنن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط axiom2600 نمایش پست ها

مهندس جان ، اتصال مستقیم میکرو به ترایاک بسیار مرسوم هست و اتفاقا مزایای بیشتری هم داره ، فقط برای ایزوله کردن از اپتو استفاده میکنن
                            درود
                            مرسوم بودن آنهم در ایران در بین شبه مهندسانی که میخواهند کار ارزان و بزن در رویی انجام دهند با کار اصولی بسیار متفاوت است. دلیل غیر اصولی اتصال مستقیم به میکرو را هم در بالا ذکر کردم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nimdar نمایش پست ها

درود
                              مرسوم بودن آنهم در ایران در بین شبه مهندسانی که میخواهند کار ارزان و بزن در رویی انجام دهند با کار اصولی بسیار متفاوت است. دلیل غیر اصولی اتصال مستقیم به میکرو را هم در بالا ذکر کردم.
                              بله شما مطمنا درست میفرمائید ، بنده شبهه مهندس بزن درو هستم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط axiom2600 نمایش پست ها

بله شما مطمنا درست میفرمائید ، بنده شبهه مهندس بزن درو هستم.
                                درود
                                منظور من شما نبودید ، بسیاری از مهندسان کار را انجام و تحویل میدهند بدون اینکه به عواقب و خسارات مالی بعدی که در اثر اشتباه طراحی و اجرا رخ میدهد توجهی داشته باشند من نمیدانم شما هم به همین گونه طراحی میکنید یا نه ، خودتان بهتر میدانید لذا من مطلب را بطور کلی عنوان کردم و خدای ناکرده قصد توهین به کسی را نداشتم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X