شرایط مهاجرت مهندس برق به آلمان چیست؟
سلام دوستان من به تازگی با چن تا از دوستان و همکاران که به آلمان مهاجرت کردن صحبتایی داشتم و گویا شرایط بازار کار مهندس برق تو آلمان خیلی خوبه و ایرانی های زیادی تو این رشته رفتن اونور. با خودم گفتم خلاصه ای از این مطالب رو در اختیارتون بزارم شاید کمکتون کرد شرایط زندگیتون رو بهتر کنین.
مهندسی برق یکی از رشته‌های مهندسیه که کارش با برق، الکترومغناطیس و الکترونیک سروکله می‌زنه. با توجه به اینکه تو صنایع مختلف مثل خودرو و فناوری اطلاعات استفاده از انرژی الکتریکی حسابی زیاد شده، این رشته حسابی پرطرفدار و مهم شده. توی مهندسی برق گرایش‌های مختلفی مثل الکترونیک، قدرت و مخابرات هست که می‌تونید بر اساس علاقه‌تون انتخابشون کنید. حالا چرا آلمان؟ چون آلمان یکی از بهترین کشورهای صنعتی دنیاست؛ کلی شرکت و کارخانه داره و تو تولید محصولات الکترونیکی و خودروهای جدید حرف اولو می‌زنه. همین فناوری‌های پیشرفته باعث شده فرصت‌های شغلی زیادی برای مهندس‌ها ایجاد بشه، واسه همینم آلمان مقصد محبوب خیلی از مهندسای علاقه‌مند به مهاجرته. تو این مطلب می‌خوایم راه‌های مهاجرت یه مهندس برق به آلمان رو با هم بررسی کنیم. با الوویزا همراه باشین!
همون‌طور که گفتم، رشته مهندسی برق توی آلمان حسابی رونق داره. خیلی از دانشگاه‌های این کشور هم دارن متخصص‌های این رشته رو تربیت می‌کنن و با همین نیروها بخش زیادی از نیازشون رو تأمین می‌کنن. ولی بازم آلمان به مهندس‌های برق خارجی نیاز داره و یه بخشی از نیازش رو از مهاجرها و متخصص‌های کشورهای دیگه تأمین می‌کنه. واسه همینم، اگه تو این رشته تحصیل کرده باشی، خیلی راحت می‌تونی استخدام بشی و نرخ بیکاری این رشته هم خیلی پایینه. طبق گزارش انجمن فناوری VDE، الان تو آلمان بیشتر از ۳۹۳ هزار نفر تو زمینه‌های مهندسی برق و الکترونیک مشغول به کارن، ولی توی ده سال آینده آلمان به بیشتر از ۱۰۰ هزار مهندس جدید نیاز داره!
کلی شرکت و کسب‌وکار تو آلمان هستن که حضور مهندس برق براشون الزامیه. پس می‌تونی تو صنایع مختلفی از خودرو و آی‌تی گرفته تا مخابرات و سخت‌افزار مشغول به کار بشی. مثلاً می‌تونی به عنوان یه مهندس برق توی شرکت‌هایی مثل فولکس‌واگن، بی‌ام‌و یا زیمنس استخدام بشی.
شرایط مهاجرت مهندس برق به آلمان
​اگه می‌خوای به عنوان مهندس برق به آلمان مهاجرت کنی و اونجا استخدام بشی، نیاز به ویزای کار داری. این ویزا وقتی برات صادر می‌شه که از یه شرکت آلمانی پیشنهاد کاری یا همون جاب آفر داشته باشی. برای اینکه تو این شرکت‌ها استخدامت کنن، باید حداقل مدرک لیسانس و یه سابقه کاری خوب داشته باشی. هرچی رزومه‌ات قوی‌تر باشه، شانس مهاجرتت به آلمان بیشتر می‌شه.
البته غیر از ویزای کار، با ویزای جستجوی کار (جاب سیکر) یا دوره آوسبیلدونگ هم می‌تونی راهی آلمان بشی. برای اطلاعات بیشتر راجع به انواع ویزای کار آلمان، می‌تونی به مطلب شرایط دریافت ویزای کار آلمان سر بزنی. همچنین یکی از راه‌های پیدا کردن شغل در آلمان، کمک گرفتن از مؤسسات کاریابیه. اگه دنبال لیست کامل مؤسسات کاریابی آلمان هستی، مطلب لیست مؤسسات کاریابی در آلمان ۲۰۲۲ رو ببین.
یکی از اصلی‌ترین پیش‌نیازها برای مهاجرت و کار در آلمان، آشنایی با زبان آلمانیه. برای اینکه به عنوان مهندس برق تو آلمان کار کنی، حداقل باید مدرک زبان آلمانی سطح B2 داشته باشی. اگه آلمانی بلد نباشی، هم تو تکمیل مدارک و هم تو پیدا کردن کار و ارتباط با مشتری‌ها و کارفرماها و حتی توی زندگی روزمره به مشکل برمی‌خوری.
دولت آلمان محدودیت سنی خاصی واسه استخدام مهندس برق نداره، ولی شرکت‌های آلمانی ترجیح می‌دن نیروهای زیر ۴۰ سال رو استخدام کنن. از طرف دیگه، کسایی که زیر ۲۶ سال هستن معمولاً تجربه کاری و مدرک تحصیلی قابل قبولی ندارن، واسه همین شرکت‌های آلمانی تمایلی به استخدامشون ندارن.
حالا چه مدارکی نیازه برای مهندس برق که بره آلمان
​برای دریافت ویزای کار مهندس برق آلمان، یه سری مدارک باید آماده کنی. این مدارک شامل موارد زیره:
  • پاسپورت معتبر
  • مدارک هویتی
  • ویزای کار یا جاب سیکر
  • جاب آفر یا پذیرش از دوره آوسبیلدونگ
  • رزومه به همراه حداقل سه سال سابقه کاری
  • مدرک تحصیلی
  • مدرک زبان آلمانی حداقل سطح B2
  • بیمه
  • گواهی سلامت و عدم سوءسابقه
  • تمکن مالی
  • انگیزه‌نامه
  • گواهی محل اقامت
حقوق و درآمد مهندس برق تو آلمان چقدره؟
به طور متوسط یه مهندس برق تو آلمان سالی ۸۵,۴۱۶ یورو درآمد ناخالص داره؛ یعنی به‌طور میانگین ساعتی ۴۱ یورو می‌گیره. علاوه بر این، حدود ۳,۱۵۲ یورو هم به‌عنوان پاداش سالیانه دریافت می‌کنه. با بالا رفتن سطح مهارت، تحصیلات و سابقه کاری، دستمزد هم بیشتر می‌شه. مثلاً، تو سطح ابتدایی با ۱ تا ۳ سال سابقه، حقوق به طور میانگین ۵۹,۶۹۷ یورو در ساله. ولی یه مهندس برق ارشد با حداقل ۸ سال سابقه، حدود ۱۰۶,۱۰۰ یورو درمیاره.
بهترین گرایش‌های مهندسی برق برای استخدام در آلمان
رشته مهندسی برق خیلی متنوعه و گرایش‌های زیادی داره که باعث می‌شه با هر تخصصی که داری، بتونی تو شرکت‌های آلمانی مشغول به کار بشی. بهترین گرایش‌ها برای استخدام تو آلمان اینا هستن:

- سیستم‌های کنترل، مکاترونیک و رباتیک
- سیستم‌های انتقال انرژی الکتریکی
- سیستم‌های مخابراتی
- مهندسی الکترونیک
- مهندسی قدرت
- مهندسی پزشکی
مهارت‌های ضروری برای مهندس برق تو آلمان چیه؟
برای استخدام به عنوان مهندس برق تو شرکت‌های آلمانی، باید تحصیلات، سابقه و مهارت خوبی داشته باشی. این شرکت‌ها معمولاً دنبال کسایی هستن که تو کارشون مهارت بالایی داشته باشن و تجربه کافی هم داشته باشن. چند تا نرم‌افزار تو مهندسی برق خیلی کاربرد داره که باید باهاشون کار کرده باشی، مثل Proteus Design، MATLAB و AutoCAD. تسلط به این نرم‌افزارها یکی از اصلی‌ترین پیش‌نیازهای استخدام تو آلمانه. علاوه بر این، چند مهارت ضروری دیگه هم هست که بهتره داشته باشی، مثل:
- مهارت در استفاده از علوم مثل ریاضی و فیزیک
- توانایی مدیریت پروژه و آشنایی با اصول کسب‌وکار
- آشنایی با انواع دستگاه‌های صنعتی
- بررسی و عیب‌یابی سیستم‌ها
- طراحی انواع مدارها
- آمادگی بدنی کافی
- روابط عمومی قوی برای ارتباط با کارفرما، همکاران و مشتری‌ها​
منبع: سایت دیدار نیوز