اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت انکودر با میکرو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ساخت انکودر با میکرو

سلام
    من با دوتا ال ای دی IR و یه پ امپ lm324 یه انکودر ساختم که قراره سرعت چرخش یه موتور رو اندازه بگیره!
    انکودر به پایه ی وقفه ی یه میکرو متصل شده و با هر پالس تعداد دورهای میکرو یک واحد اضافه میشه و روی ال سی دی نمایش داده می شه!
    حالا سوال من اینه که من از کجا بفهمم عدد درسته؟؟؟؟
    منظورم اینه که وقتی انکودر روی موتور از جلوی ال ای دی ها رد میشه اون مجموعه ی پ امپ و ال ای دی اینقدر سریع هستند که عبور رو ببینن و یا نه بعضی اوقات جا میمونن و انکودر چند بار رد میشه و از هر چند بار یه بارش شمارده میشه!

موتور: موتور DC 12 ولت که معمولا توی ربات های ساده استفاده میشه!
    مرسی

پاسخ : ساخت انکودر با میکرو

سلام
    من از اپتو کانتر هم که استفاده می کنم این مشکل رو دارم وبعضی اوقات رد میشه و نمی فهمه! چه برسه به گیرنده فرستنده معمولی.تازه از موتور گیربکس دار استفاده می کنم!
    منم خروجی اپتوکانتر رو میدم به LM324 و از مدل های EE-SX1041 و همچنین 1A52LR استفاده کردم.
    کسی از دوستان هست که بدونه روش حلش چیه.

اینم عکس اپتو کانتر برا اونایی که نمیدونن چیه.

دیدگاه

شما از کجا می فهمین اپتوکانترتون کم تر از تعداد واقعی می شماره و جا می مونه؟
      تعداد دور واقعی رو از کجا می فهمین؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط saate777
        شما از کجا می فهمین اپتوکانترتون کم تر از تعداد واقعی می شماره و جا می مونه؟
        تعداد دور واقعی رو از کجا می فهمین؟

گفتم که سرعت موتورم خیلی کمه (به خاطر گیربکس)

دیدگاه

موتور من هم گیربکس داره ولی می خوام انکودر رو روی شفت خروجی موتور که سرعت بالایی داره بذارم نه روی شفت خروجی گیربکس! این طوری دقت تعداد دور چرخیده شده بیش تر میشه ولی از اون طرف چون سرعت هم بیش تر میشه ممکن بعضی اوقات انکودر رد بشه و سنسور ها اصلا نبیننش!
          کسی راه حلی نداره؟
          پس دور موتورهای سرعت بالا رو با چی می خونن؟؟؟؟؟؟

دیدگاه

من از cny70 و همچنین از اوپتوکانتر sharp استفاده کردم بدون هیچ مشکلی . البته یه نکته ای هست و اون اینکه طول سطح سیاه و سفید (یا قطر سوراخ) صفحه انکودر نباید از یک حدی کمتر باشه. این حد توی دیتاشیت sharp نوشته بود که الان من یادم نیست.
            [glow=blue,2,300]آنقدر به تاریکی لعنت نفرستید ، یک شمع روشن کنید. [/glow]

دیدگاه

حالا یه سوال بنیادی
              خروجی انکودر رو به چی وصل کنیم؟؟؟؟
              1- من تا حالا می بستم به وقفه ی خارجی: مشکل این روش اینه که اگه سرعت زیاد بشه و انکودر مدام به ازای هر پالس یه وقفه بده سی پی سو درگیر وقفه ها میشه و مثلا ال سی دی من از دست می ره(شروع می کنه به درج کارکترهای بی معنی)
              2- و اگر ببندیم به یه تایمر کانتر و فقط سر یه سریز یک بار وقفه بدیم(به ازای هر چندین پالس یه وقفه)،اونوقت یه موجود ارزشمندی مثل تایمر کانتر رو از دست دادم و محدودیت پیدا می کنم.
              مرسی

دیدگاه

من هم با وقفه مشکل داشتم و در کل وقفه برای اینکار نیست . شما به اجبار باید یکی از تایمر/کانتر ها رو به این کار اختصاص بدین .
                [glow=blue,2,300]آنقدر به تاریکی لعنت نفرستید ، یک شمع روشن کنید. [/glow]

دیدگاه

سلام
                  منم فکر میکردم وقفه برای این کار خوب نیست ولی وقتی خودم مجبور شدم از وقفه استفاده کنم دیدم نه مثل این که میکرو سرعتش بیشتر از این حرف هاست ... فرض کنید این موتور تو هر ثانیه روی شفت 8000 تا پالس داشته باشه یعنی 8000 بار میکرو میره تو حال و هوای وقفه و فرض کنید هر وقفه 20 خط اسمبلی باشه(رو هم 160.000 ) حالا سرعت کلاک میکرو تون چقدره ؟ مثلا 11 مگا هرتز ... با مقایسه ای کوچیک متوجه میشیم دربرابر سرعت میکرو این درصد کمی از وقت میکرو رو میگیره... و حسابی برای کار های دیگه وقت داره
                  برای انکودر های حرفه ای تر که دو خروجی با اختلاف فاز دارن واقعا راهی به جز وقفه نیست
                  من کاری که با موتور عزیزم انجام دادم پیاده کردن یه PID روی زاویه موتور بود(جنبه آموزشی) که تو هر ثانیه 100 بار باید زاویه موتور رو با UART به کامپیوتر میفرستاد و چند خط دستورات PID رو انجام میداد و بعد از کامل شدن باگ ها و مشکلات مدار بهیچ وجه مشکلی تو تایماینگ نداشت.

خلاصه این که این فرکانس های کاری برای میکرو خیلی کمه ..
                  چرت نشون دادن ال سی دی میتونه بخاطر تغذیه باشه
                  موتور بخاطر مشکلات سلفی که داره در مدار اذیت میکنه پس شما از خازن های نسبتا بزرگ در مدارت استفاده کن موتورت رو با خازن 1 نانو بای پس کن که فرکاانس هایی که از قطع و وصل شدن براش ها بوجود میان از بین برن خازن بزرگه رو با خازن 100 نانو موازی کن و از کریستال استفاده کن پایه ریست رو هم با مقاومت کم (470 ، 100) وصل کن چون حساسه و موتور حساس ترش میکنه اگر از پل اچ استفاده میکنی آرایش دیود های هرزگرد خاص خودش و اگر همینطوری روشنش میکنی یدونه دیود خوب هرزگرد فراموش نشه.

برای ال سی دی هم ترجیحا از lcd_clear که وقت گیره استفاده نکن به نظر خودم 16 تا اسپیس سریع تر از این تابع است.

انشالله کارت راه بیفته

head<=
                  ...تشکر خدا...
                  [img width=97 height=100]http://mahdi3d.persiangig.com/image/5280543_t.jpg[/img]

دیدگاه

دوستان خواستم تجربه خودم رو بگم شاید بدرد خورد
                    من توی یه پروژه صنعتی خواستم یه انکودر 500 پالس رو با میکرو بخونم (خروجی دوپالس با اختلاف 90 درجه ) اول اومدم از اینتراپت میکرو استفاده کردم و کریستال 6 MHZ گذاشتم البته بعد 10 MHZ اش کردم . مدار بخوبی در دور پائین دستگاه کار میکرد . ولی به محض زیاد شدن دور موتور های دستگاه میکرو انگار کلا هنگ میکرد .

دیگه خسته ام کرده بود . منم اومدم اصلا رفتم سراغ Xmega و با اون تونستم خیلی راحت البته با کمک بچه های سایت به هدفم برسم .
                    برای اطلاعات بیشتر مراجعه کنید به

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=79621.0
                    - به دنبال فرصت عمری تباه کردم ! فرصت جوانی ام بود من اشتباه کردم .

دیدگاه

سلام به همه
                      میخام با یه انکودر 12 سوراخ که به یک محور متصلش کردم وبا استفاده از سنسور اپتوکانتر سرعت انکور رو حساب کنم
                      برد اردیونو استفاده میکنم
                      هیچیشو هم بلد نیستم میشه کمک کنید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X