اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک در ساخت ربات مسیریاب

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کمک در ساخت ربات مسیریاب

سلام به همه
    از همه کسانی که انقد بی منت میان اینجا و اطلاعات خودشونو بدون هیچ چشمداشتی در اهتیار دیگران میذارن سپاسگذارم
    دوستان من یه چیزیو نفهمید چرا در بعصی از مدارهای رباتیک از بافر استفاده شده ولی در بعضیها خیر,مثلا اگه من در مدار بالا ای سی بافر را حذف کنم و مستقیم میکرورا به ای سی درایور l298 بدم باعث اختلال در کار کرد ربات میشود ؟
    راستی من برای رباتم به جای atmega8 ,atmega 16 خریدم مشکلی که نداره ؟

دیدگاه

کار بافر تقویت جریانه
      نه هیچ اشکالی نداره از L298 استفاده کنی.
      تازه هیچ اشکالیم نداره که از ATmega8 استفاده کنی.
      البته دلیله استفاده از 16 این بود که falsh کافی داشته باشی.

منظرتون از کبابک چیه؟
      آقای Kbabak کباب تشریف دارن؟
      ?Why not

دیدگاه

مرسی از دوستان

اسکار جان اون بغل رو نگاه کن

منم رشتم کامپیوتره ، ولی اگه علاقه داشته باشی راحت می تونی با پشت کار خودت پیش بری ماهم کنارتیم نترس

فعلا اینو انجام بده ببین چ میشه بعدش باز بیا ما کمک می کنیم. دوستان هم هستن
        تنها غیر ممکن ، غیر ممکن است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط r_oscar2007
          سلام به همه
          از همه کسانی که انقد بی منت میان اینجا و اطلاعات خودشونو بدون هیچ چشمداشتی در اهتیار دیگران میذارن سپاسگذارم
          دوستان من یه چیزیو نفهمید چرا در بعصی از مدارهای رباتیک از بافر استفاده شده ولی در بعضیها خیر,مثلا اگه من در مدار بالا ای سی بافر را حذف کنم و مستقیم میکرورا به ای سی درایور l298 بدم باعث اختلال در کار کرد ربات میشود ؟
          تعداد حسگر هات چند تاست ؟ بستگی به نوع برنامتم داره که 16 جواب میده یا 8 !

دیدگاه

راستی اسکار جان بقول کوارک من کبابم ؟ ؟ ؟

اشکال نداره من اسمم بابکه اون K اول هم جریان داره اول اسمم یا بابک بگو یا کباب :biggrin:

برای استفاده از بافر باید ببینی برای خروجی بافر میذاری یا ورودی میکروت ؟

( منظور از خروجی ، اتصال پایه های میکرو به درایور و منظور از ورودی اتصال سنسورها به میکرو است)

برای خروجی نیازی به بافر نداری ، بی بافر کارت راه می افته چون خود درایور جریان زیادی از میکرو نمیکشه
            نوشته اصلی توسط QUARK
            کار بافر تقویت جریانه
            نه هیچ اشکالی نداره از L298 استفاده کنی.

فعلا همون مگا 8 رو استفاده کن ب قول DRT جان اگه خاستی تعداد سنسورها رو ببری بالا یا برنامت رو پیچیده تر بکنی از 16 استفاده کن

فعلا برای راه افتادن 8 کافیه

سلام به همه

در ضمن دوستدار open source هستم و هرچیزی رو بلد باشم خدمتت میگم سورس برنامه هم خاستی میزارم اختیارت

ایشالله موفق باشی

دیدگاه

چشم بابک جان از این به بعد شمارو بابک صدا میزنم.
              تعداد سنسورامو خواستم چون اولین رباتیه که میخوام بسازم و میهوام مدار ربات ساده و عاری از هر گونه پیچیدگی باشه سه عدد سنسور cny70 در نظر گرفتم و قصدم ندارم از اپ امپ استفاده کنم میخوام از adc خود میکرو استفاده کنم.

دیدگاه

اسکار جان چرا مخای ADC بگیری ؟ ؟ ؟

تو فقط مخای ببینی که خط مشکی یا سفید ، درسته ؟

پس فقط ی صفر و یک داری که بر اساس اونا برنامه حرکت ربات رو مینویسی درسته ؟

خوب اصلا پ امپ هم نزار ، میدونی سنسور رو که بایاس کنی بر اساس نور مادونی که میبینه ی سطح ولتاژ بهت میده ، درسته ؟

خوب این سطح ولتاژ رو با استفاده از ی بافر ( مثل 74HC244 یا 74HC245 یا 74HC573 یا هر بافری دیگه ) تبدیل به سطح منطق صفر و یک بکن

این خیلی راحتره پیچیدگی مدار هم نداره

دیدگاه

بابک جان من رفتم دیتاشیت 74HC244 از نت دانلود کردم ولی چیزی ازش سر در نیاوردم

دیدگاه

سلام بر همه
                    ببخشید که پا برهنه می پرم وسط بحثتون :biggrin:

دوست عزیز r_oscar2007 شما می خوای برای شروع به کار یه ربات مسیریاب ساده بسازی درست ؟
                    خوب پیشنهاد من این که اول در مورد قطعات مورد نیازت یه سری اطلاعات کسب کنی. برای این کار پیشنهاد می کنم نویز 12 رو یه نگاه بندازی اونجا در مورد راه اندازهای ربات یه مقاله هست. بعد از خوندن اون قسمت و انتخاب درایورت میرسه به انتخاب سایر قطعات.
                    به نظرم مگا32 یا 16 بگیری بهتره (البته مثل اینکه مگا 8 گرفتین)و سنسورها رو اگه به صورت پکیجیشون می خوای بگیری TCRT5000 رو بگیر و اگر سنسورهای جدا رو هم گرفتی باز مشکلی نیست.
                    در مورد اتصال سنسورها هم منم پیشنهاد می کنم اونا رو به ADC وصل کنین.

اقا بابک خیلی ببخشید ولی استفاده ار بافر به نظر من فقط ایشون رو بیشتر عقب می ندازه چون تا برم دنبالش که ببینن بافر چیه ؟ چیکار می کنه و ... اینا خودش مستلزمه وقته دیگه !!!
                    البته این باز نظر شخصی بنده اس.
                    چرا ناراحتی پاتریک!
                    + امروز ی بچه دیدم سرچهارراه گل میفروخت
                    - از دیدنش ناراحت شدی؟
                    + نه
                    پس چی ناراحتت کرده
                    + اینکه دیدن اینجور بچه ها انقدر واسم عادی شده که دیگه ناراحتم نمیکنه
                    ------------------------------------------------------------------------------------------------------
                    تاحالا فکر کردی بیسواد کیه؟- بی سواد یعنی کسی که نمیتونه ذهنیاتش رو عملی کنه!
                    ------------------------------------------------------------------------------------------------------
                    محصولات

دیدگاه

نگاه کن اسکار جان پایه ها رو برات شرح میدم
                      پایه 20 vCC هستش که بهش 5 ولت بزن و پایه 10 هم گروند هست ، که به گروند وصلش می کنی
                      پایه 19 فعال ساز آی سی هستش و اکتیو لاو هست پس برای فعال کردن آی سی هم باید اونو گروند کنی و پایه 1 هم مسیر داده ها رو مشخص می کنه برای کار شما اونو اگه های کنی ( مثبت 5 بدی ) از پایه های تک رقمی مثلا 2 و 3 و 4 و5 و .. اینا ورودی بدی و از اون طرف خروجی بگیری و اگه گروند کنی جهت عکس میشه و باید ورودی رو بدی پایه ها 18 و 17 و 16 و اینا و از اونطرف خروجی بگیری

جالا با این تفاسیر تو پایه ها رو ولتاژ بده و بعدش پایه یک رو مثبت پنج بده . حالا سنسورات رو وصل کن پایه های 2 و 3 و 4 و به ترتیب از 18 و 17 و 16 خروجی بگیر

حالا اگه پایه یک رو ( برای راحتی کار ) گروند کردی . سنسورها رو به 18 ، 17 ، 16 بده و از 2 ، 3 ، 4 خروجی بگیر و وصل کن به میکرو

( راستی برای راحتی کار ، برای هر سنسور ی LED بزار مثلا بعد بافرت همون پایه رو که میکرو وصل مکنی به آند ی LED وصل کن و بعدش پایه کاتدش با مقاوت 330 اهم به گروند بزن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سوران آراسته
                        اقا بابک خیلی ببخشید ولی استفاده ار بافر به نظر من فقط ایشون رو بیشتر عقب می ندازه چون تا برم دنبالش که ببینن بافر چیه ؟ چیکار می کنه و ... اینا خودش مستلزمه وقته دیگه !!!
                        البته این باز نظر شخصی بنده اس.
                        سلام سوران جان مرسی

حرفت قبول درست میگی

اسکار جان تا حدودی وسایلاشو گرفته cny70 هم خوبه و خوب هم جواب میده برای ADC هم درسته اون قطعه کمتر میبره ، اما برای ادامه ایشان اینجور یاد بگیرن بهتره ک فردا پسفردا بتونه 24 سنسور رو بایاس کنه ، ADC گرفتن هم برنامه خودش و مشکلات خودش رو داره ولی با این بافر فقط توی برنامه مینویسه IF PINA.0 و بقیه ماجرا

حالا اسکار جان کار با بافر سخت بود بگو که برگردیم ADC

دیدگاه

سوران جان و بابک عزیز من همه وسایل مورد نیاز ساخت ربات عم از رگلاتور میکرو کنترلر و سنسورا و برد هزار سوراخ و موتورو تهیه کردم کم کم میهوام دست به ساخت بشم بازم شماها استاد مایین هر جور شما دوستای خوبم صلاح میدونین من انجام بدم با بافر بی بافر نظر نظر شماست من فقط میخوام ساده باشه که بتونم از پسش بر بیام البته میدونم که با کمک شما دوستای عزیزم میتونم بسازم

دیدگاه

بایک جان درسته که ایشون بعدها می خواید چندین سنسور رو اضافه کنه ولی این رو هم در نظر بگیر که بعد از راه اندازی این ربات و کار با بخش های مختلف میکرو قطعا اطلاعات دوستمون خیلی بیشتر از الان میشه.
                            من خودم تا ربات نساخته بودم میگفتم راحته ولی وقتی شروع کردم هر کاری کردم اوایل نتونستم، حتی چندین ربات ساختم که هیچ کدوم کار نکرد. :cry: سر اخر بعد از 3 روز بی خوابی تونستم اکثر نکاتش رو بفهمم و الان با سرعت نور ربات مسیریاب تحویلت میدم
                            ایشون بعد از ساخت این ربات که ترجیح میدم 5 سنسوره بسازن کم کم به یک سری از مطالب آشنا میشن و اون موقع قطعا بیشتر می تونیم باهاشون در مورد استفاده از قطعات دیگه بحث کنیم.

شادکام و پیروز باشید
                            چرا ناراحتی پاتریک!
                            - از دیدنش ناراحت شدی؟
                            + نه
                            پس چی ناراحتت کرده
                            محصولات

دیدگاه

میشه بگی موتورهایی که گرفتی چه مشخصاتی دارن ؟
                              چرا ناراحتی پاتریک!
                              - از دیدنش ناراحت شدی؟
                              + نه
                              پس چی ناراحتت کرده
                              محصولات

دیدگاه

باشه فعلا پیش بریم ببینیم چ میشه کرد

اسکار جان اگه کار با اون بافر رو یاد نگرفتی که بریم سراغ ADC ولی اگه اونا که گفتم به کارت اومد همون رو ببند و حالش رو ببر

راس میگه سوران جان موتورهات چیه ؟ چطورن

در ضمن اول کاری گیر نده که ربات عالی بسازی همین که میکروت چرخ رو چرخوند کلاهت بنداز هوا و یه هورای محکم بگو :wow: :wow: :wow: :applause: :applause: :applause:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X