اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل احتمالی شماتیک TL494

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

شکر خدا،
    بنظر حدود ۶ وات از مدار خروجی میکشید، که در اینصورت روشن شدن لامپ هالوژن با نور کم طبیعی هست ( به فرض ۵۰ وات بودن لامپ هالوژن )
    البته پیشنهاد میکنم فعلا ولتاژ خروجی رو از ۱۵ بالاتر نبرید.
    با خروجی ۳۰ ولت، پیک درین ۳۰ ولت عادی و خوبه.
    موج گیت ماسفت هم بگیرید که مربعی و طبیعی باشه.
    همچنین اگر پایه ۱۳ آیسی رو از ۱۴ جدا و به GND وصل کنید احتمالا کمی اوضاع مدار بهتر بشه.
    پیشنهاد میکنم بار نیم آمپر در خروجی حدود ۱۵ ولت وصل کنید و تست بگیرید.
    ماسفت داغ میکنه؟
    سپاس
    پایه ۱۳ رو تغییر حالت ندادم
    اما با ولتاژ ۱۴.۷۵ و بار نیم آمپر صلاً ماسفت داغ نمی‌کنه
    و این هم شکل موج گیت در هنگام اتصال بار

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Samyarjam نمایش پست ها

سپاس
      پایه ۱۳ رو تغییر حالت ندادم
      اما با ولتاژ ۱۴.۷۵ و بار نیم آمپر صلاً ماسفت داغ نمی‌کنه
      و این هم شکل موج گیت در هنگام اتصال بار

https://s8.uupload.ir/files/img_2024...91114_ay4z.jpg
      خب پس تا اینجا عالی هست و فعلا نیازی به تغییر پایه ۱۳ هم نیست .
      فقط زمانی لازمه پایه ۱۳ رو طبق گفته پست قبلیم تغییر بدید که شکل موج به شکل پله ای یا با مقطع کوتاه همراه باشه.
      میتونید بار ۱ آمپر و بعد به تدریج بالاتر به خروجی مدار وصل کنید .
      فقط یادتون باشه تا پایان مراحل آزمایشی، لامپ هالوژن در مدار وجود داشته باشه.
      احتمالا برای بار بالای ۱ آمپر لازم داشته باشید ۲ لامپ هالوژن موازی کنید.

دیدگاه

خب پس تا اینجا عالی هست و فعلا نیازی به تغییر پایه ۱۳ هم نیست .
        فقط زمانی لازمه پایه ۱۳ رو طبق گفته پست قبلیم تغییر بدید که شکل موج به شکل پله ای یا با مقطع کوتاه همراه باشه.
        میتونید بار ۱ آمپر و بعد به تدریج بالاتر به خروجی مدار وصل کنید .
        فقط یادتون باشه تا پایان مراحل آزمایشی، لامپ هالوژن در مدار وجود داشته باشه.
        احتمالا برای بار بالای ۱ آمپر لازم داشته باشید ۲ لامپ هالوژن موازی کنید.
        سپاس
        لامپ هالوژن رو یکی اضافه کردم
        با همون ولتاژ ولی بار ۰.۸ امپر شکل موج گیت به هم ریخت
        پایه ۱۳ رو از ۱۴ جدا و به زمین دادم
        اما شکل موج گیت به صورت هست که در زیر می‌بینید و فرقی نکرد
        ماسفت هم تا حدی داغ می‌کنه

دیدگاه

سپاس
          لامپ هالوژن رو یکی اضافه کردم
          با همون ولتاژ ولی بار ۰.۸ امپر شکل موج گیت به هم ریخت
          پایه ۱۳ رو از ۱۴ جدا و به زمین دادم
          اما شکل موج گیت به صورت هست که در زیر می‌بینید و فرقی نکرد
          ماسفت هم تا حدی داغ می‌کنه

https://s8.uupload.ir/files/img_2024...02320_4hmr.jpg
          چیزی که الان به ظاهر مشکل به وجود آورده، فقدان اطلاعات هسته برای محاسبه ترانس هست.
          البته علت این شکل موج به نظر نویزی هست که روی آیسی ۴۹۴ میوفته.
          و اینکه بنظر زمان شاتر دوربین شما طولانی بوده و باعث افتادن چند فریم صفحه اسیلوسکوپ در عکس شده‌.

​​​

دیدگاه

چیزی که الان به ظاهر مشکل به وجود آورده، فقدان اطلاعات هسته برای محاسبه ترانس هست.
            البته علت این شکل موج به نظر نویزی هست که روی آیسی ۴۹۴ میوفته.
            و اینکه بنظر زمان شاتر دوربین شما طولانی بوده و باعث افتادن چند فریم صفحه اسیلوسکوپ در عکس شده‌.

​​​
            سپاس
            فردا فیلم میگیرم و میفرستم
            فقدان اطلاعات هسته رو متوجه نشدم
            احیانا میشه این مدار رو به صورت half ridge یا full bridge بست تا توان بالاتری ساپورت کنه؟

دیدگاه

سپاس
              فردا فیلم میگیرم و میفرستم
              فقدان اطلاعات هسته رو متوجه نشدم
              احیانا میشه این مدار رو به صورت half ridge یا full bridge بست تا توان بالاتری ساپورت کنه؟
              برای اینکه بشه سیم پیچ های ترانس رو محاسبه کرد، نیازمند فهمیدن اطلاعاتی از هسته ( مثل سطح مقطع و مقدار شار مغناطیسی ) هستیم.
              هر چند محاسباتی که انجام دادم برای یک هسته استاندارد EE33 صحیح هست.
              برای ولتاژ ورودی پایین، از توپولوژی تمام پل و نیم پل تقریبا هبچ جا استفاده نمیشه.
              توپولوژی های مورد استفاده برای ورودی ولتاژ پایین ( مثلا همین۱۲ ولت ) فلای بک و پوش پول هست.

دیدگاه

برای اینکه بشه سیم پیچ های ترانس رو محاسبه کرد، نیازمند فهمیدن اطلاعاتی از هسته ( مثل سطح مقطع و مقدار شار مغناطیسی ) هستیم.
                هر چند محاسباتی که انجام دادم برای یک هسته استاندارد EE33 صحیح هست.
                برای ولتاژ ورودی پایین، از توپولوژی تمام پل و نیم پل تقریبا هبچ جا استفاده نمیشه.
                توپولوژی های مورد استفاده برای ورودی ولتاژ پایین ( مثلا همین۱۲ ولت ) فلای بک و پوش پول هست.
                سپاس
                هسته که استفاده کردم EI 40 هست
                خونده بودم برای توان های بالا از توپولوژی نیم پل و تمام پل استفاده میشه و به خاطر گرمای ماسفت گفتم شاید مفید واقع بشه

دیدگاه

سپاس
                  هسته که استفاده کردم EI 40 هست
                  خونده بودم برای توان های بالا از توپولوژی نیم پل و تمام پل استفاده میشه و به خاطر گرمای ماسفت گفتم شاید مفید واقع بشه
                  خب پس از نظر اندازه هسته مشکلی ندارید.
                  پاور سویچینگ های فلزی، پاور کامپیوتر، دستگاه جوش اینورتر ارزان ،مواردی از کاربرد های هاف بریج ( نیم پل )هستن.
                  سویچینگ های با توان بالای ۱۰۰۰ وات مثل دستگاه جوش های اصولی، از فول بریج ( تمام پل ) استفاده میکنن.
                  در مورد مدار فعلی، احتمال میدم با افزایش ظرفیت خازن بین پایه ۲ و ۳ فیدبک پایدار تر و شکل موج درست بشه.
                  خازن ۱۰۰ نانوفاراد رو امتحان کنید.

دیدگاه

خب پس از نظر اندازه هسته مشکلی ندارید.
                    پاور سویچینگ های فلزی، پاور کامپیوتر، دستگاه جوش اینورتر ارزان ،مواردی از کاربرد های هاف بریج ( نیم پل )هستن.
                    سویچینگ های با توان بالای ۱۰۰۰ وات مثل دستگاه جوش های اصولی، از فول بریج ( تمام پل ) استفاده میکنن.
                    در مورد مدار فعلی، احتمال میدم با افزایش ظرفیت خازن بین پایه ۲ و ۳ فیدبک پایدار تر و شکل موج درست بشه.
                    خازن ۱۰۰ نانوفاراد رو امتحان کنید.
                    سپاس
                    خازن رو طبق فرمایش شما عوض کردم
                    ابتدای فیلم زیر مربوط به شکل موج گیت در حالت بی باری هست .
                    شکل موج تمیز مربوط به بار ،در حدود ۰.۵۵ آمپر هست.
                    و شکل موج بعدی که به هم ریخته هست ، برای بار ۰.۸ آمپر هست
                    InShot_20240708_133954404.mp4 - یو آپلود - آپلود عکس، فایل، آهنگ و فیلم رایگان و با لینک مستقیم و ماندگاری دائمی و سرعت بالا در آپلودسنتر عکس و فایل یوآپلود

دیدگاه

سپاس
                      خازن رو طبق فرمایش شما عوض کردم
                      ابتدای فیلم زیر مربوط به شکل موج گیت در حالت بی باری هست .
                      شکل موج تمیز مربوط به بار ،در حدود ۰.۵۵ آمپر هست.
                      و شکل موج بعدی که به هم ریخته هست ، برای بار ۰.۸ آمپر هست
                      https://uupload.ir/view/inshot_20240...4404_1uzn.mp4/
                      تا یادم نرفته بگم مداری که طراحی کردم و دادم ، مداری هست که قبلا خودم هم تست و تایید کردم، و با قطعات داخل شماتیک بستم و بدون مشکل خروجی داشتم.
                      حالا اینکه شما بستید و این نتایج رو گرفتید، میتونه دلیل بر رعایت نشدن جزئیات باشه.
                      برای مثال ، یک عامل مهم میتونه ضعیف بودن مسیر GND شما باشه.
                      همچنین اینکه سر مثبت R7 رو به کجا وصل کرده باشید هم بر خلاف تصور خیلی مهم هست.
                      اگر مستقیم به کاتد دیود خروجی وصل کردید، مستقیم به سر مثبت خازن صافی خروجی وصل کنید و در غیر این صورت ، بالعکس.

دیدگاه

تا یادم نرفته بگم مداری که طراحی کردم و دادم ، مداری هست که قبلا خودم هم تست و تایید کردم، و با قطعات داخل شماتیک بستم و بدون مشکل خروجی داشتم.
                        حالا اینکه شما بستید و این نتایج رو گرفتید، میتونه دلیل بر رعایت نشدن جزئیات باشه.
                        برای مثال ، یک عامل مهم میتونه ضعیف بودن مسیر GND شما باشه.
                        همچنین اینکه سر مثبت R7 رو به کجا وصل کرده باشید هم بر خلاف تصور خیلی مهم هست.
                        اگر مستقیم به کاتد دیود خروجی وصل کردید، مستقیم به سر مثبت خازن صافی خروجی وصل کنید و در غیر این صورت ، بالعکس.
                        سپاس
                        مسیر GND ضعیف نیست قطعا
                        R7 هم ، دقیقا از سر خازن خروجی گرفته شده
                        از کاتد میگیرم اینبار و اطلاع میدم خدمتتون
                        اگر احتمال میدین این ایرادات از نویزهای خروجی باشه،صلاح میدونید از اپتو کوپلر استفاده بشه؟
                        تنظیم جریان به چه صورت به مدار اضافه میشه؟

دیدگاه

سپاس
                          مسیر GND ضعیف نیست قطعا
                          R7 هم ، دقیقا از سر خازن خروجی گرفته شده
                          از کاتد میگیرم اینبار و اطلاع میدم خدمتتون
                          اگر احتمال میدین این ایرادات از نویزهای خروجی باشه،صلاح میدونید از اپتو کوپلر استفاده بشه؟
                          تنظیم جریان به چه صورت به مدار اضافه میشه؟
                          تنظیم جریان رو بعد از اینکه از ترانستون مطمئن شدید موکول میکنیم.
                          گفتید از هسته EI40 استفاده کردید، میتونید سطح مقطع میله وسطی هسته رو اندازه بگیرید و اعلام کنید؟
                          تا دوباره محاسبات مربوط به ترانس رو انجام بدم.
                          ، فعلا یک سری محاسبات برای هسته EI40 شما انجام دادم با فرض ۱۵۰ میلی متر مربع بودن سطح مقطع هسته شما، نتیجه حدود 7 دور اولیه و حدود 4 دور ثانویه شد.
                          ضمنا در نهایت توان خروجی ، حدود ۵۰ آمپر پیک از ماسفت عبور میکنه که ماسفت باید بتونه تحمل کنه!
                          ​​​​​
                          جدیدترین ویرایش توسط HS1386; ۱۹:۱۲ ۱۴۰۳/۰۴/۱۸.

دیدگاه

تنظیم جریان رو بعد از اینکه از ترانستون مطمئن شدید موکول میکنیم.
                            گفتید از هسته EI40 استفاده کردید، میتونید سطح مقطع میله وسطی هسته رو اندازه بگیرید و اعلام کنید؟
                            تا دوباره محاسبات مربوط به ترانس رو انجام بدم.
                            ، فعلا یک سری محاسبات برای هسته EI40 شما انجام دادم با فرض ۱۵۰ میلی متر مربع بودن سطح مقطع هسته شما، نتیجه حدود 7 دور اولیه و حدود 4 دور ثانویه شد.
                            ضمنا در نهایت توان خروجی ، حدود ۵۰ آمپر پیک از ماسفت عبور میکنه که ماسفت باید بتونه تحمل کنه!
                            ​​​​​
                            سپاس فراوان
                            سطح مقطع ۹.۶ در ۱۲.۶ هست که حدودا ۱۲۱ میلی متر میشه
                            ماسفت های مختلفی دارم
                            اگر نیاز هست عرض کنم که قویتر انتخاب بشه
                            R7 رو هم اینبار از کاتد گرفتم که نتیجه ای نداشت
                            فقط یک خازن ۱۰۰ نانو کنار تغذیه آیسی گذاشتم که موجب پایدار شدن موج گیت در حالت بی باری شد

دیدگاه

سپاس فراوان
                              سطح مقطع ۹.۶ در ۱۲.۶ هست که حدودا ۱۲۱ میلی متر میشه
                              ماسفت های مختلفی دارم
                              اگر نیاز هست عرض کنم که قویتر انتخاب بشه
                              R7 رو هم اینبار از کاتد گرفتم که نتیجه ای نداشت
                              فقط یک خازن ۱۰۰ نانو کنار تغذیه آیسی گذاشتم که موجب پایدار شدن موج گیت در حالت بی باری شد
                              طبق محاسبات،اولیه حدود ۱۱ دور و ثانویه حدود ۴ دور بدست اومد.
                              الان لازم شد که ترانستون رو برعکس کنید، یعنی اولیه بجای ثانویه ، و ثانویه بجای اولیه.
                              بعد دریافت نتیجه خوب بهتره ترانستون رو مجدد سیم پیچی کنید.
                              ضمنا فعلا برای جلوگیری از خسارت،بهتره از ماسفت های ارزان مثل ۳۲۰۵ استفاده کنید.
                              ​​​​​​ضمنا اگر بخوایید میتونم محاسبات مربوط به ترانس فلای بک رو در اختیارتون قرار بدم.

دیدگاه

طبق محاسبات،اولیه حدود ۱۱ دور و ثانویه حدود ۴ دور بدست اومد.
                                الان لازم شد که ترانستون رو برعکس کنید، یعنی اولیه بجای ثانویه ، و ثانویه بجای اولیه.
                                بعد دریافت نتیجه خوب بهتره ترانستون رو مجدد سیم پیچی کنید.
                                ضمنا فعلا برای جلوگیری از خسارت،بهتره از ماسفت های ارزان مثل ۳۲۰۵ استفاده کنید.
                                ​​​​​​ضمنا اگر بخوایید میتونم محاسبات مربوط به ترانس فلای بک رو در اختیارتون قرار بدم.
                                درود و سپاس
                                الان هر دو ثانویه و اولیه ، ۱۰ دور هستند
                                چشم جای ثانویه و اولیه رو عکس میکنم و نتیجه رو اعلام میکنم
                                واقعیتش رو بخواین خیلی سعی کردم بپرسم طریقه محاسبه ترانس رو
                                ولی گفتم بیش از این وقتتون رو نگیرم
                                تا همینجا و این ده صفحه ، کلی وقت گذاشتید و چقدر من آموختم
                                این رو هم منت بگذارید و طریقه محاسبه رو بفرمایید
                                متشکرم واقعا

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X