اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل احتمالی شماتیک TL494

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

این هسته EFD هست، و ابعادش رو نمیتونم از تصویر به درستی تشخیص بدم.
    درود
    مشخصات هسته این هست

دیدگاه

خب پس تا جایی که میتونید بپیچید، مگر قطر هسته چقدر هست؟ اگر زیر ۲۵ میلی متر هست که برای توان بالا جواب نمیده.
      فرمول اول که در صفحات قبل گذاشتم مربوط به محاسبه اندوکتانس مورد نیاز هست.
      البته برای محاسبه اندوکتانس لازمه یک سری شرایط و قوانین برای خودتون بذارید، مثلا اینکه سقف مجاز Duty Cycle چقدر باشه‌.
      قطر هسته رو متوجه نشدم
      منظورتون اگه هسته حلقوی هست که اونرو فقط جهت تست انجام دادم و فرمودید به دلیل نویز پذیری زیاد ، توصیه نمکنید

ولی قطر هسته EI رو متوجه نمیشم و مشخصاتش رو قبلا دادم خدمتتون
      منظورم از پست ۱۶۲ و ۱۳۰ میکروهانری هم برای ترانس EI بود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Samyarjam نمایش پست ها

قطر هسته رو متوجه نشدم
        منظورتون اگه هسته حلقوی هست که اونرو فقط جهت تست انجام دادم و فرمودید به دلیل نویز پذیری زیاد ، توصیه نمکنید

ولی قطر هسته EI رو متوجه نمیشم و مشخصاتش رو قبلا دادم خدمتتون
        منظورم از پست ۱۶۲ و ۱۳۰ میکروهانری هم برای ترانس EI بود
        خب پس هسته ابعاد خوبی داره و قابل استفاده هست.
        ///
        دلیلی که هسته حلقوی رو پیشنهاد نکردم به خاطر عدم اطمینان از مواد تشکیل شده برخی فریت ها بود، نه نویز پذیری.

دیدگاه

///
          دلیلی که هسته حلقوی رو پیشنهاد نکردم به خاطر عدم اطمینان از مواد تشکیل شده برخی فریت ها بود، نه نویز پذیری.
          سپاس
          ولی مجیورم برای ۲۰ دور،از سیم نازکتر استفاده کنم که باز این خودش باعث کمتر شدن توان خروجی میشه

جدیدترین ویرایش توسط Samyarjam; ۱۸:۱۳ ۱۴۰۳/۰۴/۲۱.

دیدگاه

///
            ۴ رشته سیم ۰.۵۵ رو به هم پیچیدم و برای ثانویه و اولیه استفاده کردم ینی ضخامت اولیه و ثانویه هرکدام حدود ۲ میلیمتر
            ترانس EI و EFD که داشتم ، هیچکدوم برای ۲۰ دور کافی نبود،به ناچار از هسته حلقوی سفید،زرد استفاده کردم به قطر ۴۷ و ارتفاع ۲۰ میلیمتر
            ۲۲ دور پیچیدم
            اما ذره ای تغییر در خروجی مدار نیست و در ولتاژ ۲۱ ولت نهایتا ۱.۳ امپر خروجی میده
            البته همین مقدار جریان هم اگر بیشتر از ۷ یا ۸ ثانیه بشه،لامپ ها روشن میشن
            بالاتر از ۱.۳ امپر هم ، سریع لامپ ها کامل روشن میشن
            احساس میکنم بالارفتن دمای ماسفت هم به جریان کشی زیاد و در نتیجه روشن شدن لامپ ها کمک میکنه

اگر بخوام تعداد ماسفت‌ها رو اضافه کنم خب طبیعتاً سورس و درینشون به همدیگه وصل میشن اما در مورد گیت چی؟ گیت‌ها رو هم به هم وصل کنم یا هر کدوم مقاومت جدا و ترانزیستور را جدا می‌خواد؟
            و این حالت چه فرقی داره با حالتی که بیام از پایه ۹ و ۱۰ آیسی ،جداگانه ماسفت ها رو درایو کنم

جالب اینجاست که رفتار مدار در قبال تغییر مقدار اندکتانس هیچ تفاوتی نمی‌کنه
            من هسته های مختلف با تعداد دورهای مختلف از مقدار ۲ میکروهانری الی ۲۶۰۰ میکروهاری تست کردم
            وضعیت همینه

دیدگاه

۴ رشته سیم ۰.۵۵ رو به هم پیچیدم و برای ثانویه و اولیه استفاده کردم ینی ضخامت اولیه و ثانویه هرکدام حدود ۲ میلیمتر
              ترانس EI و EFD که داشتم ، هیچکدوم برای ۲۰ دور کافی نبود،به ناچار از هسته حلقوی سفید،زرد استفاده کردم به قطر ۴۷ و ارتفاع ۲۰ میلیمتر
              ۲۲ دور پیچیدم
              اما ذره ای تغییر در خروجی مدار نیست و در ولتاژ ۲۱ ولت نهایتا ۱.۳ امپر خروجی میده
              البته همین مقدار جریان هم اگر بیشتر از ۷ یا ۸ ثانیه بشه،لامپ ها روشن میشن
              بالاتر از ۱.۳ امپر هم ، سریع لامپ ها کامل روشن میشن
              احساس میکنم بالارفتن دمای ماسفت هم به جریان کشی زیاد و در نتیجه روشن شدن لامپ ها کمک میکنه

اگر بخوام تعداد ماسفت‌ها رو اضافه کنم خب طبیعتاً سورس و درینشون به همدیگه وصل میشن اما در مورد گیت چی؟ گیت‌ها رو هم به هم وصل کنم یا هر کدوم مقاومت جدا و ترانزیستور را جدا می‌خواد؟
              و این حالت چه فرقی داره با حالتی که بیام از پایه ۹ و ۱۰ آیسی ،جداگانه ماسفت ها رو درایو کنم

جالب اینجاست که رفتار مدار در قبال تغییر مقدار اندکتانس هیچ تفاوتی نمی‌کنه
              من هسته های مختلف با تعداد دورهای مختلف از مقدار ۲ میکروهانری الی ۲۶۰۰ میکروهاری تست کردم
              وضعیت همینه
              خب یعنی تونستید حدود ۲۷ وات از مدار خروجی بگیرید.
              همچنان باید روی ترانس کار کنید.
              میتونید ماسفت ها رو موازی کنید یا اینکه از دو گیت درایور مجزا برای هر ماسفت استفاده کنید.
              اگر ماسفت ها رو موازی کنید جریان درایو گیت بین دوتا تقسیم میشه، و ممکنه ماسفت ها ضعیفتر درایو بشن.
              اگر همچنان از ۳۲۰۵ استفاده میکنید، میتونید از ماسفت های قویتر استفاده کنید ( مثلا ماسفت هایی که در مدار قبلی نتیجه بهتری ازشون گرفتید )

دیدگاه

///
                درود
                مشکل از لامپ های هالوژن بود
                الان با هسته EFD که عرض کردم و ۲۸ دور اولیه و ثانویه ،البته سیم ۰.۸ لاکی و فیوز ریستی به جای لامپ بین درین
                مدار با ۲۰ ولت، ۱.۶ امپر رو بدون مشکل میده
                البته فقط جهت تست
                چون الان اندوکتانس هسته ۲.۶۶ میلی هانری یا همون ۲۶۶۰ میکرو هانری هستش و قطعا زیاده
                فقط خاستم بدونم الان با این مقدار خروجی ،گرمای شدید ماسفت عادیه یا نباید شدید باشه
                با بار ۱.۶ آمپر ،درین ۵ آمپر جریان کشی داره

دیدگاه

درود
                  مشکل از لامپ های هالوژن بود
                  الان با هسته EFD که عرض کردم و ۲۸ دور اولیه و ثانویه ،البته سیم ۰.۸ لاکی و فیوز ریستی به جای لامپ بین درین
                  مدار با ۲۰ ولت، ۱.۶ امپر رو بدون مشکل میده
                  البته فقط جهت تست
                  چون الان اندوکتانس هسته ۲.۶۶ میلی هانری یا همون ۲۶۶۰ میکرو هانری هستش و قطعا زیاده
                  فقط خاستم بدونم الان با این مقدار خروجی ،گرمای شدید ماسفت عادیه یا نباید شدید باشه
                  با بار ۱.۶ آمپر ،درین ۵ آمپر جریان کشی داره
                  خب پس توان خروجی به ۳۲ وات افزایش پیدا کرد،
                  سیم لاکی ۰.۸ هم اصولا برای جریان تا حد ۳-۴ آمپر کافی هست.
                  با این فرکانس بالای سویچینگ هم بله ۲.۶ میلی هانر واقعا زیاده!
                  در مورد داغ شدن ماسفت هم نوشته های پست ۱۷۱ رو مرور کنید.

دیدگاه

خب پس توان خروجی به ۳۲ وات افزایش پیدا کرد،
                    سیم لاکی ۰.۸ هم اصولا برای جریان تا حد ۳-۴ آمپر کافی هست.
                    با این فرکانس بالای سویچینگ هم بله ۲.۶ میلی هانر واقعا زیاده!
                    در مورد داغ شدن ماسفت هم نوشته های پست ۱۷۱ رو مرور کنید.
                    دقیقا
                    هسته های سری E و غیر حلقوی،اندوکتانس خیلی بالاتری به تعداد دور سیمپیچ یکسان میدن
                    ماسفت رو به 2sk3697 تغییر دادم
                    ولی متاسفانه داغ کردنش تفاوتی نکرد

دیدگاه

دقیقا
                      هسته های سری E و غیر حلقوی،اندوکتانس خیلی بالاتری به تعداد دور سیمپیچ یکسان میدن
                      ماسفت رو به 2sk3697 تغییر دادم
                      ولی متاسفانه داغ کردنش تفاوتی نکرد
                      روال اینطور هست که هر چقدر فرکانس کمتر باشه، نیازمند اندوکتانس بیشتری هستیم و بالعکس.
                      ​​​​همین ماسفتی هم که گفتید مقاومت درین-سورس 0.17 اهمی داره که برای این مبدل عدد بالایی هست.
                      و باعث ایجاد تلفات استاتیک میشه و با این شرایط عادیه که داغ کنه.
                      پیشنهاد میکنم از ماسفتی با مقاومت درین-سورس زیر ۰.۰۵ اهم استفاده کنید تا تلفات توان و داغی ماسفت کمتر بشه.

دیدگاه

روال اینطور هست که هر چقدر فرکانس کمتر باشه، نیازمند اندوکتانس بیشتری هستیم و بالعکس.
                        ​​​​همین ماسفتی هم که گفتید مقاومت درین-سورس 0.17 اهمی داره که برای این مبدل عدد بالایی هست.
                        و باعث ایجاد تلفات استاتیک میشه و با این شرایط عادیه که داغ کنه.
                        پیشنهاد میکنم از ماسفتی با مقاومت درین-سورس زیر ۰.۰۵ اهم استفاده کنید تا تلفات توان و داغی ماسفت کمتر بشه.
                        درود و سپاس
                        آدینه بخیر
                        با ماسفت های گفته شده و البته 30f60 به صورت موازی مدار رو چک کردم
                        تا حدود ۵۰ وات خوبه اوضاع(۴۰ولت و ۱.۲۵ آمپر)البته ماسفت ها چه تک و چه موازی شدیدا داغ میکنن
                        از ماسفت MPC80N75 استفاده کردم که مقاومت درونی خیلی پایینی داره اما داغ کردن ماسفت هیچ تفاوتی نکرد با قبلی ها
                        راهی نیست که بشه از دو یا سه ماسفت استفاده کرد و یکی یکی سوییچ بشن؟یکی بعد از دیگری
                        اینطوری کمتر فشار میاد
                        آرایش عکس زیر،چه تفاوتی با موازی کردن ماسفت ها داره؟

جدیدترین ویرایش توسط Samyarjam; ۱۳:۰۶ ۱۴۰۳/۰۴/۲۲.

دیدگاه

درود و سپاس
                          آدینه بخیر
                          با ماسفت های گفته شده و البته 30f60 به صورت موازی مدار رو چک کردم
                          تا حدود ۵۰ وات خوبه اوضاع(۴۰ولت و ۱.۲۵ آمپر)البته ماسفت ها چه تک و چه موازی شدیدا داغ میکنن
                          از ماسفت MPC80N75 استفاده کردم که مقاومت درونی خیلی پایینی داره اما داغ کردن ماسفت هیچ تفاوتی نکرد با قبلی ها
                          راهی نیست که بشه از دو یا سه ماسفت استفاده کرد و یکی یکی سوییچ بشن؟یکی بعد از دیگری
                          اینطوری کمتر فشار میاد
                          آرایش عکس زیر،چه تفاوتی با موازی کردن ماسفت ها داره؟

https://s8.uupload.ir/files/screensh...hrome_u2xp.png
                          آدینه شما هم به خیر،
                          خب پس موضوع تلفات استاتیک ماسفت حل شد و تلفات دینامیک موند.
                          اسیلوسکوپ رو مستقیما به گیت ماسفت وصل کنید، و تایم دیویژن اسیلوسکوپ رو بالا ببرید، احتمال زیاد خواهید دید که موج مربعی تمایل به حالت ذوزنقه ای ( یعنی صعود یا نزول تدریجی ) داره که بیانگر تلفات دینامیک هست.
                          علتش میتونه فرکانس بالاتر از مطلوب گیت درایور باشه.
                          البته اگر روی گیت امواج سوزنی و رزونانسی داشتید، باید سر راه گیت از فریت بید استفاده کنید.
                          مداری که در لینک گذاشتید هم مبدل کاهنده باک هست که برای افزایش بازدهی، به جای دیود هرزگرد از ماسفت M2 استفاده میشه.

دیدگاه

مداری که در لینک گذاشتید هم مبدل کاهنده باک هست که برای افزایش بازدهی، به جای دیود هرزگرد از ماسفت M2 استفاده میشه.
                            سپاس
                            نمیشه برای افزایش بازدهی مدار شما،از همچین سیستمی استفاده کرد؟
                            عکس های اسکوپ رو میگذارم ولی هنگام جریلن دهی ، شکل موج درین،تمیز هست
                            من دنبال راهی هستم که فشار روی ماسفت کم بشه ولی موازی کردنشون به هر طریقی،شاید ۱۰ درصد تفاوت ایجاد میکنه

دیدگاه

سپاس
                              نمیشه برای افزایش بازدهی مدار شما،از همچین سیستمی استفاده کرد؟
                              عکس های اسکوپ رو میگذارم ولی هنگام جریلن دهی ، شکل موج درین،تمیز هست
                              من دنبال راهی هستم که فشار روی ماسفت کم بشه ولی موازی کردنشون به هر طریقی،شاید ۱۰ درصد تفاوت ایجاد میکنه
                              اول باید علت داغی ماسفت و تلفات توان رو درک کنید ، اگر علت تلفات ایستا باشه که با استفاده از ماسفت بهتر حل میشه، که گفتید از ماسفت های متعدد استفاده کردید، پس این مورد میتونه رد بشه.
                              تلفات دینامیک میتونه علت بعدی باشه ، که یکی از علت های مهم شیب کاهشی و افزایشی موج مربعی هست.
                              همچنین باید بازدهی مدار رو مد نظر داشته باشید، اگر بازدهی که نتیجه گرفتید بالای ۸۵ درصد هست میتونید بی خیال داغ کردن ماسفت بشید و هیت سینک خوب بهش وصل کنید.
                              ضمنا نمیتونید از «چنین سیستمی» برای این مدار استفاده کنید، مگر اینکه بجای دیود شاتکی خروجی از ماسفت استفاده کنید که اصلا ارزش و تاثیر چندانی نداره!

دیدگاه

اول باید علت داغی ماسفت و تلفات توان رو درک کنید ، اگر علت تلفات ایستا باشه که با استفاده از ماسفت بهتر حل میشه، که گفتید از ماسفت های متعدد استفاده کردید، پس این مورد میتونه رد بشه.
                                تلفات دینامیک میتونه علت بعدی باشه ، که یکی از علت های مهم شیب کاهشی و افزایشی موج مربعی هست.
                                همچنین باید بازدهی مدار رو مد نظر داشته باشید، اگر بازدهی که نتیجه گرفتید بالای ۸۵ درصد هست میتونید بی خیال داغ کردن ماسفت بشید و هیت سینک خوب بهش وصل کنید.
                                ضمنا نمیتونید از «چنین سیستمی» برای این مدار استفاده کنید، مگر اینکه بجای دیود شاتکی خروجی از ماسفت استفاده کنید که اصلا ارزش و تاثیر چندانی نداره!
                                سپاس
                                محض اطمینان عرض میکنم
                                طول موج آبی رنگ مربوط به درین و زرد رنگ گیت هست
                                ابتدا بدون بار و سپس با خروجی ۴۱ ولت و جریان ۰.۹۸ آمپر.
                                بازدهی ۸۵ درصد هم که اگر درست متوجه شده باشم قطعا خیلی باهاش فاصله داریم
                                فکر میکنم از یه جریان کشی به بالا، ماسفت ها طوری داغ میشن که هیتسینگ جوابگو نیست و میسوزه
                                فرکانس رو هم اگر کمی از این مقدار بالاتر ببرم با همین توان ، ماسفت میسوزه در جا
                                InShot_20240712_172026191.mp4 - یو آپلود - آپلود عکس، فایل، آهنگ و فیلم رایگان و با لینک مستقیم و ماندگاری دائمی و سرعت بالا در آپلودسنتر عکس و فایل یوآپلود

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X