اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

افت ولتاژ در مدارت مبدل DC

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : افت ولتاژ در مدارت مبدل DC

نوشته اصلی توسط som1234 نمایش پست ها
    کدوم خازن؟
    خازن پین 3 که فرمودید
    اون پیک های منفی شدید در انتهای پالس های شکل موج سورس نشان دهنده خاصیت سلفی در فاصله بین سوس تا زمینه. حالا یا همون طور که قبلاً عرض کردم از مقاومت های شنته یا بخاطر استفاده از اتصالات بلند در طول مسیر سورس تا زمین. (کلاً در مدارات فرکانس بالا باید طول مسیرها تا جای ممکن کم باشه و گرنه اثر سلفهای ناخواسته میتونه درد سرساز باشه، بخصوص در مسیرهای با جریان بالا)
    فاصله سورس تا زمین تقریبا صفر هست،فقط همون مقاومت شنت
    اسکوپ فقط داره مقدار AC رو نشون میده. دستور کالیبراسیون را در حالی که گیره های اسکوپ اتصال کوتاه و CPL روی DC و سلکتور های دامنه کاملا در سمت راست باشند اجرا کنید. وقتی درست بود O Calib محو شده بود.
    امان از دست اسکوپ،اگه دکمه ok رو نگه دارم O Calib ظاهر میشه و دوباره که نگه دارم O Calib محو میشه،فرقی هم در تنظیمات نداره،فقط همون بار اول فلش سمت چپ میاد کنار محور

دیدگاه

قبلا با افزایش مقاومت فیدبک،خیلی افت ولتاژ و بازدهی بهتر می شد ولی خازن باعث می شد ماسفت بیشتر داغ کنه
      نوشته اصلی توسط mrh586 نمایش پست ها
      خازن پین 3 که فرمودید
      قبلاً رو باهاش کاری نداریم. الان چطوره؟ البته من نگفتم مقاومت رو زیاد کنیدا. همون 1K که قبلاً گفتم باشه. فقظ در مورد خازن صحبت کردم.
      فاصله سورس تا زمین تقریبا صفر هست،فقط همون مقاومت شنت
      پس همون طور که قبلاً عرض کردم از مقاومت های شنته.
      امان از دست اسکوپ،اگه دکمه ok رو نگه دارم O Calib ظاهر میشه و دوباره که نگه دارم O Calib محو میشه،فرقی هم در تنظیمات نداره،فقط همون بار اول فلش سمت چپ میاد کنار محور
      با روش پست 180 کالیبره کردید؟
      خازن های C9 تا C12 چند ولتند(مقدار روی خازن)؟
      جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۲۲:۳۱ ۱۴۰۱/۰۷/۱۹.

دیدگاه

قبلاً رو باهاش کاری نداریم. الان چطوره؟
        هنوز تست پست 180 رو انجام ندادم
        ولی عکس های پست 179 با خازن پین 3 ظرفیت 1 نانو گرفته شده
        پس همون طور که قبلاً عرض کردم از مقاومت های شنته.
        ان شاءالله فردا عصر SMD شنت میرسه
        خازن های C9 تا C12 چند ولتند(مقدار روی خازن)؟
        C9-C10=63 VOLT و C11-C12=100 VOLT
        البته من این خازن هارو خیلی ظرفیتشون رو کم و زیاد کردم و تست کردم
        الان خروجی فقط یه دونه 1000 میکرو 100 ولت هست (جا خیلی کم بود) ولی خازن سلف دوتا 1000 میکرو 63 ولت

دیدگاه

هنوز تست پست 180 رو انجام ندادم
          منتظر خواهم بود.
          ولی عکس های پست 179 با خازن پین 3 ظرفیت 1 نانو گرفته شده
          بله فرمودید.
          C9-C10=63 VOLT و C11-C12=100 VOLT
          البته من این خازن هارو خیلی ظرفیتشون رو کم و زیاد کردم و تست کردم
          الان خروجی فقط یه دونه 1000 میکرو 100 ولت هست (جا خیلی کم بود) ولی خازن سلف دوتا 1000 میکرو 63 ولت
          ظرفیت بایدبه حد کافی بالا باشه (که فکر کنم الان خوبه). حد کافی یعنی مثلاً ولتاژشون روی اسکوپ نباید نوسان داشته باشه.
          عدد ولتاژنوشته شده روشون هم باید حداقل به اندازه ولتاژی که روشون می افته تا دوبرابرش باشه.
          خروجی رو که خودتون تنظیمش می کنید. روی C9-C10 هم همون ولتاژ منبع تغذیه رو دارید (27 ولت). بنابراین به نظرم این خازن ها مقادیرشون مناسب انتخاب شده.
          مقاومت شنت باید تحمل توان لحظه ای 15W را داشته باشه. (در بار کامل در لحظه پیک جریان (I_peak=15A) حدود 15 وات روش می افته با فرض0.067 اهم: P_peak=RI_peak^2)
          جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۲۲:۵۶ ۱۴۰۱/۰۷/۱۹.

دیدگاه

منتظر خواهم بود.
            لطف دارید،در اسرع وقت
            این مدت درگیر کرونا بودم،ان شاءالله سرعت میره بالاتر
            مقاومت شنت باید تحمل توان لحظه ای 15W را داشته باشه. (در بار کامل در لحظه پیک جریان (I_peak=15A) حدود 15 وات روش می افته با فرض0.067 اهم: P_peak=RI_peak^2)
            مقاومت SMD تحمل این توان لحظه ای رو دارن؟
            و یک مورد دیگه،فرمودید هسته با شکاف هوایی
            میشه یک مدل معرفی کنید که برای کار من مناسب باشه
            امروز میتونم برم بیرون،برای احتیاط اگر گیرم اومد بخرم

دیدگاه

لطف دارید،در اسرع وقت
              این مدت درگیر کرونا بودم،ان شاءالله سرعت میره بالاتر
              خدا شفا بده.
              مقاومت SMD تحمل این توان لحظه ای رو دارن؟
              نمی دونم ولی می شه سری یا موازی کرد.
              یشه یک مدل معرفی کنید که برای کار من مناسب باشه
              امروز میتونم برم بیرون،برای احتیاط اگر گیرم اومد بخرم
              باید بعداً محاسبه بشه. فعلاً حد اکثر توانی که می تونیم رو از همین هسته بگیریم.

دیدگاه

خدا شفا بده.
                ممنون
                باید بعداً محاسبه بشه. فعلاً حد اکثر توانی که می تونیم رو از همین هسته بگیریم.
                من هسته بزرگتر هم دارما
                اگر میدونید تازه برای یه بزرگتر باید از اول راهو بریم از همین الان خب روی بزرگه کار کنیم

دیدگاه

من هسته بزرگتر هم دارما
                  اگر میدونید تازه برای یه بزرگتر باید از اول راهو بریم از همین الان خب روی بزرگه کار کنیم
                  نه اگه لازم شد تغییر زیادی لازم نیست.

دیدگاه

همچنین خازن های 100n عدسی یکی موازی C9 و یکی موازی C12 قرار بدید.(با پایه های کوتاه در حد اقل فاصله)
                    به طریق مشابه خازن های 1u عدسی یکی موازی C9 و یکی موازی C12 قرار بدید.(با پایه های کوتاه در حد اقل فاصله)
                    سلام
                    محض اطمینان می پرسم ،موازی خازن های C9 و C12 ،باید یک خازن 100نانو و یکی هم 1 میکرو قرار بدم؟
                    بعد عدسی 1 میکرو ندارم،پلیستر باشه مشکلی هست؟
                    اسکوپ فقط داره مقدار AC رو نشون میده. دستور کالیبراسیون را در حالی که گیره های اسکوپ اتصال کوتاه و CPL روی DC و سلکتور های دامنه کاملا در سمت راست باشند اجرا کنید. وقتی درست بود O Calib محو شده بود.
                    انجام شد،فقط هر دفعه باید اینکارو بکنم؟

این ماسفت ها برام رسیده،هر موقع هر کدوم صلاح دونستید جایگزین فعلی کنم
                    075N15N

NTP082N65S3F

MTN2572E3

دیدگاه

سلام
                      محض اطمینان می پرسم ،موازی خازن های C9 و C12 ،باید یک خازن 100نانو و یکی هم 1 میکرو قرار بدم؟
                      سلام
                      بله.
                      بعد عدسی 1 میکرو ندارم،پلیستر باشه مشکلی هست؟
                      مشکلی نیست.
                      انجام شد،فقط هر دفعه باید اینکارو بکنم؟
                      هرموقع از کالیبره خارج بشه. (وقتی گیره های پراب اتصال کوتاهه با CPL روی DC باید خط موج در محل فلش سمت چپ باشه. وقتی گیره + پراب به PWM داخلی اسکوپ وصله هم با CPL روی DC باید پالس ها در محدوده 0 تا 3.3V باشند. در غیر اینصورت کالیبره نیست.)
                      این ماسفت ها برام رسیده،هر موقع هر کدوم صلاح دونستید جایگزین فعلی کنم
                      برای تست های در حدود 40 ولت به بالا MTN2572E3 به نظرم مناسبه.
                      نمودار توان و جریان بر حسب تغییرات ولتاژ خروجی در مد پیوسته
                      طبق محاسبات بنده :

دیدگاه

بین پین های زیر و زمین یک خازن 100n عدسی (با پایه های کوتاه در حد اقل فاصله) بذارید بعد شکل موج Pin1 , 3 را دوباره بگذارید:
                        Pin1
                        Pin2
                        Pin8
                        همچنین خازن های 100n عدسی یکی موازی C9 و یکی موازی C12 قرار بدید.(با پایه های کوتاه در حد اقل فاصله)
                        به طریق مشابه خازن های 1u عدسی یکی موازی C9 و یکی موازی C12 قرار بدید.(با پایه های کوتاه در حد اقل فاصله)
                        انجام شد.
                        برای تست های در حدود 40 ولت به بالا MTN2572E3 به نظرم مناسبه.
                        پس فعلا نیاز نیست
                        نمودار توان و جریان بر حسب تغییرات ولتاژ خروجی در مد پیوسته طبق محاسبات بنده :
                        متوجه نشدم

موج ها ناپایدارند

دیدگاه

پس فعلا نیاز نیست
                          خیر.
                          متوجه نشدم
                          تا جایی که من فهمیدم در فرکانس 37KHZ برای ولتاژ های خروجی زیر 43V با افزایش بار وارد مدپیوسته می شوید. برای بالا رفتن توان خروجی میشه فرکانس رو افزایش داد به خاطر همین من تحلیل رو روی 200KHz انجام دادم. البته از حدی بیشتر دیگه تاثیر افزایش فرکانس خیلی کم میشه که شاید بعدا این رو هم روی نمودار نشون بدم (همین 200KHz به نظرم کافیه). البته در مبدل فلای بک هیچ وقت نمیشه از همه توان منبع استفاده کرد. اگه تا حالا متقاعدم نشدید در ادامه دلیش رو به وضوج می بینید.
                          طوری که من متوجه شدم اگه فرکانستون از مقدار مشخصی بالاتر بره (در اینجا 60KHz) برای تمام مقادیر Vo در مد پیوسته قرار می گیرید مگر اینکه جریان خروجی خیلی کمتر از نهایت مجازش ( نمودار آبی پست 190) باشه.
                          جریان ماسفت در بازه خاموشی سوییچ صفراست (لحظه ای که دیود خروجی در حال عبور جریان است)، از طرفی نسبت ton/toff هواره برابر Vo/Vin است. بنابراین برای ولتاژ خروجی محدود ton هیچگاه نمی تواند به اندازه دوره تناوب بزرگ شود (چون همیشه مقداری از یک دوره باید صرف toff شود) .بنابراین در مدپیوسته حد اکثر توانی که از منبع با توان Ps می کشید برابر است با:
                          Pin=Ps*ton/(ton+toff)
                          Ps*V0/(Vo+Vin)=
                          آن هم به شرطی که جریان ماسفت در مدت on بودن سوییچ شیب صفر داشته باشد (پالس های مسطح) که به منزله بزرگ بودن فرکانس سوییچینگ یا بزرگ بودن سلف است (در حالت حدی شیب صفر بوسیله فرکانس سوییچینگ بی نهایت یا سلف بی نهایت یا هردو حاصل می شود).
                          حالا:
                          با RT=10K و CT=940p ( دو خارن 470p موازی) می توان فرکانس سوییچ حدود 190KHz ایجاد کرد. در این شرایط می توان از نمودار پست 190 برای تعیین حد اکثر توان و جریان خروجی استفاده کرد. مثلا در بازدهی 100% می توان حد اکثر حدود 9 آمپر در ولتاژ خروجی 12 ولت و حدود 5.5 آمپر در ولتاژ خروجی 40 ولت کشید.
                          موج ها ناپایدارند
                          بارتون چند آمپر بوده؟
                          الان به نظرم به جر نوسان اندک Pin1 (که بهتر بود Pin2 رو هم که قبلاً خیلی نوسان داشت (و من اون خازن ها رو برای همین پیشنهاد دادم)، شکلش می ذاشتید)باقیش قابل قبوله.
                          در مدل اصلی این اسکوپ روی برد کنار کانکتور BNC زده DSO138 که می تونید خودتون تصاویر DSO138 رو سرچ کنید تا متوجه شید. نسخه ای که من دارم اینجوریه. شاید این که شما دارید نحوه کالیبراسیون متفاوتی داشته باشه.
                          جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۲۳:۱۷ ۱۴۰۱/۰۷/۲۱.

دیدگاه

با RT=10K و CT=940p ( دو خارن 470p موازی) می توان فرکانس سوییچ حدود 190KHz ایجاد کرد. در این شرایط می توان از نمودار پست 190 برای تعیین حد اکثر توان و جریان خروجی استفاده کرد. مثلا در بازدهی 100% می توان حد اکثر حدود 9 آمپر در ولتاژ خروجی 12 ولت و حدود 5.5 آمپر در ولتاژ خروجی 40 ولت کشید.
                            تست میکنم و اطلاع میدم خدمتتون
                            ولی من 20 ولت 13 آمپر از این مدار کشیدم و همینطور 40 ولت 6 آمپر،ممکنه پشت تغییراتی که داده بودم منطقی نباشه و لی به هر حال این مقدار رو داده
                            تازه داشتم زور میزدم بیشترش کنم
                            بارتون چند آمپر بوده؟
                            این مدت ثابت بوده،4 تا لامپ 21.5 وات 12 ولت به صورت سری
                            الان به نظرم به جر نوسان اندک Pin1 (که بهتر بود Pin2 رو هم که قبلاً خیلی نوسان داشت (و من اون خازن ها رو برای همین پیشنهاد دادم)، شکلش می ذاشتید)باقیش قابل قبوله.
                            من پین هایی رو که در همون پست فرمودید گذاشتم
                            در مدل اصلی این اسکوپ روی برد کنار کانکتور BNC زده DSO138 که می تونید خودتون تصاویر DSO138 رو سرچ کنید تا متوجه شید. نسخه ای که من دارم اینجوریه. شاید این که شما دارید نحوه کالیبراسیون متفاوتی داشته باشه.
                            چک میکنم،یعنی منظورتون اینه اسکوپ مشکل داره؟(برنامه خرید اسکوپ در اولویته،اولین فرصت)
                            من اتفاقا امروز با یک PWM ژنراتور(لینک زیر) چک کردم اسکوپ رو،ورودی ژنراتور 12.2 ولت بود ولی اسکوپ 8 ولت نشون میداد
                            https://eshop.eca.ir/%D9%85%D8%A7%DA...%AF%D8%B1.html

دیدگاه

تست میکنم و اطلاع میدم خدمتتون
                              ولی من 20 ولت 13 آمپر از این مدار کشیدم و همینطور 40 ولت 6 آمپر،ممکنه پشت تغییراتی که داده بودم منطقی نباشه و لی به هر حال این مقدار رو داده
                              تازه داشتم زور میزدم بیشترش کنم
                              در چه فرکانسی؟
                              شاید از منبع بیشتر 15A کشیدید. ولتاژ منبع و جریانی که ازش می کشید تاثیر مهمی دارند.
                              دومی با Ip_peak=14.9A و سلف یا فرکانس بالا امکام پذیره ولی اولی باید حداقل Ip_peak=22.63A از منبع کشیده باشید!
                              قبلاً مقاومت شنت 0.025 اهمی داشتید که تا 40 آمپر هم میشده ازمنبع بکشید به شرطی که منبع این مقدار رو بده.
                              محاسبات من در پست 190 بر مبنای Ip_peak=15A است.
                              این مدت ثابت بوده،4 تا لامپ 21.5 وات 12 ولت به صورت سری
                              یکی باشه برای 12 ولت. 4 تا سری، 0.5 آمپر هم نمی کشه.
                              من پین هایی رو که در همون پست فرمودید گذاشتم
                              بله همون Pin1 رو می خواستم. الان هم که خوشبختانه نوسان های شدیدش برطرف شده.
                              چک میکنم،یعنی منظورتون اینه اسکوپ مشکل داره؟(برنامه خرید اسکوپ در اولویته،اولین فرصت)
                              صفرش که قطعاً کالیبره نیست.
                              من اتفاقا امروز با یک PWM ژنراتور(لینک زیر) چک کردم اسکوپ رو،ورودی ژنراتور 12.2 ولت بود ولی اسکوپ 8 ولت نشون میداد
                              عجیبه!
                              جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۲۳:۱۳ ۱۴۰۱/۰۷/۲۱.

دیدگاه

در چه فرکانسی؟
                                با RT=22K و CT=220p
                                فرکانسش دقیق یادم نیست،ولی یادمه هرچه فرکانس بالاتر میرفت ،ماسفت بیشتر و زودتر داغ میشد و از یه جایی به بعد هسته هم سوت میکشید
                                شاید از منبع بیشتر 15A کشیدید. ولتاژ منبع و جریانی که ازش می کشید تاثیر مهمی دارند.
                                دومی با Ip_peak=14.9A و سلف یا فرکانس بالا امکام پذیره ولی اولی باید حداقل Ip_peak=22.63A از منبع کشیده باشید!
                                منبع که واقعیتش جریان رو چک نکردم،اما افت ولتاژ نداشت رو 27 ولت،روی منبع هم نوشته 15 آمپر ماکزیمم که خب قطعا به 40 آمپر نمیرسه
                                فرکانس رو هم عرض کردم با همون مقادیر بود،فقط مقاومت پین 3 رو 100 کیلو گذاشته بودم
                                یکی باشه برای 12 ولت. 4 تا سری، 0.5 آمپر هم نمی کشه.
                                1 آمپر میکشه،الان با یه لامپ هالوژنی 55 وات 12 ولت تست کردم،4 آمپر جریان و 1.2 ولت افت ولتاژ و ماسفت داغ
                                عجیبه!
                                این هم می تونه براتون مفید باشه. (تست ولتاژ درین نسبت به زمین رو با سری کردن مقاومت 10M با پراب + انجام بدید.)
                                چشم،فقط الان یه پراب 10x رسیده دستم اگر بدرد میخوره که بفرمایید با اون چه کنم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X