اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

افت ولتاژ در مدارت مبدل DC

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : افت ولتاژ در مدارت مبدل DC

نوشته اصلی توسط mrh586 نمایش پست ها
    خازن C6 که از قبل فرموده بودید1 نانو و بود
    الان مقاومت R3 رو 2K گذاشتم و ....لطفا حرفی از خسارت و ... این ها نزنید. فقط و فقط محض جلو رفتن کار عرض میکنم
    ماسفت به محض(دقیقا به محض) اتصال بار سوخت،البته همون لامپ هالوژنی ،اتفاقا دستم هم روش بود،داغ نشد ، فکر کنم دیود داخلیش سوخته،نمیدونم
    یادمه در طول این مدت ، همیشه ماسفت ، نسبت به افزایش C6 خیلی حساس بوده
    الان یا باید مقادیر رو اصلاح کنیم یا بیایم و یک بار خیلی کم مصرف تر به مدار متصل کنیم،هر کدام که صلاح بدونید
    و ماسفت های irfz44 و irf3205 و mcp80n75 و همون هایی که قبلا عرض کردم موجوده
    هر کدام مناسب تر هست بفرمایید تا استفاده کنم
    وای شرمنده دیگه.
    آخه چرا باید این جوری باشه؟ جریان قابل تحمل ماسفت که ظاهرا از جریان ماکزیمم تغذیه هم بیشتر بود. انتظار می رفت حتی بدون فیدبک جریان هم طاقت بیاره!
    پس همون R3=1K رو بذارید با MTN2572E3 یه بار دیگه اتصالات رو هم چک کنید اگه مشکلی نبود و تغییر ناخواسته ای در مدار نبود روشن کنید مشابه همون فیلم های قبل این بار از ولتاژ سورس-زمین و پین 4-زمین فیلم بذارید ( پراب X1).
    دو تا مقاومت 1 کیلو موازی هم با سیم پیچ اولیه سلف موازی کنید.
    جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۰۵:۰۹ ۱۴۰۱/۰۷/۲۳.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط som1234 نمایش پست ها
      وای شرمنده دیگه.
      آخه چرا باید این جوری باشه؟ جریان قابل تحمل ماسفت که ظاهرا از جریان ماکزیمم تغذیه هم بیشتر بود. انتظار می رفت حتی بدون فیدبک جریان هم طاقت بیاره!
      پس همون R3=1K رو بذارید با MTN2572E3 یه بار دیگه اتصالات رو هم چک کنید اگه مشکلی نبود و تغییر ناخواسته ای در مدار نبود روشن کنید مشابه همون فیلم های قبل این بار از ولتاژ سورس-زمین و پین 4-زمین فیلم بذارید ( پراب X1).
      دو تا مقاومت 1 کیلو موازی هم با سیم پیچ اولیه سلف موازی کنید.
      دشمنتون شرمنده
      من قبلا R3 رو 100 کیلو انداخته بودم اما با خازن 330 پیکوفاراد و مشکلی هم نداشت
      مقاومت های موازی سلف چند وات باشن؟
      یعنی دو سر مقاومت رو به دو سر اولیه سلف بزنم دیگه؟

دیدگاه

من قبلا R3 رو 100 کیلو انداخته بودم اما با خازن 330 پیکوفاراد و مشکلی هم نداشت
        پس برای احتیاط خازن رو همون 470n و R3=1K بذارید.
        مقاومت های موازی سلف چند وات باشن؟
        حد اقل 0.25 وات. هر چند اگه بسوزند هم مدار باز می شن و مثل حالتی می شه که نذاشته باشید.
        یعنی دو سر مقاومت رو به دو سر اولیه سلف بزنم دیگه؟
        بله. هدفم از این مقاومت ها تخلیه خازن نشتی اولیه است تا اسپایک جریان یورشی در شروع پالسهای فیدبک جریان کمتر شود. البته چون این اسپایک ها مولفه های فرکانسی خیلی بالایی دارند با این اسکوپ دیده نمی شن.
        جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۱۱:۳۲ ۱۴۰۱/۰۷/۲۳.

دیدگاه

پس برای احتیاط خازن رو همون 470n و R3=1K بذارید.
          سلام
          صبح تا حالا اینترنت بیچارم کرد
          470n و R3=1K انجام شد
          حد اقل 0.25 وات. هر چند اگه بسوزند هم مدار باز می شن و مثل حالتی می شه که نذاشته باشید.
          الان میگذارم و خبر میدم
          بله. هدفم از این مقاومت ها تخلیه خازن نشتی اولیه است تا اسپایک جریان یورشی در شروع پالسهای فیدبک جریان کمتر شود. البته چون این اسپایک ها مولفه های فرکانسی خیلی بالایی دارند با این اسکوپ دیده نمی شن.
          منظور سرهایی هست که به درین و دیود هست دیگه؟

یک مسئله اینکه این ماسفت جدیده(MTN2572E3 ) به شدت و خیلی سریع داغ میکنه
          قبلیه رو راحت با خروجی 12 ولت به لامپ هالوژنی وصل می کردم و از اسکوپ عکس میگرفتم
          ولی این به محض اتصال به هالوژن رفت که بره دستم تاول بزنه
          با بار 1 آمپر(همون 4 لامپ سری) هم باید زود قطع کنم وگرنه خیلی داغ میشه
          یکبار با R4 =22 تست کردم فرقی نکرد ، همون 10 رو انداختم

دستور

دیدگاه

منظور سرهایی هست که به درین و دیود هست دیگه؟
            سلام علیکم
            نه. سرهای اولیه میشه بین + منبع تغذیه و درین ماسفت.

یک مسئله اینکه این ماسفت جدیده(MTN2572E3 ) به شدت و خیلی سریع داغ میکنه
            قبلیه رو راحت با خروجی 12 ولت به لامپ هالوژنی وصل می کردم و از اسکوپ عکس میگرفتم
            ولی این به محض اتصال به هالوژن رفت که بره دستم تاول بزنه
            با بار 1 آمپر(همون 4 لامپ سری) هم باید زود قطع کنم وگرنه خیلی داغ میشه
            یکبار با R4 =22 تست کردم فرقی نکرد ، همون 10 رو انداختم

دستور
            پیشنهاد:
            کل مدار رو یه بار چک کنید ببنید یه موقع جایی اتصال ناخواسته ای چیزی بوجود نیومده. آخه قبلی هم نباید می سوخت.
            بعدشم همیشه بعد از روشن کردن مدار بار بدید بهش (یعنی تحت بار روشن نکنید). بعدا اگه درست شد یه سافت استارت هم میشه بذارید که تحت بار هم بشه روشن کرد. (البته اون 470 اهمی که قبل گفتم همیشه به خروجی متصل باشه.)
            یه خازن 10 نانو بین گیت و سورس ماسفت قرار بدید.
            دو تا دیود زنر 18 ولت 1 وات هم اگه دارید در جهت های مخالف سری کنید. یه سرمجموعه سری شده رو به سورس ماسفت و یکی هم به گیت وصل کنید.
            در ضمن من یه استدلالی برای بهتر شدن اوضاع با اون خازن موازی R10 به ذهنم رسیده. لطفا بگید مشکل مدار با اون خازن چی بود؟
            دیود فست آمپر بالا هم اگه دم دست دارید کاتدش رو به سورس ماسفت و آندش رو به زمین وصل کنید. (موازی با R10)
            در پست 211 عرض کردم چیا رو اندازه بگیرید البته با شرایطی که می فرمایید اگه داغی ماسفت با موارد بالا برطرف شد و مهلت اندازه گیری با اسکوپ رو بهتون داد.
            جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۲۰:۱۰ ۱۴۰۱/۰۷/۲۳.

دیدگاه

کل مدار رو یه بار چک کنید ببنید یه موقع جایی اتصال ناخواسته ای چیزی بوجود نیومده. آخه قبلی هم نباید می سوخت.
              بعدشم همیشه بعد از روشن کردن مدار بار بدید بهش (یعنی تحت بار روشن نکنید). بعدا اگه درست شد یه سافت استارت هم میشه بذارید که تحت بار هم بشه روشن کرد. (البته اون 470 اهمی که قبل گفتم همیشه به خروجی متصل باشه.)
              بارها چک کردم،بازم چک میکنم
              هیچ وقت تحت بار روشن نکردم مداررو
              چشم
              دو تا دیود زنر 18 ولت 1 وات هم اگه دارید در جهت های مخالف سری کنید. یه سرمجموعه سری شده رو به سورس ماسفت و یکی هم به گیت وصل کنید.
              فرقی نداره منفی به گیت باشه یا سورس یا ...؟
              در ضمن من یه استدلالی برای بهتر شدن اوضاع با اون خازن موازی R10 به ذهنم رسیده. لطفا بگید مشکل مدار با اون خازن چی بود؟
              مشکلی نداشت،اتفاقا ماسفت خیلی کمتر داغ میشد،ولی برای مدل های مختلف ماسفت باید ظرفیت تغییر میکرد
              چون فرمودید استدلالی پشتش نیست ، برداشتم
              دیود فست آمپر بالا هم اگه دم دست دارید کاتدش رو به سورس ماسفت و آندش رو به زمین وصل کنید. (موازی با R10)
              چن آمپر خوبه؟
              نه. سرهای اولیه میشه بین + منبع تغذیه و درین ماسفت.
              بله،دیود رو اشتباها نوشتم

دیدگاه

فرقی نداره منفی به گیت باشه یا سورس یا ...؟
                خیر فقط در جهت های مخالف سری بشه.
                مشکلی نداشت،اتفاقا ماسفت خیلی کمتر داغ میشد،ولی برای مدل های مختلف ماسفت باید ظرفیت تغییر میکرد
                چون فرمودید استدلالی پشتش نیست ، برداشتم
                اگه با پیشنهادهای پست قبل داغی هنوز هم زیاد بود بذارید. الان دیگه استدلالی براش هست که مربوط میشه به همون خاصیت سلفی مقاومت های شنتتون. ممکنه بهتر باشه چون در این مدار آمپر ماسفت در توان های بالا خیلی زیاده به جای مقاومت شنت از ترانس جریان استفاده کنید.
                چن آمپر خوبه؟
                در حد اکثر توان ممکنه به 15 آمپر هم برسه ولی تحمل ولتاژ ریورسش حداکثر 2 ولت هم باشه کافیه.
                میشه فیدبک ولتاژ رو با اپتوکوپلر مستقیم به پین 1 اعمال کرد تا اگه مشکل از قسمت امپلی فایر خطای فیدبک ولتاژباشه دورش بزنیم. حالا این فعلا باشه اگه نشد در مراحل بعد.
                جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۰۲:۱۸ ۱۴۰۱/۰۷/۲۴.

دیدگاه

گذاشتم،ولی شدیدا ماسفت داغ شد،به نظرم خیلی بیشتر شد میزان حرارتش،درش آوردم
                  1N5822 و MUR460 دارم،کدوم رو استفاده کنم
                  اون مقاومت هایی هم که فرمودید با سلف موازی کنم،3 وات داشتم که دوتا موازی کردم،اما در حالت بدون بار شدیدا داغ میکردن که درشون آوردم

دیدگاه

خیر فقط در جهت های مخالف سری بشه.
                    این هم انجام شد
                    وقتی آند به گیت و کاتد به سورس بود ، دود از سر R4 بلند شد ولی نسوخت
                    در حالت برعکس اما داغ کردن ماسفت کمی کمتر شد مثلا بعد 2 ثانیه با لامپ هالوژنی ،ماسفت دست رو می سوزونه ولی فکر کنم قبلا بیشتر بود

یه سوال :چرا با ماسفت قبلی کمتر بود حرارت ماسفت؟جواب کمک نمیکنه به حل مسئله؟

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

اگه با پیشنهادهای پست قبل داغی هنوز هم زیاد بود بذارید. الان دیگه استدلالی براش هست که مربوط میشه به همون خاصیت سلفی مقاومت های شنتتون. ممکنه بهتر باشه چون در این مدار آمپر ماسفت در توان های بالا خیلی زیاده به جای مقاومت شنت از ترانس جریان استفاده کنید.
                    بفرمایید چه کنم

دیدگاه

گذاشتم،ولی شدیدا ماسفت داغ شد،به نظرم خیلی بیشتر شد میزان حرارتش،درش آوردم
                      فارغ از مقدارش این خازن برای جلوگیری از روشن شدن ناخواسته ماسفت درست در لحظه قطع آن در روش های درایو گیت پیشنهاد شده و من در برخی منابع تغذیه تجاری هم دیدم. مزیتش اینه که با توجه به اینکه درست در لحظه قطع ماسفت ولتاژدرین بالا میاد و خازن پارازیتی ناخواسته بین درین و گیت این اجازه را نمیده که در یک لحظه ولتاژ درین- گیت یهوه بره بالا، بنابراین ولتاژ گیت را هم در یک لحظه ناخواسته می بره بالا و ماسفت دوباره روشن می شه (در حالی که از طرف درایور دستور قطع صادر شده بود). قرار دادن اون خازنی که عرض کردم مانع از بالا رفتن ناخواسته گیت و روشن شدن ناخواسته دوباره ماسفت میشه. حالا اگه فکر می کنید داغی رو در اثر کند کردن سرعت سوییچ زنی گیت، زیادتر کرده خوب می شه کمش کرد یا کلا برداشتش. (گفتم این رو عرض کنم از جهت جنبه آموزشی که داشت و من خودم دلیل وجودش در منابع تغذیه تجاری برام تا مدت ها مجهول و جالب بود).
                      1N5822 و MUR460 دارم،کدوم رو استفاده کنم
                      همون MUR460 رو بذارید که جریان بالاتری دا ره. اگر هم با خازنی که فرمودید بدون مشکل کار میکنه که خوب فقط همون خازن بذارید. فعلا هدف داغ نکردن ماسفت برای انجام تست با اسکوپ است.
                      اون مقاومت هایی هم که فرمودید با سلف موازی کنم،3 وات داشتم که دوتا موازی کردم،اما در حالت بدون بار شدیدا داغ میکردن که درشون آوردم
                      اگه با موارد بالا داغی بازم برطرف نشد بگید تا یه اسنابر RCD برای سمت اولیه طراحی کنیم.

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

این هم انجام شد
                      وقتی آند به گیت و کاتد به سورس بود ، دود از سر R4 بلند شد ولی نسوخت
                      اگه این آند و کاتدی که فرمودید هر دو متعلق به یه دیوده که خوب طبیعیه. من عرض کردم دو تا دیود رو سری کنید (در جهت های مخالف هم) بعد این مجموعه را بین گیت و سورس بذارید.
                      ر حالت برعکس اما داغ کردن ماسفت کمی کمتر شد مثلا بعد 2 ثانیه با لامپ هالوژنی ،ماسفت دست رو می سوزونه ولی فکر کنم قبلا بیشتر بود
                      حالت برعکس با حالت برعکسش هیچ فرقی نداره مگه اینکه منظور من رو متوجه نشده باشید و اشتباه گذاشته باشید.
                      به طور خلاصه از هر دیودیک طرفش نباید به هیچکدوم، نه سورس و نه گیت وصل بشه.
                      به یک طور دیگه خلاصه یا گیت و سورس هردو کاتد را لمس میکنند یا هر دو آند را. دیگه نمی دونم چطور توضیحش بدم.
                      منظورم این دو حالته. هر کدوم بذارید فرقی نداره:
                      یا

یه سوال :چرا با ماسفت قبلی کمتر بود حرارت ماسفت؟جواب کمک نمیکنه به حل مسئله؟
                      R_DS(on)=10m برای SG100N04 و R_DS(on)=33m برای MTN2572E3 بنابراین توان تلفاتی در یه جریان ثابت برای دومی 3.3 برابر اولی میشه.
                      بفرمایید چه کنم
                      همین هایی که عرض کردم دیگه:
                      به ترتیب اولویت:
                      1- دیود های زنر،
                      2- خازن موازی R10
                      3- اگه مورد 2 جواب نداد: دیود فست مطابق شکل زیر(مقاومت حدود 5 اهم 1 وات هم که قبلا گفتم رو نمی خواد باهاش سری کنید)
                      اگر هم خواستید با 075N15N امتحان کنید. R_DS(on)=5.8-6.2m داره که از SG100N04 هم کمتره. (این مورد دیگه اولویتش با خودتون)
                      اگه باز نشد استفاده ازاسنابر هم هست. (این نیاز به یه پارامتر از سلف داره که اگه بالایی ها جواب نداد بعداً نحوه اندازه گیریش توضیح می دم)،
                      جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۰۲:۱۶ ۱۴۰۱/۰۷/۲۴.

دیدگاه

اگه این آند و کاتدی که فرمودید هر دو متعلق به یه دیوده که خوب طبیعیه. من عرض کردم دو تا دیود رو سری کنید (در جهت های مخالف هم) بعد این مجموعه را بین گیت و سورس بذارید.
                        نه ، فقط برداشت بنده اینطوری بود

R_DS(on)=10m برای SG100N04 و R_DS(on)=33m برای MTN2572E3 بنابراین توان تلفاتی در یه جریان ثابت برای دومی 3.3 برابر اولی میشه.
                        بله،دقیقا این مورد رو قبلا به تجربه متوجه شده بودم
                        همین هایی که عرض کردم دیگه:
                        چشم،فعلا با همین ماسفت میرم جلو تا بتونیم تغییرات دمایی رو بسنجیم که با کدوم یکی از این موارد بهتر میشه

دیدگاه

به ترتیب اولویت:
                          1- دیود های زنر،
                          2- خازن موازی R10
                          3- اگه مورد 2 جواب نداد: دیود فست مطابق شکل زیر(مقاومت حدود 5 اهم 1 وات هم که قبلا گفتم رو نمی خواد باهاش سری کنید)
                          آقا دیودهای زنر که جواب نداد و تاثیری نداشت
                          خازن یک میکروفاراد موازی با R10 موثر بود و خوشبختانه با ترکیب دیود فست خیلی هم بهتر شد
                          الان با خروجی 12.2 ولت وقتی لامپ هالوژنی رو به مدار میزنم حدود 1.2 ولت افت داره و 4.5 آمپر جریان کشی
                          و ماسفت هم بدون هیتسینک اوکی هست(MTN2572E3 )

فقط مقاومت SMD الان دارم مقدارش 0.05 هست و ظاهرا 0.5 وات
                          بفرمایید چندتا چطوری چیکار کنم

دیدگاه

چند ثانیه اول و آخر فیلم ها لحظه بدون بار است

VID_20221016_093807.mp4 - یو آپلود - آپلود عکس، فایل، آهنگ و فیلم رایگان و با لینک مستقیم و ماندگاری دائمی و سرعت بالا در آپلودسنتر عکس و فایل یوآپلود

VID_20221016_093931.mp4 - یو آپلود - آپلود عکس، فایل، آهنگ و فیلم رایگان و با لینک مستقیم و ماندگاری دائمی و سرعت بالا در آپلودسنتر عکس و فایل یوآپلود

دیدگاه

فقط مقاومت SMD الان دارم مقدارش 0.05 هست و ظاهرا 0.5 وات
                              بفرمایید چندتا چطوری چیکار کنم
                              با این وات در چنین جریانی نمیشه مگه با تعداد غیر معقول. معمولا در این موارد از شنت های جریانی که به همین منظور ساخته شده استفاده میشه یا از ترانس جریان. فعلا با همین حال پیش برید.
                              چند ثانیه اول و آخر فیلم ها لحظه بدون بار است

VID_20221016_093807.mp4 - یو آپلود - آپلود عکس، فایل، آهنگ و فیلم رایگان و با لینک مستقیم و ماندگاری دائمی و سرعت بالا در آپلودسنتر عکس و فایل یوآپلود

https://uupload.ir/view/vid_20221016_093931_yogm.mp4/
                              شکل موج سورس خیلی خیلی بده. احتمالا به دلیل رزونانس بین خازن موازی با مقاومت شنت و سلف داخلی مقاومت شنت باشه.
                              بدون خازن با دیود امتحان کنید.
                              اگه نشد خواستید خازن پین 3 رو هم به 1 نانو افزایش بدید.
                              اگه نشد می تونید شکل پین 6 و 2 و 3 رو هم بذارید؟
                              در ضمن بار داره شکل موج اسیلاتور (پین 4) را هم به هم میریزه که با توجه به دیتا شیت به نظر من نباید اینطور باشه و اسیلاتور باید مستقل از فیدبک ها شکل موج ثابتی رو تامین کنه.
                              خواستید یه آزمایش هم با RT=700 و CT=47n انجام بدید که فالتایم اسیلاتور بیشتری داره ولی فرکانس تقریبا همونه . ببینید شکل موج اسیلاتور پایدار میشه؟
                              جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۱۰:۴۴ ۱۴۰۱/۰۷/۲۴.

دیدگاه

با این وات در چنین جریانی نمیشه مگه با تعداد غیر معقول. معمولا در این موارد از شنت های جریانی که به همین منظور ساخته شده استفاده میشه یا از ترانس جریان. فعلا با همین حال پیش برید.

این به درد میخوره برای مقاومت شنت؟

بدون خازن با دیود امتحان کنید.
                                باید لحظه ای امتحان کنم چون داغ میکنه ماسفت با دیود تنها

اگه نشد خواستید خازن پین 3 رو هم به 1 نانو افزایش بدید.
                                منظورتون از نشد چی هست؟خازن رو قبلا با 1 نانو امتحان کردیم،شکل موج ها منظورتون هست؟
                                خواستید یه آزمایش هم با RT=700 و CT=47n انجام بدید که فالتایم اسیلاتور بیشتری داره ولی فرکانس تقریبا همونه . ببینید شکل موج اسیلاتور پایدار میشه؟
                                حتما می خوام و انجام میدم،700 اهم دیگه؟
                                جدیدترین ویرایش توسط mrh586; ۱۲:۳۷ ۱۴۰۱/۰۷/۲۴.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X