اهمون لینک رو ببین 30 آمپر هم داره اگه هزینه مهم نیست 30 آمپر رو بگیر اگر تعداد زیادی میخوای درست کنی ct و سنسور 5آمپر به صرفه تره
تو همون سایت ad736 رو هم شرچ کن و دیتا شیتش رو ببین
این راهی که گفتید خیلی هزینش بالا هست و واسه ی تولید اصلا به صرفه نیست . اما استفاده از پ امپ به صرفه تره . فقط پ امپ مناسب این کار(تقویت و یکسو سازی) چه ویژگی هایی باید داشته باشه؟
بخشنده بودن بیشتر از آنکه توانایی مالی بخواهد ، قلبی بزرگ میخواهد..
این راهی که گفتید خیلی هزینش بالا هست و واسه ی تولید اصلا به صرفه نیست . اما استفاده از پ امپ به صرفه تره . فقط پ امپ مناسب این کار(تقویت و یکسو سازی) چه ویژگی هایی باید داشته باشه؟
به خاطر این که تقویت زیادی نیاز نیست وسژگی خاصی نمیخواد فقط یه موضوع هست اونم نویز روی مدار هست
که باید روی مدار خوب کار بشه مثل smd بودن قطعات و ...
شما فعلا از گوگل یه دونه تقوین کننده و یکسوساز ایده آل با op-amp پیدا کن تو پروتئوس شبیه سازی کن
به جای ct هم یه منبع ولتاژ سینوسی با دامنه 2ولت و فرکانس 50ارتز بزار و ولتاژ رو تا 4ولت تقویت کن و بعد یکسو کن
اگر یکسو ساز دیودی بزاری به خاطر افت ولتاژ روی دیود مدار خطا پیدا میکنه
اگر ct رو 50/1 انتخاب کنی بهتره شبیه سازی به جای منبع با دامنه 2 ولت منبع با دامنه 1 ولت بزاری
راه دقیق تر ولی با کمی هزینه بیشر استفاده از سنسور های هال هست (مثل سری ACS712-XX)حروجی CT رو مستقیم به سنسور وصل کنید
و خروجی سنسور رو به ADC بدید. این سنسور ها توی جریان صفر VCC/2 میدن و برای حداکثر جریان VCC و حداقل 0 ولت . اگر نیاز دارید مقدار
RMS رو بدون درد سر بدست بیاری میتونید بین خروجی سنسور و میکرو یه دونه آیسی TRUE RMS TO DC استفاده کنید که مستقیم مقدار
RMS رو به شما میده. نمونه این آیسی AD736 هست که با سنسور هال فکر کنم 15000 تومن بیشتر قیمت نداره و واسه یه پروژه می ارزه
بخریدشون
این سنسور ها توی جریان صفر VCC/2 میدن و برای حداکثر جریان VCC و حداقل 0 ولت . !!!
توی جریان 0 امپر خروجی این سنسور vcc/2 یعنی 2.5 ؟؟؟ چراااااا
واقعا اینجوری ؟
راستی ؟ این آیسی سنسور جریان ولتاز منفی هم میده درسته ؟
در نیم سیکل منفی جریان ؟
و این آیسی AD736 در سیکل های منفی rms منفی میده یا مثبت؟؟؟
سلام دوستان من میخام به کمک CT یک جریان AC حدوده 10آمپر رو با میکرو اندازه گیری کنم، اگر کسی در این مورد قسمت آنالوگش مداری یا اطلاعاتی داره، لطفا راهنمایی کنه.
ممنون.
اقا از سنسور جریان استفاده کن تا 100 امپر هم تو بازار هست :icon_razz:
پاسخ : پاسخ : پاسخ : مدار اندازه گیری جریان AC با CT
نوشته اصلی توسط لوک
این سنسور ها توی جریان صفر VCC/2 میدن و برای حداکثر جریان VCC و حداقل 0 ولت . !!!
توی جریان 0 امپر خروجی این سنسور vcc/2 یعنی 2.5 ؟؟؟ چراااااا
واقعا اینجوری ؟
راستی ؟ این آیسی سنسور جریان ولتاز منفی هم میده درسته ؟
در نیم سیکل منفی جریان ؟
و این آیسی AD736 در سیکل های منفی rms منفی میده یا مثبت؟؟؟
به خاطر این که اگر از جریان AC استفاده بشه بتونه نشون بده اگر این طور نبود باید تغذیه متقارن بهش میدادید
ad736 هر ولتاژی که تو رنج کاری خودش باشه رو RMS رو بدست میاره و به صورت یه ولتاژ DC تو خروجی ظاهر
میکنه و ولتاژ ورودی میتونه منفی هم باشه . تو دیتا شیتش کامل توضیح داده
نوشته اصلی توسط ehsanbagheri
به خاطر این که اگر از جریان AC استفاده بشه بتونه نشون بده اگر این طور نبود باید تغذیه متقارن بهش میدادید
ad736 هر ولتاژی که تو رنج کاری خودش باشه رو RMS رو بدست میاره و به صورت یه ولتاژ DC تو خروجی ظاهر
میکنه و ولتاژ ورودی میتونه منفی هم باشه . تو دیتا شیتش کامل توضیح داده
مشکل من اینه زبان م در حد المپیک ضعیف
و اگر نبود خب خیلی خوب میشد .... دنیا رو به اتش میکشیدم اتش علم
درست متوجهع نشدم
چک میکنم موضوع رو و البته تشکر از دوستان بابت راهنمایی هاشون
میگم اگه قرار بود خروجی ایسی جریان به این AD736 بدیم ...
این AD736 ولتاز سینوسی میگیره و اونو به ولتاز موثر و به شکل دی سی تحویل میده
پس این ایسی جریان موج خروجی سینوسی داره
با جهت جریان جهت خروجیش باید عوض بشه و ولتاز منفی بده
و اگه نده خب دیگه سینوسی نیست
یا اینکه خروجیش فقط تو نیم سیکل مثبت انجام میده
مثل اینکه ولتاز ac رو از پل دیود رد کرده باشیم ؟ !!!
و این AD736 هم همین کار میکنه سینوسی بهش مییم این فقط rms اون نیم سیکل به ما میده
و هم قابلیت این داره که اگه سینوسی کامل هم بدیم باز rms به شکل دی سی تحویل میده؟
در واقع rms پیک ولتاز تحویل میده حالا چه نیم سیکل باشه باشه چه سینوسی کامل؟؟؟
و همچنین ایسی جریان هم فقط در یک جهت مثبت خروجی میده حالا اگر جهت جریان هی عوض بشه رو کار نداره و فقط میاد جریان رد شده رو به ولتاز تبدیل میکنه که بشکل نیم سیکل در میاد
؟؟؟
نوشته اصلی توسط لوک
مشکل من اینه زبان م در حد المپیک ضعیف
و اگر نبود خب خیلی خوب میشد .... دنیا رو به اتش میکشیدم اتش علم
درست متوجهع نشدم
چک میکنم موضوع رو و البته تشکر از دوستان بابت راهنمایی هاشون
میگم اگه قرار بود خروجی ایسی جریان به این AD736 بدیم ...
این AD736 ولتاز سینوسی میگیره و اونو به ولتاز موثر و به شکل دی سی تحویل میده
پس این ایسی جریان موج خروجی سینوسی داره
با جهت جریان جهت خروجیش باید عوض بشه و ولتاز منفی بده
و اگه نده خب دیگه سینوسی نیست
یا اینکه خروجیش فقط تو نیم سیکل مثبت انجام میده
مثل اینکه ولتاز ac رو از پل دیود رد کرده باشیم ؟ !!!
و این AD736 هم همین کار میکنه سینوسی بهش مییم این فقط rms اون نیم سیکل به ما میده
و هم قابلیت این داره که اگه سینوسی کامل هم بدیم باز rms به شکل دی سی تحویل میده؟
در واقع rms پیک ولتاز تحویل میده حالا چه نیم سیکل باشه باشه چه سینوسی کامل؟؟؟
و همچنین ایسی جریان هم فقط در یک جهت مثبت خروجی میده حالا اگر جهت جریان هی عوض بشه رو کار نداره و فقط میاد جریان رد شده رو به ولتاز تبدیل میکنه که بشکل نیم سیکل در میاد
؟؟؟
ایا درست فهمیدم یا باز مبهوتم ؟؟؟
ممنون از دوستان
ببنید 05-acs712 ولتاژ بین 0-5 ولت میده اگر جریا 5- آمپر باشه خروجب صفر هست و اگر جریان 5+باشه خروجی vcc هست و برای جریان صفر vcc/2
ad736 هر نوع ولتاژ با هر شکل موجر که باشه (سینوسی ، سوزنی، مثلثی، مربعی و....) رو میگیره و RMS اون رو به صورت dc به شما میده
اگر از ad736 استفاده نکنید باید از ولتاژ خروجی acs712 در هر ثانیه حدود 1000 (بستگی به دقت مورد نیاز شما) نمونه برداری کنی و میانگین بگیری
(فرمول مقدار موثر یادم رفته) تا rms بدست بیاد
ببنید 05-acs712 ولتاژ بین 0-5 ولت میده اگر جریا 5- آمپر باشه خروجب صفر هست و اگر جریان 5+باشه خروجی vcc هست و برای جریان صفر vcc/2
ad736 هر نوع ولتاژ با هر شکل موجر که باشه (سینوسی ، سوزنی، مثلثی، مربعی و....) رو میگیره و RMS اون رو به صورت dc به شما میده
اگر از ad736 استفاده نکنید باید از ولتاژ خروجی acs712 در هر ثانیه حدود 1000 (بستگی به دقت مورد نیاز شما) نمونه برداری کنی و میانگین بگیری
(فرمول مقدار موثر یادم رفته) تا rms بدست بیاد
خب باز ممنونم عزیز
اما این ایسی جریان گویا به ازای هر امپر میاد 66 میلی ولت میده
ایا مگه اینجور نیست ؟ یا این اینجوریه ؟
خب اگه قرار باشه برای جریان منفی که ما تو نیم سیکل منفی داریم این هی بیاد صفر بده
یا حتی 2.5 برای جریان صفر : خب کلی مشکل ایجاد میشه
چجور این ایسی ad736 میتونه با این وضع جواب درست به ما بده
حق بده دوست من گیج بشم خب؟
درواقع این ایسی جریانه ست که کار خراب میکنه
اگه اونجوری که من گفتم باشه فقط میشه ازش استفاده کرد همراه با این ایسی دومیه!
ببین مثلا دستگاه خاموش و ایسی جریان میاد به ما 2.5 میده vcc/2 خب مگه نمیگی ولتازی بین 0تا 5 میده
خب ما از کجا بفهمیم که 2.5 امپر جریان یا صفر ؟
وجدانا یه جای کار میلنگه
بعد من یه جای تو دیتاشیت ایسی جریان دیدم گفته بود به ازای هر امپر 66 میلی ولت میده؟
حالا دیگه نمیدونم با عوض شدن جهت جریان منفی میده یا همون مثبت
نوشته اصلی توسط لوک
خب باز ممنونم عزیز
اما این ایسی جریان گویا به ازای هر امپر میاد 66 میلی ولت میده
ایا مگه اینجور نیست ؟ یا این اینجوریه ؟
خب اگه قرار باشه برای جریان منفی که ما تو نیم سیکل منفی داریم این هی بیاد صفر بده
یا حتی 2.5 برای جریان صفر : خب کلی مشکل ایجاد میشه
چجور این ایسی ad736 میتونه با این وضع جواب درست به ما بده
حق بده دوست من گیج بشم خب؟
درواقع این ایسی جریانه ست که کار خراب میکنه
اگه اونجوری که من گفتم باشه فقط میشه ازش استفاده کرد همراه با این ایسی دومیه!
ببین مثلا دستگاه خاموش و ایسی جریان میاد به ما 2.5 میده vcc/2 خب مگه نمیگی ولتازی بین 0تا 5 میده
خب ما از کجا بفهمیم که 2.5 امپر جریان یا صفر ؟
وجدانا یه جای کار میلنگه
بعد من یه جای تو دیتاشیت ایسی جریان دیدم گفته بود به ازای هر امپر 66 میلی ولت میده؟
حالا دیگه نمیدونم با عوض شدن جهت جریان منفی میده یا همون مثبت
؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
چه دفاعیه از خودت داری ؟
سلام
دوست عزیز هودت رو نپیچون
من این رو با atmega32 راه انداختم خیلی خوب جواب میده و با ad736 بدن نوسان و بدون هیچ درد سری جریان رو خوندم
اگر آیسی رو توی جریان AC استفاده کنی توی پروتئوس یه موج سینوسی بزار که ذامنه 2.5 ولت و آفست 2.5 ولت داره
به عبارت دیگه این آیسی اگر جریانی معادل یه موج سینوسی با دامنه 5آمپر رو سنس کنه توی خروجی خودش یه ولتاژ سینوسی
با دامنه 2.5 ولت که مقدار آفست 2.5 ولت داره رو ظاهر میکنه
بهتره اینطور بگم شما یه موج سینوسی 2.5 ولت رو در نظر بگیر که پیک تا پیکش میشه 5 ولت حالا این موج رو به مفدار 2.5ف ولت
از روی محور بیار بالا این میشه خروجی شنسور
اگر با میکرو میهوای راه اندازی کنی خیلی راحت میتونی مقدار ADC رو بخونی و 2.5 ولت رو هم حساب کنی ازش کم کنی دقیقا
یه ضریب از جریان رو بهت میده که به سنسور ربط داره که 5 ،20، 30،70 یا 90 آمپر باشه
امید وارم منظورم رو خوب رسونده باشم
سلام
دوست عزیز هودت رو نپیچون
من این رو با atmega32 راه انداختم خیلی خوب جواب میده و با ad736 بدن نوسان و بدون هیچ درد سری جریان رو خوندم
اگر آیسی رو توی جریان AC استفاده کنی توی پروتئوس یه موج سینوسی بزار که ذامنه 2.5 ولت و آفست 2.5 ولت داره
به عبارت دیگه این آیسی اگر جریانی معادل یه موج سینوسی با دامنه 5آمپر رو سنس کنه توی خروجی خودش یه ولتاژ سینوسی
با دامنه 2.5 ولت که مقدار آفست 2.5 ولت داره رو ظاهر میکنه
بهتره اینطور بگم شما یه موج سینوسی 2.5 ولت رو در نظر بگیر که پیک تا پیکش میشه 5 ولت حالا این موج رو به مفدار 2.5ف ولت
از روی محور بیار بالا این میشه خروجی شنسور
اگر با میکرو میهوای راه اندازی کنی خیلی راحت میتونی مقدار ADC رو بخونی و 2.5 ولت رو هم حساب کنی ازش کم کنی دقیقا
یه ضریب از جریان رو بهت میده که به سنسور ربط داره که 5 ،20، 30،70 یا 90 آمپر باشه
امید وارم منظورم رو خوب رسونده باشم
ممنون
الان دیگه میدونم خروجی سنسور جریان چیه ؟
بجای اینکه این موج رو صفر ولت سوار باشه رو 2.5 سوار
دقیقا میدونم خروجیش چجوره دریابیده ام بسیار
اما چون دیتاشیت ایسی ad736 نگاه کردم دیدم مدار های متفاوتی داره و نمیدونم باید از کدوم استفاده کنم
الان خروجی سنسور جریان دقیقا میدونم چجوره
اما هنوز با ad736 مشکل دارم که چجور این 2.5 افست رو متوجه میشه
چون موج ما رو صفر ولت نیست بلکه رو 2.5 سوار
مثلا خروجی سنسور جریان رو 2 تا 3 در حال تغییر و محور ما 2.5
اگه میشه یه نقشه از ad736 بده تا ببندم ببینم خروجیش چی میشه ؟ برای همین سنسور جریان
ممنون
مثلا اگه خروجی ایسی جریان 3 ولت باشه بدیم به این ad736 این میاد rms نیم ولت میگیره و + 2.5 میکنه
درسته ؟
2.5+0.35=2.85
درسته ؟
تو این افست ماسفت گمی گیجم که چجور انجام میشه
ببین مثلا من به این ایسی ad736 ولتاز منفی 5 و مثبت 5 دادم
خب خروجی میشه 3.5+ .... درسته
؟
ممنون
دیدگاه