سلام دوستان من میخام به کمک CT یک جریان AC حدوده 10آمپر رو با میکرو اندازه گیری کنم، اگر کسی در این مورد قسمت آنالوگش مداری یا اطلاعاتی داره، لطفا راهنمایی کنه.
ممنون.
تقدیر تقویم انسانهای عادی ، تغییر تدبیر انسانهای عالیست.
ct جریان رو به جریان تبدیل میکنه
خروجی ct با یک مقاومت 1 اهم یا 0.1 اهمی اتصال کوتاه کن
ولتاژ دو سر مقاومت تقسیم بر مقدار مقاومت
ضرب در ضریب تبدیل ترانسc t برابر است با مقدار جریان :mrgreen:
آقا ممنون از راهنماییت، من این تاپیک رو قبلا زده بودم الان این پروژرو درست کردم و تحویل دادم، و تقریبا مشابه شما عمل کردم، و خروجیش رو به هیتر وصل کردم و هیچ مشکلی نداشت اما زمانی که یه موتور وصل میکردم، عدد مدام تغییر میکرد، خودم حدسم این بود که ممکنه بخاطر نویزهای موتور و هارمونیکهاش باشه ، نظر شما چیه؟ آیا راهی برای حل این مشکل هست؟
ممنون
سلام
من هفته ای 4-5 تا دستگاه تعمیر میکنم که توشون برای کنترل جریان از CT استفاده میشه.
تو تمام این دستگاهها خروجی CT رو به مقاومتی زیر 10 اهم میدن و بعد به Op-Amp و ... اون آزمایش شما رو من هم کردم همون جواب رو گرفتم ولی در حالتی که شما تست کردید هیچ جایی استفاده نمیشه. در واقع اون ولتاژ حاصل تقلای CT برای برقراری جریان تو خروجی هست و ارزش فنی نداره.
شما ولتاژ صفر میدیدی چون ولتاژ خیلی کمتر از چیزی بوده که بخواد اهم متر شما اندازه بگیره.
راه علمی همون مقاومت در خروجی مقدار مقاومت هر چی بیشتر بشه اندازه گیری راحت تره ولی مشکل اینه که از یه حدی به بالا CT دقت و خطی بودنش به هم میریزه.
برای کار با CT حتما نیاز به اسکوپ هست به مقادیری که ولمتر نشون میده نمیشه اطمینان کرد.
بت در بغل و به سجده پیشانی ما کافر زده خنده بر مسلمانی ما
اسلام به ذات خود ندارد عیبی هر عیب که هست در این مسلمانی ماست
شما که میگید من پروژه رو تحویل دادم میشه مدارات مربوظ به قسمت ct که عملا جواب دادند بزارید
عزیزم گفتم دستگاهی رو تعمیر میکنم که توش CT هست پروژه تا حالا باهاش انجام ندادم. یه بار مثل شما همینطوری یه سری آزمایش کردم.
مداری که تو دستگاهها هست هم یه مقاومت زیر 10 اهم خروجی CT میزارن بعدش میدن به یه opAmp مثل CA3140 و تقویت میکنن.
بت در بغل و به سجده پیشانی ما کافر زده خنده بر مسلمانی ما
اسلام به ذات خود ندارد عیبی هر عیب که هست در این مسلمانی ماست
شما که میگید من پروژه رو تحویل دادم میشه مدارات مربوظ به قسمت ct که عملا جواب دادند بزارید
من زمانیکه جریان 20آمپر از سیمم عبور میدادم، 0.1 ولت دوسر CT افت پیدا میکرد، حالا شما هم به نسبت ولتاژ خروجی CT که دارید میتونید بهره ی تقویت کننده یا مقاومت 20k رو تغییر بدید.
موفق باشید.
سلام
پمپ اول یعنی U2 یک تقویت کننده ی غیرمعکوس کنندست که بهرش برابره با 1+(20k/1k) بعد از تقویت دامنه ی سیگنال خروجی از ، CT سیگنال وارد مدار یکسو ساز تمام موج ایده آل میشه، در این مرحله در نیم سیکل منفی موج 180 درجه اختلاف فاز ایجاد میشه یعنی میاد تو نیمه ی مثبت اینکار توسط پمپ دوم و سوم انجام میشه، خوب همه چی حله دیگه دامنه ی سیگنال به حد مطلوب رسید و نیمه ی منفی هم حذف شد، حالا براحتی میشه بوسیله ی ولتمتر DC یا ADC ولتاژ رو خوند و کالیبره کرد.
موفق باشید.
مدار ظاهرا حذف شده . لطفا دوباره قرار بدین تو سایت . من یه مدار کامل میخام که جریان با ct سنس بشه و بک سو سازی بشه بعد تقویت شه و نهایتا به خروجی مطلوب واسه سنس توسط adc تبدیل شه . ممنون .
بخشنده بودن بیشتر از آنکه توانایی مالی بخواهد ، قلبی بزرگ میخواهد..
مدار ظاهرا حذف شده . لطفا دوباره قرار بدین تو سایت . من یه مدار کامل میخام که جریان با ct سنس بشه و بک سو سازی بشه بعد تقویت شه و نهایتا به خروجی مطلوب واسه سنس توسط adc تبدیل شه . ممنون .
سلام
روی ct یه سری مشخصات هست که خیلی مهمه ،بعضی از دوستان نوشتن که خروجی ct رو با مقومت 20k اندازه گیری کردن که اصلا صحیح نیست
روی هر ct مقثدار ماکزیمم توان رو مینویسن که با اون میشه مقاومت رو محاسبه کرد ولی هر چه قدر مقاومت کوچکتر باشه بهتره به طور مثال1 اهم
اگر با میکرو کار کردید زیاد سخت نیست اول یه دونه ct پیدا کن با ظریب تبدیل مناسب کارتون اگر ظریب خیلی بزرگ باشه مقادیر کوچک جریان دقیق
نیست و اگر کم باشه اگر جریان از ظرفیت ct بیشتر بشه ct به اشباع میره و اشتباه میشه. پس یه دونه ct مثلا 10/1 آمپر انتخاب کنید. و خروجی یه
ct رو به یه مقاومت در حدود 1 اهم با توان مناسب که هم اندازه ct باشه وصل کنید . یک سر مقاومت رو به گراند و سر دیگه رو به یه دونه تقویت کننده
OP-AMP وصل کنید که با ضریب 3 تقویت کنه (مدارش توی دیتا شیت اکثر تقویت کننده ها هست) و خروجی مدار رو یکسو کنید (باز هم با OP-AMP
یکسو کننده ایده آل بسازید) به ADC میکرو بدید و مقدار جریان رو بدست بیارید.
راه دقیق تر ولی با کمی هزینه بیشر استفاده از سنسور های هال هست (مثل سری ACS712-XX)حروجی CT رو مستقیم به سنسور وصل کنید
و خروجی سنسور رو به ADC بدید. این سنسور ها توی جریان صفر VCC/2 میدن و برای حداکثر جریان VCC و حداقل 0 ولت . اگر نیاز دارید مقدار
RMS رو بدون درد سر بدست بیاری میتونید بین خروجی سنسور و میکرو یه دونه آیسی TRUE RMS TO DC استفاده کنید که مستقیم مقدار
RMS رو به شما میده. نمونه این آیسی AD736 هست که با سنسور هال فکر کنم 15000 تومن بیشتر قیمت نداره و واسه یه پروژه می ارزه
بخریدشون
پ امپ مناسب واسه ی تقویت کننده ی بعد CT و یه پ امپ مناسب دیگه واسه ی یک سو کننده ی ایده آل لطفا معرفی کنید.
این سنسور CT رو کجا میفروشن ؟ قیمتش واسه ی سنس جریان 20A چقدره؟
راستی سنسور اثر هال فکر کنم فقط جریان DC V رو اندازه می گیره اما ما تو خروجی CT جریان AC داریم....
بخشنده بودن بیشتر از آنکه توانایی مالی بخواهد ، قلبی بزرگ میخواهد..
پ امپ مناسب واسه ی تقویت کننده ی بعد CT و یه پ امپ مناسب دیگه واسه ی یک سو کننده ی ایده آل لطفا معرفی کنید.
این سنسور CT رو کجا میفروشن ؟ قیمتش واسه ی سنس جریان 20A چقدره؟
راستی سنسور اثر هال فکر کنم فقط جریان DC V رو اندازه می گیره اما ما تو خروجی CT جریان AC داریم....
شما جریان رو با ct میخوای اندازه گیری کنی یا سنسور ؟
اگر جریان شما حد اکثر 20 آمپر باشه به نظر من یمیور بهتره . این لینک رو یه نگاه بنداز.
http://roboeq.ir/#/search/search_key/acs712/
دیدگاه