اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تجربه و درس عبرت در کار

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تجربه و درس عبرت در کار

خیلی وقت پیش ها داشتم یه چراغ قوه شارژی را تست میکردم.اون موقع ها نمی دونستم منبع تغذیه خازنی چیه و ایزوله بودن یعنی چی.خلاصه زدمش به برق و برای اینکه ببینم برق به باتری میرسه یا نه.رفتم یه آرمیچر 12 ولت آوردم و با دست سیم هاش را زدم به دو سر باتری.آقا چشمتون روز بد نبینه جوری پرت شدم عقب که میخ کوب شدم به مبل :rolleyes:
    چون باتری خراب شده بود دیگه جریانی از منبع کشیده نمی شد.واسه همین تقریبا روی خازن پلی استر افت ولتاژ رخ نمی داد.و مثل این بود که مستقیم یه دستتون را بزنید به فاز و دست دیگه را به نول. :eek:البته بعدش خازن تا حدودی جریان را محدود می کنه.ولی...
    کلا حتی اگه جریان هم از این منابع کشیده بشه، بازم خطرناکه حسن... :mrgreen:
    آیا جهالت نیست که آدمی ساعات شیرین امروز را فدای روزهای آینده کند؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pooyan-shafiei
      خیلی وقت پیش ها داشتم یه چراغ قوه شارژی را تست میکردم.اون موقع ها نمی دونستم منبع تغذیه خازنی چیه و ایزوله بودن یعنی چی.خلاصه زدمش به برق و برای اینکه ببینم برق به باتری میرسه یا نه.رفتم یه آرمیچر 12 ولت آوردم و با دست سیم هاش را زدم به دو سر باتری.آقا چشمتون روز بد نبینه جوری پرت شدم عقب که میخ کوب شدم به مبل :rolleyes:
      چون باتری خراب شده بود دیگه جریانی از منبع کشیده نمی شد.واسه همین تقریبا روی خازن پلی استر افت ولتاژ رخ نمی داد.و مثل این بود که مستقیم یه دستتون را بزنید به فاز و دست دیگه را به نول. :eek:البته بعدش خازن تا حدودی جریان را محدود می کنه.ولی...
      منبع تغذیه خازنی برای کار هایی که امکان دارد در دسترس افراد شیطون قرار بگیره بدرد نمی خوره . ولی مثلا برای لامپ میشه استفاده کرد چون حتی اگی کسی یخواهد شیطونی هم کند، نمیتواند این کار را هنگامی که لامپ در سرپیچ است انجام دهد. و باید آنرا از برق در بیاورد تا کالبدش را بشکافد. :mrgreen:
      [glow=green,2,300][b]بشر ممکن الخطاست
      درخت هرچه پربار تر سر به زیر تر[/glow]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pooyan-shafiei
        این بلا سر منم اومده ، وقتی داشتم شارژر لپ تاپ تعمیر میکردم. :wow:
        من میدونستم منبع تغذیه خازنی چیه. فقط حواسم نبود وقتی خرابه یعنی ممکنه خازنش دشارژ نشه.
        شب بود داشتم جمع و جور میکردم. شارژرو از برق کشیدم بعد یه دفعه دستم خورد به خروجی رگولاتور آقا چنان فشاری داد ما رو که نگو... :cry2:
        تا 10 دیقه دستم سفت بود :biggrin:

دیدگاه

این بلا سر منم اومده ، وقتی داشتم شارژر لپ تاپ تعمیر میکردم. :wow:
          من میدونستم منبع تغذیه خازنی چیه. فقط حواسم نبود وقتی خرابه یعنی ممکنه خازنش دشارژ نشه.
          شب بود داشتم جمع و جور میکردم. شارژرو از برق کشیدم بعد یه دفعه دستم خورد به خروجی رگولاتور آقا چنان فشاری داد ما رو که نگو... :cry2:
          تا 10 دیقه دستم سفت بود
          منبع تغذیه لپ تاپ سویچینگ هست نه خازنی ولی خازنهایی داره که میتونن شارژ بمونن و اونها این بلارو سر شما آوردن :twisted:

اینم یه تجربه جدید :biggrin::
          اون همه برچسب که رو دستگاها میزنن دکوری نیست برای اخطار همچین اتفاقاتیه که میتونه براتون پیش بیاد
          مثل :
          Do not Open Risk Of Electric Shock
          No repairable/maintenancable part inside .do not open
          من دوست ندارم خودم را درگیر مسئله بهشت یا جهنم بکنم ، چون در هر دو قسمت دوستان خوبی دارم !

دیدگاه

نوشته اصلی توسط icarus
            منبع تغذیه لپ تاپ سویچینگ هست نه خازنی ولی خازنهایی داره که میتونن شارژ بمونن و اونها این بلارو سر شما آوردن :twisted:

اینم یه تجربه جدید :biggrin::
            اون همه برچسب که رو دستگاها میزنن دکوری نیست برای اخطار همچین اتفاقاتیه که میتونه براتون پیش بیاد
            مثل :
            Do not Open Risk Of Electric Shock
            No repairable/maintenancable part inside .do not open
            آهان. خوب من نمیدونستم که سوئیچینگه. :rolleyes:
            منظورم از خازنی این بود که ایزولاسیون الکتریکی نداشت.یعنی ترانسی توش نیست.و کاهش ولتاژ هم با همون مدارات الکترونیکی هستش.
            ///
            والا من چیزی ندیدم پشت قابش مبنی بر خطرناک بودن و این پیام ها.
            اگرم دیده باشم فونت text اش 4 5 هستش. و من همینجوری یه نگاهی انداختم و رد شدم. باید از این به بعد بیشتر دقت کنم یه موقع نمیرم. حیفه...
            //
            دست شما درد نکنه. @};-

دیدگاه

درود.
              یک تجربه هم من بگم شاید بدرد دوستان بخوره
              :mrgreen: .
              هیچ پروژکتوری رو با کلید معمولی خاموش و روشن نکنید.حتی پرزکتور ال ای دی.
              یا با کنتاکتور خاموش روشن کنید یا فتوسل
              .
              یک پرژکتور متال هالید یک جا نصب کردم هفته ای یکبار خاموش میشد
              :angry: .یا لامپش میسوخت :angry: .یا استارتش :angry: .یا ترانسش :angry: .

موفق باشید.
              ابتدا و شروع هرکاری سخت ترین مرحله آن کار است. برای مثال به عقابها نگاه کن ، حتی اونها هم در ابتدای پرواز ، زیاد بال و پر می زنند، اما هنگامی که اوج می گیرند ، دیگر حتی نیازی به پر زدن هم ندارند ...

کافیست اولین قدمها را بدون ترس و با پشتکارِ بالا برداری مطمئن باش بزودی به اوج خواهی رسید و روزهای سخت همیشه نخواهند ماند ...

دیدگاه

درود.
                یک تجربه هم من بگم شاید بدرد دوستان بخوره :mrgreen: .
                هیچ پروژکتوری رو با کلید معمولی خاموش و روشن نکنید.حتی پرزکتور ال ای دی.
                یا با کنتاکتور خاموش روشن کنید یا فتوسل .
                یک پرژکتور متال هالید یک جا نصب کردم هفته ای یکبار خاموش میشد :angry: .یا لامپش میسوخت :angry: .یا استارتش :angry: .یا ترانسش :angry: .

موفق باشید.
                چرا؟ کنتاکتور با کلید معمولی چه فرقی داره مگه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Finder_
                  دوستان کسی در مورد دمونتاژ ای سی های SMD نظری نداره؟
                  پندی ، نصیحتی ، چیزی ...
                  من با سشوار صنعتی حدود دمای 400 درجه پشت برد رو حرارت میدم آی سی براحتی جدا میشه و با پنس برش میدارم.البته واسه برد هایی مثل مادربرد کامپیوتر که قطعاتش رو یه طرف نصب شدن.
                  الهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط bacheLLL
                    آهان. خوب من نمیدونستم که سوئیچینگه. :rolleyes:
                    منظورم از خازنی این بود که ایزولاسیون الکتریکی نداشت.یعنی ترانسی توش نیست.و کاهش ولتاژ هم با همون مدارات الکترونیکی هستش.
                    ///
                    والا من چیزی ندیدم پشت قابش مبنی بر خطرناک بودن و این پیام ها.
                    اگرم دیده باشم فونت text اش 4 5 هستش. و من همینجوری یه نگاهی انداختم و رد شدم. باید از این به بعد بیشتر دقت کنم یه موقع نمیرم. حیفه...
                    //
                    دست شما درد نکنه. @};-
                    باور بکنید یا نه کلی فکر کردم این چند روز که چرا اون ها اخطاریه نداشتن پشتشون و این هم نتیجش :
                    اون مدل هایی که پشتشون اخطار و هشدار ندارن به خاطر این هست که قاب شارژرشون اصطلاحا پرسی هست و باز نمیشن (جای پیچ ندارن ) و به صورت غیر قابل تعمیرین برای همین پشتشون اخطار نداره .
                    من دوست ندارم خودم را درگیر مسئله بهشت یا جهنم بکنم ، چون در هر دو قسمت دوستان خوبی دارم !

دیدگاه

نوشته اصلی توسط icarus
                      به خاطر این هست که قاب شارژرشون اصطلاحا پرسی هست و باز نمیشن (جای پیچ ندارن ) و به صورت غیر قابل تعمیرین برای همین پشتشون اخطار نداره .
                      به نظر من چیزی که برای ایرانی ساخته میشه باید با رزین (اپوکسی) پلمپش کنن . هر چند همین رزین هم چاره ساز نیست .
                      نمونش همین آقای چمنی که دل و روده ی بخار ساز رو نشسته از داخل رزین کشیده بیرون . حاصل کارش رو میتونید در تایپیک زیر ببینید
                      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=71127.msg421570#msg421570

دیدگاه

نوشته اصلی توسط icarus
                        باور بکنید یا نه کلی فکر کردم این چند روز که چرا اون ها اخطاریه نداشتن پشتشون و این هم نتیجش :
                        اون مدل هایی که پشتشون اخطار و هشدار ندارن به خاطر این هست که قاب شارژرشون اصطلاحا پرسی هست و باز نمیشن (جای پیچ ندارن ) و به صورت غیر قابل تعمیرین برای همین پشتشون اخطار نداره .
                        بله باور میکنم. کاربران ECA جزو فعال ترین کاربران در حوزه برق و الکترونیک هستند. البته شاید سایت های ایرانی باشه که من هنوز بهشون سر نزدم.

بله. این چسب خورده بود بعد محکم پرس شده بود. من با پیچ گوشتی افتادم به جونش. چسبشو باز کردم.بعدم با فشار از جاش در اومد دیگه و به روز اوّلش برنگشت.

اوّلش فکر کردم خیلی راحت تعمیر میشه ( بدون مشکل). بعد که باز کردم تازه فهمیدم اینا طوری اینو ساختن که اگر بخای تعمیرش کنی خرابتر میشه و دیگه نمیشه مثل روزه اوّل جمع و جورش کرد و دل و رودش میریزه بیرون.

تازه وقتی قابشو باز کردم دور مدار اصلی شارژر یه غلاف (قاب) فلزی دیگه هم داشت که به GND وصل بود و زیرش چسب هم خورده بود. اونم کندم رسیدم به این :

و اینم قابش :

نوشته اصلی توسط اشکان غفارزاده
                        به نظر من چیزی که برای ایرانی ساخته میشه باید با رزین (اپوکسی) پلمپش کنن . هر چند همین رزین هم چاره ساز نیست .
                        نمونش همین آقای چمنی که دل و روده ی بخار ساز رو نشسته از داخل رزین کشیده بیرون . حاصل کارش رو میتونید در تایپیک زیر ببینید
                        http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=71127.msg421570#msg421570

مهندس دیگه علاقه ای که به مدار داریم ، دیگه چیکارش کنیم.

اضافه شده در تاریخ :
                        نوشته اصلی توسط shahpoori
                        من با سشوار صنعتی حدود دمای 400 درجه پشت برد رو حرارت میدم آی سی براحتی جدا میشه و با پنس برش میدارم.البته واسه برد هایی مثل مادربرد کامپیوتر که قطعاتش رو یه طرف نصب شدن.
                        مهندس منم سشوار صنعتی دارم ولی نتونستم.
                        سر سشوار صنعتی اگزوزی چیزی زدی ؟! یا چجوری کوچیک کردی سرشو ؟!
                        چون ممکنه کل مدار رو بسوزونه...

نوشته اصلی توسط FUBA
                        چرا؟ کنتاکتور با کلید معمولی چه فرقی داره مگه؟
                        خیلی فرق داره. ولی نمیدونم چرا استفاده کرده از اون...
                        شاید به خاطر جریان مجازش باشه. یا کنترل از راه دور. یا ....

دیدگاه

سلام
                          مکاتبات اخیر با استاد کوهستانی در مورد تجربیات خرید آداپتور

این آدابتورهای دیواری بیشترشون بی کیفیت هستند. درواقع بدر شارژر بودن می خورن نه آدابتور.
                          ولی آدابتورهای لپتاپی یا بین راهی بهتر ساخته میشن
                          برای کاری در حوزه اربعین نیاز به نیروی داوطلب هستیم.
                          http://hosseinwalkingday.com

دیدگاه

در تکمیل صحبت ایشون:
                            گول سویچینگ های صنعتی متفرقه را نخورید. (بخصوص در جریان های زیر 5A)
                            خیلی از آداپتور های معمولی(کیس پلاستیکی) ب مراتب کیفیت و عمر بیشتری نسبت ب سویچینگ های صنعتی (کیس فلزی) دارند.

برای کارهای عمومی آداپتور های طرح برند (SAMSUNG/ASUS/...) نخرید،
                            کارهای تقلبی عمومن کیفیت بسیار پایین تری نسبت ب کارهای عمومی با مارک های معمولی دارند.

دیدگاه

اگه دنبال اداپتور سویچینگی میگردید که 1 قرن کار کنه=برین اداپتور سویچینگ پلی استیشن 1 مینی رو بخرید.
                              دوستم از اون روزی که ps1 mini اومد رفت خریدیش.شاید 10 ساله پیش=از اون موقعه این همه بازی کرده با این دستگاه اداپتورش اخ نگفته.
                              سویچینگ هایی که توی lcd استفاده میشن واقعا عمر بالایی دارن.
                              ابتدا و شروع هرکاری سخت ترین مرحله آن کار است. برای مثال به عقابها نگاه کن ، حتی اونها هم در ابتدای پرواز ، زیاد بال و پر می زنند، اما هنگامی که اوج می گیرند ، دیگر حتی نیازی به پر زدن هم ندارند ...

کافیست اولین قدمها را بدون ترس و با پشتکارِ بالا برداری مطمئن باش بزودی به اوج خواهی رسید و روزهای سخت همیشه نخواهند ماند ...

دیدگاه

با سلام
                                تو این مدار منبع تغذیه سویچینگ اگه اون خازن 100 میکرو تو ورودی را نذاریم آی سی میسوزه!
                                من 2 تا آی سی همینجوری سوزوندم

اضافه شده در تاریخ :
                                یه تجربه دیگه که تو مدارات سویچینگ دارم اینکه اگه خواستید واسه ماسفت ،با ترانزیستور درایور درست کنید جنس ترانزیستورها و مارکشون خیلی مهمه و با هم فرق داره و حتما باید با اسکوپ شکل موج گیت ماسفت چک بشه.تو ایجاد تلفات و حرارت تاثیر زیادی داره.
                                الهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X