اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت اینورتر 3 فاز برای کنترل دور موتور ac (شامل نقشه و سورس برنامه)

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت اینورتر 3 فاز برای کنترل دور موتور ac (شامل نقشه و سورس برنامه)

یه سوال دیگه هم داشتم
    رفتم خروجی اینورتر رو تو فرکانسا و ولتاژ های مختلف اندازه گرفتم که نتیجش شد این نمودار ها ( فقط تو بار اهمی سلفی تو فرکانسای بالا ولتاژ های بالا رو تست نکردم و تو نمودار از همون مقدار قبلیش استفاده کردم!)

بار اهمی یه لامپ بود و بار سلفی هم موتور کولر (البته گریز از مرکزش از مدار خارج شده و برای راه اندازیش با دست میچرخونمش) تو شکل دوم نمودار بنفش لحظه آستانه حرکت موتور رو نشون میده و از اون به بعد نتایج برای موتور در حال چرخشه

حالا میخوام بدونم چرا وقتی موتور هم تو مدار قرار میگیره انقدر ولتاژ موثر خروجی زیاد میشه؟؟؟
    این فیلتر LC که تو خروجی میذارن برای چیه؟ دقیقا کارش چیه؟؟ مشکل منو حل میکنه؟

http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=we b&cd=6&ved=0CE0QFjAF&url=http%3A%2F%2F www.ijera.com%2Fpapers%2FVol2_issue4%2FMZ242136214 1.pdf&ei=SIueUfuXFcqUrAe-4IGYBw&usg=AFQjCNE4Ae08RRaWy6TFbjk2oPtVMHM3hw& amp;bvm=bv.47008514,d.bmk

در مورد این روش هایی که تو تصاویر زیر استفاده شده هم میشه یه توضیحی بدید؟

نــــ_ـــمـــ_ــــیــــ_ـــدونـــــ_ــم.....

دیدگاه

در مورد سوال اول، یک عدد 0.5 در فرمول های شما وجود دارد که لازم است در مورد آن توضیح دهید (مثلا به ازای alpha=0 مقدار PWMA برابر 0.5 خواهد شد که چه معنایی دارد؟). قرار دادن مقدار سینوسی خالص هم در عمل مشکل خاصی را ایجاد نمی کند. در رابطه با پست بعدی در ابتدا بصورت شفاف توضیح دهید که مبنای اندازه گیری شما با چه ابزاری است. اگر آنطور که قبلا توضیح داده اید با ولتمتر است، با توجه به محتوای فرکانس بالا آیا همانطور که قبلا گفته شد قبل از ولتمتر فیلتر پائین گذر لازم را سری کرده اید؟ همچنین توضیح دهید که همین سیگنال فیلتر شده با اسیلوسکوپ چه وضعیتی را دارد و آیا به غیر از یک سینوسی خالص شکل موج دیگری را مشاهده می کنید؟ در مورد بخش آخر سوال هم منبعی را که شکل ها را از آنجا قرار داده اید، معرفی کنید تا بیشتر بتوان آن را بررسی کرد.
      اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
      دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
      برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
      وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
      قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
      اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
      ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط طراح
        در مورد سوال اول، یک عدد 0.5 در فرمول های شما وجود دارد که لازم است در مورد آن توضیح دهید (مثلا به ازای alpha=0 مقدار PWMA برابر 0.5 خواهد شد که چه معنایی دارد؟). قرار دادن مقدار سینوسی خالص هم در عمل مشکل خاصی را ایجاد نمی کند. در رابطه با پست بعدی در ابتدا بصورت شفاف توضیح دهید که مبنای اندازه گیری شما با چه ابزاری است. اگر آنطور که قبلا توضیح داده اید با ولتمتر است، با توجه به محتوای فرکانس بالا آیا همانطور که قبلا گفته شد قبل از ولتمتر فیلتر پائین گذر لازم را سری کرده اید؟ همچنین توضیح دهید که همین سیگنال فیلتر شده با اسیلوسکوپ چه وضعیتی را دارد و آیا به غیر از یک سینوسی خالص شکل موج دیگری را مشاهده می کنید؟ در مورد بخش آخر سوال هم منبعی را که شکل ها را از آنجا قرار داده اید، معرفی کنید تا بیشتر بتوان آن را بررسی کرد.
        در مورد حذف هارمونیک و شکلایی که گذاشته بودم و نحوه محاسه فیلتر سه تا pdf گذاشتم
        اگر سر راه موتور فیلتر LC نذاریم مشکلی پیش میاد؟ بین فیلتری که برای موتور میخوایم قرار بدیم و فیلتری که سر راه دستگاه اندازه گیری میخوایم قرار بدیم فرقی هست؟؟
        من فرکانس که قرار فیلتر بشه رو تو محاسبات 300 در نظر گرفتم حداقل فرکانس PWM هم 350 هرتز بود ولی موج کاملا سینوسی نشد.
        در مورد انتخاب و محاسبه فیلتر میشه راهنمایی کنید؟
        اگر بخوایم تو فرکانس های پایین توان موتور رو زیاد کنیم میتونیم ولتاژ رو یه مقدار بیشتر در نظر بگیریم؟؟؟

http://mjs1990s.ir/wp-content/uploads/2013/06/mjs.rar

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مجتبی جباری
          در مورد حذف هارمونیک و شکلایی که گذاشته بودم و نحوه محاسه فیلتر سه تا pdf گذاشتم
          اگر سر راه موتور فیلتر LC نذاریم مشکلی پیش میاد؟ بین فیلتری که برای موتور میخوایم قرار بدیم و فیلتری که سر راه دستگاه اندازه گیری میخوایم قرار بدیم فرقی هست؟؟
          من فرکانس که قرار فیلتر بشه رو تو محاسبات 300 در نظر گرفتم حداقل فرکانس PWM هم 350 هرتز بود ولی موج کاملا سینوسی نشد.
          در مورد انتخاب و محاسبه فیلتر میشه راهنمایی کنید؟
          اگر بخوایم تو فرکانس های پایین توان موتور رو زیاد کنیم میتونیم ولتاژ رو یه مقدار بیشتر در نظر بگیریم؟؟؟

http://mjs1990s.ir/wp-content/uploads/2013/06/mjs.rar
          لینک قرار داده شده در حال حاضر عمل نمی کند. در مورد فیلتر هم باید تنها برای اندازه گیری قرار داده شود و قرار دادن فیلتر سر راه موتور لازم نیست (اصولا موتور به دلیل خاصیت سلفی به عنوان فیلتر پائین گذر عمل می کند). از نظر فرکانس قطع فیلتر هم با توجه به اینکه فرکانس حامل PWM در این پروژه چندین کیلوهرتز است ( و بنابراین معلوم نیست بر چه مبنایی حداقل فرکانس PWM را 350 هرتز اعلام کرده اید)، برای اندازه گیری کافی است فرکانس قطع فیلتر را در حد چندصد هرتز در نظر بگیرد تا بخش فرکاس بالا حذف شود. برای افزایش قدرت موتور در فرکانس های پائین هم می توانید ولتاژ Boost را افزایش دهید.

نوشته اصلی توسط elcboy
          با سلام و تشکر فراوان من اکثر مطالب رو خوندم و سئوالاتی داشتم:
          1. منظور از boost چی هستش و برای کنترل چی به کار می رود؟
          2. توی فایل شماتیک پست اول، آیا اینها رو درست متوجه شدم و اگه چیزی ننوشتم یعنی نمی دونم چی. ممنون میشم شما توضیح بدید
          forward
          reverse
          stop ایست موتور
          spare1
          spare2

right راست گرد بچرخد
          left چپ گرد بچرخد
          up افزایش دامنه pwm
          down برعکس up
          enter
          scape

R/S

3. آی سی 74ALS240 فقط برای نات کردن pwm ها است و کار دیگر نمیکند؟
          4.آیا اپتوکوپلر هم فقط کار ایزولاسیون را انجام می دهد؟

5. آی سی IR2130 دو کار انجام می دهد
          a. اضافه کردن dead time به پالسهای pwm
          b. آتش کردن گیتها

6. کاربرد دیودهای 18v/1w و BYT43-J چیست؟ برای کماتاسیون هستند؟

7. یکسو سازها و رگولاتورهای برای تولید منبع تغذیه مدارات هستند؟

8. vs1, vs2, vs3 چی هستند
          1- ولتاژ boost ولتاژ اولیه اعمال شده به موتور است که دلیل وجود آن خاصیت اهمی موتور است که حتی در فرکانس صفر هم مقدار آن ثابت است و صفر نمی شود.

2- بطور کلی شماتیک پست اول شماتیک نهایی نیست و دارای بخش های اضافی و ابهاماتی است که باید اصلاح شود. یکی از کارهایی را که قصد دارم در طول تابستان انجام دهم این است که شماتیک این پروژه را نهایی کنم و در اختیار علاقه مندان قرار دهم. همچنین نسخه بعدی پروژه که از نظر عملکرد و ازجمله پشتیبانی از Fault و کلید Start/Stop غیره کاملتر باشد، قرار دهم. بنابراین پاسخ به سوالات شما در مورد شماتیک به دلیل معتبر نبودن آن موکول به نسخه بعدی آن می شود.

3 و 4 و 5- بله

6- برای حفاظت مورد استفاده قرار می گیرند.

7- به جزئیات دیتاشیت IR2130 مراجعه کنید.
          وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
          اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط طراح
            برداشت شما صحیح نیست و یخش قدرت و کنترل کاملا از هم ایزوله هستند.
            با سلام بر دوستان و مخصوصا مهندس کی نژاد
            من سال 89 پروژه کارشناسیم ساخت درایور با این آیسی بود که جواب نگرفتم
            هنوز هم برام سواله و ان شاا... تابستان امسال بازم روش کار میکنم
            در مورد نحوه ایزوله کردن ورودی های گیت درایور IR21030 متاسفانه چیزی اششاره نشده و فقط در یک apllication note مربوط به شرکت اینترنشنال رکتیفایر اشاره شده که از مدار های level shifter استفاده شده که لااقل من متوجه نشدم منشورش چی بوده است.
            البته برای ایزولاسون به غیر از ترانس روش هایی مبتنی بر استفاده از چاپر ها است که نمی دانم در این آیسی در ساختار آن از این روش استفاده شده است یا نه!
            صدایی از قلب آذربایجان

Ya$a odlar yurdum AZERBAICANIM

دیدگاه

پس نیازی نیست سر راه موتور فیلتر قرار بدم ، آخه در مورد فیلتر برای اینورتر سرچ کردم هموشون یه فیلتر LC سر راه موتور گذاشته بودن

دارم از ماسفت استفاده میکنم و تو هر نیم سیکل هفت تا پالس دارم ، بیشترش کرد ماسفت ها سوختن ( برای درایور ماسفت ها از TLP250 استفاده کردم)
              دیروز یه سلف 70 میلی هانری با یه خازن 8 میکرو فارادی طبق همون فایلی که ضمیمه کردم قرار دادم نتیجه اندازه گیری واقعا خیلی تغییر کرد ، ولی هنوز سینوسی کامل نشده بود.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط vorojak1
                مهندس کی نژاد میشه لطفا بگین کدوم قسمتا و چه ابهاماتی داره که ما هم اگه تونستیم روش کار کنیم و از برکت اون یه چیزی یاد بگیریم
                در جزئیات پست های قبلی تاپیک به تغییرات لازم اشاره شده است.

نوشته اصلی توسط mehrdadgh
                در مورد نحوه ایزوله کردن ورودی های گیت درایور IR2130 متاسفانه چیزی اشاره نشده و فقط در یک apllication note مربوط به شرکت اینترنشنال رکتیفایر اشاره شده که از مدار های level shifter استفاده شده
                ورودی های IR2130 نسبت به بخش قدرت ایزوله نیستند و در صورت لزوم باید از اپتوکوپلر برای ایزولاسیون استفاده شود.

پس نیازی نیست سر راه موتور فیلتر قرار بدم ، آخه در مورد فیلتر برای اینورتر سرچ کردم هموشون یه فیلتر LC سر راه موتور گذاشته بودن

دارم از ماسفت استفاده میکنم و تو هر نیم سیکل هفت تا پالس دارم ، بیشترش کرد ماسفت ها سوختن ( برای درایور ماسفت ها از TLP250 استفاده کردم)
                دیروز یه سلف 70 میلی هانری با یه خازن 8 میکرو فارادی طبق همون فایلی که ضمیمه کردم قرار دادم نتیجه اندازه گیری واقعا خیلی تغییر کرد ، ولی هنوز سینوسی کامل نشده بود.
                برای فایل های pdf شما در بار قبلی امکان دانلود وجود نداشت و اکنون آنها را دریافت کردم. بعد از مطالعه، در صورت وجود مطلب قابل اشاره ای آن را در پست ها بعدی ذکر خواهم کرد.

دیدگاه

سلام
                  من اینورتر تک فاز رو با فرکانس 50 و ولتاژ DC 311 تست کردم (تو PWM نسبت موج مثلثی به سینوسی رو 0.8 گرفتم) موتور خوب کار کرد ولی نمیدونم چرا شکل موجش اینطوری بود تو هر نیم سیکل هم مقدار مثبت داریم هم منفی با بار اهمی شکل موج PWM کاملا دقیقه و هیچ نقصی نداره به نظرتون اشکالی داره شکل موج اینطوری باشه؟
                  تو این حالت گشتاور موتور خیلی کم بود بعدش اومدم برای تولید PWM نسبت موج مثلثی به سینوسی رو 1 در نظر گرفتم
                  ولی طبق معمول قبل از اینکه به فرکانس 50 هرتز برسم و ولتاژ رو به ولتاژ نامی برسونم ماسفت های یک طرف پل سوختن نمیدونم چرا این اتفاق میوفته برنامه ای که نوشتم رو هم میذارم ولی بعید میدونم مشکل از برنامه باشه
                  شماتیک مدار رو هم ضمیمه کردم (البته یه کوچولو تغییر کرده مثلا برای درایور ها دیود زنر گذاشتم).
                  شکل دوم مربوط میشه به شکل موج بعد از عبور از فیلتر LC حالا موندم چرا شکلش اینطوری شده چرا اولش یکدفعه زیاد میشه؟؟؟

http://mjs1990s.ir/wp-content/uploads/2013/06/inverter.rar

دیدگاه

نوشته اصلی توسط 4850
                    دوستان و عزیزانی که تجربه کار با FPGA رو دارن به نظر شما من اگه همین پروژه رو بخوام با FPGA کار کنم اصلا نسبت به AVR مزیتی داره ؟ آیا می تونه نسبت به AVR به صرفه تر باشه؟
                    کلا اصلا ارزش داره که من روش وقت بزارم ؟
                    استفاده از fpga در مواردی توجیه پذیر است که پیاده سازی الگوریتم های مبتنی بر محاسبات پیچیده ریاضی مانند روش FOC مد نظر باشد و برای تولید SWPWM همانطور که در این پروژه انجام شده، استفاده از AVR کفایت می کند.

[color=navy][b]
                    من اینورتر تک فاز رو با فرکانس 50 و ولتاژ DC 311 تست کردم (تو PWM نسبت موج مثلثی به سینوسی رو 0.8 گرفتم) موتور خوب کار کرد ولی نمیدونم چرا شکل موجش اینطوری بود تو هر نیم سیکل هم مقدار مثبت داریم هم منفی با بار اهمی شکل موج PWM کاملا دقیقه و هیچ نقصی نداره به نظرتون اشکالی داره شکل موج اینطوری باشه؟
                    تو این حالت گشتاور موتور خیلی کم بود بعدش اومدم برای تولید PWM نسبت موج مثلثی به سینوسی رو 1 در نظر گرفتم
                    ولی طبق معمول قبل از اینکه به فرکانس 50 هرتز برسم و ولتاژ رو به ولتاژ نامی برسونم ماسفت های یک طرف پل سوختن نمیدونم چرا این اتفاق میوفته برنامه ای که نوشتم رو هم میذارم ولی بعید میدونم مشکل از برنامه باشه
                    1- دامنه سینوسی باید همیشه از سینوسی کوچکتر یا حداکثر مساوی با آن باشد. نسبت آنها هم توسط یک معادله خط مشخص می شود و با کاهش فرکانس کاهش می یابد.
                    2- در شماتیک شما Dead time به چه صورت به شکل موج اضافه شده است؟ (در صورت عدم اضافه کردن Dead time سوختن مدار یک امر کاملا طبیعی است).
                    3- از آنجایی که نمونه کد را به روش مورد نظر خود نوشته اید و تحلیل آن به صرف زمان نیاز دارد، فارغ از بخش قدرت و در خروجی pwm میکروکنترلر یک فیلتر قرار دهید و اگر خروجی آن سینوسی نبود، مشخص است که خروجی کد درست عمل نمی کند. به عبارت دیگر تا زمانی که فیلتر شده pwm بصورت سینوسی کامل نباشد نباید آن را به بخش قدرت متصل کنید.

دیدگاه

ممنون از جوابتون پس از ir2184 استفاده میکنم

در رابطه با عکس اول چرا در هر نیم سیکل هم مقدار مثبت داریم هم منفی؟ آیا این طبیعی هستش؟

دیدگاه

از نظر مثبت و منفی شدن مداوم، عملکرد آن صحیح است. اما فیلتر شده شکل موج دارای شکل درستی نیست و به احتمال زیاد سورسی که نوشته اید، باید اصلاح شود.

دیدگاه

باتشکر از دوست عزیزم آقای طراح
                          آیا foc روش کاملتری نسبت به SPWM و SVM است ؟
                          میشه یه توضیح مختصری درمورد این روش بدین اگه سایتی در مورد توضیح این روش دارین میشه لطف کنین معرفی کنین؟ :redface:
                          بازم ممنون از این همه لطفتون
                          خداوند بی نهایت است اما به قدر نیاز تو فرود می آید ، به قدر آرزوی تو گسترده می شود و به قدر ایمان تو کارگشاست.
                          [hr]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط 4850
                            آیا foc روش کاملتری نسبت به SPWM و SVM است ؟
                            میشه یه توضیح مختصری درمورد این روش بدین اگه سایتی در مورد توضیح این روش دارین میشه لطف کنین معرفی کنین؟
                            FOC همان Field Oriented Control است که با جستجو می توانید مطالب زیادی در مورد آن بیابید:

http://en.wikipedia.org/wiki/Field-Oriented_Control

دیدگاه

سلام.آیا dead time همه درایور ها ایجاد می کنند.ir2110 هم این زمان ایجاد می کنه

دیدگاه

تا جائیکه من می دونم و اگه اشتباه نکنم دیت تایم در ir2110 تولید نمیشه ولی برای اینکه دیت تایم به وجود بیاد لازم نیست از میکرو استفاده کنیم چون اولا میکرو فقط سه موج اصلی ما را تولید می کند و سه شکل موج دوم یا فرعی ما از نات شدن این سه شکل موج به وجود می آیند و فقط باید با استفاده از گیت های نات طوری delay در شکل موج های نات شده به وجود بیاوریم . اگه از ir2130 استفاده کنی خودش دیت تایم ایجاد میکنه.
                                خداوند بی نهایت است اما به قدر نیاز تو فرود می آید ، به قدر آرزوی تو گسترده می شود و به قدر ایمان تو کارگشاست.
                                [hr]

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X