اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت اینورتر 3 فاز برای کنترل دور موتور ac (شامل نقشه و سورس برنامه)

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت اینورتر 3 فاز برای کنترل دور موتور ac (شامل نقشه و سورس برنامه)

سلام.
    وای خداروشکر که دوباره این تاپیک راه افتادو میتونیم نظر بدیم.
    سوالای مام شروع شد دیگه .
    1.خازن های 100n/400v برای چیه؟؟؟ نویز گیره؟؟؟ :sad: . باید حتماً کناره IGBTها نصب شه؟؟؟
    2.اون مقاومت که 56K/2W هست رو میشه بجاش از هشت تا 470کیلو استفاده کرد تا بشه 2W؟ آخه پیدا نکردم شهرمون؟دلیل وجودش چیه؟؟؟
    3.وجود دیود زنرهای 18v/1w برای چیه؟؟؟ اصلاً چرا 18 ولت؟؟؟
    4. تو اون مدار اولی دیودهای D1 و D2 و D4 شمارشون 1N4007‌بود که اینجا BYT43J شده.
    حتماً‌ باید عوض شن؟؟؟
    ?Why not

دیدگاه

سلام

1- نقش اساسی ندارند و قابل حذف اند ولی دقیقا نمی دانم وظیفه یشان چیست
      چند نکته مهم در مورد خازن ها
      ولتاژ خازن خیلی مهمه مثلا این چیزاییه که روی تعدادی خازن نوشته شده :
      0.10k275v~
      104j400VPP
      100nf400vAC
      از خازن دوم هرگز نباید استفاده کرد وگرنه مثله من دچار مشکل خواهید شد.

2-احتمالا نقش آن مقاومت ,بالا بردن پایداری تغذیه و همچنین دشارژ خازن های بزرگ در حالت خاموش بودن دستگاه است که از دشارژ داخلی
      خازن که عمر آن را کوتاه میکند جلوگیری میکند, ولتاژ 300 ولت است هر مقاومتی بالاتر از 56کیلو میتواند استفاده کنید بالتبع توان آن پایین
      خواهد آمد (البته مقاومت خیلی بزرگ عملا کارکرد خود را از دست میدهد که نباید خیلی بزرگ هم انتخاب شود) و قابل محاسبه است براحتی.

3-تغذیه ی درایور و گیت قطعات قدرت با 15 ولت است که نباید بیش از این شود, نقش زنر محافظت در برابر اضافه ولتاژ های گذراست و ترجیحا
      باید از نوع سریع آن انتخاب شود.

4-اگر فرکانس سوییچینگ یا همان فرکانس حامل مورد انتخاب شما بالا باشد برای اینکه خازن بتواند برای شارژ شدنش پابه پای فرکانس بیاید
      باید از دیود های با زمان بازیابی سریع استفاده کرد( اگرچه طبق گفته ی آقای طراح این کار نویز پذیری را هم بالا خواهد
      برد)
      .

ای هیــــچ , بهر هیچ بر هیــــچ مپیــچ ... !

دیدگاه

سلام توی موضوع پی دبلیو ام من این پست رو گذاشته بودم شاید بدردتون بخوره :
        :job:
        من قبلا اینورتر تمام پل با IR2110 ساخته بودم البته صد هزار تومن قطعه سوزوندم تا جواب گرفتم :
        http://alinili68.persiangig.com/image/IMAG1101.jpg
        حالا تولید موج سینوسی سه فاز 50 هرتز ثابت رو به زبان بیسیک جواب گرفتم
        این هم خروجی با لاجیک آنالایزر :
        http://alinili68.persiangig.com/image/3Q_25KHz_50Hz_HalfBridge.png
        این هم برنامش خدمت دوستان
        نظری در مورد برنامه داشتید بفرمایید:
        http://alinili68.persiangig.com/document/3Q_SPWM_25KHz_HalfBridge.bas
        ولی هنوز به باری وصلش نکرده ام !
        و هنوز نتونستم که روش v/f ثابت رو پیاده سازی کنم در الگوریتمش کمی ابهام دارم.

دیدگاه

با سلام
          1.خازن های 100n/400v برای چیه؟؟؟ نویز گیره؟؟؟ :sad: . باید حتماً کناره IGBTها نصب شه؟؟؟
          اگر منظورتون خازنهایی که دوسر igbt هست خازن اسنابر هستند و باید باشند و باید در نزدیکترین مکان به پایه های igbt باشه

دیدگاه

سلام خدمت جناب زوّار عزیز آقا واقعا دست شما درد نکنه بابت شماتیک و زحماتی که کشیده اید, خوشحال میشم من هم بتونم کمکی کنم اگر
            اجازه بفرمایید ورژن احتمالیه بعدی رو من بکشم که بتونم کمکی کرده باشم.

در رابطه با اون خازن آقای زوّار کاملا درست اشاره کردند
            اون خازن نقش مدار اسنابر رو بازی میکنه برای تکمیلش من هم نکاتی رو اضافه میکنم امیدوارم مفید باشه:

هنگامی که آی جی بی تی میخواهد خاموش بشود بدلیل وجود اندوکتانس های پراکندگی جریان میخواهد ادامه پیدا کند که باعث نوسان ولتاژ دوسر آی جی بی تی خواهد شد برای رفع این مشکل و حفاظت از قطعه میتوان Rg یا Cg را تغییر داد که اشکالات خود را دارند لذا از مداراتی که
            به اسنابر معروف اند استفاده میشود
            مدارات اسنابر از لحاظ قرار گیری در مدار بر دو نوع اند :
            1- اسنابر بین ولتاژ فشار قوی +HV و -HV
            2-اسنابر برای هر یک از آی جی بی تی ها
            انواع اسنابر ها که هر یک مزایا و نقاط قوت خود را دارند عبارت اند از :
            1-RC snubber circuit
            2-charge and discharge RCD snubber cirvuit
            3-discharge-suppressing RCD snubber circuit
            4-C snubber circuit
            5-RCD snubber circuit
            در اینوتر های با قدرت بالا طراحی دقیق مدار اسنابر مهم میشود
            اینابر استفاده شده در اینجا از نو 4 ام است.

دیدگاه

در رابطه با شماتیک و سخت افزار مدار چند نکته هست که میتونه مفید باشه و در ورژن های بعد شماتیک در صورت صلاحدید مدیر تاپیک اعمال بشه:

1-استفاده از NTC در ورودی AC پل دیود (نمره ی 2.5D-15 رو پیشنهاد میکنم)
              این مقاومت وابسته به دما جریان های لحظه ای که از پل دیود بدلیل شارژ خازن میگذره رو تا حدی دمپ میکنه و باعث افزایش عمر مفید قطعات
              میشه و در اکثر مدارهای یکسوساز صنعتی و تجاری دیده میشه (برای مطالعه ی بیشتر : NTC-InrushCurrentLimiting_AN2)

2-مشخصات فیلتری که در شماتیک اومده کامل نیست اینکه چند آمپر باید باشه و چند میلی هانری ذکر نشده ,از لحاظ رسم هم باید دو نقطه روی دو سلف z فیلتر گذاشته بشه که با سلف معمولی اشتباه نشه (قاعدتا باید یک فیلتر 10 mH و 8 آمپری باشه)(توی بازار این فیلتر ها رو به نام چک فیلتر میشناسند ولی اسم علمی اونها common mode filter هست)

3-ولتاژ خازن ها بد نیست که کامل تر قید بشه (مثلا 100nf 400Vrms یا ...) همچنین خازن های بوت استرپ Cb بهتر است قید شود که از نوع تانتالیوم یا هر خازن دیگری با مشخصه ی فرکانسی خوب باشد و این که این خازن Cb ولتاژ آن نوشته نشده که باید بالای 16 ولت و ترجیحا 25ولت انتخاب شوند( این نکات قبلا شاید ذکر شده باشه ولی بهتره تو شماتیک آورده بشه که کامل باشه)
              در ضمن دو خازن نیز نزدیک آی سی IR2130 که یکی بین VCC و VSS به مقدار 47uf و 25v و دیگری بین VCC و VS0 به مقدار 100nf طبق دیتا شیت این درایور لازم است.

4-دیود زنر 18 ولتی بین گیت و امیتر میتونه یکی دیگه هم به صورت عکس با قبلی سری بشه که در مدارات حرفه ای درایو آی جی بی تی اینطوره
              (یعنی به صورت سری-معکوس){پی نوشت : این نوع حفاظت برای نوع دیگری از روش های درایو گیت است که در اینجا استفاده ندارد}

5-همون طور که بارها هم توسط دوستان دیگه گفته شدهیک مقاومت بین گیت و امیتر آی جی بی تی ضروریه که مقدارش 1.5 کیلو اهم و 1w باید باشه (که در قدرت های پایین از 10 کیلو اهم یک چهارم وات هم میتوان استفاده کرد) این مقاومت وقتی که بخواهیم بیش از
              یک اسب توان بکشیم حیاطیه و از نوسان ولتاژ گیت جلوگیری میکنه (مراجعه شود به وبلاگ آقای تحمید ذیل بحث IR2110)

6-در این مدار از دو تغذیه ی 5 ولت و یک تغذیه ی 15 ولت استفاده شده ,استفاده از دو مبدل DC_DC برای تامین دو تغذیه ی 5 ولت توسط تغذیه
              ی 15 ولت مدار رو بسیار ساده تر میکنه و استفادده ی اون رو راحت تر و عملی تر خواهد کرد

5-گذاشتن یک فیلتر پایین گذر ساده (متشکل از مقاومت سری و خازن موازی) سر راه ADC ها مخصوصا کانال مربوط به تنظیم فرکانس خیلی مفیده و از ورود نویز که باعث تغییر دور موتور به صورت ناخواسته میشه جلوگیری میکنه و میتونه به شماتیک اضافه بشه. در ضمن استفاده از پتانسیومتر 10 کیلو اهم ضروری نیست هر مقداری بین 10 تا 100 کیلو اهم میتونه استفاده بشه.

6-برای عمکرد اپتو کوپلر های مدار در شرایط نامی خودشون بهتره برای ورودی از مقاومت 390 اهم استفاده بشه بجای 470 اهم .

7-شاید جای استفاده از فیوز در این مدار خالی باشد اگر چه اضافه بنظر میرسد اما گذاشتن فیوز سر راه هر سه پل و حتی استفاده از فیوز های پیکو برای درایور نیز میتواند مفید واقع شود.

دیدگاه

چندتا سوال هم داشتم ممنون میشم اگه کسی پاسخ بده :redface:

1-من از ماسفت ای که دارم استفاده میکنم (STW20NM60FD) که دیود هرزگرد داخلی داره و توی دیتاشیتش زمان بازیابی معکوس دیود رو 240ns
                ذکر کرده که از دیود های معمولی هم بسیار کندتر بنظر میرسه
                http://alinili68.persiangig.com/image/Int%20Flyback%20Diode%20of%20Mosfet.png
                !حالا سوال من اینه :
                -این زمان باید چقدر باشه و چجوری محاسبه میشه ؟
                -برای ماسفت و آی جی بی تی هایی که دیود داخلی ندارند دیود فستی که باید لحاظ بشه چند آمپری باشد باشه به طور حدودی ؟(آیا 2 آمپری
                کافیست؟ باتوجه به اینکه دیود در لحظات کوتاهی هدایت میکند.)
                -برای ماسفتی که دیود داخلی داره اگه یک دیود فست مثل UF4007 به صورت خارجی هم گذاشته شود آیا اشکالی بوجود می آورد؟ آیا مفید
                میتواند باشد؟

2-برای عوض کردن جهت دور موتور کافیست که جای دو فاز (مهم نیست کدام دو فاز) با هم عوض شود(اگر اشتباه میگم اصلاح بفرمایید) حال سوال
                ای که برای پیاده سازی این قابلیت به برنامه پیش میاید این است :
                -وقتی موتور چپ گرد است و فرمان راست گرد بیاید موتور میخواهد به یک باره بغییر جهت دهد در حالی که اینرسی این اجازه را نمیدهد! و ممکن
                است شرایط وخیمی پیش آید ,آیا باید بعد از رسیدن موتور به حالت سکون فرمان تغییر جهت را صادر کرد ؟ چگونه موتور را باید نگه داشت و چگونه
                باید تشخیص داد که موتور اکنون در حالت سکون است ؟(اینجا فیدبک نداریم)

3-در مباحث گذشته مطرح شد که بهتر است موتور بدون بار کار نکند .پیشهنادتون برای یک بار ملایم برای موتور چیست ؟ آیا اتصال یک پروانه محسوب میشود ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط alinili68
                  استفاده از NTC در ورودی AC پل دیود (نمره ی 2.5D-15 رو پیشنهاد میکنم)
                  روش کاملا درستی است. اما از جهت پائین بودن نسبی مقدار خازن و معلوم نبودن شماره های موجود این قطعه در بازار در نقشه قرار داده نشد.

مشخصات فیلتری که در شماتیک اومده کامل نیست اینکه چند آمپر باید باشه و چند میلی هانری ذکر نشده
                  در بازار این نوع سلف ها بصورت مجزا و در pack هم وجود دارند که مجزای آن را معمولا به نام Line filter و با جریان مشخص و فیلتر موجود در pack (به همراه خازن های ظرفیت پائین) هم به عنوان Noise filter شناخته می شود. ظرفیت سلف ها بسته به نوع آن بین 1 تا 10 میلی هانری است.

ولتاژ خازن ها بد نیست که کامل تر قید بشه (مثلا 100nf 400Vrms یا ...) همچنین خازن های بوت استرپ Cb بهتر است قید شود که از نوع تانتالیوم یا هر خازن دیگری با مشخصه ی فرکانسی خوب باشد و این که این خازن Cb ولتاژ آن نوشته نشده که باید بالای 16 ولت و ترجیحا 25ولت انتخاب شوند( این نکات قبلا شاید ذکر شده باشه ولی بهتره تو شماتیک آورده بشه که کامل باشه)
                  در ضمن دو خازن نیز نزدیک آی سی IR2130 که یکی بین VCC و VSS به مقدار 47uf و 25v و دیگری بین VCC و VS0 به مقدار 100nf طبق دیتا شیت این درایور لازم است.
                  مسئله ذکر دقیق تر ولتاژ خازن ها کاملا صحیح است. برای خازن Cb هم خازن های الکترولیت معمول کفایت می کنند. از نظر ولتاژ هم باید فاصله ای بین مقدار حداکثر ولتاژ اعمال شده و ولتاژ نامی خازن وجود داشته باشد که حداقل از خازن 25v به بالا می توان استفاده کرد. در مورد خازن 100nf/400v مسئله ای را در پست های قبل اشاره کرده بودید که این ولتاژ باید RMS باشد. اما در این مدار که حداکثر ولتاژ Bus آن به دلیل استفاده از تغذیه 220Vac و همچنین وجود VDR و پائین بودن اثر ژنراتوری موتور به دلیل توان پائین آن کمتر از 400VDC است، اگر از خازن های مرغوب استفاده شود، همان حداکثر ولتاژ 400VDC کفایت می کند و اگر شما مشکلی برای برق تکفاز در این رابطه داشته اید (با فرض وجود VDR) ناشی از نامرغوب بودن خازن بوده است. هرچند که رعایت ضریب اطمینان بیشتر در انتخاب قطعات (با توجه به قطعات موجود در بازار ) می تواند به کمتر آسیب دیدن مدار کمک کند.
                  در مورد IR2130 هم با توجه به وجود خازن 1000uF و قرار دادن خازن 100nF در نزدیکی آن، نیازی به وجود خازن 22uF وجود ندارد. اما بین Vcc و VS0 باید خازن 100nF قرار داده شود.

دیود زنر 18 ولتی بین گیت و امیتر میتونه یکی دیگه هم به صورت عکس با قبلی سری بشه که در مدارات حرفه ای درایو آی جی بی تی اینطوره (یعنی به صورت سری-معکوس)
                  در بعضی از کاربرد ها برای خاموش کردن igbt به گیت آن ولتاژ منفی داده می شود. اما در مدار فعلی، نیازی به استفاده از زنر دوم (به دلیل عدم لزوم وجود ولتاژ منفی بزرگ روی گیت-امیتر) مشاهده نمی شود.

همون طور که بارها هم توسط دوستان دیگه گفته شدهیک مقاومت بین گیت و امیتر آی جی بی تی ضروریه که مقدارش 1.5 کیلو اهم و 1w باید باشه (که در قدرت های پایین از 10 کیلو اهم یک چهارم وات هم میتوان استفاده کرد) این مقاومت وقتی که بخواهیم بیش از
                  یک اسب توان بکشیم حیاطیه و از نوسان ولتاژ گیت جلوگیری میکنه (مراجعه شود به وبلاگ آقای تحمید ذیل بحث IR2110)
                  وجود یک مقاومت بین گیت امیتر می تواند در لحظات ابتدایی روشن شدن مدار (یا در صورت عدم وجود IR2130 روی سوکت آن) مفید باشد (هرچند در توان های پائین عدم وجود آن معمولا مشکلی را ایجاد نمی کند).

در این مدار از دو تغذیه ی 5 ولت و یک تغذیه ی 15 ولت استفاده شده ,استفاده از دو مبدل DC_DC برای تامین دو تغذیه ی 5 ولت توسط تغذیه ی 15 ولت مدار رو بسیار ساده تر میکنه و استفادده ی اون رو راحت تر و عملی تر خواهد کرد.
                  اگر فرض کنیم که در شماتیک بجای رگولاتورهای موجود، یک کانورتر قرار داده شود، اولین سوالی که ایجاد می شود این است که مشخصات دقیق آن چیست و از کجا باید آن را تهیه کرد و در صورت تهیه آیا در شرایط نوسانات شبکه و با توجه به جریان کشی های سریعی که از آن می شود، آیا امکان عملکرد صحیح را دارد یا خیر و سایر موارد دیگر و بنابراین این مورد با توجه به جنبه های آموزشی مدار و معلوم نبودن مشخصات کانورتر مورد استفاده در شرایط نوسانات شبکه و ... چندان هم موجه نیست.

در مورد بقیه سوال ها هم (در صورتی که پاسخ خود را دریافت نکرده باشید)، در فرصت بعدی پاسخ خواهم داد.
                  اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
                  دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
                  برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
                  وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
                  قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
                  اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
                  ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

در مورد NTC من نمره ای رو که گفتم از طبقه ی زیرین امجد فروشگاه عرفان تهیه کردم , مقدار مقاومت نامی اون و سایز دیسک اون هم متناسب با مدار انتخاب شده.

در مورد کامون مد فیلتر با توجه به سادگی ساختارش میشه با هزینه ی کم تر به راحتی آن را در مدار گنجاند. بهر حال جای ذکر مشخصات این فیلتر در شماتیک خالیست.

نظرتون در رابطه با گذاشتن وریستور رو بار سه فاز چیه ؟ میتونه مفید باشه ؟

متشکرم از پاسختون پس دیود زنر دوم مربوط به انواع دیگری از درایو هست :agree:

درست میفرمایید دی سی به دی سی مدار رو پیچیده میکنه ولی از لحاظ فنی مشکلی نداره, تثبیت ولتاژ بسیار عالی حتی در صورت افت ولتاژ ورودی و وجود فیدبک ولتاژ و جریان دهی خوب و ایزوله بودن ورودی از خروجی و تلفات بسیار کمتر نسبت به رگولاتور از محسنات این روش بشمار میره

نه متاسفانه پاسخ سوالات خودم رو نگرفته ام مخصوصا یک وسه.(البته یه چیزایی به ذهنم میرسه ولی مطمین نیستم واسه همین پرسیدم تا شاید کسی بتونه کمک کنه, مثلا شما فکر میکنم اشاره کرده بودید که مقدار جریان دیود هرز گرد باید به اندازه ی جریان نامی آی جی بی تی باشه که برام خیلی عجیبه چون دیود فستی که جریان فورواردی در حد ده آمپر داشته باشد اگر پیدا شود قیمتی دو برابر آی جی بی تی خواهد داشت من فکر میکنم اولا جریان معکوس دیود است که حد تحمل آن باید معلوم شود و جریان فرووارد شاید از اهمیت کمتری برخوردار باشه, از اونجایی که اکثر قطعات قدرت دیود هرزگرد داخلی ندارند و احتمالا باید با توجه به بار انتخاب شوند یافت پاسخ این سوال میتونه خیلی مفید و کاربردی باشه)
                    اگر توضیحاتی بفرمایید که ممنون میشم :rolleyes:

دیدگاه

در مدار پل زمانی که سوئیچ سری شده با موتور خاموش می شود، به دلیل خاصیت سلفی موتور این جریان از دیودهای موازی سوئیچ مقابل ادامه می یابد. بنابراین از نظر مقدار، جریان این دیودها باید بتواند بصورت لحظه ای جریان سوئیچ را تحمل کند که برای دیودهای داخلی معمولا همینطور هم هست. از نظر زمان سوئیچ دیود هم اگر زمان طولانی باشد، به دلیل خاصیت سلفی بار، ولتاژ دو سر سوئیچ ممکن است به حدی افزایش یابد که باعث سوختن آن شود و این مسئله به میزان اندوکتانس بار و ولتاژ و جریان آن در لحظه سوئیچ و اندوکتانس های پراکندگی و ... بستگی دارد. در ماسفت ها معمولا این دیودها عملکرد چندان مناسبی را ندارند و در بسیاری موارد توسط دیودهای خارجی Bypass می شوند . در مورد روش Bypass هم اگر دیودی بصورت خارجی موازی شود که ولتاژ روشن شدن آن و زمان سوئیچ آن کمتر از دیود داخلی باشد، در مواردی کفایت می کند. اما یک روش دیگر هم وجود دارد که یک دیود با Drain سری می شود و دیود معکوس بین آند دیود سری شده و Source ماسفت قرار داده می شود که در اینصورت دیود داخلی امکان هدایت نخواهد داشت و در این روش نیازی نیست که ولتاژ ON دیود معکوس، کوچکتر از دیود داخلی باشد.

در igbt عملکرد این دیودها از نظر زمان سوئیچ معمولا بسیار بهتر از ماسفت است. چنانکه این زمان حول و حوش 100 نانو ثانیه (که در شماره های مختلف می تواند کمتر یا بیشتر باشد). اما در ماسفت ها معمولا چند صد نانوثانیه به بالا است.
                      اما در مورد دیودهای موازی و بحث قیمت آن به این مسئله توجه کنید که در مدارات سوئیچینگ این دیود قرار نیست بصورت دائمی جریان را از خود عبور دهد و به همین دلیل در مواردی می توان از دیودهایی استفاده کرد که جریان لحظه ای مجاز (که تا چند برابر جریان متوسط می تواند باشد) پاسخگوی نیاز مدار باشد و انتخاب مشخصات دیود به موارد زیادی از جمله به فرکانس سوئیچ بستگی دارد (یعنی چند بار در ثانیه قرار است این دیود یک جریان پالسی را از خود عبور دهد و آیا مطابق مشخصات دیود این میزان جریان لحظه ای بالاتر از جریان متوسط مجاز، به دیود آسیب می رساند یا نه).

در مورد سوال بعدی، برای تغییر جهت موتور باید یک مکانیزم شتاب منفی برای توقف و سپس شتاب گیری در جهت مخالف حتما رعایت شود تا از ایجاد ضربه در موتور و آسیب مدار و موتور جلوگیری شود. اگر این زمان به حد کافی زیاد باشد، موتور از فرکانس اعمال شده تبعیت می کند و نیازی هم به وجود فیدبک نیست. در مورد کار موتور بدون بار هم به خاطر ندارم چنین موردی را مطرح کرده باشم و مشکلی برای کار موتور بدون بار وجود ندارد.

وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
                      اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم

دیدگاه

ممنون از پاسخ دقیق و کاملتون , بسیار استفاده کردم و فهمش لذتبخش بوود

در مورد شتاب منفی طریقه پیاده سازیش این جوریه که ابتدا فرکانس رو تا حدی کم می کنیم بعد تغییر جهت رو اعمال می کنیم و دو باره فرکانس رو زیاد میکنیم احتمالا ؟

ظاهرا برای تامین ولتاژ های ورودی 15 ولت و 18 ولت نیاز به دو ترانس مجزا (یا یک ترانس با دو خروجی) هست که از این جهت هم استفاده از مبدل های دی سی به دی سی و منابع تغذیه سوییچنگ مناسب به نظر میرسه, حتی میتوان با تنها داشته یک باتری 12 ولت البته با قدرت مناسب, تمامی ولتاژ های 15 ولت و 5 ولت و 310 ولت لینک دی سی را ساخت, که برای قسمت لینک دی سی به مدد مبدل های بوست میتوان ولتاژی بیشتر از 300 ولت را نیز برای باش دی سی فراهم کرد که ضعف ولتاژ خروجی کم در روش SPWM رو هم جبران کرد.
                        [hr]
                        من اینورتر سه فاز نیم پل با ماسفت 20NM60 و درایور IR2130 و با فرکانس و ولتاژ خروجی ثابت 50 هرتز با بار اهمی کم 15w! تست کردم و جواب داد :biggrin:
                        از اونجایی که روی بردبورد بسته بودم این مدار رو, از این که جواب داد خیلی خوشحال شدم اینم یه عکس ازش :

این هم شش سیگنال کنترلی که سه تای پایینی معکوس سه تای بالایی هستند که البته در عکس معلوم نیست و میبایست بزرگنمایی میشد
                        در ضمن این کد به زبان بیسیک و با بسکام نوشته شده

حالا میخوام که موتور رو بهش وصل کنم امیدوارم نسوزه :cry: چون تااینجا برعکس دفعه های قبل خسارتی ندیده ام!!!
                        به نظر دوستان موتور اگه سافت استارت نشه و به یکباره روشن بشه میتونه باعث سوختن مدار بشه ؟

دیدگاه

همانطور که توضیح داده اید، برای تغییر جهت باید فرکانس به تدریج کاهش پیدا کند و بعد از توقف نسبی موتور، در جهت عکس به تدریج افزایش یابد.
                          در مورد استفاده از کانورتر قبلا توضیح دادم که با توجه به آموزشی بودن تاپیک، ذکر هر نکته مبهمی می تواند سوالات مختلفی را ایجاد کند که باعث مختل شدن روند تاپیک خواهد شد. بنابراین یا باید یک کانورتر مشخص که در عمل جواب داده باشد، با ذکر قیمت و محل فروش معرفی شود و یا قطعاتی که برای همه قابل دسترس باشند و مشکلی را در پیاده سازی پروژه از نظر در دسترس بودن ایجاد نکنند. در رابطه با ذکر مشخصات دقیق EMI filter هم به دلیل اینکه خازن های آن در نقشه بصورت خارجی قرار داده شده، هر نوع Line filter معمول در بازار با هسته تروئید که بتواند جریان حدود 5 آمپر به بالا را تحمل کند در این پروژه قابل استفاده است.
                          برای تست درایوری که ساخته اید، یک روش بسیار مفید افزایش تدریجی ولتاژ لینک DC است که اگر به اتو ترانس های متغیری که به نام واریاک شناخته می شوند دسترسی داشته باشید، امکان وارد شدن آسیب به مدار بسیار کمتر خواهد شد.

دیدگاه

بنده بعد از طراحی کامل یک باک بوست کانورتر مشخصات و مدار اون رو جهت استفاده برای این پروژه در اینجا خواهم گذاشت.

جهت تست اتوترنس در اختیار ندارم متاسّفانه !!
                            نظرتون در مورد این ایده ام چیه که: ابتدا جدول سینسوسی را عوض کرده و آن را در عددی ثابت (کاهنده) ضرب کنم و به این طریق ولتاژ خروجی را کم کنم (مثل همان کاری که قرار است واریاک کند) ,و به این طریق مدارم را زیر بار القایی نیز بدون جریان راه اندازی زیاد تست کنم . . .

در مورد بای پس کردن دیود هرزگرد داخلی ماسفت ,برای دیود موازی باید دیودی با ولتاژ مستقیم کمتر از 1.5 ولت و جریان حدود 8 آمپر و زمان بازیابی هم که هر چه کم تر بهتر !! ... ولی برای دیود سری با قطعه به نظر میرسد همین که جریان مستقیم آن تحمل جریان بار را داشته باشد کافی است و زمان بازیابی معکوس و ولتاژ فورواد آن چندان اهمیتی ندارد ...

دیدگاه

نظرتون در مورد این ایده ام چیه که: ابتدا جدول سینسوسی را عوض کرده و آن را در عددی ثابت (کاهنده) ضرب کنم و به این طریق ولتاژ خروجی را کم کنم (مثل همان کاری که قرار است واریاک کند) ,و به این طریق مدارم را زیر بار القایی نیز بدون جریان راه اندازی زیاد تست کنم . . .
                              این روش ممکن است تا حدی جوابگو باشد. اما در هر صورت روی سوئیچ های شما با اندازه ولتاژ Bus تغییرات وجود خواهد داشت که یکسری از آسیب ها ناشی از همان ولتاژ 310 ولت dc هستند. به هر حال اگر قصد فعالیت در زمینه اینورتر را دارید، صرف هزینه هایی مانند تهیه اسیلوسکوپ و واریاک جزء بدیهیات این مسیر خواهد بود.

دیدگاه

باسلام حضور تمامی اساتید به ویژه استاد کینژاد و زوار عزیز.
                                1- در خصوص فیلتر Z و عملکرد اون در مدار و چگونگی طراحی و ساخت اون (فرمول محاسبات ) میخواستم توضیح بیشتری بدهید. و اینکه اگه از مدار حذف بشه چی میشه.
                                2- برای تغذیه مدار +5 و +15 ولت راهی هست که از ترانس استفاده نشه.
                                با تشکر فراوان
                                هر گاه خدا بخواهد بنده ای را خوار کند، دانش را از او دور سازد. حضرت علی(ع)

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X