اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار اسنابر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مدار اسنابر

سلام
    مدار سلف zcs درسته. برای بازدهی بیشتر سلف از توروییدهای های پرمابیلیتی استفاده کنید که با سه دور پیچیدن 800نانوهانری اندوکتانس دارن.
    هسته اصلی هم از این جنس باشه خیلی بهتره. تعداد لایه های سیم رو هم چند ده لایه بپیچید.
    این نکته رو در نظر داشته باشید که خازن موازی با سوییچ توانش داخل سوییچ تلف میشه واگر مقدارش بیشتر باشه تلفات بیشتر.بهتره که حذف بشه.
    بیشترین تلفات تواین مدار دیود بوسته که اگر از روش sync recti با ماسفت استفاده بشه بازدهی بالاتر میره.
    من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ebi SMPS
      سلام
      مدار سلف zcs درسته. برای بازدهی بیشتر سلف از توروییدهای های پرمابیلیتی استفاده کنید که با سه دور پیچیدن 800نانوهانری اندوکتانس دارن.
      هسته اصلی هم از این جنس باشه خیلی بهتره. تعداد لایه های سیم رو هم چند ده لایه بپیچید.
      این نکته رو در نظر داشته باشید که خازن موازی با سوییچ توانش داخل سوییچ تلف میشه واگر مقدارش بیشتر باشه تلفات بیشتر.بهتره که حذف بشه.
      بیشترین تلفات تواین مدار دیود بوسته که اگر از روش sync recti با ماسفت استفاده بشه بازدهی بالاتر میره.
      ممنون دوست عزیز، میشه یکم در مورد سلف پرمابیلیتی توضیح بدی؟ اینا جنسش فریته؟ تو بازار به چه اسمی میشناسن؟
      منظورت از حذف ، حذف کردن خود خازنه؟!!
      بیاموز و بی آموز

دیدگاه

آقای وزیری من رفتم مدارو بستم . اما متاسفانه قسمت LOW راه میفته ولی HIGH نه . منم وقتم خیلی دیگه کمه . تصمیم گرفتم با همون ماسفت و دیود مدارو بزنم اما ماسفتو و دیود رو خوب انتخاب کنم . دیودم همون VF40100C میزارم برای ماسفت هم میخوام IRFP3206 بزارم ولی یکم از ولتاژش میترسم چون ولتاژش 60 ولته و نگرانیم از اینه که یه پیک بخوره یهو ماسفت بسوزه . این ماسفت به خاطر مقاومت پایینش تلفات استاتیکی کمی داره ولی TR و TF این ماسفت برابر 80 نانو ثانیست و QG هم تو ولتاژ 10 ولت میشه 120 نانو کلن . اما خوب طبق نظری که دادی تلفات استاتیکی مهم تر از دینامیکیه . مثلا ماسفت با شماره PSMN8R2-80YS رو نگاه کن TR این ماسفت 22 و TF این ماسفت برابر 16 نانو ثانیست و QG هم در ولتاژ9 ولت 50 نانو کلنه . و اگه دقت کنی تو این ماسفت TF کمتر از TR هست که این باعث میشه تلفات خاموشی ماسفت کمتر بشه یعنی زودتر خاموش بشه . مقاومتش هم 8 میلی اهمه . نمیدونم حالا تو ایران شبیه این ماسفت پیدا میشه یا نه. یه فرومم ایجاد کردم ببینم کسی میشناسه . چیکار کنم به نظرت؟
        و یه چیز دیگه به نظرت بین درایور IXDD404 و LM5101 کدومو انتخاب کنم بهتره؟
        بیاموز و بی آموز

دیدگاه

نوشته اصلی توسط booster
          آقای وزیری من رفتم مدارو بستم . اما متاسفانه قسمت LOW راه میفته ولی HIGH نه . منم وقتم خیلی دیگه کمه . تصمیم گرفتم با همون ماسفت و دیود مدارو بزنم اما ماسفتو و دیود رو خوب انتخاب کنم . دیودم همون VF40100C میزارم برای ماسفت هم میخوام IRFP3206 بزارم ولی یکم از ولتاژش میترسم چون ولتاژش 60 ولته و نگرانیم از اینه که یه پیک بخوره یهو ماسفت بسوزه . این ماسفت به خاطر مقاومت پایینش تلفات استاتیکی کمی داره ولی TR و TF این ماسفت برابر 80 نانو ثانیست و QG هم تو ولتاژ 10 ولت میشه 120 نانو کلن . اما خوب طبق نظری که دادی تلفات استاتیکی مهم تر از دینامیکیه . مثلا ماسفت با شماره PSMN8R2-80YS رو نگاه کن TR این ماسفت 22 و TF این ماسفت برابر 16 نانو ثانیست و QG هم در ولتاژ9 ولت 50 نانو کلنه . و اگه دقت کنی تو این ماسفت TF کمتر از TR هست که این باعث میشه تلفات خاموشی ماسفت کمتر بشه یعنی زودتر خاموش بشه . مقاومتش هم 8 میلی اهمه . نمیدونم حالا تو ایران شبیه این ماسفت پیدا میشه یا نه. یه فرومم ایجاد کردم ببینم کسی میشناسه . چیکار کنم به نظرت؟
          و یه چیز دیگه به نظرت بین درایور IXDD404 و LM5101 کدومو انتخاب کنم بهتره؟
          دیود تغذیه هایساید رو میزاری ؟؟؟؟

ولتاژ شما 45 ولته و با این مدل پیکا تو 45 ولت نمیسوزه.
          در ضمن من گفتم که تلفات دینامیکی بیشتر از استاتیکه و دینامیک مهمتره. در مورد انتخاب سوییچ محدود به سویچهای تو بازاری. درایور هم بوست غیر نرون فقط لو ساید نیاز داره. از هر درایوری استفاده میکنی اون طبقه تقویت ترانزیستوری رو هم بزار براش و مقاومت گیت رو هم خوب کوچیک بزار.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
            دیود تغذیه هایساید رو میزاری ؟؟؟؟

ولتاژ شما 45 ولته و با این مدل پیکا تو 45 ولت نمیسوزه.
            در ضمن من گفتم که تلفات دینامیکی بیشتر از استاتیکه و دینامیک مهمتره. در مورد انتخاب سوییچ محدود به سویچهای تو بازاری. درایور هم بوست غیر نرون فقط لو ساید نیاز داره. از هر درایوری استفاده میکنی اون طبقه تقویت ترانزیستوری رو هم بزار براش و مقاومت گیت رو هم خوب کوچیک بزار.
            آره دیودرو میزارم ولی شکل درهم برهمی میده یعنی یه پالس کج و کوله . برای درایور ixdd404 که 4 آمپر سورس میکنه اون تقویت کننده هم لازمه!؟
            بیاموز و بی آموز

دیدگاه

نوشته اصلی توسط booster
              آره دیودرو میزارم ولی شکل درهم برهمی میده یعنی یه پالس کج و کوله . برای درایور ixdd404 که 4 آمپر سورس میکنه اون تقویت کننده هم لازمه!؟
              شکل موج گیت بالایی رو باید نسبت به سورس بالایی بگیریا. ینی زمین اسکوپ به سورس بالایی متصل بشه. اگه زمین اسکپ به زمین مدار متصل بشه خب مسلما چرت و پرت نشون میده.

والا با اون شیب ولتاژ گیتی که من دیدم بعید میدونم 4 امپر رو واقعا بده.

دیدگاه

شکل موج گیت بالایی رو باید نسبت به سورس بالایی بگیریا. ینی زمین اسکوپ به سورس بالایی متصل بشه. اگه زمین اسکپ به زمین مدار متصل بشه خب مسلما چرت و پرت نشون میده.

والا با اون شیب ولتاژ گیتی که من دیدم بعید میدونم 4 امپر رو واقعا بده.
                آقای وزیری تونستم راش بندازم بالاخره :redface: راستش کلا سنکرونرو گداشته بودم کنار . اما امروز وقتی اومدم پیغامتو خوندم پیش خودم که فکر کردم دیدم آره راست میگی واسه همین رفتم دوباره درایورو راه انداختم اینبار قبل از اینکه درایورو وصل کنم به مدار VS رو زمین کردم دیدم HIGH SIDE داره پالس میده که بعد وصل کردم به مدار دیدم کار کرد
                راندمان تو جریان کم بالاست مثلا با ورودی 31 ولتی و جریان 1.7 آمپر و ولتاژ خروجی 38.482 و جریان 1.33 آمپر داره راندمان 97 در صد میده
                ولی وقتی جریانو می برم بالا یعنی تو رنج طراحی خودم یعنی خروجی 3.5 آمپر راندمان به شدت تا 93 درصد کاهش پیدا میکنه . البته فکر میکنم سلفی که عکسشو واست گذاشتم واسه اون جریان ساخته نشده چون زیاد گرم میشه . الان از ماسفت irfp150 دارم استفاده میکنم چون با ماسفت irfp3206 مدار کار نکرد . ولی سنکرونه کل کل انداخته بود . مسلما وقتی جریان میره بالا راندمان میاد پایین . وقتی جریان میره بالا اونوقت ماسفت با مقاومت پایین خودشو نشون میده چون تلفات دینامیکی ثابت میمونه ولی تلفات استاتیکی چون جریان رفته بالا به صورت توان دو میره بالا یعنی جریان اگه 2 برابر بشه تلفات استاتیکی 4 برابر میشه . حالا نظرت چیه؟
                بیاموز و بی آموز

دیدگاه

راستی بازم ممنون آقا وزیری. یه طرحی که واسه جریان بالا به ذهنم میرسه اینه که بیام مسیر ورودی رو موازی سازی کینم یعنی برای انتقال جریان از ورودی به خروجی از دو مسیر استفاده کنم یعنی 2 سلف ،2 ماسفت و 2دیود (تو حالت غیر سنکرون). و با یک درایور که دو تا ماسفتو همزمان روشن و خاموش میکنه . با اینکار جریان ورودی نصف میشه از یه مسیر به جای انکه مثلا 4 آمپر بگذره 2 آمپر میگذره به نظرت با این کار تلفات کم میشه؟ البته عقل میگه نه چون تو اومدی فقط تلفاتو تقسیم کردی تو مدار چون در هر صورت تلفات با هم جمع میشه اما از یه جهت دیگه میدونیم رابطه جریانی توان دو داره یعنی تلفات مقاومتی برابر است با RI^2 یعنی اگه جریان نصف بشه تلفات 1/4 میشه درسته؟ حالا نمیدونم تلفات دینامیکی چقدر تغییرات داره . کلا به نظرت کار معقولیه؟
                  بیاموز و بی آموز

دیدگاه

اون دو تا ترانزیستور رو واسه گیتها بزار. گیتی که من دیدم به شدت کند تغییر وضعیت میداد و این به این معنیه که این درایور عملا نمیتونه این جریان رو بده.
                    خب اگه گرم میشه یعنی تلفات داره دیگه. با سلفی که خودتم پیچیدی تست کن.
                    این دو تا سوییچ عملا فرقی با هم ندارن. 3206 کار نکرده دلیلش ماسفت نیست. جای دیگه مدارت مشکل داشته. مبدل های دو فاز تو این توان خیلی خودشونو نشون نمیدن. شما فکر میکنم بزرگترین تلفات رو روی سلف داری. اونو اصلاح کن تا ببینیم چی میشه.

دیدگاه

سلامی دوباره . آقا وزیری من رفتم همون هسته تروئیدو برداشتم سیم لیتز دورش پیچیدم و جریانو گذاشتم تو همون نقطه کار خودم یعنی ورودی 4.5 آمپر و سلف بازم داغ کرد و نکته ای رو فهمیدم و اینکه سلف با افزایش جریان به مرز اشباع خودش داره داغ میشه یعنی این داغ شدن به هسته مربوطه و به همین خاطر همون سیمو برداشتم دور هسته ETD خودم پیچیدم و دیدم راندمان تو این جریان بالا برای ETDبهتره و 96 درصد شد . اما میگم بازم هنوز مشکل ماسفتو دارم که یه ماسفت خوب گیر بیارم . ولی سنکرونه انگار راندمانو بهتر کرد . و نکته ای که بود سلف تروئید برای جریان های پایین خوب جواب میده مثل 2 آمپر.
                      بیاموز و بی آموز

دیدگاه

اگه بتونی هسته بزرگتر پیدا بکنی درست میشه. یا چند دور سیمپیچتو کوچیکتر کن. مثلا بیست دور رو بکن پونزده دور. اینطوری دیرتر به اشباع میره.

دیدگاه

اگه بتونی هسته بزرگتر پیدا بکنی درست میشه. یا چند دور سیمپیچتو کوچیکتر کن. مثلا بیست دور رو بکن پونزده دور. اینطوری دیرتر به اشباع میره.
                          سلام دوستان
                          خواستم یه نکته ای رو توضیح بدم.اینکه اگر باسطح مقطع کوچیکتر تعداد ذور کمتر بشه تاحدی که Bmax از 250 میلی تسلا بیشتر بشه اونوقت خطر به اشباع رفتن هسته هست.مگر اینکه فرکانس رو انقدر بالا ببریم تا از اشباع جلوگیری بشه.
                          من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

یعنی نظرتون اینه که تروئید بهتر از etd خواهد بود ؟ منم خودم اینو قبول دارم که تروئید تلفاتش کمتره به خصوص EMI ولی تو وات بالای 100 وات با این جریان و فرکانس پایین حجم تروئید زیاد میشه و هسته خوبی با رنگ بندی مناسب باید انتخاب بشه . من واسه این مدار از هسته زرد-سفید استفاده کردم که معمولا برای جریان پایین استفاده میشه . هسته ETD در عمل تو این توان عملکرد بهتری نشون میده ولی به خاطر گپی که داره مقداری شار نشتی و تلفات داریم.
                            بیاموز و بی آموز

دیدگاه

سلام دوباره آقای وزیری من میخواستم انتخاب سلفمو قطعی کنم و از راهنمایی شما کمک بگیرم . میدونیم که جریان خروجی من 3.5 آمپره و مثلا در فرکانس 30 کیلوهرتز که سایت با ورودی های من یعنی ولتاژ ورودی 31 ولت و ولتاژ خروجی 42.78 و جریان 3.5 آمپر در فرکانس 30 کیلو ، میزان سلفو درمیاره 151 میکروهانری و هسته پیشنهادی رو etd39 با 28 دور و d>1.44 و A>1.64 پیشنهاد میکنه و من گفتم چون دمای کاریم بالاست شما پیشنهاد دادی بیا جریانو ببر بالا تو سایت یعنی بزار 5.5 آمپر که در این حالت میزان سلف کمتر میشه یعنی 96.12 میکروهانری میشه و تو این حالت هسته ای از ETDها پیشنهاد نمیکنه!!! و اگه فرکانسو بزارم روی 50 اینبار میزان سلف کمتر میشه باز یعنی میشه 57.67 میکروهانری که اینبارم همون ETD39 رو پیشنهاد میده و تعداد دور 18 میشه و d>1.81 و A>2.57 میشه . حالا نمیدونم محاسباتم درسته؟! و باید چیکار کنم بالاخره . الان هدفم آماده کردن ETD اصلیست که میخوام رو برد اصلی ببرم. اما اینکه جریانو جای 3.5 آمپر 5.5 آمپر میزارم مقدار سلف کم میشه!! که تو 3.5 آمپر مشکل ایجاد نمیکنه؟ میشه روند انتخاب هسترو یبار مرور کنی با توجه به اینکه هسته میخواد توی دمای بالا کار کنه . من کمی گیج شدم oo:
                              و نکته دیگه اینکه سایت schmidt-walter برای سیم دوتا عدد میده d و A که d قطر سیمه و A سطح مقطع سیم یعنی مساحتی که از همون d محاسبه میشه ولی شما گفتی من با توجه به محیط سیمو انتخاب کنم یعنی با توجه به d شعاع رو محاسبه کنم بعد محیط سیمو؟
                              بیاموز و بی آموز

دیدگاه

ببین. هسته های ما صاحاب ندارن. اون سایته حساب میکنه رو 0.27 تسلا. ولی هسته های ما نمیتونن اشباع میشن. خصوصا وقتی گرم که میشن زودتر هم اشباع میشن. الان 5.5 امپر بگیری میشه etd39 که اونو هم داری. فقط چون این سلف برای 5.5 پیچیده شده و 3.5 میخوای ازش بگیری یه خورده دیوتی سایکل کم میشه. در نتیجه جریان عبوری از سوییچ اصلی کمی زیاد یشه. تنها تفاوتش همینه. فقط دیوتی سایکل یه خورده کمتر میشه نسبت به سلف 3.5 امپری.
                                در مورد سیم من اشتباه میکردم. تا حالا هلپ سایتو نخونده بودن. راستش یه سری اومدم بخونم ارور داد منم فکر کردم سایتشون خراب شده و ناقصه. الان که خوندم دیدم فقط محیط و مساحت رو داده. در اصل زحمت فراوان کشیده و مشتو باز کزده گفته این یه وجبه. خوب کار کرده ها. فقط یه ذره در این مورد نابغه بازی دراورده. این دو تا از همدیگه به دست میان نیازی نیست هر دوشم بگه. منطقی تر بود اگه محیط سیم رو هم میگفت. همون مساحت مورد نیاز رو در نظر بگیر. چون میخوای از چند رشته سیم استفاده بنی سطح مقطع به کارت نمیاد. ببین چند رشته سیم 0.5 لازم داری تا مساحت مورد نیاز رو تامین کنی. البته رو این مورد خیلی حساس نباش. بیشتر از 10 تا سیم شد بیخیالش شو. 10 تا سیم 0.5 میدونی ینی چی؟؟؟؟ البته وقتی برای 5.5 حساب کنی سیم مورد نیاز برای 5.5 رو میگه. شما یه بارم با 3.5 حساب کن ببین چه سیمی پیشنهاد میده. سیم رو با جریان 3.5 انتخاب کن. هسته و تعداد دور رو با 5.5 امپر جساب کن. در کل تلفات مسی زیادی نخواهی داشت. هسته رو هم که اینطور بالاتر گرفتی مطمئنی که تو ناحیه کاملا خطی هسته هستی و حتی نزدیک ناحیه غیر خطی نمیشی چه برسه به اشباع!!!!!.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X